Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Min mening om erstatninger og sånn...

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 26-10-10, 10:37   #1
BitTorres
Seniormedlem
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Østfold
Innlegg: 553
BitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlys

Min mening om erstatninger og sånn...

Dette har jeg sagt før, og nå kommer jeg sikkert til å dra på meg hissige kommentarer - det er IKKE min hensikt. For dette er kanskje mest myntet på NYE lavkarbere.

Lavkarbo er et navn som har fått feste i Norge nå. Det er bare KJEMPEFINT. Men en skal ikke glemme at dette ikke er en kur for noe som helst, det er en annen måte å spise på, for å OPPNÅ FORBEDRET HELSE. Og den beste måten å lære lavkarbo på, er å forandre sin tankemåte rundt maten. Ikke løpe etter noe som ligner på det man har spist - men å spise en annen type sunn mat. Istedet for så løpe land og strand rundt etter spaghetti etterligning, for eksempel, så spis noe annet - spis grønnaker. Om du er vant til å spise spaghetti og kjøttsaus, så lager du nå sausen selv, av råvarer fra naturen, og istedet for spaghetti, så har du nå en håndfull grønnsaker.
Det krever en ny måte å tenke på. Lørdagsgodt blir ikke til sukkerfri snop. Det blir ikke snop i det hele tatt. Som Sofie Hexeberg sier det: Før måtte hun ha no å KOSE SEG MED til en DVD, nå koser hun seg med DVD`n istedet, nå er det selve filmen som er kos.
Erstatninger er på en måte å ljuge for seg selv, det er ikke noe du trenger i kroppen din, det er tankemåten som ikke er forandret. Lærer man å tenke "lavkarbisk" så raskt som mulig, har man et hav av andre muligheter.
Mange sier at de "ikke klarer seg uten " de erstatningene som finnes.
Neivel? Du kan vedde ganske mye penger på at helsen deres ikke blir dårligere uten erstatninger.
Lavkarbo for bedre helse betyr renere mat, mindre tilsetninger. Så lite E`er som mulig, så naturlig som mulig. Greit, du vil ikke ha rå nyrer fra elgoksen. Ikke jeg heller, og kroppen tar ikke opp rått kjøtt særlig bra heller, den er etter 500 000 år tilvent til kokt mat. Men det er ikke til å komme fra at biff er bedre enn pølse, at broccoli er bedre enn spaghetti erstatning, og at vann er bedre enn pepsi max.
Der erstatningen tar opp plassen i magen, ville det ellers vært plass til tomat, cocosa, parika, dill, eller noe annet sunt - som kroppen vår kan gjøre best nytte av.
Ren lavkarbo fører raskere til superhelse. Det er ikka bare å spise mat med lavt karbo innhold, det er også å spise renere mat, mindre tilsetninger, og fetere mat. DET er lavkarbo. Mener JEG da...dette er ingen offisiel mening, ingen kritikk av de som bruker erstatninger, men en tanke til de som er ganske nye i gamet.

BitTorres er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 12:18   #2
kamp
Seniormedlem
 
kamp sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 1.762
kamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt av

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

veldig bra skrevet. En livstil, ikke en midlertidig diett

__________________
Paleolitisk lav Oksalat kosthold
kamp er avlogget   Min kostholdsfilosofi: eat real food - paleo Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 13:07   #3
majalille
Juniormedlem
 
majalille sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 40
majalille er på en erverdig vei

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Jeg er veldig enig - men kan man ikke spise lavkarbo uten så mye fett også? Jeg syns jeg ser fett fett fett uansett hvor jeg leser rundt omkring her.

Er det usunt å spise grønnsaker, kjøtt/fisk/fugl/whatever UTEN så mye fett? Havregrynsgrøt, riskjeks istedet for brød osv. I`m confused. Jeg holder meg unna hveteprodukter uansett fordi magen min ikke vil ha det, men jeg føler meg skikkelig på feil spor når jeg leser da. Lurer på om jeg burde tvinge i meg mer fett, selv om ketose absolutt ikke var tingen for meg? For det er vel ikke sunt når man ikke er i ketose? Hm...

__________________
You already know how it feels to feel good - so why don`t you?


majalille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Det som er riktig for målet. Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 13:22   #4
arnakristin
Seniormedlem
 
arnakristin sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Drammen
Innlegg: 2.035
arnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt avarnakristin har veldig mye å være stolt av

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Hei,
Lavkarbo er et kosthold der man spiser bare ren, uprosessert mat; kjøtt, fjærkre, fisk, skalldyr, grønnsaker, noe bær, egg og meieriprodukter. Sjekk ut denne Lavkarbo på 3 minutter
Tommelfinger regelen er at jo mer kh dess mindre fett, menden generelle oppfatning er at man ikke behøver å redusere fettforbruket før man overstiger 72 kh, ref. Lutz (boka: Bedre uten brød).
Jeg synes ikke lavkarbomat flyter over med fett jeg da, men vet at noen har blitt så hjernevaska at de har litt fettforbi.
Det aller beste er om man greier å få i seg det man trenger av fett igjennom våre matvalg.
Kjøtt: bacon, ”grillskiver”- sideflesk, ribbe, entrecote, kjøttdeig, medisterdeig, nakkekoteletter…
Fisk: laks, ørret, makrell, sild, brisling…
Husk gode olje- eller rømmedressinger på salaten.

For de med fettforbi les fett relaterte linker som ligger i denne tråden, når man kutter ned på kh så må man hente energien annensteds fra, nemlig fett
Til alle nybegynnere på lavkarbo…

arnakristin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 13:31   #5
Cherry
Seniormedlem
 
Cherry sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Tromsø
Innlegg: 1.828
Cherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt avCherry har veldig mye å være stolt av

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Opprinnelig lagt inn av majalille, her.

Jeg er veldig enig - men kan man ikke spise lavkarbo uten så mye fett også? Jeg syns jeg ser fett fett fett uansett hvor jeg leser rundt omkring her.

Er det usunt å spise grønnsaker, kjøtt/fisk/fugl/whatever UTEN så mye fett? Havregrynsgrøt, riskjeks istedet for brød osv. I`m confused. Jeg holder meg unna hveteprodukter uansett fordi magen min ikke vil ha det, men jeg føler meg skikkelig på feil spor når jeg leser da. Lurer på om jeg burde tvinge i meg mer fett, selv om ketose absolutt ikke var tingen for meg? For det er vel ikke sunt når man ikke er i ketose? Hm...

Du trenger ikke drukne maten din i fett da, men fett er bra for kroppen og den trenger det faktisk for å være sunn og frisk. Du kan ikke spise bare proteiner! Kroppen kan bryte proteiner ned til energi men den vil helst ikke gjøre det. Resultatet er at uten fett og uten karber så kan du bli svært syk. Fett styrker cellene våre og er kroppens ultimate energi, og det er totalt ufarlig så lenge man ikke spiser transfett eller masse karber + masse fett.

__________________

Cherry er avlogget   Min kostholdsfilosofi: A little bit of this, a little bit of that Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 14:53   #6
majalille
Juniormedlem
 
majalille sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 40
majalille er på en erverdig vei

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Opprinnelig lagt inn av Cherry, her.

Du trenger ikke drukne maten din i fett da, men fett er bra for kroppen og den trenger det faktisk for å være sunn og frisk. Du kan ikke spise bare proteiner! Kroppen kan bryte proteiner ned til energi men den vil helst ikke gjøre det. Resultatet er at uten fett og uten karber så kan du bli svært syk. Fett styrker cellene våre og er kroppens ultimate energi, og det er totalt ufarlig så lenge man ikke spiser transfett eller masse karber + masse fett.

Jeg skjønner jo at jeg må ha i meg fett, jeg har på ingen måte fettfobi.

Og det er vel slik at så lenge kroppen ikke er i ketose så bruker den karber som energi uansett hvor karbene kommer fra? Så hvis jeg passer på å spise nok grønt og grovt (jeg spiser en liten porsjon havregryn og riskjeks), pluss fisk, kjøtt og "krek" og holder meg mest mulig unna raffinert sukker/raske karbohydrater, så holder jeg vel kroppen sunn? De som er i ketose går over på et ala Lindberg-kosthold for å holde vekten og da kutter de ned på fettet - om jeg har forstått det riktig?

__________________
You already know how it feels to feel good - so why don`t you?


majalille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Det som er riktig for målet. Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 15:10   #7
BitTorres
Seniormedlem
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Østfold
Innlegg: 553
BitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlys

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Ikke nødvendigvis. Ketose er ikke en vekttap tilstand. Jeg er i ketose stort sett hele tiden, og vekta blir der den er. Ketose er bare en tilstand der kroppen bruker en del ketonlegemer også, i tillegg til fett og glukose.

BitTorres er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 21:46   #8
majalille
Juniormedlem
 
majalille sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 40
majalille er på en erverdig vei

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Nei det hadde vel vært dødelig om det hadde vært en vekttapende tilstand sånnsett.

__________________
You already know how it feels to feel good - so why don`t you?


majalille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Det som er riktig for målet. Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 22:09   #9
Huldr
Gudinne
 
Huldr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Hvor: Oslo
Alder: 53
Innlegg: 11.131
Huldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastisk

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Opprinnelig lagt inn av majalille, her.

Jeg skjønner jo at jeg må ha i meg fett, jeg har på ingen måte fettfobi.

Og det er vel slik at så lenge kroppen ikke er i ketose så bruker den karber som energi uansett hvor karbene kommer fra? Så hvis jeg passer på å spise nok grønt og grovt (jeg spiser en liten porsjon havregryn og riskjeks), pluss fisk, kjøtt og "krek" og holder meg mest mulig unna raffinert sukker/raske karbohydrater, så holder jeg vel kroppen sunn?

Ja, det vil jeg absolutt si, hvis det er det du føler passer for deg. For meg er det den formen for kosthold som passer best. Og du trenger ikke spise så mye fett som de i ketose gjør, på langt nær.

Sitat:

De som er i ketose går over på et ala Lindberg-kosthold for å holde vekten og da kutter de ned på fettet - om jeg har forstått det riktig?

Mange gjør det. Men som trådstarter skriver, ikke alle går over på mer karber/ut av ketose.

Huldr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intuitivt Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 22:44   #10
marjusen
Seniormedlem
 
marjusen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
marjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjent

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

så nettopp brennunkt på nrk. Veldig skremmende å få høre det dem tok opp der. Bransjen og dokumentaren påstår at kjøtt og fisk blir sprøytet med kjemikaler som gjør at vekten kan øke med inntil 20%. Dette gjelder bacon, biffer, fiskefiler osv. Så da spørs det hvor rene produkter vi faktisk spiser. Mattilsynet har utrolig nok ingen regler for merking av dett, så vi forbrukere har ingen mulighet til å sjekke det selv heller.

__________________


marjusen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 22:47   #11
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Opprinnelig lagt inn av majalille, her.

(jeg spiser en liten porsjon havregryn og riskjeks

Havregryn går fint så lenge man ikke spiser det flere ganger om dagen, og velger de store (ikke de lettkokte. Riskjeksene derimot bør nok kastes.

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 26-10-10, 22:58   #12
senorita
Seniormedlem
 
senorita sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 40
Innlegg: 1.907
senorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt liktsenorita er veldig godt likt

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Opprinnelig lagt inn av marjusen, her.

så nettopp brennunkt på nrk. Veldig skremmende å få høre det dem tok opp der. Bransjen og dokumentaren påstår at kjøtt og fisk blir sprøytet med kjemikaler som gjør at vekten kan øke med inntil 20%. Dette gjelder bacon, biffer, fiskefiler osv. Så da spørs det hvor rene produkter vi faktisk spiser. Mattilsynet har utrolig nok ingen regler for merking av dett, så vi forbrukere har ingen mulighet til å sjekke det selv heller.

økologisk? kanskje bedre... vet ikke.. evt kan man jo fiske selv, hehe

__________________
Nytt mål fra 30.07.13:

senorita er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo ala EAT Svar med sitat
Gammel 27-10-10, 00:14   #13
LilleM0r
Seniormedlem
 
LilleM0r sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Hvor: Sør-Trønder i Tigerstaden
Alder: 65
Innlegg: 2.833
LilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressursLilleM0r er en virkelig god ressurs

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Bit Torres - er så enig med deg!! Flott innlegg!
Jeg ble også veldig overrasket over jakten på erstatningene her inne.
Til tider så har det vært hovedfokus og som ny bruker i 2008 trodde jeg faktisk at det var det det handlet om, finne erstatninger.
Og for min del så tror jeg at det er en av årsakene til at jeg ikke tok noe av på 1,5 år.
Nå spiser jeg streng Skaldeman, helt uten erstatninger og tar for første gang av meg.

Så for de det funker for, fint - bruk gjerne erstatninger, men jeg tror vi skal være forsiktige med å fokusere alt for mye på de. Nye brukere blir faktisk forvirret...

__________________
Mål - ned 20 kilo

LilleM0r er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse- nu mere Skaldeman :) Svar med sitat
Gammel 27-10-10, 00:58   #14
lifejack
Seniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 968
lifejack er en juvellifejack er en juvellifejack er en juvel

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Veldig bra innlegg, BitTorres! Det kan være greit med en tankevekker i ny og ne. Det gjør ihvertfall at jeg får lyst til å prøve en uke uten tilsetningsstoffer og slike ting som man glemmer litt når man handler "lovlige" kjøttproduker o.l. Hadde vært artig å se hvordan den lettere frustrerte kroppen min hadde reagert på det
Så var det det med disiplinen min, da...

lifejack er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Dag Viljen Poleszynski er en bra mann:) Svar med sitat
Gammel 28-10-10, 16:39   #15
Opheliia
Seniormedlem
 
Opheliia sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 35
Innlegg: 661
Opheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlys

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Men ser dere på "strimlet" grønnsak som skal etterligne spaghetti som erstatning eller tenker dere hovedsaklig på produkter som er f.eks spaghetti, men laget med mindre karbohydrate?

For selv bruker jeg en del grønnsaker og lager det om til f.eks "spaghetti" eller "pastaplater"(squash f.eks) og har ikke sett på de tingene som erstatning og vil nok ikke se på det som erstatning heller. Må innrømme at jeg derimot bruker litt splenda i maten jeg lager noen ganger, hovedsaklig hvis jeg lager en eller annen form for dessert, men jeg ser ikke på dessert som nei-nei en gang i blant heller?

__________________
Livet er ikke perfekt, men det er alltid perfekte øyeblikk
Opheliia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Litt av alt og masse vektløfting :D Svar med sitat
Gammel 28-10-10, 17:42   #16
TrillTrall
Seniormedlem
 
TrillTrall sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Trøndelag
Alder: 57
Innlegg: 5.374
TrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastisk

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Opprinnelig lagt inn av Opheliia, her.

For selv bruker jeg en del grønnsaker og lager det om til f.eks "spaghetti" eller "pastaplater"(squash f.eks) og har ikke sett på de tingene som erstatning og vil nok ikke se på det som erstatning heller. Må innrømme at jeg derimot bruker litt splenda i maten jeg lager noen ganger, hovedsaklig hvis jeg lager en eller annen form for dessert, men jeg ser ikke på dessert som nei-nei en gang i blant heller?

Samme her. Og squash-lasagne er jo kjempegodt!!!! Jeg lager meg også av og til sjokoladekrem - dvs. krem med litt sukrin og kakaopulver og ser ikke på det som noe jeg desperat MÅ ha for å dempe suget etter noe annet. Jeg lager det veldig sjeldent da, det blir kanskje noe annet om man lager det hver dag eller flere ganger i uka fordi man mener man MÅ ha det?

__________________
Uansett hvor sakte du løper, knuser du alle som ligger på sofaen!

http://lilletrilles.blogspot.no/
TrillTrall er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo :) Svar med sitat
Gammel 28-10-10, 18:31   #17
BitTorres
Seniormedlem
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Østfold
Innlegg: 553
BitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlys

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Jeg ser ikke på strimlet zucchini eller revet blomkål som erstatninger. Det er jo grønnsaker, så får det heller være opp til hver enkelt hvordan en vil tilberede dem. Noen liker dem sånn, andre vil ha dem slik...det er smak og behag. En må jo få lov til å mikse og trikse litt på kjøkkenet. Kanskje er det behovet sterkere hos damer? Uten at jeg vil være sjåvinistisk her (skrives det sånn, forresten?), så vil jeg helst ha grønnsaken sånn som den er, og jeg liker også helst kjøttet rent uten "dilldall". Får faktisk litt vann i munnen når forfatteren av boka beskriver smaken av nykokt hjortehjerte i innvollsfett. Det høres helt nydelig ut, selv om hjertet var litt rått innerst. Må jo være snadder, tenker jeg? Så sunt da gitt

BitTorres er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 28-10-10, 18:41   #18
Kanutten
Seniormedlem
 
Kanutten sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
Kanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastisk

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Synes det å kalle det erstatninger er feilaktig og nedlatende! Kall det heller for alternativer!

Noen ganger LIKER man pålegg med noe brødaktig under. Andre ønsker noe som kan være et alternativ til potet..

De som IKKE spiser lavkarbo lager jo samme alternativene! Bernaise UTEN mye smør, omelett spedd ut med vann, etc etc.

Det trenger forresten ikke være verken erstatning eller alternativ, det er rett og slett den maten man vil spise. Har jeg lyst på nøttesjokolade med minimalt av sukker så lager jeg et alternativ, ikke en erstatning. Eller, jeg lager det slik JEG kan spise det uten at kroppen min slår seg vrang.

__________________
Æ står han a!
Kanutten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥ Svar med sitat
Gammel 28-10-10, 22:21   #19
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Jeg er både enig og uenig. Du har mye rett i det du sier - samtidig ser jeg at for at dette NÅ skal fungere for meg - har jeg måttet gjøre det til noe jeg er komfortabel med. Dermed blir det alternativer

På samme tid som jeg nå får bedre helse og går ned i vekt - bruker jeg mye tid på det mentale. Jeg er blitt mer bevisst på småspising og fysing - og for første gang - med lavkarbo-alternativer - kan jeg faktisk gjøre dette UTEN å gå opp i vekt, UTEN å få dårlig samvittighet og kjøre meg ned i stakkars-meg-dette-klarer-jeg-aldri søla... Så da kan man jo spørre seg hva som er viktigst - at jeg får dette til å fungere - og etterhvert vil se at jeg kanskje vil kutte mye av alternativene? Eller at jeg kutter alternativene og istedet hiver meg over feil mat alltogether? Livet er ikke bestandig så enkelt - jeg er såååå fornøyd med at jeg har funnet noe som fungerer - og som gjør at når jeg "skeier ut" (alltid på lavkarbo-alternativer) -ikke vil gå opp i vekt.

Jeg har som sagt allerede begynt å jobbe med det mentale i denne småspisingen og fysingen. For meg går det nemlig på søtsaker, ikke erstatnings-spaghetti Jeg ønsker ikke å gå i særlig detaljer - da jeg opplever at dette er et sårt emne for meg - og veldig personlig - men jeg kan love at jeg kommer til å jobbe med det! Bare ikke døm meg for mine alternativer - det er MIN måte å klare å få dette kostholdet til å føles naturlig for meg - og lettere å se for seg langt inn i framtiden

Ser jo at du i stor grad henvender deg til NYE lavkarbere - og jeg tror man må finne balansen mellom desperat lete etter alternativer for ALT man liker i høykarb verden - og NOK alternativer til at kostholdet lavkarbo føles lettere å bli komfortabel med til daglig
Ære være de som klarer å spise så rent som mulig - jeg synes det er helt fantastisk og samtidig også et mål for meg i framtiden - for min del føles det litt som en utfordring på linje med å slutte å røyke... (som jeg HADDE slutta med og som jeg uten en ENESTE Grunn klarte å starte med igjen og som jeg TOTALT uten en eneste (fornuftig) grunn fortsetter med... litt til.... )

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat
Gammel 29-10-10, 08:22   #20
majalille
Juniormedlem
 
majalille sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 40
majalille er på en erverdig vei

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Opprinnelig lagt inn av Carisma, her.

Havregryn går fint så lenge man ikke spiser det flere ganger om dagen, og velger de store (ikke de lettkokte. Riskjeksene derimot bør nok kastes.

Jupp, jeg fant ut igår at ketose kan man fint være i selv om man ikke spiser så mye fett og havregryn/riskjeks. Nå skal det jo sies at riskjeksene utgjør kanskje 4 stk i uka da hehe, så det er ikke mye. Jeg bruker de fordi jeg ikke spiser brød av helt andre grunner enn å skulle gå ned i vekt.

Men, rart. Jeg var sikker på at jeg skulle falle utav ketosen. Jeg gikk vel inn for å falle utav den også.

__________________
You already know how it feels to feel good - so why don`t you?


majalille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Det som er riktig for målet. Svar med sitat
Gammel 29-10-10, 11:00   #21
Opheliia
Seniormedlem
 
Opheliia sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Trondheim
Alder: 35
Innlegg: 661
Opheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlysOpheliia er et fyrlys

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Opprinnelig lagt inn av BitTorres, her.

Jeg ser ikke på strimlet zucchini eller revet blomkål som erstatninger. Det er jo grønnsaker, så får det heller være opp til hver enkelt hvordan en vil tilberede dem. Noen liker dem sånn, andre vil ha dem slik...det er smak og behag. En må jo få lov til å mikse og trikse litt på kjøkkenet. Kanskje er det behovet sterkere hos damer? Uten at jeg vil være sjåvinistisk her (skrives det sånn, forresten?), så vil jeg helst ha grønnsaken sånn som den er, og jeg liker også helst kjøttet rent uten "dilldall". Får faktisk litt vann i munnen når forfatteren av boka beskriver smaken av nykokt hjortehjerte i innvollsfett. Det høres helt nydelig ut, selv om hjertet var litt rått innerst. Må jo være snadder, tenker jeg? Så sunt da gitt

Æsj



(Og jeg tok meg ikke nær av det andre iallefall... jeg synes det er kjempegøy å "dille" på kjøkkenet)

__________________
Livet er ikke perfekt, men det er alltid perfekte øyeblikk
Opheliia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Litt av alt og masse vektløfting :D Svar med sitat
Gammel 29-10-10, 22:09   #22
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Min mening om erstatninger og sånn...

Opprinnelig lagt inn av majalille, her.

Men, rart. Jeg var sikker på at jeg skulle falle utav ketosen. Jeg gikk vel inn for å falle utav den også.

Noen tåler ganske mange karber før de faller ut av ketose. MEN, man kan komme i ketose bare av å spise for lite generellt også.

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Synes det er så mye prat om erstatninger? BitTorres Generell ernæringsdebatt 48 22-03-10 12:54
Erstatninger Kattemor Generell diskusjon 5 10-07-08 19:10
Erstatninger for sukker... Hyper Nyheter / media 15 02-10-06 11:09


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:10.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no