Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Kakao-utfordring fra meg

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 15-01-11, 13:09   #1
Cassiopeia
Seniormedlem
 
Cassiopeia sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Innlegg: 582
Cassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snill

Kakao-utfordring fra meg

Jeg har 300 g rå kakaomasse og 150 g rått kakaosmør stående i skapet etter et tragisk forsøk på å lage sjokolade til jul. Jeg aner ikke hva jeg kan/skal bruke det til, (og i hvert fall ikke hvordan jeg skal søte det uten å gjøre det enda bitrere enn det er fra før) og utfordrer dermed dere andre her.

Hva kan man bruke 300g kakaomasse og 150g kakaosmør (og evt en pakke kakaonibs) til?

__________________



Journalen min
Cassiopeia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert er vel beste ordet. Nesten ketogent, men ligger nærmere Lindberg enn Ketolyse nå Svar med sitat
Gammel 16-01-11, 12:28   #2
Tiki
Seniormedlem
 
Tiki sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 642
Tiki er på en erverdig vei

Sv: Kakao-utfordring fra meg

Du syntes ikke det funket å lage sjokelade altså, evt. med litt sukrinmelis, stevia, evt. splenda. Blande litt ulike søtninger. Litt fløte for å mildne sjokeladen også.

Kan spe det ut med annen sukkerfri sjokelade for å lage konfekt av alle slag.

Har ingen bedre ideer. Har også stående, men jeg bruker det på måten som står over.

__________________
Tiki
xxxxxxx
Tiki er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF, ca. 20 kh/dag Svar med sitat
Gammel 16-01-11, 13:04   #3
nonta
Medlem
 
nonta sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Kr.Sand
Innlegg: 270
nonta har en fantastisk aura rundt segnonta har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Kakao-utfordring fra meg

Jeg tar utfordringa! (sukkerfri sjokoholiker)

Jeg har også vært uheldig da jeg har forsøkt å lage sjokolade flere ganger. En gang jeg fikk det til syntes jeg, fikk jeg sjokk dagen etter- HVIT og myk og ekkel :-( pga manglende temperering lærte jeg etterpå...

Fløte er bra tips, og du må jo søte den ja. Avhengig av karbogrense kan du søte den med yaconsirup el agavenektar. Jeg har ikke prøvd dette sjøl da..

Du kan bruke begge deler i sjokoladekake! Jeg bruker de i "Black Sunday" så smaker du deg fram med fløte og søtstoff i og bruker i stedet for annen sjokolade. Så lenge du smelter massen på lav temp ( mikro i plastikkboller er best) blir kaken mye sunnere!

Nå lager jeg stadig cocosakonfekt, der også erstatter jeg sjokoladen med kakaomasse/fett og tilsetter sukrinmelis.
En bit= et fantastisk mellommåltid on the go :-)

__________________




Min blogg: http://purefoodlifestyle.blogspot.no/
nonta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: PureFood Lifestyle Svar med sitat
Gammel 16-01-11, 14:01   #4
Cassiopeia
Seniormedlem
 
Cassiopeia sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Innlegg: 582
Cassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snill

Sv: Kakao-utfordring fra meg

Cocosakonfekt var en god ide! tenkte så vidt på det i jula, at ei delfiakake kunne vært noe. Kanskje med biscotti i stedet for kjeks, eller med nøtter oppi

Jeg kjører streng ketolyse nå, så yacon og agave er vel utelukka for meg? Ikke for det, det kommer faktisk an på inntaket.

Jeg har sukrin, stevia, splenda og bjørkesøt (xylitol) i skapet, så det mangler ikke på søtningsalternativer. Er usikker på nøytralt steviapulver i sjokolade, forresten. Det var antakelig det som gjorde det første resultatet så dårlig som det ble. Bittert + Bittert = BITTERT og vanvittig søtt attpå.

Hvordan vil det funke å erstatte kakaopulver med råkakao tro?

__________________



Journalen min
Cassiopeia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert er vel beste ordet. Nesten ketogent, men ligger nærmere Lindberg enn Ketolyse nå Svar med sitat
Gammel 16-01-11, 14:23   #5
nonta
Medlem
 
nonta sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Kr.Sand
Innlegg: 270
nonta har en fantastisk aura rundt segnonta har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Kakao-utfordring fra meg

Er usikker på nøytralt steviapulver i sjokolade, forresten. Det var antakelig det som gjorde det første resultatet så dårlig som det ble. Bittert + Bittert = BITTERT og vanvittig søtt attpå.

Jeg er ikke god med Stevia, det er jo så lite som skal til før det blir bittert, og jeg er litt "raus" av meg Prøv deg fram forsiktig, for mye sukrin er ikke heller godt, blir isende. Tenk at det skal bli akkurat søtt nok til å bli godt og ikke mer.

Hvordan vil det funke å erstatte kakaopulver med råkakao tro?[/quote]
(Det er litt ekslusivt, men )supert!

__________________




Min blogg: http://purefoodlifestyle.blogspot.no/
nonta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: PureFood Lifestyle Svar med sitat
Gammel 16-01-11, 14:26   #6
Cassiopeia
Seniormedlem
 
Cassiopeia sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Innlegg: 582
Cassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snill

Sv: Kakao-utfordring fra meg

Hvordan vil det funke å erstatte kakaopulver med råkakao tro?

Opprinnelig lagt inn av nonta, her.

(Det er litt ekslusivt, men )supert!

Har du oppskrifter, evt en slags doseringsnøkkel? Jeg antar at det skal atskillig mindre ren kakaomasse/fett til enn kakaopulver fra Freia.

__________________



Journalen min
Cassiopeia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert er vel beste ordet. Nesten ketogent, men ligger nærmere Lindberg enn Ketolyse nå Svar med sitat
Gammel 16-01-11, 20:27   #7
ada-emilie
Sperret
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.076
ada-emilie har en fantastisk aura rundt segada-emilie har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Kakao-utfordring fra meg

Jeg liker nibsene som de er,jeg.Å strø over sukrin er sikkert godt.

ada-emilie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat
Gammel 16-01-11, 20:36   #8
j88
Seniormedlem
 
Medlem siden: Jul 2007
Alder: 36
Innlegg: 512
j88 er en juvelj88 er en juvelj88 er en juvel

Sv: Kakao-utfordring fra meg

http://superlivsstil.net/fredagsfudge/ denne er ihvertfall veldig god til å bruke kakaomassa i.

j88 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egen Svar med sitat
Gammel 16-01-11, 21:54   #9
Cassiopeia
Seniormedlem
 
Cassiopeia sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Innlegg: 582
Cassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snill

Sv: Kakao-utfordring fra meg

Opprinnelig lagt inn av ada-emilie, her.

Jeg liker nibsene som de er,jeg.Å strø over sukrin er sikkert godt.

Nibs er det ikke noe problem å bruke. Kakaopmasse og kakaosmør er litt mer utfordrende i mitt hode

Opprinnelig lagt inn av j88, her.

http://superlivsstil.net/fredagsfudge/ denne er ihvertfall veldig god til å bruke kakaomassa i.

WOOW, de så gode ut.

Jeg har funnet ut at Yaconsirup har GI 3, men hvordan skal karbohydratene da regnes?

__________________



Journalen min
Cassiopeia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert er vel beste ordet. Nesten ketogent, men ligger nærmere Lindberg enn Ketolyse nå Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Første utfordring i dag Bubbla Ketolysekuren 5 11-02-10 14:59
Dagens utfordring Margrethe Generell diskusjon 4 11-09-09 08:53
En utfordring Spirea Dr Lindbergs 13 23-05-08 09:06
En liten utfordring... TinaF Generell diskusjon 9 21-03-06 19:29


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:20.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no