Søk i lavkarbosidene: |
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan. Er du ny? Spør og les her først! |
Del denne siden: |
|
Trådverktøy |
06-02-12, 14:42 | #1 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
GlucoseKan en si at å bruke glucose er bedre enn å bruke vanlig rørsukker: (sukrose: glucose, fruktose) ? Sist redigert av Bestemamma : 06-02-12 kl 15:04. |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
06-02-12, 15:23 | #2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2010
Alder: 38
Innlegg: 567
|
Sv: GlucoseGlukose er bare et annet ord for sukker.. All karbohydrat(ikke kostfiber) blir spaltet til glukose i kroppen, og det er glukosen som gir energien (utenfor ketose vel og merke) |
Min kostholdsfilosofi: 80/15/5 |
06-02-12, 15:39 | #3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 50
Innlegg: 6.228
|
Sv: Glucose
Nja...
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint |
Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. |
06-02-12, 15:48 | #4 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: GlucosePå tidlig 80-tallet, tror jeg, var det en hype som gikk på at vi skulle bruke druesukker (glucose) før og under eksamener og slikt for å øke våkenhet og energinivå slik at vi kunne yte maks på prøvene. Det virket egentlig ikke, men det var nå det det var...... |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
06-02-12, 18:52 | #5 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: GlucoseIngen som har en formening om det jeg spør om? |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
06-02-12, 20:00 | #6 |
Seniormedlem
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Drammen
Innlegg: 2.035
|
Sv: GlucoseHei, |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse |
06-02-12, 20:54 | #7 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 47
Innlegg: 16.055
|
Sv: GlucoseGlucose er vel en ren variant av sukker som er mer lettoptagelig? Mao det stikk motsatte av hva man ønsker på lavkaro....
__________________
Persistance pays!
|
Min kostholdsfilosofi: LCHF |
06-02-12, 21:02 | #8 |
Seniormedlem
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
|
Sv: GlucoseVel, som diabetikere flest har jeg druesukkertabletter med meg i tilfelle kraftige følinger, fordi blodsukkeret flyr umiddelbart i været av druesukker.
__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt. |
Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid |
06-02-12, 21:35 | #9 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: GlucoseNå er det slik at sukker består av både glucose (druesukker) og fruktose. Så en GI på 70 kunne sikkert stemme. |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
06-02-12, 21:38 | #10 |
Medlem
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Like utenfor
Alder: 35
Innlegg: 201
|
Sv: Glucose"Sukker", sånn som man kan kjøpe i kilosvis i butikken, består av sukrose. Som TS sier er dette et glukose- og fruktosemolekyl bundet sammen (altså består sukker av 50% glukose og 50% fruktose). Sukrosen blir spaltet til sine to bestanddeler i fordøyelsen. Glukosen går rett ut i kroppen og kan brukes til å lage energi, mens fruktosen må innom leveren en tur før den kan utnyttes. Det virker som om det er enighet om at fruktose er noe man ikke bør få i seg for mye av, men dersom du erstatter sukrosen med glukose er det som å velge pest over kolera. Hva vil du ha, blodsukker som skyter til himmels i rekordfart, eller "skummel" fruktose på kjøpet? Det at fruktosen må innom leveren vil nødvendigvis gjøre at blodsukkerstigningen ikke vil bli like dramatisk som om man velger sukrose i stedet for glukose. |
Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo hovedsaklig uten meieriprodukter. |
06-02-12, 21:46 | #11 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: Glucose
Etter å ha sittet og sett på Robert Lustigs fordrag om fruktose fant jeg ikke ett eneste pluss ved det stoffet....mens glucosen kom mye mer positivt ut. Derfor vil jeg heller bruke det om jeg skal bake. Da skal det blandes med et annet søtstoff slik at jeg ikke trenger å bruke så mye glucose, men likevel får metthetsfølelsen jeg er ute etter...jeg er av de som alltid kjenner om noe er ekte eller kunstig søtet, nettopp pga. følelsen av tilfredshet etter å ha spist det aktuelle matemnet....Er det kunstig søtet blir jeg ikke tilfreds.... |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
06-02-12, 22:08 | #12 |
Seniormedlem
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Drammen
Innlegg: 2.035
|
Sv: GlucoseHei, |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse |
06-02-12, 22:37 | #13 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: Glucose
Ja, jeg lager meg også god mat, men jeg tenker på fremtiden. Familien min og jeg skal leve på dette kostholdet i årevis fremover og da vil jeg gjerne kunne bruke det jeg har til rådighet for å lage noe godt og tilfredsstillende når det passer slik.....Er liksom litt kjipt å komme drassende med koteletter og annen hverdagsmat når vi har lyst på kake... |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
07-02-12, 07:28 | #14 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 47
Innlegg: 16.055
|
Sv: GlucoseJeg forstår ikke hva du mener med metthetsfølelse. Det er evt fett i en kake som gir metthetsfølelse. Glucose gjør stikk motsatt, skyter blodsukkeret i været, som gjør at det raser like fort og man blir sulten/fysen. Jo oftere dette skjer, jo lettere er det å bli insulinresistent og få dia2...
__________________
Persistance pays!
|
Min kostholdsfilosofi: LCHF |
07-02-12, 07:28 | #15 |
Medlem
Medlem siden: Jul 2011
Innlegg: 187
|
Sv: Glucose
Hvis dere har lyst på kake så ofte, så er det bedre å ikke bruke noe søtning i det hele tatt for en periode.
__________________
"HVA du spiser er med på å bestemme HVOR MANGE kalorier kroppen bruker, fordi hjernen justerer energiuttaket etter både HVA SLAGS og HVOR MYE energi vi tar inn" |
Min kostholdsfilosofi: paleo 3.1 iceman |
07-02-12, 10:51 | #16 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
|
Sv: GlucoseJa man blir ikke mett av det søte, men av protein og fett, så et lav-GI søtningsmiddel er best for å unngå blodsukkersvingninger. Jeg bruker sukrin i bakst.
__________________
Do what you like! |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo |
07-02-12, 14:01 | #17 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: GlucoseJoda, en blir mett og tilfreds av sukker. I alle fall blir jeg det. La meg ta et eksempel: Når jeg lager meg te med Stevia eller sukrin får jeg ikke samme følelsen av tilfredshet og våkenhet som når jeg søter teen med sukker...Stevia og sukrin (som er det jeg alltid bruker) etterlater en tomhetsfølelse og et sug i mage og kropp, noe sukker ikke gjør... Det er ettersom jeg forstår fordi kroppene våre er designet for å metabolisere glucose, ikke søtstoff som ikke tilfører kroppen noe mettende. |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
07-02-12, 14:09 | #18 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: Sarpsborg
Alder: 38
Innlegg: 14.496
|
Sv: GlucoseJeg skjønner hva du prater om ang mettheten. Det du lurer på vet jeg ikke noe om, men har sett noen bruker flytende glukose i matlaging (tror jeg). Ta et googlesøk på det, så kanskje du finner noe om hvorfor de gjør det og hvordan det funker.
__________________
|
Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo |
07-02-12, 14:34 | #19 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: Glucose
Ja Nellie, jeg har sett at de bruker flytende glucose i marsipan og konditorvarer av forskjellige slag Sikkert noe med at glucose i flytende form er med på å gjøre emnet de holder på med smidig å ha med å gjøre. |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
07-02-12, 22:41 | #20 |
Medlem
Medlem siden: Jun 2009
Innlegg: 441
|
Sv: GlucoseDu kan få kjøpt druesukker som likner melis, ja. Tror hobbybutikker (Panduro) har det, kan brukes til dropskoking. Har sett pakker på 400-500 gram. Mulig Meny eller Ultra også har det. |
Min kostholdsfilosofi: Litt fetere Fedon uten fruktose |
08-02-12, 14:23 | #21 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: Glucose
Men rårørsukker inneholder fruktose, og det er fruktosen jeg vil bli kvitt. I den form den har utenom i frukt og slikt er fruktose bare til bry for kroppen vår - slik jeg ser det i allefall... |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
Lignende tråder | ||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Keto-diabur-test positiv på glucose | halkatlala | Spørsmål og svar | 6 | 12-04-13 14:27 |