Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 18-06-12, 12:45   #1
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Endelig fått testet dette brødet og det var godt. Men så kommer spørsmålet, hvor lenge holder dette brødet seg?

Kan det i det hele tatt oppbevares i romtemperatur?

Eneste grunnen til at jeg tester ut brødmikser er pga camingturer. Et brød er lett å ha med seg og det kan gjøre et måltid eller to litt lettere. På campingtur har jeg med kjølebag, men om et par uker skal vi til femundsmarka og det er ikke like lett å holde maten kjøleskapskald, så det må bli noen kompromisser, brød er et.

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 18-06-12, 13:52   #2
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Du har sikkert tenkt på dette, men jeg sier det likevel: hva med hjemmebakte knekkebrød?

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 18-06-12, 13:56   #3
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Er ikke helt sikker på at jeg klarer å holde de sprø, for det er temmelig store temperaturforskjeller og i tillegg er sjansen ganske stor for at knekkebrødene blir slått til smuler i løpet av noen dager..
Jeg har hatt med knekkebrødene i tett metallboks i campingvogna, og da ble de myke pga det er så stor luftfuktighet om natta.
Så jeg vurderte å gå for et brød+ en uåpnet pakke med fiberrik( til et par dager) for de tåler litt mere.

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 18-06-12, 14:03   #4
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Det var det jeg skjønte: Du hadde tenkt på det.

Nuff O/T

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 18-06-12, 14:06   #5
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Opprinnelig lagt inn av smgj, her.

Det var det jeg skjønte: Du hadde tenkt på det.

Nuff O/T

Hehe, jeg har har tenkt gjennom ja, spekulerer så mye på turmat at jeg holder på å bli sprø. I fjor gav jeg opp og gikk opp 15-20 kg på noen måneder.. Vil ikke gå i den fella nå igjen.

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 18-06-12, 14:07   #6
shailene
Seniormedlem
 
shailene sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 983
shailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snillshailene er virkelig snill

Re: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Ca. 5 dager i romtemperatur. Da begynte mitt å mugne..

shailene er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 18-06-12, 14:11   #7
Bønna200
Seniormedlem
 
Bønna200 sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Akershus
Alder: 48
Innlegg: 8.394
Bønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastiskBønna200 er bare helt fantastisk

Sv: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Dette lurte jeg på også, for tenkte ha med meg på tur. Skel være borte tre dager, så da tar jeg sjansen på å ta med meg dette brødet.

__________________
"Dyrene i denne verden eksisterer for sin egen skyld. De er ikke skapt for mennesker mer enn svarte er skapt for hvite eller kvinner for menn."
-Alice Walker, forfatter
Bønna200 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Veganer. Ren mat og matglede. Svar med sitat
Gammel 18-06-12, 15:06   #8
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Sv: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Hva med å investere i en kjølebag som kan gå på sigaretttenneren da (om det er campingvogn du skal feriere i denne gangen også da så du har tilgang på strøm...)

Nannaknekkebrødene tåler litt mer om du lager dem litt tykkere forresten. Jeg liker dem ikke så flortynne så jeg lager dem tykkere enn oppskriften.
Pakk dem i en boks og fyll rundt med tørkerull. Det vil hjelpe mye og det trekker til seg fuktighet

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Gammel 18-06-12, 15:15   #9
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Vi skal på villmarkstur Og campingvogna har nok ikke strøm nok til å drive kjølebaggen.. Den første turen nå blir med hustelt( basecamp), så jeg har kjølebag, men mulighetene er store for at jeg ikke får frosset ned kjøleelementer nok. Den andre turen er en tur i femundsmarka, med kano.

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 18-06-12, 16:49   #10
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Sv: Holdbarhet funksjonell mat sitt brød?

Opprinnelig lagt inn av Imse, her.

Vi skal på villmarkstur Og campingvogna har nok ikke strøm nok til å drive kjølebaggen.. Den første turen nå blir med hustelt( basecamp), så jeg har kjølebag, men mulighetene er store for at jeg ikke får frosset ned kjøleelementer nok. Den andre turen er en tur i femundsmarka, med kano.

Ok, da stiller det seg anderledes

Men knekkebrød i helt tette bokser/poser med støtdemping kan fortsatt fungere

Hva om du tar med deg frossent brød da? Da varer det jo et par dager ekstra?

Forresten kan jeg gi deg et annet tips: Avispapir fungerer veldig godt som isolasjon.
Jeg pakket matvarer for hyttetur i fjor og hadde ikke plass i kjølebagen. Jeg brukte da en hel vanlig bag som jeg fôret med hele aviser. Frysevarene ble pakket tett og helt omsluttet av aviser (i lag som var tykt som en avis helel vegen).
Varene var fortsatt helt frossne og iskalde uten noe som helst tegn på tining eller fuktighet 8-10 timer senere. Det var faktisk mye mer effektivt enn å bruke fyseelementer i kjølebag.

Om du har frosne brød som pakkes i aviser vil de trolig være frosne dagen etterpå også, så kan du kjøpe deg en dag eller to med "ferskt" brød. Og aviser veier mye mindre enn fryseelementer.

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Naboen til Torkil sitt grove soya protein brød Nille Bakst 179 08-03-11 19:13
Nye produkter fra Funksjonell mat Lisbeth Lavkarbo generelt 3 05-01-11 21:40
Benedicte sitt lavkarbo-brød xeena82 Bakst 0 04-05-09 21:34
Torkil P. Andersen sitt soya (ketolyse)brød xeena82 Ketolysekuren 8 25-08-08 22:41
0,8 g k pr skive: Torkil P. Andersen sitt soya brød (ketolysebrød) xeena82 Bakst 9 25-08-08 10:29


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:05.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no