Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Kostholdsfilosofier > Ketolysekuren

Mat-På-Data spørsmål.....

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 01-05-07, 15:40   #1
moinx
Gjest
 
Innlegg: n/a
Exclamation

Mat-På-Data spørsmål.....

Jeg er flittig bruker av Mat-På-Data programmet, edt er helt genialt....
Men jeg oppdaget idag til min forskrekkelse følgende:

Når jeg legger inn "500 gr laks, oppdrett, kokt" står det 0,0 karber,
MEN legger jeg inn "500 gr laks, oppdrett, stekt i fett" får jeg opp 16 karber!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Dette må da være feil, eller har jeg gått glipp av noe stort her......

  Svar med sitat
Gammel 01-05-07, 16:16   #2
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Mat-På-Data spørsmål.....

Opprinnelig lagt inn av moinx, her.

Jeg er flittig bruker av Mat-På-Data programmet, edt er helt genialt....
Men jeg oppdaget idag til min forskrekkelse følgende:

Når jeg legger inn "500 gr laks, oppdrett, kokt" står det 0,0 karber,
MEN legger jeg inn "500 gr laks, oppdrett, stekt i fett" får jeg opp 16 karber!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Dette må da være feil, eller har jeg gått glipp av noe stort her......


Kjenner ikke til programmet, men laks ha ikke karber, og det har som regel ikke fett heller. Kommer alt an på hva du bruker. Legg det inn som kokt selv om du steker den du. Og så legger du inn fettypen du bruker for seg sjøl . Det er alltid det beste.

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 01-05-07, 19:05   #3
Valeriana
Medlem
 
Valeriana sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 253
Valeriana har en fantastisk aura rundt segValeriana har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Mat-På-Data spørsmål.....

Jeg bruker Mat på Data ganske mye og har nettopp sjekket forskjellene på kokt og stekt oppdrettslaks. Jeg får de samme resultatene som deg, altså at den stekte fisken inneholdet karbohydrater men ikke den kokte.

Dette er bare gjetting fra min side men jeg kan tenkte meg at forskjellen kommer av at mange bruker å vende fisken i litt mel før de steker den, da vil det nødvendigvid også komme litt karbohydrater. Men dette burde stått i oversikten over matvarer. Desverre har jeg lagt merke til at Mat på Data ikke er like nøye med karbohydratene som de er med fettet. For oss som teller karbohydrater på grammet er slike forskjeller viktig, men for de som lever "normalt" eller fettfattig er 16 gram karbohydrater nesten ingenting.

For at du skal få et nøyaktig resultat kan du kanskje veie mengden fisk før du steiker den og i tillegg oppgi hvor mye fett du bruker, da blir resultatet riktig.

Valeriana er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 01-05-07, 19:13   #4
moinx
Gjest
 
Innlegg: n/a

Sv: Mat-På-Data spørsmål.....

Opprinnelig lagt inn av Valeriana, her.

Jeg bruker Mat på Data ganske mye og har nettopp sjekket forskjellene på kokt og stekt oppdrettslaks. Jeg får de samme resultatene som deg, altså at den stekte fisken inneholdet karbohydrater men ikke den kokte.

Dette er bare gjetting fra min side men jeg kan tenkte meg at forskjellen kommer av at mange bruker å vende fisken i litt mel før de steker den, da vil det nødvendigvid også komme litt karbohydrater. Men dette burde stått i oversikten over matvarer. Desverre har jeg lagt merke til at Mat på Data ikke er like nøye med karbohydratene som de er med fettet. For oss som teller karbohydrater på grammet er slike forskjeller viktig, men for de som lever "normalt" eller fettfattig er 16 gram karbohydrater nesten ingenting.

For at du skal få et nøyaktig resultat kan du kanskje veie mengden fisk før du steiker den og i tillegg oppgi hvor mye fett du bruker, da blir resultatet riktig.

Du sier noe der, med melet......
Jeg stoler ikke 100 % på programmet, men er greit å ha når jeg setter sammen nye retter, eller ukeplaner.....
Jeg har også opplevd at retter jeg legger inn fra boka kommer ut med et lavere kh-innhold enn boka, det beviser egentlig bare at det ikke er så nøye med kh som du sier.
Takk, forresten!!!

  Svar med sitat
Gammel 01-05-07, 19:48   #5
Valeriana
Medlem
 
Valeriana sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 253
Valeriana har en fantastisk aura rundt segValeriana har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Mat-På-Data spørsmål.....

Nå har jeg vært inne på Mat på Data igjen og sjekket hvilke typer karbohydrat stekt laks skal inneholde. For 500g laks med 16g karbohydrater er forholdet slik: 15.5g stivelse og 0,5g monosakkarider + disakkarider. I tillegg står det at retten skal inneholde 1g kostfiber.

Dette må bety at Mat på Data har beregnet at de som steiker laks også bruker mel. Men det går fint ann å steike laks uten mel også, heldigvis.

Valeriana er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 01-05-07, 22:32   #6
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Mat-På-Data spørsmål.....

Snodig..... jeg har aldri i mit liv brukt mel når jeg steker laks. På makrellfileter kanskje, eller sild..... men ikke laks.... Hm.... jaja hver sin smak, - kanskje det er vanlig og jeg som er litt rar ! (haren svær oppskriftsbok med masse lakseoppskrifter. Ikke EN av dem innholder hvetemel PÅ laksen

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 01-05-07, 22:52   #7
kokkeline
Medlem
 
kokkeline sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Alder: 66
Innlegg: 60
kokkeline er ny på veien
Unhappy

Sv: Mat-På-Data spørsmål.....

Har jobba som kokk " hele livet " og har aldrig brukt mel til laks

kokkeline er avlogget   Min kostholdsfilosofi: vekt operert, ,,,,,,,,, Svar med sitat
Gammel 02-05-07, 09:26   #8
moinx
Gjest
 
Innlegg: n/a

Sv: Mat-På-Data spørsmål.....

Opprinnelig lagt inn av Nille, her.

Snodig..... jeg har aldri i mit liv brukt mel når jeg steker laks. På makrellfileter kanskje, eller sild..... men ikke laks.... Hm.... jaja hver sin smak, - kanskje det er vanlig og jeg som er litt rar ! (haren svær oppskriftsbok med masse lakseoppskrifter. Ikke EN av dem innholder hvetemel PÅ laksen

Signerer

  Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Om mat og helse (ikke bladet!) Huldr Fysisk og mental helse 1 17-03-06 10:10
Usikre helseeffekter av økologisk mat mofe Nyheter / media 1 06-02-06 01:19
Kopi av e-mail sendt Mat & Helse Nille Nyheter / media 4 20-02-05 19:10


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:10.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no