Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Ny sukkererstatning på det norske markedet

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 30-12-06, 20:43   #26
Nena
Seniormedlem
 
Nena sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2005
Hvor: Nordpå
Innlegg: 2.451
Nena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastiskNena er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Prøvde meg på kransekakestenger med bare sukrin, mandler og melis - ble ikke så vellykket som de jeg har laget tidligere med splenda. De brente lett, og ble veldig harde. Burde kanskje brukt lavere temperatur enn for "vanlig" kransekake, og dessuten blandet med splenda. Noen av oss jo prøve selv for å lære da ... tror jeg sparer sukrinen til bær og den slags, tenkte også jeg skulle teste den på creme brulee, siden den smelter så lett!

__________________
~ Nothing happens until you decide ~

Nena
Nena er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Nena inspirert av Skaldeman, Lutz, OE... Svar med sitat
Gammel 25-01-07, 09:10   #27
Georgine
Supermoderator
 
Georgine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 6.457
Georgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Jeg har nå brukt Sukrin i atkinsmuffinser og det fungerte kjempebra!

Bruker den og i frokostpannekaker og da blir pannekaka tynnere og mer lik vanlige pannekaker, anbefales

Georgine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo for god helse Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 12:32   #28
plysjhai
Medlem
 
plysjhai sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Hvor: Oslo
Alder: 43
Innlegg: 76
plysjhai er på en erverdig vei

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Genialt. Jeg ser at Naturli'vis Ullevål Stadion forhandler dette, og det er min nærhelskekost. Blir nok en tur dit på mandag da, for må jo prøve dette.

__________________



Første delmål: - 5kg nådd 19.05.07

plysjhai er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 12:44   #29
nomma
Seniormedlem
 
nomma sin avatar
 
Medlem siden: May 2005
Hvor: Trøndelag
Alder: 53
Innlegg: 1.942
nomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt likt

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

er det bare jeg som kjenner den kjølende effekten det gir? jeg har prøvd å lage noen peanøtt kaker.. og er ikke akkurat imponert.. og jeg har nesten 2 kilo liggende i skapet..

__________________
Ho Nomma



"her we go again"
nomma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 14:13   #30
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av nomma, her.

er det bare jeg som kjenner den kjølende effekten det gir? jeg har prøvd å lage noen peanøtt kaker.. og er ikke akkurat imponert.. og jeg har nesten 2 kilo liggende i skapet..

Mener jeg har prøvd å fortelle det i flere poster, men det har visst ikke kommet igjennom alt skrytet !

Sitat:

Har lest en del om Erythritol. Det har vært brukt i Japan i mange år, på linje med Stevia. Det er 70% søtere enn sucrose/sukker. Det har en kjølende effekt når det brukes alene, men har et lavt frysepunkt. Etter min mening (og de jeg kjenner som bruker det) er det uten tvil et bedre alternativ enn bl.a. Splenda om man bruker det kun som søtningstoff i te/kaffe/drikker og vanlig kald mat. Men de fleste bruker det i kombonasjon med et annet søtstoff, f.eks. Splenda. Jeg har kjøpt noen Hershey sjokolader i USA tidligere, de var søtet med Erythritol. Nå er de samme sjokoladene søtet med maltitol og Splenda. Vet ikke hvorfor. Syns det er litt rart, for de fleste tåler Erythritol bedre enn Maltitol.....

I teorien:
Det har ingen kjente "side effects" og det har enda ikke fremkommet noe skremselpropaganda slik det gjør om Splenda og Aspartame, det er å oppfatte som et naturlig søtstoff. Det har en GI på 0 og forårsaker ikke insulinubalanse. Det har lav vekt (som andre søtstoff) - 0.2kalorier pr gram, men man anbefaler allikevel å regne 1 karb pr 1 gram søtstoff (som Splenda). Det er lettere fordøyelig enn de andre "ol'ene", er bakteriehemmende og virker syrehemmende/godt for tennene (brukes i tannlegetyggegummi i USA), det har ingen kjent ettersmak. Det har samme mengde, utseende og konsistens som sukker - men er lettere i vekt.


I praksis/bruk:
Det gir mykere hjemmelaget iskrem enn med andre søtstoff, fordi det har et lavt frysepunkt. De som bruker det bruker 1/3 Erythritol. 1/3 Splenda og 1/3 PolyD i iskremen, det er fordi Erythritol i større mengder krystalliserer seg og der er ikke noe godt i iskrem.

Det sies at det ikke svir/brennes så lett som fruktose, men om man bruker det alene i bakverk (det smelter ved varme), vil det rekrystallisere når det avkjøles fort og på vanlig måte. Det gir ikke et godt resultat på baksten. De som bruker det i bakverk bruker det sammen med polydextrose OG PolyD som senker kjølingseffekten og gjør at det ikke rekrystalliseres. Det er altså heller ikke egnet i varmt bakverk om man bruker det alene.

Fra min en av mine kokkekamerater:

Sitat:
Opprinnelig lagt inn av kevin
Although it has a pleasant taste, it has a distinct cooling effect when used by itself. That is why in most appications it is never used by itself as a sweetener but rather in combination with other sugarfree sweeteners to create a synergy that closely matches that of sugar. My personal preferences of sweeteners to mix with it is sucralose(splenda or sweetzfree). As you become more familiar a third sweetener can be added for even a better blend. Although it would be nice to have a set ratio of how much of each to use, I have found that the ratio changes depending on the application where you are using it. I just try till I get it right.



Siden jeg bruker lite søtstoff har jeg ikke tenkt å bruke dette heller. Iallefall ikke foreløpig. Har en del poser Splenda også....... Men dukker det opp et behov ville jeg vel velge dette med de hensyn som er nevnt ovenfor.

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 15:43   #31
sol-cellen
Medlem
 
sol-cellen sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 52
sol-cellen er ny på veien

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av nomma, her.

er det bare jeg som kjenner den kjølende effekten det gir? jeg har prøvd å lage noen peanøtt kaker.. og er ikke akkurat imponert.. og jeg har nesten 2 kilo liggende i skapet..

I noen oppskrifter der sukrin utgjør en stor del av ingrediensene, kan den kjølende effekten bli fremtredende, dette gjelder spesielt de peanøttkakene. Men i de fleste andre oppskrifter er dette ikke noe stort problem. Sukrin fungerer kjempebra i syltetøy for eksempel, der merker man ingenting.
Dessuten vil folk oppleve denne kuldefølelsen forskjellig, noen misliker det sterkt, mens andre synes det er helt greit.

sol-cellen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 16:09   #32
Trolljenta
Seniormedlem
 
Trolljenta sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Hvor: Bergen
Alder: 43
Innlegg: 2.146
Trolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt av

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av sol-cellen, her.

Beklager at du ikke har fått varene enda, AnnaV. De ble sendt for en stund siden, så her er det Posten som har vært alt for trege i julen!

Tips oss gjerne hvis du vet om butikker i Bergensområdet (helsekost o.l.) som kan tenkes å være interessert i å forhandle Sukrin.

Prøv Kinsarvik naturkost : http://kinsarvik.no/

__________________
Min lavkarbo blogg
Trolljenta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 19:21   #33
Georgine
Supermoderator
 
Georgine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 6.457
Georgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av nomma, her.

er det bare jeg som kjenner den kjølende effekten det gir? jeg har prøvd å lage noen peanøtt kaker.. og er ikke akkurat imponert.. og jeg har nesten 2 kilo liggende i skapet..

Hmmm, jeg er nemlig kjempeimponert og bruker kun sukrin som sukkererstatning. I kaker, som sukker på frokostblanding, til syltetøy og som sukker på pannekaker og vaffler.

Georgine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo for god helse Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 19:58   #34
Dolly
Seniormedlem
 
Dolly sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Hvor: Klepp Stasjon
Alder: 42
Innlegg: 645
Dolly har en fantastisk aura rundt segDolly har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av Hyper, her.

Bestilte en halv kilo av dette jeg...50 kroner, og bare en tier i frakt

Gøy å prøve noe nytt..

Koss fikk du det til koster 65 ser jeg her og 89 i frakt..

da er det på kanten dyrt synes jeg

Dolly er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 100-150 karb og 1500-1600kcal Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 20:59   #35
nomma
Seniormedlem
 
nomma sin avatar
 
Medlem siden: May 2005
Hvor: Trøndelag
Alder: 53
Innlegg: 1.942
nomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt likt

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av Georgine, her.

Hmmm, jeg er nemlig kjempeimponert og bruker kun sukrin som sukkererstatning. I kaker, som sukker på frokostblanding, til syltetøy og som sukker på pannekaker og vaffler.

det er vel som sol-cellen sier at vi reagerer forskjellig på smaken, samboern min skjønte ikke hva jeg snakket om når det gjelder de der kjeksene jeg bakte.. Det endte med at han spiste dem

Jeg skal gi det en sjangse til.. det er jo ikke så lenge til bær sesongen så jeg får prøve å lage syltetøy..

__________________
Ho Nomma



"her we go again"
nomma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 23:50   #36
Ziggy
Gjest
 
Medlem siden: Sep 2005
Alder: 57
Innlegg: 1.123
Ziggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av nomma, her.

det er vel som sol-cellen sier at vi reagerer forskjellig på smaken, samboern min skjønte ikke hva jeg snakket om når det gjelder de der kjeksene jeg bakte.. Det endte med at han spiste dem

Jeg skal gi det en sjangse til.. det er jo ikke så lenge til bær sesongen så jeg får prøve å lage syltetøy..

Bare ta en tur på ICA Maxi eller Smart Club, så er det bærsesong hele året... mener å ha sett at de har 5 eller 10 liters poser med jordbær, bringebær, blåbær, tyttebær, skogsbær osv i frysediskene der...

.

Ziggy er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Wolfgang Lutz / Optimal Ernæring Svar med sitat
Gammel 14-05-07, 19:20   #37
nomma
Seniormedlem
 
nomma sin avatar
 
Medlem siden: May 2005
Hvor: Trøndelag
Alder: 53
Innlegg: 1.942
nomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt liktnomma er veldig godt likt

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av Ziggy, her.

Bare ta en tur på ICA Maxi eller Smart Club, så er det bærsesong hele året... mener å ha sett at de har 5 eller 10 liters poser med jordbær, bringebær, blåbær, tyttebær, skogsbær osv i frysediskene der...

.

Ja hvis jeg tar med kjølebag for de har nok tinet før jeg kommer meg hjem, kjenner jeg meg rett gidder jeg ikke å begynne å lage syltetøy når jeg kommer hjem fra bytur

og så mener jeg at syltetøyet bli best med friske bær..

__________________
Ho Nomma



"her we go again"
nomma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 14-05-07, 19:39   #38
Trolljenta
Seniormedlem
 
Trolljenta sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Hvor: Bergen
Alder: 43
Innlegg: 2.146
Trolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt av

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Skal kjøpe sukrin i morgen.
Blir spennende å prøve på rømmegrøten :-)

__________________
Min lavkarbo blogg
Trolljenta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 14-05-07, 19:50   #39
eriksen
Medlem
 
Medlem siden: Nov 2006
Alder: 39
Innlegg: 120
eriksen er på en erverdig vei

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Kjøpte dette på fredag, og er storfornøyd!!
Håper det en gang blir like tilgjengelig som Splenda!

Må man ha spesialtillatelse fra Mattilsynet hvis man vil bestille erythirol (eller hvordan det enn staves...) fra usa?

eriksen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vitenskapen Svar med sitat
Gammel 14-05-07, 20:11   #40
Ziggy
Gjest
 
Medlem siden: Sep 2005
Alder: 57
Innlegg: 1.123
Ziggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastiskZiggy er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av eriksen, her.

Kjøpte dette på fredag, og er storfornøyd!!
Håper det en gang blir like tilgjengelig som Splenda!

Må man ha spesialtillatelse fra Mattilsynet hvis man vil bestille erythirol (eller hvordan det enn staves...) fra usa?

Tror ikke det, nei, forbudet i Norge dreier seg om bruk av sukkeralkoholser, som dette er, i komersielle drikker...

.

Ziggy er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Wolfgang Lutz / Optimal Ernæring Svar med sitat
Gammel 23-11-07, 11:11   #41
Blesha
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jul 2006
Hvor: Oslo
Alder: 43
Innlegg: 35
Blesha er på en erverdig vei

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Hvordan er sukrin med tanke på blodsukkerstigning? Påvirker det blodsukkeret noe i det hele tatt, og om det gjør, gir det en treg eller en rask stigning?

Blesha er avlogget   Min kostholdsfilosofi: kosthold som tar hensyn til reaktiv hypoglykemi Svar med sitat
Gammel 23-11-07, 11:27   #42
Georgine
Supermoderator
 
Georgine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 6.457
Georgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av Blesha, her.

Hvordan er sukrin med tanke på blodsukkerstigning? Påvirker det blodsukkeret noe i det hele tatt, og om det gjør, gir det en treg eller en rask stigning?

Det har GI 0 som betyr ingen påvirkning.

Georgine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo for god helse Svar med sitat
Gammel 23-11-07, 11:46   #43
MorStine
Seniormedlem
 
MorStine sin avatar
 
Medlem siden: May 2007
Hvor: Eidsvoll
Alder: 46
Innlegg: 1.651
MorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt likt

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Kan man bruke hi-maize når man lever lav-karbo?

__________________
Er nå i gang med LCHF
It's no hocus pocus, it's all about the focus!
MorStine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogen diett Svar med sitat
Gammel 23-11-07, 12:09   #44
Georgine
Supermoderator
 
Georgine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 6.457
Georgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av MorStine, her.

Kan man bruke hi-maize når man lever lav-karbo?

Jeg bruker det som bindemiddel i kjøttkaker i hvertfall. I stedenfor potetmel.

Georgine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo for god helse Svar med sitat
Gammel 23-11-07, 13:00   #45
MorStine
Seniormedlem
 
MorStine sin avatar
 
Medlem siden: May 2007
Hvor: Eidsvoll
Alder: 46
Innlegg: 1.651
MorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt liktMorStine er veldig godt likt

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Okei. Takk!!! Da slår jeg til på det minste av juletilbudspakkene

__________________
Er nå i gang med LCHF
It's no hocus pocus, it's all about the focus!
MorStine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogen diett Svar med sitat
Gammel 23-11-07, 13:30   #46
Ullabulla
Medlem
 
Ullabulla sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Bærum
Innlegg: 203
Ullabulla er ny på veien

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av MorStine, her.

Kan man bruke hi-maize når man lever lav-karbo?

Hva er hi-maize og hva bruker man det til?. Hvor får man kjøpt det?.

Ullabulla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo generelt Svar med sitat
Gammel 26-11-07, 18:22   #47
Trixie
Medlem
 
Trixie sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Follo
Innlegg: 281
Trixie er ny på veien

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Opprinnelig lagt inn av Ullabulla, her.

Hva er hi-maize og hva bruker man det til?. Hvor får man kjøpt det?.

Les mer om det her og der står det hvor du får kjøpt det.

Trixie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekur, senere lavkarbo Svar med sitat
Gammel 26-11-07, 22:36   #48
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Det er to typer Hi-Maize. Den ene Hi-Maize 958 inneholder 63 karber pr 100 gram og den andre Hi-Maize 1043 inneholder 34 karber pr 100 gram. (I følge produsenten). Vet ikke hvilken av disse som selges i Norge.

Disse karbene er stivelse og skal uansett telles om man går på Ketolysekuren eller Atkins sies det (på Atkins skal man uansett IKKE spise produkter laget av mais før langt uti vedvarende). Greitt å være obs på om en bruker produktene.

Jeg reagerer også på at man faktisk må lete ganske godt for å finne frem til data arkene med næringsinnhold. Godt jeg lasta dem ned på maskina mi, for nå finner jeg dem ikke igjen !

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 27-11-07, 08:40   #49
sol-cellen
Medlem
 
sol-cellen sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 52
sol-cellen er ny på veien

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Vi selger Hi-Maize 1043. Her er det som står på boksen:

100 gram Hi-maize gir:
Energi 130 kcal
Protein: <1 g
Karbohydrat: 31 g
- herav sukker 0 g
Fett: <1 g
Kostfiber: 56 g

Grunnen til at karboinnholdet varierer litt, er nok forskjellige analysemetoder. Det er riktig at disse karbene er stivelse og skal telles med. At Atkins advarer mot å spise mais, gjelder jo vanlig mais, som har høyt karboinnhold og høy GI. Hi-maize er en såkalt høy-amylose maistype, som har lav GI og høyt fiberinnhold. Bytter man ut 20% av melet i en oppskrift med Hi-maize, vil den glykemiske belastningen bli 70% lavere.
Det finnes mange lavkarboprodukter med Hi-maize i USA. Her i landet brukes det bl.a. i Fedonbrødet.

Opprinnelig lagt inn av Nille, her.

Det er to typer Hi-Maize. Den ene Hi-Maize 958 inneholder 63 karber pr 100 gram og den andre Hi-Maize 1043 inneholder 34 karber pr 100 gram. (I følge produsenten). Vet ikke hvilken av disse som selges i Norge.

Disse karbene er stivelse og skal uansett telles om man går på Ketolysekuren eller Atkins sies det (på Atkins skal man uansett IKKE spise produkter laget av mais før langt uti vedvarende). Greitt å være obs på om en bruker produktene.

Jeg reagerer også på at man faktisk må lete ganske godt for å finne frem til data arkene med næringsinnhold. Godt jeg lasta dem ned på maskina mi, for nå finner jeg dem ikke igjen !

sol-cellen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 27-11-07, 18:14   #50
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Ny sukkererstatning på det norske markedet

Har forresten kjøpt sukrin idag. Nå skal det testes !

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
sukker og karbofritt liv - mulig i lengden? bikini Lavkarbo generelt 11 22-05-06 12:14


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:07.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no