Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 11-12-07, 20:57   #1
cilemora
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2007
Alder: 43
Innlegg: 373
cilemora er ny på veien

Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

hvordan funker det??

prøvde meg på Lise sine nøttekjeks i dag, men bytta
ut froktosen med splenda...
smakte nydelig, men hang ikke sammen for fem øre..
kan det være pga at eg bytta på søtstoffet??

__________________
midje: start ca 85cm, mål 70cm eller mindre - nå: 74cm (- 11cm)
mage: start 101cm, mål 80cm eller mindre - nå: 85cm (- 16cm)
hofte: start ca 102cm, mål ca 90cm - nå: 88,5cm (- 13,5cm)
vekttap til nå: - 6,5kg og BMI på 24
cilemora er avlogget   Min kostholdsfilosofi: fedon/lavkarbo/sunn fornuft... Svar med sitat
Gammel 12-12-07, 19:57   #2
cilemora
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2007
Alder: 43
Innlegg: 373
cilemora er ny på veien

Sv: bytte fruktose med splenda..

ingen som vet??
har prøvd 2 forskjellige kaker nå, begge bytta eg
fruktose med splenda..
og ingen av dem ble vellykka

det "sunneste" er vell å bruke splenda??

__________________
midje: start ca 85cm, mål 70cm eller mindre - nå: 74cm (- 11cm)
mage: start 101cm, mål 80cm eller mindre - nå: 85cm (- 16cm)
hofte: start ca 102cm, mål ca 90cm - nå: 88,5cm (- 13,5cm)
vekttap til nå: - 6,5kg og BMI på 24
cilemora er avlogget   Min kostholdsfilosofi: fedon/lavkarbo/sunn fornuft... Svar med sitat
Gammel 14-12-07, 23:28   #3
Ciss
Seniormedlem
 
Ciss sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Hvor: Akershus
Alder: 61
Innlegg: 15.894
Ciss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastiskCiss er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Jeg lagde kransekakestenger med splenda i dag, og de ble helt vellykkede. Men jeg tror det kreves mer væske når du bruker splenda. Jeg doblet antall eggehviter i min oppskrift og det ble akkurat passe.

__________________
Ciss
Ciss er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketogent Svar med sitat
Gammel 15-12-07, 00:21   #4
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Og ha Splenda i hurtigmixer og "mal" til "splendamelis" først !

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 15-12-07, 02:13   #5
energibunten
Seniormedlem
 
Medlem siden: Dec 2007
Alder: 54
Innlegg: 648
energibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjent

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Hmm, må nesten strø litt salt her...

Splenda = sucralose er ikke noe jeg ville ha spist. Som mye av søtningsmidlene. Sucralose er sukker tilsatt klor. Klor er ikke spess bra.

Det er gjort meget få langtidsstudier av sucralose og den lengste er 13 uker. Ca 15% av sucralosen taes opp i kroppen og fordeles ca jevnt i vevet.

Bivirkninger er mage, hudproblemer og humørsvingninger.

Jeg foreslår at man stort sett holder seg unna søtningsmidler. Noen tuller til og med til metabolismen i feil retning.

Det finnes et naturlig søtningsmiddel som er brukt i 20-30 år i bla Japan og i flere hundre år i Sør-amerika. Stevia. Det er forbudt markedsført og solgt i mange land og kan ikke forklares av andre grunner enn proteksjonisme for industrien. Så også i Norge siden vi følger EU's reglement.

Dette kan likevel kjøpes lovlig i Norge. Bare søk ivei og bestill. Ingen kjente bivirkninger.

energibunten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo, hel sunn mat Svar med sitat
Gammel 15-12-07, 17:47   #6
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Splenda er sukker som er klorbehandlet - det er riktig. Det er hverken bedre eller verre enn de fleste andre kunstige søtsoffer, men det er bedre og sunnere enn f.eks. Aspartame. Bivirkninger blir det uansett ved overdreven bruk. Vi anbefaler aldri store mengder søtstoff, snarere tvert i mot. Bruk så lite som mulig. Men ikke være redd for å bruke det i små mengder og av og til.

Med de små mengder Splenda som brukes i et normalt (lavkarbo)kosthold har det adskillig færre bivirkinger og tåles bedre av flere enn mange andre søtstoff. Aspartame er tidligere nevnt, dette virker inn på blodsukkreret og gir søtsug hos mange. Maltitol gir luft/magesmerter og diarre bl.a.

Splenda har ekstrem lav egenvekt hvor 1 ts veier 0,5 gram.
Fedon Lindberg har studert Splenda og har uttalt at om han hadde visst om Splenda da han skrev sin første bok, hadde han anbefalt det foran fruktose.

Er forøvrig enig i at Stevia er et meget godt og sunnere alternativ - men dessverre egner det seg ikke i mange typer bakst på grunn av bismaken.

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 15-12-07, 18:17   #7
Georgine
Supermoderator
 
Georgine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 6.457
Georgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Hva med å bytte ut fruktosen med sukrin?

Jeg bruker kun sukrin og den er helt super til baking av alle slag

Georgine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo for god helse Svar med sitat
Gammel 15-12-07, 18:43   #8
energibunten
Seniormedlem
 
Medlem siden: Dec 2007
Alder: 54
Innlegg: 648
energibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjentenergibunten begynner å bli godt kjent

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Nille, det er jeg ikke så uenig i.

kakebaking er ikke min spesialitet ;-)

Leste akkurat om fruktose. Det er ikke spesielt snilt mot kroppen heller. Selvom det er naturlig, så er det vanskelig å fordøye for kroppen...

Rent generelt blir sukkerartene våre en større og større banditt, i de mengdene vi har vent oss til å spise. Likevel er det 8 livsviktige sukkerarter som vi delvis får i oss gjennom vanlig kost..

interessant...

energibunten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo, hel sunn mat Svar med sitat
Gammel 15-12-07, 21:24   #9
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Opprinnelig lagt inn av Georgine, her.

Hva med å bytte ut fruktosen med sukrin?

Jeg bruker kun sukrin og den er helt super til baking av alle slag

Jeg har akkurat lagd sjokoladekake med sukrin. Vet ikke hva som skjedde jeg, men det smakte skikkelig...... *pføeyyyy*... bittert ! Hele kaka ødelagt. Har tidligere lagd den med både Natreen og med Splenda uten problem. Kan det være noe med kombinasjon av sjokolade/Sukrin tror du ?

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 15-12-07, 21:47   #10
cilemora
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2007
Alder: 43
Innlegg: 373
cilemora er ny på veien

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

dette med søtstoff blir eg nok aldri klok på, hehe....
men eg lurer enda på det med kakene eg baka
kan det være at splenda gir "mindre" sukker enn
feks fruktose, siden feks nøttekjeksene mine ikke
holdt sammen i det hele tatt??
noen som har prøvd dem med splenda??

__________________
midje: start ca 85cm, mål 70cm eller mindre - nå: 74cm (- 11cm)
mage: start 101cm, mål 80cm eller mindre - nå: 85cm (- 16cm)
hofte: start ca 102cm, mål ca 90cm - nå: 88,5cm (- 13,5cm)
vekttap til nå: - 6,5kg og BMI på 24
cilemora er avlogget   Min kostholdsfilosofi: fedon/lavkarbo/sunn fornuft... Svar med sitat
Gammel 16-12-07, 11:53   #11
Georgine
Supermoderator
 
Georgine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 6.457
Georgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Opprinnelig lagt inn av Nille, her.

Jeg har akkurat lagd sjokoladekake med sukrin. Vet ikke hva som skjedde jeg, men det smakte skikkelig...... *pføeyyyy*... bittert ! Hele kaka ødelagt. Har tidligere lagd den med både Natreen og med Splenda uten problem. Kan det være noe med kombinasjon av sjokolade/Sukrin tror du ?


Merkelig.. Jeg har ikke bakt sjokoladekake med sukrin men tror nesten jeg må prøve bare for å sjekke ut dette.

Georgine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo for god helse Svar med sitat
Gammel 16-12-07, 11:59   #12
Alyssa
Seniormedlem
 
Alyssa sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Alder: 48
Innlegg: 4.446
Alyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Jeg har heller ikke bakt sjokoladekake med sukrin, men jeg har brukt det i kakao og sjokoladekonfekt med godt resultat i hvert fall

Alyssa er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 16-04-08, 19:06   #13
Alyssa
Seniormedlem
 
Alyssa sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Alder: 48
Innlegg: 4.446
Alyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Opprinnelig lagt inn av Alyssa, her.

Jeg har heller ikke bakt sjokoladekake med sukrin, men jeg har brukt det i kakao og sjokoladekonfekt med godt resultat i hvert fall

Hm, merkelig ...
Jeg har lagd kakao med sukrin noen fler ganger, og det har ikke blitt bra. Kan ikke helt beskrive smaken, men det smaker ikke kakao i hvert fall. I tillegg til at jeg får innmari vondt i halsen. Nå er det mye rart med meg da, men mamma fikk også vondt i halsen av det, så noe må det være ...

Georgine: prøvde du sjokoladekake med sukrin?

Andre som har erfaringer med sjokolade/sukrin?

Alyssa er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 19-04-08, 22:44   #14
Georgine
Supermoderator
 
Georgine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 6.457
Georgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Opprinnelig lagt inn av Alyssa, her.

Hm, merkelig ...
Jeg har lagd kakao med sukrin noen fler ganger, og det har ikke blitt bra. Kan ikke helt beskrive smaken, men det smaker ikke kakao i hvert fall. I tillegg til at jeg får innmari vondt i halsen. Nå er det mye rart med meg da, men mamma fikk også vondt i halsen av det, så noe må det være ...

Georgine: prøvde du sjokoladekake med sukrin?

Andre som har erfaringer med sjokolade/sukrin?

Det har jeg og det ble helt supert

Georgine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo for god helse Svar med sitat
Gammel 20-04-08, 11:49   #15
Pc-snuppa
Medlem
 
Pc-snuppa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Akershus et sted
Alder: 53
Innlegg: 191
Pc-snuppa er virkelig snillPc-snuppa er virkelig snillPc-snuppa er virkelig snillPc-snuppa er virkelig snill

Sv: Hvordan blir det å bytte fruktose med splenda?

Opprinnelig lagt inn av Alyssa, her.

Hm, merkelig ...
Jeg har lagd kakao med sukrin noen fler ganger, og det har ikke blitt bra. Kan ikke helt beskrive smaken, men det smaker ikke kakao i hvert fall. I tillegg til at jeg får innmari vondt i halsen. Nå er det mye rart med meg da, men mamma fikk også vondt i halsen av det, så noe må det være ...

Georgine: prøvde du sjokoladekake med sukrin?

Andre som har erfaringer med sjokolade/sukrin?


Hei der!
Nei, jeg bruker ikke sukrin for jeg tåler det rett og slett ikke. Se linken hvor jeg beskriver min reaksjon på stoffet.

http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10838

Skriver dette for det ser ut som dere har fått en slags reaksjon på stoffet også (vondt i halsen). Jeg bruker Splenda eller Natreen (flytende). Men generelt prøver jeg og holde meg på et minimum av søtstoffer, men bruker noe innimellom, hvis jeg skal lage noe spesielt.
Merker du/dere at dere reagerer på Sukrinen vil jeg anbefale og la den være. Ved og stadig spise ting man reagerer på kan man utvikle sterkere symptomer etterhvert og utvikle overfølsomhet for ting, ettersom kroppen hele tiden blir provosert av det gjeldende stoffet. Jeg vet at noen kan venne seg til Maltitol (jeg tåler det)og at magen roer seg etterhvert som man spiser litt av det, men jeg for min del i allefall forsøker og lytte til det kroppen min forteller meg, og når jeg gjør det, det er da jeg har det aller best og fungerer bedre.
Vile bare slenge inn min erfaring, selv om det kanskje ikke var til noe særlig hjelp .
Lykke til i allefall, til alle her inne, veldig flott forum hvor alle kan dele nettopp av SIN erfaring

__________________
Hilsen fra mei

Lavkarbo har gitt meg livet tilbake igjen!
Pc-snuppa er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins :-) Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
PCO noen med erfaring eller kunnskap? Maz PCOS og karbohydratkontroll 10 08-04-08 11:34
Årstidsbunden viktminskning ssskaldeman Lavkarbo generelt 11 04-12-06 19:30


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:08.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no