Søk i lavkarbosidene: |
![]()
Tilpasset søk
|
|
Del denne siden: |
![]() |
|
Trådverktøy |
![]() |
#1 |
Medlem
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 72
![]() |
Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Jeg forsøker å lage mitt eget lavkarbobrød med utgangspunkt i noen oppskrifter jeg har funnet her inne. MEN, uansett hva jeg gjør så blir brødene klissete inni. Jeg får de ikke til å bli "tørre" og fine. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo generelt ettet Lindberg.
![]() |
![]() |
#2 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2007
Hvor: Eidsvoll
Alder: 45
Innlegg: 1.651
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Hm... Så rart. Isetbrødet mitt blir helt fint inni, men opplever det samme når jeg har bakt lollypopbrødet. Vet ikke hva som gjør det jeg. Følger du oppskriften til punkt og prikke? Jeg lagde isetbrødet i går og stekte det bare en time, var fint da
__________________
![]() ![]() It's no hocus pocus, it's all about the focus!
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogen diett
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem
Medlem siden: Jun 2007
Hvor: Oslo
Alder: 37
Innlegg: 66
![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Jeg pleier å lage lollypops brød og av den oppskriften lager jeg brød i to former. Det er plass i en brødform, men da blir det for kompakt og umulig å gjennomsteke. Så mitt råd er å ta mindre deig i hver form.
__________________
![]() ![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketolyse
![]() |
![]() |
#4 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 793
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Jeg har heller ikke heldigvis opplevd klissete brød, men nå har jeg bare lagd Carbokillers brød. Men jeg vet at hvis man får resultater med stekt utenpå og rå inni så er det fordi ovnen din er for sterk i forhold til hva som står i oppskriften. Brødet blir ferdig utenpå men altså helt deig inni. Neste gang bruker du samme oppskrift, men når brødet er fint og brunt utenpå, legger du over metall folie på toppen og fortsetter å steke til samme temperatur. Den blir da ikke mere brent oppå men får de ekstra stekeminuttene som den trenger for å å blir bra inni også. Sjekk med en pinne (jeg bruker alltid sånne grillspidd trepinner til baking) om det er deig på pinnen når du tar ut pinnen. ER det ikke det, så er den ferdig. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo
![]() |
![]() |
#5 |
Medlem
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 72
![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.
Det gjorde jeg, men det funket ikke. Jeg stekte i en time, la på folie og stekte en og en halv time til. Fremdeles blødt brød...
Denne kan være svært relevant for meg. Jeg hadde veldig fulle former. Det ble litt for lite deig til tre brød, så jeg toppet formene og lagde to brød istedet. Skal prøve med mindre deig i hver form neste gang. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo generelt ettet Lindberg.
![]() |
![]() |
#6 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2007
Hvor: Eidsvoll
Alder: 45
Innlegg: 1.651
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Du husket bakepulver? Det glemte nemlig jeg en gang...
__________________
![]() ![]() It's no hocus pocus, it's all about the focus!
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogen diett
![]() |
![]() |
#7 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2005
Hvor: Oslo
Alder: 66
Innlegg: 769
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Jeg får heller ikke klissede brød. Jeg knuser ikke frøene, men lar de ligge i bløt en halv time ca, bruker alt - også ibløtsetningsvannet. Kanskje du bare skal ta litt mer kruskali i, og kanskje et egg eller to mindre...? Det er nok bare å prøve seg frem.
__________________
![]() Minus 13 kg i 2010. Droppet melk, sukker og gluten, i tillegg til karber selvfølgelig! www.livsmagasinet.no/13-kg-forsvant |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo-veganer :D
![]() |
![]() |
#8 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2007
Hvor: Eidsvoll
Alder: 45
Innlegg: 1.651
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Jeg bløtlegger ikke frøene i det heletatt, men nå er det jo ikke de mengdene jeg bruker, sidenjeg bare har i litt i isetbrødet, ikke lollypopbrød.
__________________
![]() ![]() It's no hocus pocus, it's all about the focus!
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogen diett
![]() |
![]() |
#9 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Hvis jeg får klissete brød skjærer jeg hele brødet opp i skiver og legger alle skivene på ei rist. Disse ettertørker jeg litt i ovnen, funker megabra |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥
![]() |
![]() |
#10 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2007
Innlegg: 1.200
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Jeg lager for det meste sånne polarbrød med kruskakli, delvis fordi jeg synes det er morsomt med runde brød (mulig det gjør meg ekstremt lett å more, men hursomhelst...) og fordi de stekes på 20-25 grader nederst i ovnen.
__________________
You are what you eat, so stay away from fruits and nuts! (Sitat Garfield)
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse
![]() |
![]() |
#11 |
Medlem
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 72
![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Jeg har aldri hatt problemer med lollypopbrødet, men iset og egne varianter blir ikke bra. Jeg har etterstekt litt på rist i skiver nå, så får det funke for denne gang. Frøs dem ned i skiver. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo generelt ettet Lindberg.
![]() |
![]() |
#12 |
Medlem
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Bærum
Innlegg: 203
![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Jeg baker Lollypopbrødet etter oppskriften men bruker bare 6 egg og tilsetter 1 1/2 tsk natron. Steker ved 200 grader i 1 1/2 time midt i ovnen. Bruker silikonform. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo generelt
![]() |
![]() |
#13 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Arendal
Alder: 66
Innlegg: 1.714
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Dere som har bakt litt. Brødhjelp.Hei |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
![]() |
||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
PCO noen med erfaring eller kunnskap? | Maz | PCOS og karbohydratkontroll | 10 | 08-04-08 11:34 |
Kritikk av ketosebaserte dietter (flyttet fra en introduksjonstråd) | vintage | Ketolysekuren | 79 | 02-08-07 18:42 |
Mange av dere er på ville veier | flap | Lavkarbo generelt | 75 | 29-01-06 05:33 |
Melk | Kristian | Generell ernæringsdebatt | 39 | 06-06-05 04:52 |