Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Spørsmål og svar

Tips om vilt?

Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan.
Er du ny? Spør og les her først!

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 13-05-07, 01:35   #1
mcfrogner
Ubekreftet Medlem
 
Medlem siden: Jun 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 277
mcfrogner er ny på veien

Tips om vilt?

Skal prøve å spise noe vilt kjøtt fremover. Så at de hadde en del forskjellig på butikken faktisk. Hvordan smaker elgkjøtt? De hadde elgkjøttdeig til en grei pris (100 kr/kg) på Centra. Andre tips om vilt kjøtt, og hva som er "best"? Hva er egentlig skav? Reinsdyrskav f.eks.?

__________________
Startvekt: 130 kg
Vekt nå: 105 kg
mcfrogner er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo/Atkins/Skaldeman Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 03:15   #2
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Tips om vilt?

Opprinnelig lagt inn av mcfrogner, her.

Skal prøve å spise noe vilt kjøtt fremover. Så at de hadde en del forskjellig på butikken faktisk. Hvordan smaker elgkjøtt? De hadde elgkjøttdeig til en grei pris (100 kr/kg) på Centra. Andre tips om vilt kjøtt, og hva som er "best"? Hva er egentlig skav? Reinsdyrskav f.eks.?

Har vokst opp på mye elg og rein (pappa jakter, og vi har samer i familen)
Jeg kan på det varmeste anbefale begge deler.
Begge deler har en reletivt kraftig viltsmak, og jeg opplever begge kjøttypene som ganske "krydra"! (Har nok med kostholdet deres å gjør).
Det er et mørkt kjøtt, men er enkelt å spise, og veldig godt i særlig gryter.
Du har f,eks viltgryte/jegergryte, du kan sikkert finne noen oppskrifter, eller jeg kan spørre folka mine. Det er i hovedsak snakk om en gryte basert på fløte og sopp og urter, og så bruker man rene kjøttstykker eller lever fra elgen. Helt utrolig nydelig!!! Så kan man spise det med rosenkål og tyttebærsyltetøy til (der kan det være en fordel å røre tyttebæra selv, men johannesbrødkjernemel og splenda e.l)
Og så burde du, om du får sjansen, prøve tørket kjøtt fra enten elg eller rein (husker i alle fall at den fra elgen er HIMMELSK!). Det er snacks for voksen mann det!!

For å oppsummere det, når man har tilgang på vilt, så er industrielt kjøtt nærmest en liten skuffelse å regne i forhold...! Og det absolutt eneste jeg savner ved å spise kjøtt.

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 09:15   #3
timich
Medlem
 
timich sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Indre Agder
Alder: 48
Innlegg: 409
timich har en fantastisk aura rundt segtimich har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Tips om vilt?

Jeg syns elgkjøtt er mildere i smaken enn reinsdyr, vi bruker elg stort sett hele året her i familien... Kjøttdeigen er veldig anvendelig til det meste (ikke taco kanskje), dersom jeg skal lage "gryteretter" bruker jeg bare elgkjøttdeig, og dersom jeg skal lage f.eks. "pastasaus" (uten pasta... ) eller pizza, blander jeg elgkjøttdeigen med vanlig kjøttdeig. Reinsdyr er noe skapere i smaken (mer viltsmak), men det er også nydelig. Og ingenting slår en god reinsdyr - eller elgbiff!
Viltkjøtt er jo også veldig "rent" i forhold til annet kjøtt (hvis man ser bort fra eventuell bequerel-fare da, hehe... ) - dyra beiter ute i det fri og det tror jeg er bra...

Jeg har en oppskrift på en deilig "gulasj"-gryte med elg (kjøttdeig eller grytekjøtt) et sted, skal se om jeg kan finne den etterhvert...

timich er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo generelt Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 13:35   #4
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Tips om vilt?

Sant det som sies om reinsdyrkjøtt her. Det er nok litt sterkere på smak(Husk at jeg ikke har spist sånt noe på nesten ti år...). Tror det har noe med lavet som de spiser mye av. Forhåpentligvis er bequrellen i norsk fauna forsvunnet. Husker godt hvor lite fett det var å være reinssame etter Tjernobyl... (Og de i bygda som nærmest frydet seg, fordi samene i bygda mi som regel var de mest velstående... Jeez...)

Da jeg var liten, på åttitallet, og pizza var et heller nytt fenomen, så lørdagsmiddagen sånn ut: verdens tjukkeste bunn basert på brødoppskift, et TJUKT lag med stekt elgkjøtt og løk, tjukke skiver med tomat, og tilslutt et riktig lokk med ost! Nesten så elgkjøttet ble kokt i tillegg, og om man var for ivrig så brente man omtrent bort all hud i ganen, hehe. Men det var stas da, og innmari godt

Glemte forresten å svare på det med reinsdyrskav. Det mener jeg bestemt er det samme som finnbiff, og er kjøtt fra bogen i hovedsak. Det er det letteste å spise, fordi det er minst sener og sånn i det. Man skjærer det opp i tynne strimler, mamma og pappa putta alltid fryserern full av det, og tinte det sånn halvveis før de puttet det i en gryte. Kjempegodt og saftig!! (Om du ikke tiner det helt, så skal det visstnok bli mørere, gammelt sametips)

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 13-05-07, 13:48   #5
Georgine
Supermoderator
 
Georgine sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2006
Hvor: Akershus
Alder: 55
Innlegg: 6.457
Georgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastiskGeorgine er bare helt fantastisk

Sv: Tips om vilt?

Elg er nydelig og det elgkjøttet jeg har (svensk varmlandselg) har ikke noe utpreget viltsmak på kjøttet.

Georgine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo for god helse Svar med sitat
Gammel 20-05-07, 13:30   #6
Begod
Seniormedlem
 
Begod sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Nordland
Alder: 56
Innlegg: 1.900
Begod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastiskBegod er bare helt fantastisk

Sv: Tips om vilt?

Opprinnelig lagt inn av timich, her.

Jeg syns elgkjøtt er mildere i smaken enn reinsdyr, vi bruker elg stort sett hele året her i familien... Kjøttdeigen er veldig anvendelig til det meste (ikke taco kanskje), dersom jeg skal lage "gryteretter" bruker jeg bare elgkjøttdeig, og dersom jeg skal lage f.eks. "pastasaus" (uten pasta... ) eller pizza, blander jeg elgkjøttdeigen med vanlig kjøttdeig. Reinsdyr er noe skapere i smaken (mer viltsmak), men det er også nydelig. Og ingenting slår en god reinsdyr - eller elgbiff!
Viltkjøtt er jo også veldig "rent" i forhold til annet kjøtt (hvis man ser bort fra eventuell bequerel-fare da, hehe... ) - dyra beiter ute i det fri og det tror jeg er bra...

Jeg har en oppskrift på en deilig "gulasj"-gryte med elg (kjøttdeig eller grytekjøtt) et sted, skal se om jeg kan finne den etterhvert...

Jeg bruker veldig mye elgkjøtt og særlig i taco, for da forsvinner elgsmaken. Blir litt lei av elg når vi har det så ofte. Ellers så skulle jeg gjerne hatt flere elgoppskrifter og ikke minst mer info om hvordan man parterer elg og hva man bør bruke de forskjellige stykkene til.

__________________
Hvis du vet at noe ikke er bra for deg, så ikke spis det.
Begod er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Eat + DVP og egne erfaringer Svar med sitat
Gammel 20-05-07, 13:50   #7
Bee
Seniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Nordland
Alder: 43
Innlegg: 1.699
Bee er veldig godt liktBee er veldig godt liktBee er veldig godt liktBee er veldig godt liktBee er veldig godt liktBee er veldig godt likt

Sv: Tips om vilt?

Pappa og nå i senere tid min samboer er ivrige elgjegere, så her i huset er fryseren full av elgkjøtt i alle varianter.

Som kjøttdeig er den litt tørr synes jeg siden det ikke er mye fett på kjøttet.
Så dersom du skal lage kjøttkaker f.eks av elgkjøtt anbefaler jeg deg å bruke halvt om halvt av elgkjøtt og "vanlig" kjøttdeig.

Bee er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - for life Svar med sitat
Gammel 21-05-07, 14:42   #8
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Tips om vilt?

Opprinnelig lagt inn av mcfrogner;

De hadde elgkjøttdeig til en grei pris (100 kr/kg) på Centra.

Er det fast eller tilbud nå?

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Lite Energi, Trenger Tips!! ellenmaria Spørsmål og svar 4 16-09-06 10:43
Induksjonsmat - friske tips ønskes Fjonken Atkins kosthold 10 02-04-06 12:48
tips til mat ute? Amygdala Induksjonen 0 28-07-04 19:47


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:09.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no