Søk i lavkarbosidene: |
Tilpasset søk
|
|
Generell ernæringsdebatt Tema som ikke har med begrenset karbohydratinntak å gjøre. |
Del denne siden: |
|
Trådverktøy |
06-02-04, 21:23 | #1 |
Medlem
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: norway
Alder: 49
Innlegg: 224
|
Esekiel-brØdNoen som har spist dette....??og er det tilatt under introduksjonen?? |
Min kostholdsfilosofi: min egen lavkarbodiett!;O) |
06-02-04, 21:32 | #2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Drammen
Alder: 64
Innlegg: 1.424
|
HmmmSikkert et sundt og godt brød,men på introduksjonen skal du ikke spise mel eller bønner overhodet. |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo for det meste |
06-02-04, 21:35 | #3 |
Medlem
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: norway
Alder: 49
Innlegg: 224
|
rart...at ingen har reklamert mer for dette brødet om det skal være så lite carbo i det..(tihi) |
Min kostholdsfilosofi: min egen lavkarbodiett!;O) |
06-02-04, 21:48 | #4 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Drammen
Alder: 64
Innlegg: 1.424
|
Sikkert ikke så mye karbo som i vanlig brød,og det kan være det er perfekt for Lindbergbrukere. |
Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo for det meste |
06-02-04, 21:54 | #5 |
Medlem
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: norway
Alder: 49
Innlegg: 224
|
jeg satte inn eninternett addresse med link til..der kan man lese om dette brødet;-) |
Min kostholdsfilosofi: min egen lavkarbodiett!;O) |
07-03-04, 11:18 | #6 |
Nytt Medlem
Medlem siden: Mar 2004
Innlegg: 6
|
Hei du.. Jeg var også å kjøpte dette brødet i går... Fikk beskjed om at det nesten ikke fantes karboh. i det.. HERLIG tenkte jeg!!! |
07-03-04, 21:26 | #7 |
Ikke flink, men god...;-)
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: Hedmark
Alder: 49
Innlegg: 4.705
|
Det er ikke særlig mindre karbohydrater i Esekiel-brødet enn i vanlig grovbrød. Det er mest sammalt mel i det, og selv om det er belgfrukter i, så bidrar også dette med karbohydrater. Men det er et sunt brød i den forstand at det er mer næring i det, lite gjær, og tåles av flere pga spelten. Det er også mer enzymer i det fordi korn og linser er spiret før bruk. |
Min kostholdsfilosofi: Helst ikke tenke på mat - er det en filosofi? |
08-03-04, 10:51 | #8 |
Medlem
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: norway
Alder: 49
Innlegg: 224
|
helt enig;O)Brødet synes jeg er kjempegodt!!;O)Jeg bytter også på å spise en skive(kun en om dagen innimellom)og knekkebrød en annen dag,så en dag uten korn i det hele tatt..!Slik bytter jeg på.... Og om jeg spiser esekiel brødet ..går jeg ikke ut av ketosen..så jeg koser meg med det jeg....istedet for feks..snuppelinebrødet jeg bakte her om dagen...*kremt*hihi(litt for mye eggesmak og soya etter min mening..men fungerer for de som liker "smaken"altså |
Min kostholdsfilosofi: min egen lavkarbodiett!;O) |
08-03-04, 11:00 | #9 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Sola
Alder: 44
Innlegg: 10.031
|
ja det er godt vi selger det der jeg jobber og (Life), men jeg liker faktisk det fra Ullanhaug økologiske gård BEDRE enn det fra Helios (som dere som ikke bor i Stavanger spiser, vet ikke om de sender ut brød til andre byer). Helios sine brød er tørre, det er ikke Ullanhaug sine.
__________________
Endelig i mål: minus 77 kg! (Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19) |
Min kostholdsfilosofi: Vektoperert veganer |
08-03-04, 12:35 | #10 |
Medlem
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: norway
Alder: 49
Innlegg: 224
|
hehe,,,;O)Ja..dettror jeg på Iset!!At du ble lei da jeg har kun kjøpt ett brød av dette og det er vel 3 uker siden nå..holder jo lenge da jeg bare spiser ei skive om jeg blir brød-fysen Og det holder seg jo godt i fryseren |
Min kostholdsfilosofi: min egen lavkarbodiett!;O) |
08-03-04, 15:17 | #11 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Sola
Alder: 44
Innlegg: 10.031
|
vel, lavkarob og lavkarbo, det er vel like mye karbo i dem som i vanlige brød MEN det er lavglykemiske karbo.
__________________
Endelig i mål: minus 77 kg! (Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19) |
Min kostholdsfilosofi: Vektoperert veganer |
08-03-04, 17:29 | #12 |
Systemutvikler
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Bergen
Alder: 48
Innlegg: 7.502
|
Sitter med siste Mat&helse foran meg, og der står det at Esekielbrødet inneholder 13-14 gram protein per 100g vare...
__________________
Noe du lurer på? Sjekk FAQen."Kommunikasjon har ikke bare med offentlig transport å gjøre". |
Min kostholdsfilosofi: Keto |
08-03-04, 17:43 | #13 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Sola
Alder: 44
Innlegg: 10.031
|
jepp. jeg skjønner ikke hvorfor noen helsekost ansatte sier det ikke inneholder karbohydrater... det er jo korn, korn inneholder jo karbo samme hvor grovt det er. men lavglykemisk er det jo,men det er ikke det samme som at det IKKE inneholder karbo. jaja.-
__________________
Endelig i mål: minus 77 kg! (Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19) |
Min kostholdsfilosofi: Vektoperert veganer |
08-03-04, 20:09 | #14 |
Ikke flink, men god...;-)
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: Hedmark
Alder: 49
Innlegg: 4.705
|
Nå må vi ikke blande sammen proteiner og karbohydrater da.... |
Min kostholdsfilosofi: Helst ikke tenke på mat - er det en filosofi? |
08-03-04, 20:12 | #15 |
Medlem
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: norway
Alder: 49
Innlegg: 224
|
hm...merkelig ja!Ja..det var rart...ikke mer enn 14%protein i det brødet!Vel ..nå er det superkompakt brød da..men det er merkelig at hun på helsekosten sa at dette nesten ikke inneholdt særlig karbohydrater!Hm...! Men men...jeg går iallefall ikke ut av ketose om jeg tar meg ei skive..men hun hadde kanksje ikke så greie på dette med brødet allikevel?akkurat som at de selger nycovit og nycoplus og slike preparater på helsekosten også..litt rart det også...i og med at det heller ikke er så bra!!!men det er vel kanskje for at de skal ha tilbudet der også da???hm... |
Min kostholdsfilosofi: min egen lavkarbodiett!;O) |
08-03-04, 20:51 | #16 |
Nytt Medlem
Medlem siden: Feb 2004
Innlegg: 1
|
Vil det si at du kun får i deg 1,5g med fy-karbo pr 40g brødskive på fedon brødet?? |
08-03-04, 21:14 | #17 |
Ikke flink, men god...;-)
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: Hedmark
Alder: 49
Innlegg: 4.705
|
Nei, dessverre... 7,5 gram karbo + 6 gram fiber. Jeg tror det er litt sånn amerikansk å trekke fiber ut av karbohydratene?? Jeg ser det er flere her på Karbojunkie som gjør det. Men i Norge skal både matvarer deklareres med karbohydrater uten fiber, og det samme gjelder i matvaretabellen. Altså at fiber skal stå alene. Men dersom man ikke er i ketose, så er 7,5 gram karbo akseptabelt for de fleste. Dessuten er de 7,5 gram karbo av en all-right type som ikke gir for høy blodsukkerstigning. |
Min kostholdsfilosofi: Helst ikke tenke på mat - er det en filosofi? |
04-04-04, 12:55 | #18 |
Juniormedlem
Medlem siden: Mar 2004
Innlegg: 13
|
Ingers rugbrød.... også kalt slankebrød. Jeg har bakt dette nå, smaker veldig godt inneholder sammalt hvete, sammalt rug, helkorn hvete, gjær, hvetekli, linfrø og solsikkekjerner. Noen som har noen formening om hvor "slankende" dette brødet er, i forhold til fedon lindberg brød f.eks.? |
Min kostholdsfilosofi: Lindberg + egen sunn fornuft |
04-04-04, 23:11 | #19 |
Ikke flink, men god...;-)
Medlem siden: Feb 2004
Hvor: Hedmark
Alder: 49
Innlegg: 4.705
|
Ingers rugbrød er et ganske alminnelig grovt, hjemmebakt brød, som er basert på sammalt mel, og har noe kli og frø tilsatt. Men det er hverken protein- eller fettberiket, og vil således være veldig karbohydratdominert. Karbohydratene i dette brødet har heller ikke lav GI, da kroppen ikke opplever at sammalt mel er så mye vanskeligere å fordøye enn fint mel, slik at blodsukkerstigningen blir rask også med sammalt mel. Jeg vil ikke si at dette er et greit brød å bruke om man er sensitiv for karbohydrater. Dersom man passer på karbohydratene, blodsukkeret og insulinmengden (som jo alle Atkinser og Lindbergere gjør), så bør man se etter det brødet med minst karbohydrater. Og det er dr. Lindberg sitt (se mitt innlegg lenger opp, med enkel tabell over brødtyper).
__________________
Jeg tiltrekker meg det jeg trenger for å være i balanse! bla-bla-bla
|
Min kostholdsfilosofi: Helst ikke tenke på mat - er det en filosofi? |
05-04-04, 17:37 | #20 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: M & R
Alder: 57
Innlegg: 1.443
|
Jeg har prøvd ett sånt brød en periode og jeg gikk hverken ned eller opp i vekt og det vil si at det egentlig er veldig bra, kommer til å bake sånt brød igjen når vekta er kommet helt ned dit jeg vil ha den |
Min kostholdsfilosofi: Atkins og jeg dietten |
18-04-04, 22:00 | #21 |
Juniormedlem
Medlem siden: Mar 2004
Innlegg: 13
|
Noen som vet kcal innholdet i Esekiel brød |
Min kostholdsfilosofi: Lindberg + egen sunn fornuft |
22-04-04, 16:25 | #22 |
Nytt Medlem
Medlem siden: Apr 2004
Innlegg: 1
|
Gjør oppmerksom på at Fiber pluss fra Wasa ikke inneholder Inulin lenger. Det ble tatt ut kort tid etter at produktet kom på markedet da det ikke er lov å berike matvarer med vitaminer, mineraler eller tilsvarende. Knekkebrødet har likevell et nokså høyt fiberinnhold og en relativt lav karbohydratbelastning, men inulin inneholder det ikke lenger... |
Min kostholdsfilosofi: Lindberg |
11-08-05, 18:31 | #23 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2005
Hvor: Stavanger
Alder: 51
Innlegg: 682
|
bringer opp igjen denne tråden for de som lurer.
__________________
KROPP&HELSE |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo for vektnedgang |
11-08-05, 20:47 | #24 |
Administrator
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 67
Innlegg: 16.021
|
Det var da et uprofft svar til å være Helios. De selger altså en vare de ikke aner næringsinnholder på ! Hm...betenkelig syns jeg. Å' er karbene henne da liksom
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile |
Min kostholdsfilosofi: Atkins |
12-08-05, 11:50 | #25 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2005
Hvor: Stavanger
Alder: 51
Innlegg: 682
|
Enig med du NILLE, ikke helt fullstendig svar. |
Min kostholdsfilosofi: lavkarbo for vektnedgang |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|