Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 20-11-08, 12:50   #1
Chamomilla
Seniormedlem
 
Chamomilla sin avatar
 
Medlem siden: May 2005
Innlegg: 2.453
Chamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjent

Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Inspirert av oppskrifter fra Mat&Helse skulle jeg for første gang prøve meg på majones i går. Vi hadde kjøpt reker og manglet den obligatoriske majonesen.
Eneste olje jeg hadde var olivenolje av rimelig sort (når vi ser bort fra cocosa...). Det så supert ut, konsistensen ble topp på første forsøk. Men samken.......
Mannen ut på butikken og kom tilbake med Mills majones og Odelia Rapsolje beregnet på bakst. Eneste de hadde. Det er dårlig med velassorterte butikker her vi bor... Jeg måtte prøve, men nei, det ble ikke fullt så beskt, men likevel såpass at Mills majones ble en klar vinner. Konsistensen ble forresten fortsatt super. Brukte stavmikser og blandet alt sammen med en gang. Siden eggene var kalde satte jeg blandebollen i en kjele med varmt vann. Det funka utmerket.

Meeen, nå prøver jeg ikke igjen før jeg har fått deres beste anbefalinger på GOD og sunn olje for majones. Jeg er villig til å kjøre et stykke, så ikke heng dere opp i at det skal være tilgjengelig i en liten nærbutikk.

Har gjort et søk og sett at enkelte bruker peanøttolje eller avocado-olje.

Noen fler? Værsåsnill?

__________________
Journal
..lever du dagen i dag godt gjøres alle gårsdager til lykkelige drømmer og hver eneste morgendag blir et bilde på håp.
Chamomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Steinalder-inspirert Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 13:11   #2
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Når jeg lager majones bruker jeg:
1 egg
ca 1 ts. sennep
en liten dæsj eddik
litt salt og pepper
og kaldpressa olivenolje som helles i en tynn stråle til majonesen er tykk..

Kjempegod

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 13:12   #3
danish
Seniormedlem
 
danish sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
danish er en juveldanish er en juveldanish er en juvel

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Den aller sunneste oljen er macadamianøtt-olje. Den er dyr, men visstnok jævlig god. Den inneholder nesten ikke flerumettet fett, men over 80 % umettet fett. En like god mulighet er å lage majones med kokosolje. Kokosolje inneholder mye mettet fett, og er dermed meget sunn, fordi den ikke oksiderer og steller til djevelskab i kroppen.

Extra Virgin-oljer er ofte for sterke i smaken. Kanhende er dyrere merker med meget små og delikate, mørke flasker bedre. Dijonsennep er nødvendig for god smak, sammen med eddik (eller tilogmed balsamico).

danish er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein) Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 15:21   #4
Petit Fleur
Medlem
 
Petit Fleur sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 50
Petit Fleur er ny på veien

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Jeg hadde samme opplevelse. Lagde majones med olivenolje, og det var helt grusomt. Så jeg gikk på en såkalt innvandredbutikk og kjøpte druekjerneolje. Hadde aldri hørt om det før, fant tipset i en kokebog, og det funka kjempebra. Kostet rundt 40,- for 500ml, og det syntes jeg var helt greit. Får jo en del majones av det.
I tillegg byttet jeg ut eddikken med sitronsaft, noe som gjorde at den ikke ble så besk, men bare veldig god.

__________________

Det går stadig nedover.
Petit Fleur er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Selvkomponert Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 16:16   #5
valleygirl
Gjest
 
Innlegg: n/a

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Jeg laget aioli meg virgin olivenolje. Den ble nesten grønn og etter min mening uspiselig. Men mine spanske gjester smattet henført og mente at slik skulle det smake, ja. Hipp hurra for kulturforskjeller!

  Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 17:32   #6
Pearl
Seniormedlem
 
Pearl sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Stavanger
Alder: 67
Innlegg: 3.622
Pearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt av

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Jeg bruker avokadoolje.

__________________
Min Journal
Pearl er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 22:31   #7
Chamomilla
Seniormedlem
 
Chamomilla sin avatar
 
Medlem siden: May 2005
Innlegg: 2.453
Chamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjent

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Takk for forskjellige svar dere. Tenker jeg kjøper inn og tester litt forskjellig. Tror jeg skal sjekke hva druekjerneolje er satt sammen av før jeg kjøper den.... Brukte sitronsaft i stedet for eddik i begge forsøkene mine i går, så ikke mer å hente for å unngå beskhet der. Men jeg liker i utgangspunktet eddik-smak. Men besk olivenolje... ææææsj . Interessant at spanjolene likte det bedre da.
Tror ikke jeg vil ofre kokosoljen min i majones. Tror den kokossmaken blir litt dominerende. Men i smoothies synes jeg det er godt med kokosolje.

__________________
Journal
..lever du dagen i dag godt gjøres alle gårsdager til lykkelige drømmer og hver eneste morgendag blir et bilde på håp.
Chamomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Steinalder-inspirert Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 22:37   #8
Chamomilla
Seniormedlem
 
Chamomilla sin avatar
 
Medlem siden: May 2005
Innlegg: 2.453
Chamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjent

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Ooops. 159 kr for 250 ml olje fra gourmethagen: http://www.gourmethagen.no/kategori.php?kategori=1

__________________
Journal
..lever du dagen i dag godt gjøres alle gårsdager til lykkelige drømmer og hver eneste morgendag blir et bilde på håp.
Chamomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Steinalder-inspirert Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 23:19   #9
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 45
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Vil ikke kokosoljen stivne i kjøleskapet?

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 22-11-08, 00:41   #10
Petit Fleur
Medlem
 
Petit Fleur sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 50
Petit Fleur er ny på veien

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Ble litt nysgjeriig selv, og fant dette om Druekjerneolje på Wikipedia:

"Druekjerneolje (også kalt drueolje) er en vegetabilsk olje presset fra kjernene i vindruer, og er et biprodukt fra vinifikasjon. Oljen brukes til salatdressinger, marinader, frityrsteking, baking, massasjeolje, after sun-lotion, hårprodukter, hygienekremer, leppepomade og håndkremer. Den produserer hovedsakelig i Italia, samt i Frankrike, Spania og Argentina."

Ellers fant jeg at den ikke er egnet til steking, og at den inneholder mye Omega-6,slik at man ikke bør bruke for mye av den.
Den brukes visst også i mange hudpleieprodukter, i massasjeolje, og skal hjelpe mot halsbrann.

Nå fikk hvertfall jeg mange flere grunner til å ta frem flasken igjen....

__________________

Det går stadig nedover.
Petit Fleur er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Selvkomponert Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 22-11-08, 11:43   #11
danish
Seniormedlem
 
danish sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
danish er en juveldanish er en juveldanish er en juvel

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Opprinnelig lagt inn av Petit Fleur, her.

Ble litt nysgjeriig selv, og fant dette om Druekjerneolje på Wikipedia:

"Druekjerneolje (også kalt drueolje) er en vegetabilsk olje presset fra kjernene i vindruer, og er et biprodukt fra vinifikasjon. Oljen brukes til salatdressinger, marinader, frityrsteking, baking, massasjeolje, after sun-lotion, hårprodukter, hygienekremer, leppepomade og håndkremer. Den produserer hovedsakelig i Italia, samt i Frankrike, Spania og Argentina."

Ellers fant jeg at den ikke er egnet til steking, og at den inneholder mye Omega-6,slik at man ikke bør bruke for mye av den.
Den brukes visst også i mange hudpleieprodukter, i massasjeolje, og skal hjelpe mot halsbrann.

Nå fikk hvertfall jeg mange flere grunner til å ta frem flasken igjen....

Den har veldig mye flerumettet fett (~70 %), som oksiderer lett. Den har et iodin-nummer på 131, som betyr at det mest sannsynelig er best egnet til å lage maling Dette skyldes at den harskner, og dermed størkner.

danish er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein) Svar med sitat
Gammel 22-11-08, 12:49   #12
Mjauritz
Medlem
 
Mjauritz sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Alder: 52
Innlegg: 209
Mjauritz er ny på veien

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Jeg bruker peanøttolje - gir grei smak

__________________



Mjauritz er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 23-11-08, 16:19   #13
Chamomilla
Seniormedlem
 
Chamomilla sin avatar
 
Medlem siden: May 2005
Innlegg: 2.453
Chamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjentChamomilla begynner å bli godt kjent

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Opprinnelig lagt inn av danish, her.

Den har veldig mye flerumettet fett (~70 %), som oksiderer lett. Den har et iodin-nummer på 131, som betyr at det mest sannsynelig er best egnet til å lage maling Dette skyldes at den harskner, og dermed størkner.

Utrolig hva det visse produsenter vil ha oss til å spise..


Takk for svar allesammen

Det får blir peanøtt- eller avocado-olje, evt. macadamianøttolje tenker jeg, så da utsetter jeg neste eksperiment til jeg får handlet i en velassortert matbutikk.

__________________
Journal
..lever du dagen i dag godt gjøres alle gårsdager til lykkelige drømmer og hver eneste morgendag blir et bilde på håp.
Chamomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Steinalder-inspirert Svar med sitat
Gammel 21-12-08, 13:31   #14
Trolljenta
Seniormedlem
 
Trolljenta sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Hvor: Bergen
Alder: 43
Innlegg: 2.146
Trolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt av

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.

Vil ikke kokosoljen stivne i kjøleskapet?

Jo, det er deror de blander 50/50 med oliven-olje i oppskriften, for da vil frysepunktet bli høyere.

__________________
Min lavkarbo blogg
Trolljenta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 22-12-08, 14:33   #15
firren
Sperret
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Sunnmøre
Innlegg: 18
firren er på en erverdig vei

Sv: Din favorittolje i hjemmelaget majones?

Jeg har nettopp forsøkt å lage min egen majones jeg og. Med valnøttolje. Smakte ikke bra, selv om konsistensen var som den skulle. Når jeg lager aioli, bruker jeg først rapsolje til den har fått sånn passe, nesten tykk nok konsistens, og så tilsetter jeg noen ss med god olivenolje for smakens del til slutt. Viss jeg bruker bare olivenolje, synes jeg den kan bli litt for stram i smaken. Tror det kan gjelde majones også.

firren er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Majones MissPhun Ketolysekuren 19 07-11-07 23:02
Majones Trolljenta Spørsmål og svar 4 18-01-06 18:07
Majones Iset Annen mat 22 24-01-05 18:25
Majones Amygdala Induksjonen 1 06-07-04 21:04
Majones MHM Dr Lindbergs 7 12-03-04 00:51


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:55.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no