Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Bakst

Mandelbunn med bringebæriskrem - Fedon's

Bakst Her finner du, og poster du oppskrifter på lavkarbovenlig bakst, som lavkarbo-brød, pannekaker, vafler, muffins, og andre gode ting du kommer på som kan bakes på et lavkarbokosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 19-10-04, 17:54   #1
Marianne
Livsdesigner
 
Marianne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Hvor: Østlandet
Innlegg: 4.596
Marianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastiskMarianne er bare helt fantastisk

Mandelbunn med bringebæriskrem - Fedon's

Bunn:
100 g mandler
2 eggehviter
3/4 dl fruktose
1/2 ts bakepulver

Hjemmelaget bringebæriskrem:
2 eggeplommer
2-3 ss fruktose
2 dl kremfløte
3-4 ss bringebærsyltetøy uten sukker eller rørte friske bringebær

Pynt: friske bringebær og bjørnebær (Kan frosne brukes, tro?)

Stek bunnen i godt smurt formkakeform ved 150 gr. i ca. 30 min. midterste rille.

1. Bunn
Mal mandlene litt grovt. Stivpisk eggehvitene og tilsett fruktose litt etter litt til marengsen blir blank og seig. Ha i malte mandler og bakepulver. Legg bakepapir i bunnen av formen. Hell i røren og stek som angitt. Avkjøl bunnen i formen. Sett gjerne kakebunnen i fryseren mens du lager isen.
2. Iskrem
Stivpisk eggedosis av eggeplommer og fruktose. Stivpisk kremfløten og bland den forsiktig med eggedosis samt syltetøy. Smak til med fruktose.
3. Hell isen over kakebunnen og sett den i fryseren i minst 6 timer.
4. Pynt: Pynt kaken med friske bær rett før servering.

Magrere iskrem: Ønsker du magrere is, prøv å kjøre 400 g frosne bær, fruktose etter smak og 2 beger med kesam 8 % i food processor til en jevn blanding.
Fordel dette over kakebunnen og la den stå i fryseren i 3-4 timer.

__________________
Marianne

I expand my life to include the possibilities of miracles!
Marianne er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg m/egne tilpasninger Svar med sitat
Gammel 19-10-04, 18:01   #2
Musti
Seniormedlem
 
Musti sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2004
Hvor: Østfold
Innlegg: 1.003
Musti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressurs

Bare et lite tips

Denne kaka vet jeg det går ann å dekke med frosne bringebær og helle gele over!
Synd jeg ikke har et bilde å vise dere for den blir bare
såå lekker å se på.

SMASKENS

Ps
I stedet for is kan en bruke fromage også

Så klart Heistad fromage og gele altså

__________________
Klem fra Musti


"Snille" jenter får ingenting....



Musti er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 22-10-04, 22:10   #3
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 67
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 07-11-04, 14:16   #4
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 67
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Lagde denne i går jeg. Etter jobb og før middag hos sønn. Lagde den med Kesam (nederst i oppskriften) og Splenda/Natreen. Det ble kjempegodt !!!

Satte den igjen hos sønnen jeg......
Ellers hadde jeg spist for mye !!

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 07-11-04, 16:10   #5
Musti
Seniormedlem
 
Musti sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2004
Hvor: Østfold
Innlegg: 1.003
Musti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressursMusti er en virkelig god ressurs

Så bra Nille.

Brukte du is eller fromage - og hvordan gjorde du det med pynt?
Brukte du gele over bærene'?

__________________
Klem fra Musti


"Snille" jenter får ingenting....



Musti er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 07-11-04, 16:32   #6
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 67
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Hadde ikke tid til så mye. Lagde nøttebunn etter oppksriften, men med Splenda. laget "isen" med frosne bær og Kesam og natreen. Kjørte i hurtigmikser og la over nøttebunn, - heiv i frysern igjen ! Hadde ikke bær oppå denne gangen. Neste gang kanskje !

Tror ikke jeg vil ha gele oppå isen slik jeg lagde den. Isen smelter jo og da blir det sølete - og geleen får krystaller oppå når du har den i fryseren. Ikke vellykket. ..... prøvde det med en annen iskake engang...

Det er bedre når du lager formasj syns jeg. DA bruker jeg alltid gele/bær oppå !

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 14-11-04, 13:39   #7
Albertine
Gjest
 
Innlegg: n/a

Åh, denne så god ut! Skal prøve mandelbunnen i dag, men med krem og bringebær oppå. Må ha en erstatning for farsdagskaken...

  Svar med sitat
Gammel 07-03-05, 18:31   #8
Albertine
Gjest
 
Innlegg: n/a

Forresten, hvordan blir nøttebunnen med natreen? Noen som har prøvd?

  Svar med sitat
Gammel 29-06-07, 14:52   #9
Lindabtn
Seniormedlem
 
Lindabtn sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2007
Hvor: Aust Agder
Alder: 38
Innlegg: 1.595
Lindabtn er veldig godt liktLindabtn er veldig godt liktLindabtn er veldig godt liktLindabtn er veldig godt liktLindabtn er veldig godt liktLindabtn er veldig godt liktLindabtn er veldig godt likt

Sv: Mandelbunn med bringebæriskrem - Fedon's

Denne kaka hørtes utrolig god ut, må bare lage den når jeg kommer fra jobb. Er det noe man kan spise hvis man sjesser litt ekstra i helgene, eller bør man egentlig holde seg unna denne??

Lindabtn er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mamma til William. Ny start med sunn mat! Svar med sitat
Gammel 10-10-11, 18:13   #10
Sorella
Medlem
 
Sorella sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 261
Sorella er ny på veien

Sv: Mandelbunn med bringebæriskrem - Fedon's

Nå står denne i frysen

Men hvor stor form er denne til?
Min ble veldig flat, brukte ei 24 cm springform, det er kanskje ikke det samme som formkakeform?

Brukte sukrinmelis som søtning.

Isen ble uten bær, men med vaniliepulver, Natura -bourbon-vanille = NAM!!

__________________
Sorella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
En litt lengre innføring i PCOS Albertine PCOS og karbohydratkontroll 1 27-10-08 00:03
Fakta og feiloppfatinger om Atkins Ernæringsmessige Tilnærming HP Atkins kosthold 22 24-06-08 16:56
PCO noen med erfaring eller kunnskap? Maz PCOS og karbohydratkontroll 10 08-04-08 11:34
En liten själ talar med Gud Fedonisten Livets lyse side 1 05-05-04 19:57


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:02.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no