Søk i lavkarbosidene: |
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan. Er du ny? Spør og les her først! |
Del denne siden: |
|
Trådverktøy |
09-01-09, 05:45 | #1 |
Juniormedlem
Medlem siden: Jan 2009
Innlegg: 23
|
I'm new to this!Heisann, jeg var aa handla inn lavkarbo produkter her enn dagen, da handla jeg inn vanlig ost fra tine, og vanlig bacon som laa i hyllene. Jeg ser paa planen jeg har faat at frokosten min idag er en omelett lagt av 3egg, med skinkebiter, l0k og ost i. Og litt bacon vedsiden av, kan tenke meg en 2 strimler, som umulig kan ligge paa mer enn 50g. |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert lavkarbo |
09-01-09, 07:46 | #2 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
|
Sv: I'm new to thiS!Norvegia er bra. Gräddost er enda bedre, p. g. a. smaken og høyere fettinhold. |
Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein) |
09-01-09, 11:03 | #3 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Hvor: Tromsø
Alder: 45
Innlegg: 564
|
Sv: I'm new to thiS!Jeg har holdt meg til First Price-bacon (EuroSpar etc) som er billigste ferdigstrimlede jeg har funnet, samt null sukkertjafs. |
Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo under 30g karbo pr dag - masse proteiner. |
09-01-09, 11:37 | #4 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
|
Sv: I'm new to this!Danish; du kan si hva du vil, men hele prinsippet med å putte i sukker i en så stor mengde matvarer er helt enkelt latterlig. Som krydder? Pøh. Som en stadig navlestreng til sukkerindustrien, spør du meg. |
Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ |
09-01-09, 13:12 | #5 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
|
Sv: I'm new to this!
Historisk har sukker/honning blitt brukt i bacon. Jeg siterer bl. a. en oppskrift på baconlake fra John Seymours "Self-Sufficiency": "8 lb (3.5 kg) salt, 2 lb (1 kg) sugar, 5 gallons (23 litres) boiled but cooled water." Dette er en klassisk oppskrift på bacon. Det har ingenting med sukkerindustrien å gjøre. |
Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein) |
09-01-09, 15:45 | #6 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
|
Sv: I'm new to this!Og alt som har skjedd i historien er bra og riktig? Du kan si hva du vil, men jeg synes det er galskap. |
Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ |
09-01-09, 15:59 | #7 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 47
Innlegg: 16.055
|
Sv: I'm new to this!Amen, photobscura! Og i tillegg er vi omgitt med så utrolig mye mer sukker nå i dag enn da disse oppskriftene ble laget, så ja, da var de kanskje et krydder som ikke gjorde så mye utslag på kroppen. I dag er det en så stor del av vanlige menneskers kosthold at det er mer regelen enn unntaket.
__________________
Persistance pays!
|
Min kostholdsfilosofi: LCHF |
11-01-09, 08:32 | #8 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Hvor: Tromsø
Alder: 45
Innlegg: 564
|
sukker i mat...Etter å ha gått over til lavkarbokosthold og dermed fått mer fokus på hva som er i matvarer, er jeg sjokkert over hvor mye sukker som produsentene stapper i maten. |
Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo under 30g karbo pr dag - masse proteiner. |
11-01-09, 09:27 | #9 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
|
Sv: I'm new to this!Jo, det med brød har jeg og stussa over, men de spiser ikke på langt nær så mye brød i Sverige som i Norge. I Norge er brød nærmest kultur, og det er egentlig litt stusselig at majoriteten av oss spiser det til tre av fire av dagens vanligste måltider ... |
Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ |
11-01-09, 14:01 | #10 |
Seniormedlem
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Oslo
Alder: 46
Innlegg: 1.175
|
Sv: I'm new to this!
Denne diskusjonen minnet meg om en bok som jeg leste for noen år siden. Den var fantastisk bra. Satte moderne sukkerbruk i perspektiv. Den ser på hvordan sukkerindustrien fikk den plassen den har fått i dag, og hvordan sukkerforbruket ble slik som det er i dag, gjennom en økonomisk og sosial analyse av sukkerkonsum gjennom historien. Leste den i forbindelse med et kurs i antropologi om makt. Høres kanskje tørr og tung ut, men den er faktisk ganske lettlest og spennende. Absloutt å anbefale!
__________________
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
|
Min kostholdsfilosofi: LCHF |
11-01-09, 14:46 | #11 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 535
|
Sv: I'm new to this!
Det betyr uansett at det ikke er en direkte forbindelse til sukkerindustrien. Sukkerindustrien er mer eller mindre mais- og rørsukkerprodusentene. I Europe produserer druesukker (såvidt jeg vet) ifra potet, ris eller hvete. |
Min kostholdsfilosofi: Kwasniewskis bulldog (mettet fett/kolesterol + litt stivelse/alkohol + høyverdig protein) |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|