O. e. svenske kjøttboller
Tin 400 gram kjøttdeig helt gjennom. Skjær to små eller èn stor kokt(e) potet{er} i små biter og stek i pannen til de er såvidt gyldne. (Bruk kålrot for mindre karbohydrater.) Mos sammen med kjøttdeigen, ètt egg, litt (potet)mel og 1 dl fløte (evt. mere fløte = mere mel). Bruk en skje til å lage kuler. Stek i pannen.
Kok gjerne saus på sjyen: tilsett rømme/fløte og evt. buljong og kok opp.
Servèr kjøttbollene med rømme eller smørbiter, gjerne med kålrotchips (stekt i resten av sjyen). Eller du kan ha kjøttbollene på brødskiver brunet i resten av skyen. Mulighetene er uendelige.
Anslagsvis 130 gram fett, 80 gram protein, 35 gram karbohydrat. Fordeling: 1.6 F/1 P/0,45 K.
__________________
In the act of breathing there are two gifts of grace: taking in the air and being relieved of it. The former oppresses, the latter refreshes; life is so wonderfully mixed. Thank God when he burdens you, and thank him when he sets you free again.
|