Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Hvordan få tykk saus?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 06-09-09, 21:40   #1
Jannicke
Medlem
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 261
Jannicke er på en erverdig vei

Hvordan få tykk saus?

Sliter litt med å få sauser tykke, noen skriver at fløten må kokes inn så den tykner, hva menes med det?

Og må man ikke ha enorme mengder kvitost i dersom denne skal tykne sausen?

Savner maisennanen min

__________________
Hilsen Jannicke.
26 april: 119,2 kilo.
GBP i høst.
Jannicke er avlogget   Min kostholdsfilosofi: søker etter det rette Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 21:46   #2
Fungirl
Supermoderator
 
Fungirl sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Alder: 44
Innlegg: 3.021
Fungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressurs

Sv: Hvordan få tykk saus?

Bruke JKB som kan kjøpes på apoteket.
Fløte kokes inn, betyr rett og slett at fløten koker til den tykner

Fungirl er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Gastric Bypass utført 07.02.11 Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 22:05   #3
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få tykk saus?

Hvis det er hvit saus eller ostesaus kan du med fordel bruke tines kremost å tykne med

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 22:45   #4
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få tykk saus?

Jeg bruker ikke JBKM, klarer ikke den glatte konsistensen den lager. Noen merker det ikke, men jeg måtte slutte å ha JBKM i saus. Ingen her som ville spise det, selv om svoger og svigerfar ikke merket noenting!

Jeg bruker ost, gjerne Philadelphia, eller lar sausen koke såpass lenge at fløten tykner!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 23:01   #5
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få tykk saus?

Opprinnelig lagt inn av Kitt, her.

Jeg bruker ikke JBKM, klarer ikke den glatte konsistensen den lager.

Jeg klarer heller ikke den lenger Har begynt å merke den over alt nå, selv i bakverk og ting med mye krydder. Bruker litt fiberhusk, men den må man være forsiktig med i suaser. Blir fort gummi!

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 23:10   #6
Jannicke
Medlem
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 261
Jannicke er på en erverdig vei

Sv: Hvordan få tykk saus?

Nettopp pga konsistens at jbkm ikke er suksess her.

Fløten kokes til den tykner...javel, men HVOR lenge er det da?
Synes jeg forleden dag sto og rørte i den sausen i eeevigheter jeg......

Kremost....så saus tykner med det....hmmm, jaha, hvor mye kremost snakker vi om da da på en normal sausmengde??

Beklager dumme spørsmål

__________________
Hilsen Jannicke.
26 april: 119,2 kilo.
GBP i høst.
Jannicke er avlogget   Min kostholdsfilosofi: søker etter det rette Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 23:11   #7
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få tykk saus?

Det kommer helt an på hva en normal sausemengde er...

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 23:12   #8
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få tykk saus?

Du må beregne litt tid på å koke inn fløte, ja!
Bedre å putte oppi et par spiseskjeer med smøreost og slippe så mye koking!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 23:13   #9
Jannicke
Medlem
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 261
Jannicke er på en erverdig vei

Sv: Hvordan få tykk saus?

Opprinnelig lagt inn av Carisma, her.

Det kommer helt an på hva en normal sausemengde er...

Lol, ja så klart.
Men det er vel 2-3 dl veel?

Tenker når jeg lager feks saus til svinesteik, strimlet svinekjøtt, kyllingsnadder ol....

__________________
Hilsen Jannicke.
26 april: 119,2 kilo.
GBP i høst.
Jannicke er avlogget   Min kostholdsfilosofi: søker etter det rette Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 23:15   #10
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få tykk saus?

Jeg lager mat til 4 og har som sagt oppi ca 2 spiseskjeer ost!

__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat
Gammel 06-09-09, 23:39   #11
Carisma
Seniormedlem
 
Carisma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Harestua
Alder: 48
Innlegg: 16.055
Carisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastiskCarisma er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få tykk saus?

Har ikke forsøkt det i brun saus, bare når jeg lager saus til gratinert blomkål o.l. Et par ganger til vanlig hvit saus. Heiv oppi en hel pakke jeg

__________________
Persistance pays!
Carisma er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 07-09-09, 06:43   #12
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan få tykk saus?

For å variere sausene, til f.eks fisk, kylling og biff, anbefaler jeg både bearnesausen, sjampinjongsausen, holandaisesausen og sandefjordmøret som er oppskrift på i boka

Og har du stekt kjøtt i panna så er det flott å tilsette fløte eller creme fraiche i panna og la det koke litt sammen. Det blir en super saus

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 07-09-09, 06:49   #13
SunnhetMedSirrup
Seniormedlem
 
SunnhetMedSirrup sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: østfold
Innlegg: 1.332
SunnhetMedSirrup er ny på veien

Sv: Hvordan få tykk saus?

gelatin plater, funker det egentlig? eller blir det heeeelt gummi?

__________________
SunnhetMedSirrup er avlogget   Min kostholdsfilosofi: L C H F f o r l i f e . Svar med sitat
Gammel 07-09-09, 09:04   #14
Fungirl
Supermoderator
 
Fungirl sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Alder: 44
Innlegg: 3.021
Fungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressursFungirl er en virkelig god ressurs

Sv: Hvordan få tykk saus?

Opprinnelig lagt inn av Jannicke, her.

Nettopp pga konsistens at jbkm ikke er suksess her.

Fløten kokes til den tykner...javel, men HVOR lenge er det da?
Synes jeg forleden dag sto og rørte i den sausen i eeevigheter jeg......

Kremost....så saus tykner med det....hmmm, jaha, hvor mye kremost snakker vi om da da på en normal sausmengde??

Beklager dumme spørsmål

Hos meg tar det kun ett par minutter. Spørs hvor store mengder fløte du har. Eg bruker ca 100 g fløte og da går det raskt.
Bruker heller ikke så mye JKB, men er ett alternativ iallefall.

Fungirl er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Gastric Bypass utført 07.02.11 Svar med sitat
Gammel 08-09-09, 08:53   #15
Cornelia
Medlem
 
Cornelia sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Østfold
Innlegg: 298
Cornelia er ny på veien

Sv: Hvordan få tykk saus?

Man kan tykne sauser med eggeplomme også. Tror man beregner ca 1 eggeplomme pr. dl saus/væske. Jeg leste om dette i en av Skaldeman sine bøker, det blir veldig godt.

__________________


Cornelia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Nydelig tykk blåbærpannekake! Iset Bakst 28 15-03-13 16:35
Hvordan lage hvit saus? Joika Spørsmål om matvarer og oppskrifter 20 05-01-12 19:18
Hvordan lager dere brun saus? Stellamor Ketolysekuren 6 29-04-11 20:44
Hvordan skal jeg regne ut saus? Kokosbolla :o) Ketolysekuren 1 18-08-07 22:30
Ikke farlig å være tykk auroraborealis Nyheter / media 1 18-02-06 16:10


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:49.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no