Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Kake/dessert og snacks

Kakeglasurer

Kake/dessert og snacks Her kan du poste dine lavkarbo-oppskrifter av desserter, snacks, lavkarbokaker og andre lavkarbovennlige godterier.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 26-09-09, 09:03   #1
~Rosa Skydått~
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Austevoll
Alder: 40
Innlegg: 131
~Rosa Skydått~ er på en erverdig vei

Kakeglasurer

Her er noen kakeglasurer som kan brukes. Jeg er litt usikker på kh-innhold, men skal prøve å regne meg frem til det i løpet av dagen.

Hvit sjokoladeglasur
- gir en glasur som stivner på kaken
75 gram hvit sjokolade
15 gram smør
1 ss melk
4 ss melis

Smelt sjokolade og smør, og rør til det er godt blandet . Visp inn melk og melis og fortsett å vispe i noen minutter til glasuren er kald. Smør/hell utover kaken.


Ganache - gir en lett og luftig glasur, stivner ikke på kaken
4.5 dl kremfløte
375 gram mørk sukkerfri sjokolade

Ha kremfløten i gryta og la den koke opp under omrøring. Tilsett sjokoladen og rør om til den er smeltet. Ha blandingen over i en bolle og pisk til ganachen er lett og luftig (ca 5 minutter)

Hvit sjokoladeglasur 2 - gir en myk glasur som ikke stivner helt
225 gram hvit sukkerfri sjokolade
150 gram kremost

Smelt sjokoladen og la den avkjøles en liten stund.
Visp kremosten slik at den er litt mykere, og visp deretter inn den smeltede sjokoladen. Spre røren utover kaken og la den avkjøles i ca 1 time før servering.


(Overnevtne oppskrifter er hentet fra boken "Sjokolade" av Jaqueline Bellfontaine)

Lys, men ikke hvit sjokoladeglasur
175 gram sukkerfri lys sjokolade
1.75 dl vann
1 ss smør
sukkererstatning tilsvarende 125 gram sukker

Ha sjokolade og 2 ss vann i en bolle, som du har over en småkokende kjele med vann. Smelt sjokoladen og vannet sammen. Rør inn smøret til det er smeltet. Kok resten av vannet med sukkeret til du får en sirup. Hell sjokoladen over og visp til det er jevnt. La den avkjøles mens du rører av og til. Hell den over kaken når den er tykk nok til å sitte på kaken.

Sjokoladeganache
175 gram mørk sukkerfri sjokolade i biter
4 ss kaffefløte
60 gram smør i terninger
2 eggeplommer
2 ss brandy (kan sløyfes)

Ha sjokoladen i en liten gryte med fløten, og varm den forsiktig til den smelter. Kjøl den ned litt og pisk inn smøret litt etter litt. Visp så inn eggeplommene brandyen. La glasyren avkjøles til den er tykk, men rør av og til


Overnevnte glasurer er hentet fra "Sjokoladedrømmer" av Rosemary Wady

__________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wu7qHZj/]
~Rosa Skydått~ er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Prøver meg frem Svar med sitat
Gammel 26-09-09, 19:08   #2
SunnhetMedSirrup
Seniormedlem
 
SunnhetMedSirrup sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: østfold
Innlegg: 1.332
SunnhetMedSirrup er ny på veien

Sv: Kakeglasurer....

Opprinnelig lagt inn av ~Rosa Skydått~, her.

Her er noen kakeglasurer som kan brukes. Jeg er litt usikker på kh-innhold, men skal prøve å regne meg frem til det i løpet av dagen.

Hvit sjokoladeglasur
- gir en glasur som stivner på kaken
75 gram hvit sjokolade
15 gram smør
1 ss melk
4 ss melis


Smelt sjokolade og smør, og rør til det er godt blandet . Visp inn melk og melis og fortsett å vispe i noen minutter til glasuren er kald. Smør/hell utover kaken.


Ganache - gir en lett og luftig glasur, stivner ikke på kaken
4.5 dl kremfløte
375 gram mørk sukkerfri sjokolade

Ha kremfløten i gryta og la den koke opp under omrøring. Tilsett sjokoladen og rør om til den er smeltet. Ha blandingen over i en bolle og pisk til ganachen er lett og luftig (ca 5 minutter)

Hvit sjokoladeglasur 2 - gir en myk glasur som ikke stivner helt
225 gram hvit sukkerfri sjokolade
150 gram kremost

Smelt sjokoladen og la den avkjøles en liten stund.
Visp kremosten slik at den er litt mykere, og visp deretter inn den smeltede sjokoladen. Spre røren utover kaken og la den avkjøles i ca 1 time før servering.


(Overnevtne oppskrifter er hentet fra boken "Sjokolade" av Jaqueline Bellfontaine)

Lys, men ikke hvit sjokoladeglasur
175 gram sukkerfri lys sjokolade
1.75 dl vann
1 ss smør
sukkererstatning tilsvarende 125 gram sukker

Ha sjokolade og 2 ss vann i en bolle, som du har over en småkokende kjele med vann. Smelt sjokoladen og vannet sammen. Rør inn smøret til det er smeltet. Kok resten av vannet med sukkeret til du får en sirup. Hell sjokoladen over og visp til det er jevnt. La den avkjøles mens du rører av og til. Hell den over kaken når den er tykk nok til å sitte på kaken.

Sjokoladeganache
175 gram mørk sukkerfri sjokolade i biter
4 ss kaffefløte
60 gram smør i terninger
2 eggeplommer
2 ss brandy (kan sløyfes)

Ha sjokoladen i en liten gryte med fløten, og varm den forsiktig til den smelter. Kjøl den ned litt og pisk inn smøret litt etter litt. Visp så inn eggeplommene brandyen. La glasyren avkjøles til den er tykk, men rør av og til


Overnevnte glasurer er hentet fra "Sjokoladedrømmer" av Rosemary Wady

først, mener du sjokolade fra sukkerfritt?
og kan jeg bruke fløte/soyamelk isteden for melk?
melis tror jeg er rundt 12 karber pr. SS. (oioi?)

__________________
SunnhetMedSirrup er avlogget   Min kostholdsfilosofi: L C H F f o r l i f e . Svar med sitat
Gammel 27-09-09, 00:49   #3
~Rosa Skydått~
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Austevoll
Alder: 40
Innlegg: 131
~Rosa Skydått~ er på en erverdig vei

Sv: Kakeglasurer....

Opprinnelig lagt inn av SunnhetMedSirrup, her.

først, mener du sjokolade fra sukkerfritt?
og kan jeg bruke fløte/soyamelk isteden for melk?
melis tror jeg er rundt 12 karber pr. SS. (oioi?)

Jeg mener sjokolade med lavt karboinnhold
Jeg har ikke testet ut disse oppskriftene enda, men fløte og melk er vel nesten det samme. Fløte gir vel bare mer smak?

__________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wu7qHZj/]
~Rosa Skydått~ er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Prøver meg frem Svar med sitat
Gammel 27-09-09, 06:23   #4
SunnhetMedSirrup
Seniormedlem
 
SunnhetMedSirrup sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: østfold
Innlegg: 1.332
SunnhetMedSirrup er ny på veien

Sv: Kakeglasurer....

Opprinnelig lagt inn av ~Rosa Skydått~, her.

Jeg mener sjokolade med lavt karboinnhold
Jeg har ikke testet ut disse oppskriftene enda, men fløte og melk er vel nesten det samme. Fløte gir vel bare mer smak?

fløte har: fett:38g karbohydrater:2,9g
melk har: fett:1,5g karbohydrater: 4,7g

jeg så på min mors lettmelk
og min fløte

__________________
SunnhetMedSirrup er avlogget   Min kostholdsfilosofi: L C H F f o r l i f e . Svar med sitat
Gammel 27-09-09, 20:53   #5
~Rosa Skydått~
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2008
Hvor: Austevoll
Alder: 40
Innlegg: 131
~Rosa Skydått~ er på en erverdig vei

Sv: Kakeglasurer....

Opprinnelig lagt inn av SunnhetMedSirrup, her.

fløte har: fett:38g karbohydrater:2,9g
melk har: fett:1,5g karbohydrater: 4,7g

jeg så på min mors lettmelk
og min fløte

Tusen takk for infoen. Da lærte man noe nytt i dag

__________________
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wu7qHZj/]
~Rosa Skydått~ er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Prøver meg frem Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:27.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no