Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Kake/dessert og snacks

Marsipan ... igjen (Bilder)

Kake/dessert og snacks Her kan du poste dine lavkarbo-oppskrifter av desserter, snacks, lavkarbokaker og andre lavkarbovennlige godterier.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 29-11-09, 15:01   #1
Shrinking Line
Medlem
 
Shrinking Line sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Østerrike
Innlegg: 277
Shrinking Line er ny på veien

Marsipan ... igjen (Bilder)

Jeg ser at det allerede ligger flere måter å lage marsipan på her inne, men jeg har laget den litt anderledes, så jeg legger ut min og

Jeg kjøpte ferdig knuste mandler, men helt knuste var de ikke. Jeg valgte å bruke dem slik, så får jeg litt å tygge på.

Jeg tok

1 eggehvite
2-3 dråper mandel ekstrakt
10-15 dråper Stevia Dulce (Den mørke varianten)
ca 130g ? knuste mandler (14 av strøkne ss i ordentlig ss måler)

(Vet dessverre ikke 100% fordi jeg oppdaget at vekten min hadde smeltet på undersiden, så jeg må ut å kjøpe ny i morgen....*sukk*)

Jeg blandet vesken sammen før jeg begynte å blande inn mandlene. Ble en seig og fin masse.

Jeg smeltet 50g 86% sjokolade (19g kh pr 100g) i mikroen som jeg dyppet deler av marsipanen i. Det var veldig mye igjen da jeg var ferdig. Så jeg tipper at jeg har kanskje brukt maks 20g om ikke mindre.

Jeg prøvde å regner litt på det, men det var ikke enkelt.

20g sjokolade 3,8kh
1 eggehvite 0.4kh
Stevia Dulce 0kh
Mandel ekstrakt ?kh
Mandler 9.1kh

Når det gjelder mandlene så har jeg lest verdier fra 4,5kh opp til 9kh. Noen som vet 100%? Jeg har satt 7 her

Jeg fikk ca 25+ biter på dette som gir ca 0.5kh pr bit.

Neste gang skal jeg lage med mandel mel som jeg har som bare har 3.7kh pr 100g, men jeg ville prøve slik som nå og.


Mengden av sjokolade igjen. Jeg vil påstå at jeg brukte mindre enn 20g, men bedre å være sikker.



__________________
The Shrinking Line






Sist redigert av Shrinking Line : 29-11-09 kl 15:13.
Shrinking Line er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 29-11-09, 19:50   #2
Nemii
Medlem
 
Medlem siden: Apr 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 130
Nemii har en fantastisk aura rundt segNemii har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Tror mandelmelet er for lite fett til at man kan lage marsipan med det - tipper det ikke vil henge sammen. Men si gjerne fra om det funker!

__________________


Nemii er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 29-11-09, 19:55   #3
Kanutten
Seniormedlem
 
Kanutten sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
Kanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastisk

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Opprinnelig lagt inn av Nemii, her.

Tror mandelmelet er for lite fett til at man kan lage marsipan med det - tipper det ikke vil henge sammen. Men si gjerne fra om det funker!

Er ikke malte mandler og mandelmel det samme??? Bruker jo malte mandler når jeg lager marsipan??

__________________
Æ står han a!
Kanutten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥ Svar med sitat
Gammel 29-11-09, 20:09   #4
lifejack
Seniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 968
lifejack er en juvellifejack er en juvellifejack er en juvel

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Opprinnelig lagt inn av Kanutten, her.

Er ikke malte mandler og mandelmel det samme??? Bruker jo malte mandler når jeg lager marsipan??

Dette er det som står om mandelmel på funksjonellmat.no:
"Vårt mandelmel inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. I mandelmelet er over 80% av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing, for å gjøre det bedre egnet som mel."
Så tror det kan være vanskeligere å lage marsipan av. Men det er jo verdt et forsøk! Og kanskje det funker med en blanding av mandler og mandelmel?!? Lykke til

lifejack er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Dag Viljen Poleszynski er en bra mann:) Svar med sitat
Gammel 29-11-09, 20:12   #5
Dietta
Seniormedlem
 
Dietta sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Buskerud
Alder: 59
Innlegg: 5.921
Dietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastisk

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Nam - Nam - Nam
Jammen godt det snart er jul, da blir det mass lavkarbo godis her i huset

__________________
Den som venter på no' godt.....
Dietta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Jeg er ikke tjukk - bare litt for kort.... Svar med sitat
Gammel 29-11-09, 20:18   #6
Kanutten
Seniormedlem
 
Kanutten sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
Kanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastiskKanutten er bare helt fantastisk

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Opprinnelig lagt inn av lifejack, her.

Dette er det som står om mandelmel på funksjonellmat.no:
"Vårt mandelmel inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. I mandelmelet er over 80% av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing, for å gjøre det bedre egnet som mel."
Så tror det kan være vanskeligere å lage marsipan av. Men det er jo verdt et forsøk! Og kanskje det funker med en blanding av mandler og mandelmel?!? Lykke til

Jammen, jammen, jeg har jo kalt det mandelmelhver gang jeg har malt mandler selv...? Og kokosmel når jeg maler kokos??

__________________
Æ står han a!
Kanutten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥ Svar med sitat
Gammel 29-11-09, 20:23   #7
LineJM
Seniormedlem
 
LineJM sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Bergen
Innlegg: 630
LineJM er på en erverdig vei

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Vet ikke når det gjelder mandler, har kalt finmalte mandler mandelmel selv. Men i kokosmel så er det fjernet en del av fettet slik at man sitter igjen med mer fiber og protein. Det oppfører seg ganske annerledes enn finmalte kokosflak....

__________________

"Don't believe anything you read on the net. Except this. Well, including this, I suppose" -Douglas Adams
"Hey, who wouldn't want to find a frog in their coffee? It's not like the stuff is good to drink anyway, and now you have a frog to play with." Hurog-Kyria
LineJM er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Neris and India's Idiot Proof Diet Svar med sitat
Gammel 29-11-09, 21:26   #8
lifejack
Seniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 968
lifejack er en juvellifejack er en juvellifejack er en juvel

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Opprinnelig lagt inn av Kanutten, her.

Jammen, jammen, jeg har jo kalt det mandelmelhver gang jeg har malt mandler selv...? Og kokosmel når jeg maler kokos??

Ja, hvis du lager "mandelmel" selv ved å finmale mandler er det klart det inneholder like mye fett som de hele mandlene og dermed vil fungere flott som marsipaningrediens Går du derimot på helsekosten og kjøper mandelmel, får du en pose med fettredusert, finmalt mandelmasse som minner mer om kornmel

lifejack er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Dag Viljen Poleszynski er en bra mann:) Svar med sitat
Gammel 30-11-09, 11:17   #9
Shrinking Line
Medlem
 
Shrinking Line sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Østerrike
Innlegg: 277
Shrinking Line er ny på veien

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Jeg trodde og det var det samme til jeg i går ble fortalt av min nabo at det ikke var helt det samme. Men det er helt greit, da dropper vi det forsøket og erstatter det med et forsøk på kransekake hihi

__________________
The Shrinking Line





Shrinking Line er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 30-11-09, 11:34   #10
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Eh, det du har gjort er ikke helt marsipan, men en slags kransekakemasse, fordi du har ikke skåldet mandlene( følgelig fordi du kjøpte ferdig) og da blir den slik grov som her.

Men ja, det er veldig lett å lage marsipan. Jeg skal snart lage marsipan og fryse ned kuler og dyppe de like før jul..Men jeg må fryse de, ellers er glasset tomt før jul

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 30-11-09, 11:52   #11
Shrinking Line
Medlem
 
Shrinking Line sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Østerrike
Innlegg: 277
Shrinking Line er ny på veien

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Marsipan nok for meg, godt var det uansett hihi.

Neste gang skal jeg lage kransekake tenkte jeg hihi.

Ellers får jeg kjøpt ferdig skoldet her på butikken, jeg bare gadd ikke å male dem hihi

__________________
The Shrinking Line





Shrinking Line er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 03-12-09, 19:49   #12
Angel!!
Medlem
 
Angel!! sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Bergen
Innlegg: 316
Angel!! er på en erverdig vei

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Nam, dette må prøves Men hvor finner jeg mandel ekstrakt og stevia dulce??? er det i vanlige matvarebutikker?

Angel!! er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg :) Svar med sitat
Gammel 05-12-09, 13:31   #13
Shrinking Line
Medlem
 
Shrinking Line sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Østerrike
Innlegg: 277
Shrinking Line er ny på veien

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Mandel ekstrakt fant jeg i vanlig butikk her i Østerrike så jeg regner med at det er det i Norge og. Stevia dulce vet jeg ikke om man får tak i i Norge. Må nesten forhøre seg. Men det er flytende søtningsmiddel.

__________________
The Shrinking Line





Shrinking Line er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 05-12-09, 17:17   #14
Angel!!
Medlem
 
Angel!! sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Bergen
Innlegg: 316
Angel!! er på en erverdig vei

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Tusen takk for raskt svar Da kan eg jo kanskje prøve med annet flytende søtningsmiddel?

Angel!! er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lindberg :) Svar med sitat
Gammel 05-12-09, 22:55   #15
Shrinking Line
Medlem
 
Shrinking Line sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Østerrike
Innlegg: 277
Shrinking Line er ny på veien

Sv: Marsipan ... igjen (Bilder)

Det kan du, så lenge det er et av de som er greie å bruke på lavkarbo. Flytende er ofte sterkere enn krystaller.

__________________
The Shrinking Line





Shrinking Line er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Marsipan LMPH Spørsmål og svar 55 21-12-11 06:50
Marsipan! Ulex Kake/dessert og snacks 43 08-03-10 14:06
Marsipan med splenda? Imse Kake/dessert og snacks 9 09-04-09 20:52
Marsipan Tess Spørsmål om matvarer og oppskrifter 3 27-03-08 12:54
Marsipan guro Kake/dessert og snacks 62 09-12-06 19:29


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:22.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no