Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Kake/dessert og snacks

Suksessterte

Kake/dessert og snacks Her kan du poste dine lavkarbo-oppskrifter av desserter, snacks, lavkarbokaker og andre lavkarbovennlige godterier.

Sponsede koblinger:

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 18-04-10, 18:45   #1
Svadadama
Medlem
 
Svadadama sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 93
Svadadama er på en erverdig vei

Suksessterte

Har tatt utangspunkt i en oppskrift som jeg har fått av min stemor. Denne gir ei kjempegod mandelterte med himmelsk smørkrem, tror det må være en av mine favorittkaker.

Jeg byttet ut sukker og melis med sukrin og sukrinmelis, hvetemelet med fiberhusk og noe av mandlene med paranøtter.

Orginaloppskrifta:

Sitat:

Bunn: 4 eggehviter (eggeplommene tar du vare på de skal du bruke i kremen)
125 gr. sukker
150 gr. mandler
1 ss. hvetemel
½ ts. bakepulver
Mal mandlene i mandel kvern. Eggehvite og sukker piskes hvit (eggedosis). Bland resten av ingrediensene og ”skjær” de inn i eggedosisen. (Skjær = rør forsiktig til alt er blandet inn.)

Stekes i ca 30 min. ca 150°C

Krem: 4 eggeplommer
125 gr. melis
½ ts. vaniljesukker
1 dl. fløte
125 gr. meierismør

Smøret kan du skjære i skiver og legge på et fat når du starter å bake. Da får det tid til å bli passe mykt.
Ha eggeplommer og fløte i en liten kasserolle og sikt i melisen . Dette skal kokes på svak varme til det tykner ca 3 – 4 min. Så avkjøler du det i et vannbad i vasken. Når det er avkjølt rører du i smøret. Det trenger ikke være helt kaldt men ikke så varm at smøret smelter. Du må røre til smøret er oppløst.( Det er ikke godt med smørklumper)
Hvis du synes kremen er litt for bløt, kan du sette det i kjøleskapet ei lita stund. (Den kan bli litt bløt hvis smøret blir for mykt) Smør kremen på kaka når kaka er avkjølt.
Dette blir en suksess ☺


Jeg hadde bare en liten form idag. Så jeg halverte oppskriften. Og i stedet for bare mandler så tok jeg 35 g mandler og 35 g paranøtter. Da endte jeg med ei kake som inneholder ca. 9 karber. (40 g protein og 148 g fett)


Jeg våger meg til å legge den ut her selv om jeg ikke har prøvesmakt enda, for resultatet ser iallefall veldig bra ut!
















Svadadama er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Sponsede koblinger:
 
Gammel 19-04-10, 14:03   #2
somaya
Medlem
 
somaya sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Oslo
Alder: 37
Innlegg: 159
somaya er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

Jeg er også veldig glad i suksessterte og har ofte tenkt at det må være mulig å gjøre den lavkarbo.
Tror nok det er mulig å kutte ut fiberhusk siden det bare er 1ss hvetemel det er snakk om.
Legg gjerne ut bilde og få høre hvordan den smakte!

__________________




Stolt mamma til 4
somaya er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo ala fedon Svar med sitat
Gammel 20-04-10, 12:40   #3
xtra
Medlem
 
xtra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Trondheim
Alder: 48
Innlegg: 325
xtra har en fantastisk aura rundt segxtra har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Suksessterte

Åja, vil også gjerne vite hvordan resultatet ble!

Det er så kjedelig å bruke masse råvarer på oppskrifter som ikke funker helt. Og så har jeg fryktelig lyst på suksessterte

__________________
xtra
xtra er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 20-04-10, 13:01   #4
crystall
Seniormedlem
 
crystall sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2010
Hvor: Kristiansand
Alder: 26
Innlegg: 695
crystall er ny på veien

Sv: Suksessterte

Åh nam, det er den beste kaka jeg vet om! Hvordan ble resultatet?

__________________
Delmål 1: 90 kg - Delmål 2: 85 kg- Delmål 3: 80 kg - Delmål 4: 75 kg - Det ultimate målet: 70 kg


Min Journal
crystall er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/Skaldeman Svar med sitat
Gammel 20-04-10, 13:49   #5
Svadadama
Medlem
 
Svadadama sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 93
Svadadama er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

Resultatet ble veldig bra, kaka kan trygt prøves. Er helt klart ei kake jeg kommer til å bake mer. Nesten så jeg håper å bli bedt i noe hvor jeg kan ha med kake snart.

Eneste jeg merket forskjell var at smørkremen kjentes litt kornete ut. Har hørt at sukrin ofte blir kornete igjen når det avkjøles og det gjelder kanskje sukrinmelisen også? Men det smakte da godt allikevel.

Og så ble bunnen min litt tynn og litt for tørr, men det tror jeg er pga. at forma ble litt for stor og at den ikke skulle ha stekt så lenge når den ble så tynn.

Og bilde skal bli. Men nå ble ikke denne kaken et visuelt mesterverk altså. Jeg er ikke den som har fått utdelt mest tålmodighet. Så det å få smørkremen fint fordelt utover kaka ble en prøvelse. Men jeg har prøvd så godt jeg kunne å dekke over med litt hakket sjokolade.

Vedlagte bilder
Filtype: jpg Bilde 0361.jpg (284,2 KB, 180 visninger)
Svadadama er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 20-04-10, 14:10   #6
xtra
Medlem
 
xtra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Trondheim
Alder: 48
Innlegg: 325
xtra har en fantastisk aura rundt segxtra har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Suksessterte

Opprinnelig lagt inn av Svadadama, her.

Resultatet ble veldig bra, kaka kan trygt prøves. Er helt klart ei kake jeg kommer til å bake mer. Nesten så jeg håper å bli bedt i noe hvor jeg kan ha med kake snart.

Takk!
Da ser jeg frem til neste familiebursdagsselskap

__________________
xtra
xtra er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 21-04-10, 01:58   #7
nonta
Medlem
 
nonta sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Kr.Sand
Innlegg: 269
nonta har en fantastisk aura rundt segnonta har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Suksessterte

Og så ble bunnen min litt tynn og litt for tørr, men det tror jeg er pga. at forma ble litt for stor og at den ikke skulle ha stekt så lenge når den ble så tynn.

Jeg har også prøvd å lage suksessterte, og kremen min ble god, men bunnen min var så tørr at den vokste i munnen, og det ødela hele kaka for meg Får aldri til mandelbunn jeg men kaka di så god ut altså, mulig jeg må prøve meg igjen til 17.mai....

__________________




Min blogg: http://purefoodlifestyle.blogspot.no/
nonta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: PureFood Lifestyle Svar med sitat
Gammel 21-04-10, 14:51   #8
kristin1106
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 3
kristin1106 er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

Hvilken diameter var det på formen du brukte?

Kristin

kristin1106 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Kombi Svar med sitat
Gammel 21-04-10, 17:01   #9
Svadadama
Medlem
 
Svadadama sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 93
Svadadama er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

Opprinnelig lagt inn av kristin1106, her.

Hvilken diameter var det på formen du brukte?

Kristin

Jeg vet faktisk ikke, for brukte ei litt annerledes form denne gangen, ikke ei sånn med avtagbare kanter. Men når jeg har laget den til vanlig så har jeg brukt ei helt vanlig sånn rundform. Aner ikke hvor stor den er heller jeg...

Svadadama er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 21-04-10, 18:09   #10
rille0007
Nytt Medlem
 
rille0007 sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 5
rille0007 er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

Opprinnelig lagt inn av Svadadama, her.

Har tatt utangspunkt i en oppskrift som jeg har fått av min stemor. Denne gir ei kjempegod mandelterte med himmelsk smørkrem, tror det må være en av mine favorittkaker.

Jeg byttet ut sukker og melis med sukrin og sukrinmelis, hvetemelet med fiberhusk og noe av mandlene med paranøtter.

Orginaloppskrifta:


Jeg hadde bare en liten form idag. Så jeg halverte oppskriften. Og i stedet for bare mandler så tok jeg 35 g mandler og 35 g paranøtter. Da endte jeg med ei kake som inneholder ca. 9 karber. (40 g protein og 148 g fett)


Jeg våger meg til å legge den ut her selv om jeg ikke har prøvesmakt enda, for resultatet ser iallefall veldig bra ut!
















hvor får dere tak i alt det spesielle melet og sukkeret?

rille0007 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 21-04-10, 18:38   #11
Svadadama
Medlem
 
Svadadama sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 93
Svadadama er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

Sukrin og fiberhusk har jeg kjøpt i helsekost. Mens sukrinmelisen er kjøpt på funksjonellmat.no

Svadadama er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 22-04-10, 14:41   #12
Charl8
Medlem
 
Charl8 sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 155
Charl8 er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

hei, får du lagt ut lavkarbo oppskrifter på kaken?

__________________
Startvekt : 76,4 kg
Nå: 74,6 kg
Delmål 1 : 70 kg
Charl8 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Usikker Svar med sitat
Gammel 01-05-10, 14:19   #13
Karolinee
Medlem
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Vestlandet
Innlegg: 51
Karolinee er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

trur du det e mulig å bruke natreen sukker i steden for skkeret og melisen?

__________________


Karolinee er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 01-05-10, 14:54   #14
Svadadama
Medlem
 
Svadadama sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 93
Svadadama er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

Opprinnelig lagt inn av Karolinee, her.

trur du det e mulig å bruke natreen sukker i steden for skkeret og melisen?

Har ikke peiling, men det er vel bare å prøve.

Svadadama er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 11-05-10, 10:46   #15
Robert&Bente
Nytt Medlem
 
Robert&Bente sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: oppland
Innlegg: 1
Robert&Bente er på en erverdig vei

Sv: Suksessterte

Hmmmm,,,, denne må jeg prøve..... "Mandelkake" er den beste kaken jeg veit om, å den har jeg savna........

__________________



Robert&Bente er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 13-07-10, 01:06   #16
Fofa
Seniormedlem
 
Fofa sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Alder: 34
Innlegg: 746
Fofa er ny på veien

Sv: Suksessterte

Suksessterte er min absolutte favorittkake!! Så denne må prøves. Ser du har regnet deg frem til at hele kaka kom på 9 gram karbo..var det når du laget halve oppskrifta? Dvs at hvis man lager den i full størrelse, så blir det bare 18 gram?? Hmmm...

__________________
Fofa

Jillian Michaels 30 day Shred 30/30
Fofa er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Svar

Sponsede koblinger:

Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Suksessterte guro Bakst 44 26-10-10 22:00
Suksessterte Millsi Oppskrifter 14 09-01-08 20:32


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:53.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2012, Lavkarbo.no