Fredagskos!
Dagens fredagskos: Fondue!
Skjærte blomkål, brokkoli, sukkererter, squash og minimais i passende biter. Marinerte strimlet svinekjøtt i en blanding av olje, hvitløk, kanel, kardemomme, pepper og nellik.
Laget buljong i fonduegryta og så var det bare å kjøre i vei!
Dippsauser:
salsa: 1.boks hakkede tomater med hvitløk, 1/2 chili (evt hakkede jalapeños fra glass), 1 ts paprikapulver og 1 charlottløk
ostedip: ca 250 g blåmuggost, 1-2 ss creme fraiche, 1 ss sitronjuice og nykverna pepper.
guacamole: 4 avocado, 1 ss rømme, 1 chili, limejuice fra 1 lime, 1 rødløk, 1 potte koriander, salt og pepper. (grovmos 2 av avocadoene sammen med finhakket løk, chili og finhakket tomat (kun skallet, putt det bløte inni oppi blenderen sammen med resten av ingrediensene. kjør det til fin mos og rør det inn med de grovhakkede ingrediensene.)
|