Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Et spørsmål om bytte av hvetemel i en oppskrift

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 13-10-10, 20:26   #1
pilabeal
Juniormedlem
 
pilabeal sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Sørlandet
Alder: 45
Innlegg: 19
pilabeal er på en erverdig vei
Smile

Et spørsmål om bytte av hvetemel i en oppskrift

Hei
Jeg har sett meg ut en oppskrift jeg skal prøve, den er med kransekakemasse, hvor jeg skal lage min egen hjemmelagede mandelmasse istede og bytte ut sukker med sukrin etc og gjøre den mer lavkarbovennlig og diabetiker vennlig. MEn så er d 3,5 dl hvetemel som jeg tror skal binde paideigen. Og lurer da på om jeg bør bytte den ut med sojamel eller jbk?
Er det noen andre som har en god ide?
Håper noen kan komme med gode forslag

Oppskriften er som følger:

Ingredienser
125 g
kransekakemasse (hjemmelaget)
0,5 ts salt
125 g smør
1 stk egg
3,5 dl hvetemel / sojamel ? eller jbk for å binde massen ?
1 dl finhakkede mandler
3 stk egg
3 dl sukrin
3,5 dl kesam
2 ts bakepulver
0,75 dl sojamel el jbk for å binde massen ?
275 g friske eller frosne bringebær
1,5 dl matyoghurt
1,5 dl crème fraîche
2 ss sukrin-melis
1 ts malt kardemomme
Fremgangsmåte
Bland mandelmassen og saltet i en foodprosessor til massen er smidig. Tilsett smøret i små biter. Ha i egget, og tilsett til slutt melet. Ikke la maskinen jobbe mye med deigen når melet er tilsatt. Ta deigen ut av foodprosessoren. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i ca en time.

Forvarm ovnen på 175 grader.

Legg deigen på en lett melet overflate, og kjevl den ut til den er ca 2 mm tykk. Legg deigen forsiktig i paiformen. Vær ekstra nøye på å få kantene trykket ned, slik at det ikke kommer luft mellom deig og form. Sette formen i fryseren i ca ti minutter, og sett formen direkte fra fryseren inn i ovnen. Deigen skal steke til den er gylden (ca 12 minutter).


Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn de øvrige ingrediensene for hånd. Hell fyllet i det ferdigstekte paiskallet, og stek paien på 175 grader i ca 30 minutter.


pilabeal er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbolivsstil/Ketolyse Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Hvetemel som jevning Suzy Oppskrifter 2 27-07-07 13:33
Gluten i hvetemel Fjonken Spørsmål og svar 17 12-06-06 20:14
Proteinmel vs hvetemel Fjonken Lavkarbo generelt 2 10-06-06 18:15
Hvetemel??? Skorpia Atkins kosthold 1 03-03-04 13:02


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:22.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no