![]() |
#1 |
Juniormedlem
Medlem siden: Feb 2010
Hvor: Vestfold
Alder: 44
Innlegg: 49
![]() |
OljeHvordan olje bruker dere i maten? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren
![]() |
![]() |
#2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 57
Innlegg: 18.153
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: OljeMange har mye meninger om akkurat dette. Her er et flott innlegg Nille skrev en gang for lenge siden: Opprinnelig lagt inn av MHMOg hvorfor kaldpresset ? Igjen har MHM - Fedoneksperten vår - perfekt svar : Opprinnelig lagt inn av MHM
__________________
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;)
![]() |
![]() |
#3 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2010
Hvor: Trøndelag
Alder: 57
Innlegg: 5.374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: OljeJeg har funnet ut at oljer er kjempevanskelig så jeg holder meg til rapsolje og olivenolje (extra virgin står det i alle fall på flaska). Steker jeg noe så steker jeg det i smør eller bremykt (som består av 70% smør + 30% rapsolje). På salater bruker jeg gjerne oljen fra fetaost-glasset, det er vel rapsolje såvidt jeg husker.
__________________
Uansett hvor sakte du løper, knuser du alle som ligger på sofaen! http://lilletrilles.blogspot.no/ |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo :)
![]() |
![]() |
#4 |
Sperret
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.076
![]() ![]() |
Sv: OljeJeg steker med rapsolje fra spruteflaske. Har brukt cocosa tidligere. Smør går fint an å bruke fordi den tåler høye temperaturer. MCT olje er det uenighet om bør brukes til steking. Den bør for sikkerhets skyld brukes kun på lavere eller middels temperaturer, tenker jeg. Før jeg vet mer om det venter jeg med å kjøpe det. Over salat, magert kjøtt, mager fisk eller mager ost bruker jeg kaldpressede oljer av valnøtter helst,den smaker best,linfrøolje (smaker ikke mye godt men har en del omega 3) eller mer billigere varianter som solsikke (er mulig å få tak i kaldpresset) eller sesamolje. Tistelolje smaker fælt. Jeg kastet min forrige flaske av den. Istedenfor å bruke kald olje i salat bruker jeg vanligvis most avokado istedet. Så det blir to ganger dgl med 5 ml olje over ost eller kjøtt/fisk. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: egenkomponert
![]() |
![]() |
#5 |
Juniormedlem
Medlem siden: Apr 2008
Alder: 42
Innlegg: 33
![]() |
Sv: Olje
Hei Ada-Emilie! Lurte på om du har noen link på dette? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse/egenkomponert
![]() |
![]() |
#6 |
Sperret
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.076
![]() ![]() |
Sv: OljeHei. Jeg anbefaler deg å søke på engelsk. Noen steder står det at den egner seg til steking, andre steder at den ikke gjør det. Her f.ekshttp://www.alphahealth.ca/MCT-Oil.html Jeg vil ikke bruke den til steking. Baking er noe annet. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: egenkomponert
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
![]() |
||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Ny mct-olje? | Borealis | Kosttilskudd | 2 | 06-12-06 20:19 |
Kokos olje vs Oliven olje (extra virgin begge to) | JEDI | Spørsmål og svar | 1 | 25-10-06 19:09 |
MCT-olje | kals | Spørsmål og svar | 4 | 31-08-06 13:28 |
MCT-olje? | Hilde3 | Ketolysekuren | 5 | 30-06-06 14:49 |
MCT-olje | Merete A | Lavkarbo generelt | 2 | 23-06-06 12:10 |