Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Splenda? Sukrin?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 22-02-11, 16:27   #1
kirami
Medlem
 
kirami sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Askim
Innlegg: 183
kirami er på en erverdig vei

Splenda? Sukrin?

Jeg har burstdag til helga og tenkte jeg ville lage suksesstrete

I oppskriften har de brukt sukrin, men da jeg laga prøvekake var den himmelsk god men veldig "kald" pga sukrinen.

Tror dere det ville fungert med splenda? Ville det smakt bedre?

Skal nemmelig servere denne til flere så vil at den kunstige søtningen skal smake, ja, minst mulig kunstig søtning

Håper noen av dere dyktige mennesker kan hjelpe

__________________
Min Blogg



kirami er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 22-02-11, 16:59   #2
utolmodig
Seniormedlem
 
utolmodig sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Alder: 51
Innlegg: 1.432
utolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snill

Sv: Splenda? Sukrin?

hei, jeg lagde den kaka i helga. Brukte både splenda og litt sukrinmelis og funket fint

Jeg syns også det er kald smak av sukrin, liker splenda bedre

kaka ble veldig god, litt tammere i smaken enn 'vanlig', men for meg søt nok, og den var 'godkjent' av de andre

__________________




min journal Kunsten å glede andre, krever bare et ønske om å gjøre det ♥
utolmodig er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 22-02-11, 17:29   #3
Charlott
Seniormedlem
 
Charlott sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Skreia, på sjølveste Toten ;)
Alder: 57
Innlegg: 4.182
Charlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastisk

Sv: Splenda? Sukrin?

Jeg synes det å blande Sukrin og Splenda gir best smak, ikke får jeg den kalde Sukrinsmaken og heller ikke den litt emne Splendasmaken

Vet det er flere her som blander og synes det blir best resultat

__________________



Vanligvis er jeg tynn og bedårende, men i dag har jeg fri!

Charlott er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 22-02-11, 18:07   #4
kirami
Medlem
 
kirami sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Askim
Innlegg: 183
kirami er på en erverdig vei

Sv: Splenda? Sukrin?

Tusen takk for svar dere Da skal jeg teste ut det

__________________
Min Blogg



kirami er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 22-02-11, 21:55   #5
sylwester
Seniormedlem
 
sylwester sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 719
sylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snill

Sv: Splenda? Sukrin?

For å redusere karbene så er det bedre å bruke rene (somregel flytende) sukkererstatninger. Alle de i pulver som annonserer med å ha samme volum som sukker er blandet med 100 deler maltodextrin, som står for 99% av karbene i det. Jeg har tilgode å lage kake hvor jeg ønsker volumet av sukret og har holdt meg til flytende natreen. En hel flaske med det tilsvarer 1,6kg sukker og har mindre enn 1g karbo i seg totalt. For å få tilsvarende med granulert natreen eller splenda holder det med 2ts siden maltodextrin har 1g karbo/gram og det er 1/2g av det i hver ts. Man kan få de fleste søtningene bulket med 99% vann isteden, som flytende natreen, og da er det jo bare å blande bort eventuelle ulemper med de forskjellige.

Sukrin er kjempegodt på lefse sammen med smør og kanel siden det knaser riktig

__________________
Normalvektig siden 22.06.21
sylwester er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Statens (LCHF før det) Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 12:02   #6
kirami
Medlem
 
kirami sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Askim
Innlegg: 183
kirami er på en erverdig vei

Sv: Splenda? Sukrin?

Takk for utfyllende svar sylvester Lefse hørtes vidundelig ut, har du oppskrift på denne??

Utolmodig: Hvilken oppskrift brukte du på suksessterte?

__________________
Min Blogg



kirami er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 12:56   #7
utolmodig
Seniormedlem
 
utolmodig sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Alder: 51
Innlegg: 1.432
utolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snill

Sv: Splenda? Sukrin?

Suksessterte

Mandelbunn:
250 gr mandler males
5 eggehviter piskes stivt med ca 1 dl splenda og 0.5 dl sukrinmelis
Blandes og stekes på 180 grader, ca 25min på nederste rille

Gulkrem:
5 eggeplommer
1 dl fløte
2ts vaniljepulver
1 dl splenda + 0.5 dl sukrin
Kokes langsomt opp på svak varme under omrøring. Tas av når det begynner å boble.

125 gr romtemperert ekte meierismør i terninger
Tilsett smøret og rør inn.
Avkjøl i kjøleskap - rør av og til

Når kremen er tykk - smør utover mandelbunnen


Håper det smaker, velbekomme


Jeg hadde ikke vaniljepulver...så brukte vaniljesukker..


Har du forresten prøvd sjokolademousse? Den er veldig god, lett og rask å lage og det var ingen som reagerte på splendan

__________________




min journal Kunsten å glede andre, krever bare et ønske om å gjøre det ♥
utolmodig er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 14:16   #8
Supah
Seniormedlem
 
Supah sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Alder: 34
Innlegg: 1.067
Supah er en juvelSupah er en juvelSupah er en juvel

Sv: Splenda? Sukrin?

Opprinnelig lagt inn av utolmodig, her.

Har du forresten prøvd sjokolademousse? Den er veldig god, lett og rask å lage og det var ingen som reagerte på splendan

Har sett flere oppskrifter, så mange at jeg ikke aner hvilken jeg skal prøve.. Hvilken brukte du?

__________________


Supah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 14:24   #9
utolmodig
Seniormedlem
 
utolmodig sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Alder: 51
Innlegg: 1.432
utolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snill

Sv: Splenda? Sukrin?

Sjokolademousse

5 plater gelatin legges i kaldt vann
3 egg og 5 ss splenda piskes til eggedosis
Tilsett 3 ss kakao

1pk fløte piskes til krem

Smelt gelatinen i litt vann
Rør inn eggedosis-blandingen
Bland inn kremen til slutt

__________________




min journal Kunsten å glede andre, krever bare et ønske om å gjøre det ♥
utolmodig er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 14:29   #10
Supah
Seniormedlem
 
Supah sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Alder: 34
Innlegg: 1.067
Supah er en juvelSupah er en juvelSupah er en juvel

Sv: Splenda? Sukrin?

Opprinnelig lagt inn av utolmodig, her.

Sjokolademousse

5 plater gelatin legges i kaldt vann
3 egg og 5 ss splenda piskes til eggedosis
Tilsett 3 ss kakao

1pk fløte piskes til krem

Smelt gelatinen i litt vann
Rør inn eggedosis-blandingen
Bland inn kremen til slutt


Tusen takk Høres herlig ut!

__________________


Supah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 14:34   #11
utolmodig
Seniormedlem
 
utolmodig sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Alder: 51
Innlegg: 1.432
utolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snill

Sv: Splenda? Sukrin?

Den ER veldig god Ikke hverdagskost kanskje....
Har hvertfall lært å røre inn eggedosisen i gelatinen og ikke omvendt..da slipper du å få klumper

__________________




min journal Kunsten å glede andre, krever bare et ønske om å gjøre det ♥
utolmodig er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 14:43   #12
Supah
Seniormedlem
 
Supah sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Alder: 34
Innlegg: 1.067
Supah er en juvelSupah er en juvelSupah er en juvel

Sv: Splenda? Sukrin?

Opprinnelig lagt inn av utolmodig, her.

Den ER veldig god Ikke hverdagskost kanskje....
Har hvertfall lært å røre inn eggedosisen i gelatinen og ikke omvendt..da slipper du å få klumper


Takk for tipset. Denne skal helt klart lages i vinterferien!

__________________


Supah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 19:19   #13
kirami
Medlem
 
kirami sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Askim
Innlegg: 183
kirami er på en erverdig vei

Sv: Splenda? Sukrin?

Tusen takk for både suksessterte oppskrift og sjokkomosse oppskrift Det skal helt klart prøves ut

__________________
Min Blogg



kirami er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 22:17   #14
sylwester
Seniormedlem
 
sylwester sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 719
sylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snill

Sv: Splenda? Sukrin?

Sylwesters søte lefser:




2 egg, hviten piskes stiv. Plommene blandes med
125g Cottage Cheese
125g Kremfløte
1ts fiberhusk (2g) (kan sikkert erstattes av populver el.l.)
1ss glutenmel (16g) (viktig for konistensen)
Søtning tilsvarende 30g sukker (f.eks. flytende natreen 2,2ml i lokket, smak til)

Røren vendes i den stivpiskede eggehviten. (vet igrunn ikke hvorfor, men jeg baserte nok dette på en lappeoppskrift) og smøres ut over et bakepapir (nesten en hel langpanne siden dette skal være tynt) og stekes i 175 grader i 15 minutter.

Når jeg tar den ut så legger jeg en rist over og kjapt snur hele greia slik at den kjøler seg ned på rist uten bakepapir. Jeg deler den med saks i 6 deler og bruker bakepapiret som mellomlegg og har det i en pose i kjøleskap.

En slik med 20g smør, sukrin og kanel har 278kcal, 7,6g protein, 26,8g fett og 1,6g karbo. Spiser du 2 så orker du neppe middag.

__________________
Normalvektig siden 22.06.21
sylwester er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Statens (LCHF før det) Svar med sitat
Gammel 23-02-11, 22:26   #15
utolmodig
Seniormedlem
 
utolmodig sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Alder: 51
Innlegg: 1.432
utolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snillutolmodig er virkelig snill

Sv: Splenda? Sukrin?

Takk for fristende oppskrift, Sylwester!! Har noen lefseglade i heimen, så denne skal prøves! Mangler bare glutenmelet...

__________________




min journal Kunsten å glede andre, krever bare et ønske om å gjøre det ♥
utolmodig er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 24-02-11, 20:54   #16
kirami
Medlem
 
kirami sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Askim
Innlegg: 183
kirami er på en erverdig vei

Sv: Splenda? Sukrin?

Tusen takk for oppskrifta sylvester!! Så og hørtes helt nydelig ut! Dette skal helt klart snart prøves ut

__________________
Min Blogg



kirami er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Sukrin som splenda? TSB Spørsmål og svar 5 25-02-11 19:29
Sukrin/Splenda lillemorell Spørsmål om matvarer og oppskrifter 1 10-11-10 15:11
Sukrin VS Splenda? Nahemah Spørsmål om matvarer og oppskrifter 3 24-08-10 21:56
Stevia-sukrin-splenda mpbb Spørsmål og svar 23 25-01-09 09:51


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:47.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no