Søk i lavkarbosidene: |
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan. Er du ny? Spør og les her først! |
Del denne siden: |
|
Trådverktøy |
20-04-11, 17:32 | #1 |
Juniormedlem
Medlem siden: Feb 2011
Hvor: Oslo
Alder: 64
Innlegg: 24
|
Råd om søtningsmidlerHar laget muffins etter oppskrift her på forumet, men har ikke fått tak i sukrin som oppskriften sier. Har kjøpt stevia til 250.- for 300 gr. (gulp) ikke var det godt heller, smakt veldig beskt. Står på pakningen at det skal brukes som rustmiddel, ble litt engstlig for å ha de i meg. Bruker flytende natreen som har 0 karb, men den har også litt ettersmak når maten blir stekt eller kokt. Hva er det beste å bruke til kakebaking? Noen som vet? |
Min kostholdsfilosofi: ketolysekuren |
20-04-11, 19:03 | #2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: Råd om søtningsmidler
Hva er det du har kjøpt da? Min Stevia koster 395 for 70 gram...... |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
20-04-11, 19:06 | #3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Vestfolds dype skoger
Alder: 36
Innlegg: 3.474
|
Sv: Råd om søtningsmidlerJeg bruker bare stevia som søtning, hvis man bruker litt for mye (er så søtt, skal ingenting til) får man ofte den beske smaken du beskriver. Selvfølgelig er det ikke det samme som sukker, og en trenger litt tid til å venne seg til det, men etter litt prøving og feiling er jeg på rett spor. |
Min kostholdsfilosofi: Stabilt blodsukker :) |
21-04-11, 22:05 | #4 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2011
Hvor: I nord
Innlegg: 538
|
Sv: Råd om søtningsmidler
Har bakt lavkarbokake to ganger. En på forumet her har skrevet at det er lurt å blande to typer kunstig søtning. Det tar visstnok brodden av den kunstige sukkersmaken. Jeg synes Splenda ligner mest på vanlig sukker, det er det jeg bruker på f.eks rømmegrøt. Første kaka brukte jeg mest sukrin og litt splenda, det ga en "kjølig" ettersmak (mesteparten avv den nøttebunnen ligger ennå i fryseren). I dag (suksessterte) brukte jeg mest splenda, og bittelitt sukrin. Den ble asolutt best. Jeg bruker uansett mindre mengde en anbefalt, men det gjør jeg (gjorde) jeg også når jeg baker med vanlig sukker. I dag hadde jeg også noen dråper vanilje-essens i, mulig de kamuflerer den kunstige ssøtningssmaken ? Er spent på andres erfaringer. |
Min kostholdsfilosofi: Tja.. Lavkarbo med mye grønnsaker |
21-04-11, 22:28 | #5 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Lørenskog
Innlegg: 513
|
Sv: Råd om søtningsmidlerJeg synes en kombinasjon av sukrin og splenda er best til baking. Evt bare splenda. |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse og redusert inntak av kunstige søtningsmidler og mere trim i hverdagen! |
21-04-11, 23:36 | #6 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sunnmøre
Alder: 63
Innlegg: 1.090
|
Sv: Råd om søtningsmidler
Lurer på om det går an å blande Stevia med pofiber eller noe for å få volum i det jeg skal lage....hva nå enn det måtte være....er ute og eksperimenterer igjen jeg........ |
Min kostholdsfilosofi: Endret fra egenkomponert til LCHF med vekt på ketogent....Nå litt mer karber, men fortsatt i ketose. |
21-04-11, 23:40 | #7 |
Medlem
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
|
Sv: Råd om søtningsmidler
Tenker på å bake suksessterte i påska. har du oppskrift på hvordan du gjorde det? hvordan ble smørkremen? |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse |
21-04-11, 23:55 | #8 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2011
Hvor: I nord
Innlegg: 538
|
Sv: Råd om søtningsmidler
Jeg brukte min vanlige oppskrift i utg.punktet. 200 g malte mandler, 5 eggehviter som ble vispet stive med 10 ss splenda og en ss sukrin. Tror splendaen kan gjøre at kaka stekes mørkere (blir brent ?) Begynte på 180 gr, men stilte ned til 160 etter 30 min (av totalt 45 min). Smørkremen: 5 eggeplommer, 1,5 dl fløte og ca 8 ss splenda + ei klype sukrin og noen dråper vaniljeessens. Her kan du smake deg frem etter hvor søt du ønsker kremen. Dette vispes mens det koker opp. Siler blandingen og lar den avkjøle på kjøkkenbenken. Skal avkjøles til romtemp. så tilsettes 100 g smør i terninger (mykt romtemperert): Dette piskes godt med håndmikser slik at det blir luftig. Smør på kaka, så i kjøleskapet til smørkremen er litt stiv. Så er det bare å nyte ! |
Min kostholdsfilosofi: Tja.. Lavkarbo med mye grønnsaker |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
Lignende tråder | ||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Kunstige søtningsmidler | krio | Spørsmål og svar | 1 | 22-09-10 22:54 |
Søtningsmidler | boble | Generell ernæringsdebatt | 5 | 21-05-09 19:20 |
Søtningsmidler | Fnutte | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 9 | 17-10-07 17:29 |
Artikkel om søtningsmidler | Smula | Ketolysekuren | 2 | 15-06-07 15:17 |
Søtningsmidler - forvirret! | Blesha | Lavkarbo generelt | 22 | 02-08-06 21:53 |