Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Helst ikke sukrin

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 06-06-11, 21:09   #1
Marihønen
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jan 2011
Innlegg: 6
Marihønen er på en erverdig vei

Helst ikke sukrin

Hei alle!
Jeg er relativt ny her og har brukt lavkarbo siden i høst, og utfallet ble 10kg mindre..juhu
Jeg byttet ut sukker med sukrin etterhvert som jeg fikk lyst å lage noe søtt, men har enda ikke vendt meg til smaken.
Alt smaker sukrin..ubeskrivelig smak og "kaldt" i munnen!! Satser på at det ikke bare jeg som synset det..
Har prøvd å redusere mengden i enkelte oppskrifter, men til ingen nytte..
Noen oppskrifter inneholder ganske mye, så der har jeg bare gitt opp!
Så..noen som har ett tips jeg kan erstatte sukrinen med, som i bakst og mat/drikke??? Mange klemmer

Marihønen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 06-06-11, 21:11   #2
Charlott
Seniormedlem
 
Charlott sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Skreia, på sjølveste Toten ;)
Alder: 57
Innlegg: 4.182
Charlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastisk

Sv: Helst ikke sukrin..

Forsøk å bland sukrin med feks Splenda eller Natreen

__________________



Vanligvis er jeg tynn og bedårende, men i dag har jeg fri!

Charlott er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 06-06-11, 21:14   #3
frøken
Medlem
 
frøken sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
frøken er ny på veien

Sv: Helst ikke sukrin..

Limer inn en oppskrift jeg la i en anne tråd.
Kluet er å bruke en blanding, og ikke så mye. Det blir likevel søtt nok.

Synes ofte lavkarbobakst gir en rar smak, men ved å se på mange ulike oppskrifter, både lav og høy karbo, har jeg smakt og prøvd meg frem til en suksessterte som ikke gir ising fra sukrin, eller annen rar smak av kunstig søtning. Den er kjempegod!

I forhold til høykarbo trenger man mye mindre søtning selv om kaka smaker like søtt.

Her er oppskrifta:

Suksessterte/gul kake:

4 eggehviter
150 g malte mandler
Søtning (35 g sukrin, 2 ss splenda, ½ ss flytende natreen)
1,5 ts bakepulver

Stek i 25 min 170 grader. Midt i ovnen

Gul krem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang
Søtning, 40 g sukrin, 1,5 ss splenda, 25 dråpar flytende natreen
Mykt romtemperert meierismør, 150 g

Krem:
Bland eggeplommer, fløye, søtning og vaniljefrø i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rør til det tjukner. Avkjøl kremen. Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. Kremen fordeles utover kaka og dekoreres ev med raspet sjokolade.

Sett kaka kaldt.
Når den skal spises tas den ut av kjøleskapet i god tid, minst en time før.

Er super å fryse, smaker like godt uansett. Du kan faktisk fryse den, ta den opp, spise av den, og fryse den igjen.

Vel bekomme

__________________
trening august:530 min



Sist redigert av frøken : 06-06-11 kl 21:22.
frøken er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 06-06-11, 21:14   #4
Marihønen
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jan 2011
Innlegg: 6
Marihønen er på en erverdig vei

Sv: Helst ikke sukrin..

Ok, skal gjøre ett forsøk..50-50, eller kan jeg bare prøve meg fram etter smak?

Marihønen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 06-06-11, 21:15   #5
ThereseA
Seniormedlem
 
ThereseA sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Mjøndalen
Alder: 37
Innlegg: 604
ThereseA er ny på veien

Sv: Helst ikke sukrin..

Jeg pleier å blande sukrin og natreen... Knuse dette med stavmikser el lignende.... Blir ikke samme smaken i det heletatt når jeg gjør det

__________________


ThereseA er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 06-06-11, 21:15   #6
Marihønen
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jan 2011
Innlegg: 6
Marihønen er på en erverdig vei

Sv: Helst ikke sukrin..

Tusen takk

Marihønen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 06-06-11, 21:18   #7
Marihønen
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Jan 2011
Innlegg: 6
Marihønen er på en erverdig vei

Sv: Helst ikke sukrin..

Opprinnelig lagt inn av frøken, her.

Limer inn en oppskrift jeg la i en anne tråd.
Kluet er å bruke en blanding, og ikke så mye. Det blir likevel søtt nok.

Synes ofte lavkarbobakst gir en rar smak, men ved å se på mange ulike oppskrifter, både lav og høy karbo, har jeg smakt og prøvd meg frem til en suksessterte som ikke gir ising fra sukrin, eller annen rar smak av kunstig søtning. Den er kjempegod!

I forhold til høykarbo trenger man mye mindre søtning selv om kaka smaker like søtt.

Her er oppskrifta:

Suksessterte/gul kake:

4 eggehviter
150 g malte mandler
Søtning (35 g sukrin, 2 ss splenda, ½ ss natreen)
1,5 ts bakepulver

Stek i 25 min 170 grader. Midt i ovnen

Gul krem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang
Søtning, 40 g sukrin, 1,5 ss splenda, 25 dråpar flytende natreen
Mykt romtemperert meierismør, 150 g

Krem:
Bland eggeplommer, fløye, søtning og vaniljefrø i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rør til det tjukner. Avkjøl kremen. Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. Kremen fordeles utover kaka og dekoreres ev med raspet sjokolade.

Sett kaka kaldt.
Når den skal spises tas den ut av kjøleskapet i god tid, minst en time før.

Er super å fryse, smaker like godt uansett. Du kan faktisk fryse den, ta den opp, spise av den, og fryse den igjen.

Vel bekomme

Tuuuusen takk, denne er lagret!!

Marihønen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Ikke gått ned noe som helst første uken i ketose! Elise_131 Ketolysekuren 11 13-04-11 00:08
Alle disse oppskriftene med kunstis søtning kan man ikke bare bytte ut det med sukrin only Spørsmål og svar 4 11-03-10 22:05


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 00:10.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no