Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Middag

Ungarsk gulasj

Middag Har du oppskrift på en god lavkarbomiddag? Merk gjerne oppskriften med dietten den er laget for.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 06-05-05, 10:08   #1
Albertine
Gjest
 
Innlegg: n/a

Ungarsk gulasj

Til 8-10 personer

2 kg oksekjøtt (grytekjøtt er bra)
1 kg løk
2 fedd hvitløk
2 buljongterninger
4 ss paprikapulver
(2 ss tomatpuré)
vann

Hakk løken, og brun den i en gryte. Når den er gyllen, trekk gryta av plata og tilsett paprikaen. Ha deretter litt vann i for å unngå at paprikaen brennes. Ha i hvitløk, buljongterninger og tomatpure. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm. Legg det over løken, og fyll opp med vann til det dekker kjøttet. La det småkoke i 2-3 timer, jo lenger jo bedre. Bør kanskje jevnes litt på slutten, men det er ikke nødvendig. Serveres med en grønn salat og rundstykker for den som vil ha.

(Du kan også tilsette en finhakket paprika for en litt annen smak)

  Svar med sitat
Gammel 03-02-06, 17:39   #2
Iset
Seniormedlem
 
Iset sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2004
Hvor: Sola
Alder: 45
Innlegg: 10.031
Iset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastiskIset er bare helt fantastisk

Sv: Ungarsk gulasj

__________________
Endelig i mål: minus 77 kg!
(Startvekt: 135 kg og 174 cm høy (bmi 44) - vekten i dag: 58 kg (bmi 19)
Iset er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vektoperert veganer Svar med sitat
Gammel 03-02-06, 20:21   #3
mofe
Seniormedlem
 
mofe sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2004
Innlegg: 14.144
mofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastiskmofe er bare helt fantastisk

Sv: Ungarsk gulasj

Albertine - har du regnet ut sånn ca. hvor mange karber dette blir pr- porsjon? Med og uten tomatpure?

Kan alltids regne ut selv altså, jeg er bare så lat

__________________
.
mofe er avlogget   Min kostholdsfilosofi: - Svar med sitat
Gammel 03-02-06, 21:26   #4
Albertine
Gjest
 
Innlegg: n/a

Sv: Ungarsk gulasj

Sorry mofe, har ikke gjort det...

  Svar med sitat
Gammel 17-11-10, 20:02   #5
sigboh
Medlem
 
sigboh sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Moss
Alder: 32
Innlegg: 281
sigboh er ny på veien

Sv: Ungarsk gulasj

Opprinnelig lagt inn av Albertine, her.

Til 8-10 personer

2 kg oksekjøtt (grytekjøtt er bra)
1 kg løk
2 fedd hvitløk
2 buljongterninger
4 ss paprikapulver
(2 ss tomatpuré)
vann

Hakk løken, og brun den i en gryte. Når den er gyllen, trekk gryta av plata og tilsett paprikaen. Ha deretter litt vann i for å unngå at paprikaen brennes. Ha i hvitløk, buljongterninger og tomatpure. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm. Legg det over løken, og fyll opp med vann til det dekker kjøttet. La det småkoke i 2-3 timer, jo lenger jo bedre. Bør kanskje jevnes litt på slutten, men det er ikke nødvendig. Serveres med en grønn salat og rundstykker for den som vil ha.

(Du kan også tilsette en finhakket paprika for en litt annen smak)

Sorryy. ikke meningen å le men.. Må nesten bare det av "fornorskede" oppskrifter på ungarsk mat.. hehe..For dette er IKKE UNGARSK gulasj. Dette er nok en norsk variant av gulasj.. Er selv ungarsk og spiser en GOD DEL ungarsk hjemmelaget mat, lagd på ordentlige gamle ungarske oppskrifter.

1. Dette lages i utgangspunktet ikke med tomatpure og vann, men med en tomatsuppe som basis.

2. 4 spiseskjeer? Her bruker vi 2 hele slike krydderbokser med paprikapulver Det skal ha MASSE god paprikasmak.

3. Oppkuttet grønn paprika er et MUST!

Vil også tipse om at kald rømme oppi suppa er SUPERGODT!

__________________


sigboh er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert, tar det litt "på sparket". Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:07.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no