Søk i lavkarbosidene: |
![]()
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter. |
Del denne siden: |
![]() |
|
Trådverktøy |
![]() |
#1 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2011
Innlegg: 395
![]() ![]() ![]() ![]() |
Svartrot / skorsonnerrotJeg fant dette på butikken i går og tenkte å prøve som tilbehør til kylling i dag, men er litt usikker på hvordan den blir best. Er det noen her som bruker det? Forstår at det stiller i jordskokkategorien hva gjelder karbohydrayer..
__________________
Min 2012-journal |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ordentlig mat!
![]() |
![]() |
#2 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Heime på berget, ved havet
Innlegg: 4.044
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Svartrot / skorsonnerrotDet finst ein annan tråd her inne om denne flotte grønsaka også, kjekt at den blir oppdaga i Noreg også! Dei må skrellast og kokast, eg kokar i vatn med blank eddik og sitron i. Utan desse blir det kvite kjøtet innanfor det svarte skalet brunt. Eg kuttar dei i gaffelpassande bitar før dei blir kokt. Deretter i ny kasserolle med godt med smør, salt, pepar og muskat. Nydeleg til kjøt! |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#3 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2011
Innlegg: 395
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Svartrot / skorsonnerrotJeg fant ei oppskrift på nettet der de kokte røttene med skall på i ti minutter først, da skulle de visst enkelt kunne skrelles, og så kunne man koke, steke, fritere etterpå. men du skreller de først?
__________________
Min 2012-journal |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ordentlig mat!
![]() |
![]() |
#4 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Heime på berget, ved havet
Innlegg: 4.044
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Svartrot / skorsonnerrotEg skrellar dei først ja... Det er det som er vanleg i Belgia. I og med at eg har budd der ganske mange år, og lærte å ete det der, så har det blitt slik. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#5 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2011
Innlegg: 395
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Svartrot / skorsonnerrotJeg endte opp med å skrubbe og koke med skall først, da var det bare å dra skallet av etterpå, veldig greit. Moste med litt fløte og smør, kjempegodt. Neste gang skal jeg koke litt mindre og prøve å steike dem.
__________________
Min 2012-journal |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ordentlig mat!
![]() |
![]() |
#6 |
Supermoderator
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Heime på berget, ved havet
Innlegg: 4.044
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Svartrot / skorsonnerrotStilig at det fungerte! Ikkje klissete eller limete å ta i, altså? Det er det elles, nemlig... Stas at du likte det |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#7 |
Medlem
Medlem siden: Oct 2011
Innlegg: 395
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Svartrot / skorsonnerrotIkke klissete! Men jeg kokte de for lenge, hadde i utgangspunktet ikke tenkt å lage mos... Koke med skall i ti minutt, stod det ett eller annet sted, men mine lå nok i 15-20.
__________________
Min 2012-journal |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ordentlig mat!
![]() |
![]() |
Emneord |
skorsonnerrot, svartrot |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|