Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Brødutfordringen!

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 23-05-13, 15:15   #1
Camomilla
Seniormedlem
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Lier, Buskerud
Alder: 52
Innlegg: 5.448
Camomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt av

Brødutfordringen!

Jeg har spist ganske strengt ketogent hele veien, og brød/brøderstatninger har ingen stor plass i kostholdet mitt. Likevel er det utrolig praktisk å ha noen slike løsninger fra tid til annen - særlig i sosial omgang med andre ikke-lavkarbere.

Etterhvert som jeg har fokusert mer og mer på kosthold har det krystallisert seg en mulig glutenintoleranse hos meg - derfor spiser jeg ikke hverken fedon-brød eller ingers lavkarbobrød. Selv om det er i dette kh-segmentet jeg ønsker å finne brød-løsningene mine. 20-30 g kh pr 100 g vare er smertegrensa, og jeg ønsker meg en LYS variant som er spiselig for barna også.

Jeg er åpen for ingredienser som jyttemel, havregryn (store), mandelmel, kokosmel, sesammel, bakepulver, fiberhusk, honning, egg, pofiber osv. Jeg ønsker også å unngå for mye gjær. Målet mitt er å komme fram til en oppskrift som minner om vanlige, hjemmebakte, lyse rundstykker/brød, men med ca. halvparten av karbohydratene.

Nå har det seg slik at jeg er ELENDIG på kjøkkeneksperimenter. Jeg er en noenlunde flink Googler, så jeg har greid meg fint på andres oppskrifter hittil - men her kommer jeg til kort! GLUTENFRIE oppskrifter er fulle av rismel/maismel og har altfor høyt stivelsesinnhold og liten næringsverdi. LAVKARBO-oppskriftene frø-/nøttebaserte og gir en spesiell smak og konsistens. Godt til sitt bruk, men ikke dét jeg er på jakt etter nå. MELLOMTINGEN er gjerne ikke glutenfri (Fedon og Ingers), og sånn sett uaktuelt for meg.

Noen som har noen tips til en frustrert lavkarber? Tar i mot alt - tips om blandingsforhold til egne eksperimenter, og ferdige oppskrifter

__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.


Min journal
Camomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paleo-inspirert :) Svar med sitat
Gammel 23-05-13, 15:26   #2
TrillTrall
Seniormedlem
 
TrillTrall sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Trøndelag
Alder: 57
Innlegg: 5.374
TrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Har du prøvd Nannas lyse søndagsbrød? Om du kutter ut kruskaklien blir det vel glutenfritt også? Søk her inne. Det eneste hjemmelagde lavkarbobrødet jeg likte.

__________________
Uansett hvor sakte du løper, knuser du alle som ligger på sofaen!

http://lilletrilles.blogspot.no/
TrillTrall er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo :) Svar med sitat
Gammel 23-05-13, 15:27   #3
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Shailenes knekkebrød har blitt min favoritt. De er ikke veldig frø-knekkebrød med mindre du har noe imot sesamfrø (jeg elsker dem).
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=52622

Den største endringen jeg gjør er å tilsette så mye vann at de kan smøres ut (og jeg slipper å bruke kjevle). Du kan også finhakke solsikkefrøkjernene i en blender og få et enda "vanligere" resultat.

Edit: ah... det var brød, og ikke brødmat du ønsket. Vel... du fikk et tips om knekkebrød.

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 23-05-13, 17:59   #4
kamp
Seniormedlem
 
kamp sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 1.762
kamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt av

Sv: Brødutfordringen!

Jeg liker dette http://www.freecoconutrecipes.com/in...our-flax-bread

__________________
Paleolitisk lav Oksalat kosthold
kamp er avlogget   Min kostholdsfilosofi: eat real food - paleo Svar med sitat
Gammel 23-05-13, 19:41   #5
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Jeg foretrekker oopsier eller Ziggys polarlapper. Ungene spiser det også, eneste lavkarbobrød de liker.

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 23-05-13, 20:31   #6
Yrla
Seniormedlem
 
Yrla sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
Yrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt av

Sv: Brødutfordringen!

Høres ut som du skulle satse på noe av egg og ost som hovedingrediens.

__________________
Do what you like!
Yrla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat
Gammel 23-05-13, 20:54   #7
Ziltoidia
Seniormedlem
 
Ziltoidia sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2010
Hvor: London
Alder: 35
Innlegg: 1.080
Ziltoidia har veldig mye å være stolt avZiltoidia har veldig mye å være stolt avZiltoidia har veldig mye å være stolt avZiltoidia har veldig mye å være stolt avZiltoidia har veldig mye å være stolt avZiltoidia har veldig mye å være stolt avZiltoidia har veldig mye å være stolt avZiltoidia har veldig mye å være stolt av

Sv: Brødutfordringen!

Her er noen oppskrifter jeg kommer på i farta:
Lena Beatrices brød
Nannahs valnøttbrød

Det er ikke akkurat brødskive-brød, men brød allikevel.

Dette er mer brødskivebrød, men kan bli litt tørt.

__________________

Min kokebok // Ravelry // Min journal // Strikkeblogg
Ziltoidia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 2010-12 ketogent, siden mer liberal med frukt, belgfrukter og mer grønnsaker Svar med sitat
Gammel 23-05-13, 21:42   #8
maeve
Medlem
 
Medlem siden: Oct 2008
Innlegg: 178
maeve er ny på veien

Sv: Brødutfordringen!

Blir ca 6 rundstykker:

2 egg
50 gram smør
2 dl gresk/tyrkisk/russisk yoghurt
0,75 ts salt
2 ts bakepulver
2 dl mandelmel
1 dl pofiber
2 ss fiberhusk
Valmuefrø til pynt

Visp eggene, halvsmelt smøret slik at det lett kan blandes i. Tilsett yoghurt, salt og bakepulver, deretter de øvrige ingrediensene. La deigen stå i 5-10 min så den blir fast nok til å trille ut rundstykker. Trill ut seks stk, legg på bakepapir, og stek på 175 grader i 15-20 min, eller til de er gyldne og fine.

Disse blir virkelig gode, og har fått godkjent av både mann og barn her i hus

maeve er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 23-05-13, 21:50   #9
Moogie
Seniormedlem
 
Moogie sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2010
Hvor: Finnmark
Alder: 46
Innlegg: 694
Moogie er virkelig snillMoogie er virkelig snillMoogie er virkelig snillMoogie er virkelig snill

Sv: Brødutfordringen!

Jeg har personlig syns at lavkarbobakst er best som rundstykker av en eller anen grunn, hehe. Har du prøvd avocadomuffins? Jeg byttet ut mesteparten av soyamel i dem med kokosmel og deigen blei godt å arbeide med til rundstykker. God smak etter min gane og ungan likte de også. Verdens beste lavkarbo rundstykker liker ungan også. Jeg har eksperimentert med å ha litt mer mel i dem enn bare fiberhusk: hadde litt fiberfin og kokosmel med litt ekstra veske/ egg. De blei lyse og fine og gode.

__________________
Dagboken min Ny start august 2012. -20,2 kg totalt
Moogie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketogen LCHF Svar med sitat
Gammel 23-05-13, 23:30   #10
sylwester
Seniormedlem
 
sylwester sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 719
sylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snillsylwester er virkelig snill

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av TrillTrall, her.

Har du prøvd Nannas lyse søndagsbrød? Om du kutter ut kruskaklien blir det vel glutenfritt også? Søk her inne. Det eneste hjemmelagde lavkarbobrødet jeg likte.

Man kan sikkert bytte det ut med fiberx (sokkeroefiber) eller så har jeg hørt noen skrive om glutenfri kruskakli og.

__________________
Normalvektig siden 22.06.21
sylwester er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Statens (LCHF før det) Svar med sitat
Gammel 24-05-13, 01:01   #11
Rin
Seniormedlem
 
Rin sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Oslo
Alder: 40
Innlegg: 6.608
Rin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av maeve, her.

Blir ca 6 rundstykker:

2 egg
50 gram smør
2 dl gresk/tyrkisk/russisk yoghurt
0,75 ts salt
2 ts bakepulver
2 dl mandelmel
1 dl pofiber
2 ss fiberhusk
Valmuefrø til pynt

Visp eggene, halvsmelt smøret slik at det lett kan blandes i. Tilsett yoghurt, salt og bakepulver, deretter de øvrige ingrediensene. La deigen stå i 5-10 min så den blir fast nok til å trille ut rundstykker. Trill ut seks stk, legg på bakepapir, og stek på 175 grader i 15-20 min, eller til de er gyldne og fine.

Disse blir virkelig gode, og har fått godkjent av både mann og barn her i hus

Dette er Jill sin oppskrift - jeg attesterer at de er gode, og at yoghurten kan byttes ut med feks gresskarpuré om man trenger en melkefri variant (bare spe med litt ekstra olje/smør, for å unngå at det blir mye tørrere som følge).

__________________
Min krympedagbok & Lavkarbosaurus!
-33 kg med ketogen LCHF. Vedlikeholder normalvekta.


Rin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo-høyfett-nullkorn-passemett Svar med sitat
Gammel 24-05-13, 09:02   #12
Camomilla
Seniormedlem
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Lier, Buskerud
Alder: 52
Innlegg: 5.448
Camomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt av

Sv: Brødutfordringen!

Så utrolig mange forslag - TAKK

__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.


Min journal
Camomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paleo-inspirert :) Svar med sitat
Gammel 24-05-13, 10:22   #13
maeve
Medlem
 
Medlem siden: Oct 2008
Innlegg: 178
maeve er ny på veien

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av Rin, her.

Dette er Jill sin oppskrift - jeg attesterer at de er gode, og at yoghurten kan byttes ut med feks gresskarpuré om man trenger en melkefri variant (bare spe med litt ekstra olje/smør, for å unngå at det blir mye tørrere som følge).

Jaa det er Jill sin oppskrift, skulle selvfølgelig ha fått det med! Vil ikke ta æren for den

maeve er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 09:24   #14
Camomilla
Seniormedlem
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Lier, Buskerud
Alder: 52
Innlegg: 5.448
Camomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt av

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av kamp, her.

Jeg liker dette http://www.freecoconutrecipes.com/in...our-flax-bread

Ser veldig godt ut - men hva er flax-seeds?

__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.


Min journal
Camomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paleo-inspirert :) Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 09:26   #15
Camomilla
Seniormedlem
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Lier, Buskerud
Alder: 52
Innlegg: 5.448
Camomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt av

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av maeve, her.

Blir ca 6 rundstykker:

2 egg
50 gram smør
2 dl gresk/tyrkisk/russisk yoghurt
0,75 ts salt
2 ts bakepulver
2 dl mandelmel
1 dl pofiber
2 ss fiberhusk
Valmuefrø til pynt

Visp eggene, halvsmelt smøret slik at det lett kan blandes i. Tilsett yoghurt, salt og bakepulver, deretter de øvrige ingrediensene. La deigen stå i 5-10 min så den blir fast nok til å trille ut rundstykker. Trill ut seks stk, legg på bakepapir, og stek på 175 grader i 15-20 min, eller til de er gyldne og fine.

Disse blir virkelig gode, og har fått godkjent av både mann og barn her i hus

Takk, disse skal jeg prøve

__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.


Min journal
Camomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paleo-inspirert :) Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 09:32   #16
Rin
Seniormedlem
 
Rin sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Oslo
Alder: 40
Innlegg: 6.608
Rin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av Camomilla, her.

Ser veldig godt ut - men hva er flax-seeds?

Linfrø!

__________________
Min krympedagbok & Lavkarbosaurus!
-33 kg med ketogen LCHF. Vedlikeholder normalvekta.


Rin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo-høyfett-nullkorn-passemett Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 09:34   #17
Camomilla
Seniormedlem
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Lier, Buskerud
Alder: 52
Innlegg: 5.448
Camomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt av

Sv: Brødutfordringen!

Igårkveld prøvde jeg - veldig spontant - en oppskrift med KOKT POTET Ble for høyt på kh, da - 27 g pr. rundstykke - men kanskje det går an å bytte halvparten av jyttemelet med f.eks. mandelmel?

Originaloppskriften: http://rundtnullen.blogspot.no/2012/...fritt-brd.html
Jeg droppet solsikke/linfrø/sesam - og glemte salt

Sitat:

Til 6-7 store glutenfrie rundstykker


160 gram kokte poteter
40 gram maizena
200 gram Jytte original
100 gram glutenfrie havregryn
-------------
1 dl solsikkefrø

1 ss linfrø
1/2 dl sesamfrø
---------------
litt salt

1 egg
2 1/2 dl vann
3 ss olivenolje


Mos potetene med en potetmoser (eller gaffel), og bland dem godt med maizena. Tilsett de andre tørre ingrediensene, og bland godt, gjerne med hendene. Ha deretter i egg, vann og olje, og elt deigen sammen med en sleiv. Den skal være litt klissete, men fast nok til at du kan forme ovale rundstykker med hjelp av sleiven. Legg dem på bakepapirkledd plate, og pensle med sammenvispet egg (valgfritt).


Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i 30-40 minutter (avhengig av størrelsen på rundstykkene. Som all bakst bør de spises ferske, men de er veldig fine å fryse, og tiner raskt.

De ble veldig saftige og gode, men ganske kompakte - og for høye på kh. Jeg tenker at kanskje mandelmel og bakepulver er ingredienser jeg kan dytte inn i denne oppskriften? Evt. et egg til?

__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.


Min journal
Camomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paleo-inspirert :) Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 10:36   #18
Rin
Seniormedlem
 
Rin sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Oslo
Alder: 40
Innlegg: 6.608
Rin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av Camomilla, her.

Igårkveld prøvde jeg - veldig spontant - en oppskrift med KOKT POTET Ble for høyt på kh, da - 27 g pr. rundstykke - men kanskje det går an å bytte halvparten av jyttemelet med f.eks. mandelmel?

Originaloppskriften: http://rundtnullen.blogspot.no/2012/...fritt-brd.html
Jeg droppet solsikke/linfrø/sesam - og glemte salt



De ble veldig saftige og gode, men ganske kompakte - og for høye på kh. Jeg tenker at kanskje mandelmel og bakepulver er ingredienser jeg kan dytte inn i denne oppskriften? Evt. et egg til?

Det er mye potensiale i brødgreier basert på rotmos! (Pannebrødene jeg lager, for eksempel!) Jeg tenker at for å gjøre næringsinnholdet litt snillere så kan du jo prøve å bytte ut potetmos med søtpotetmos, kålrotmos, eller annet? Nepe burde være ganske smaksnøytralt. Et egg, evt et par eggehviter, burde vel hjelpe på kompaktheten.

__________________
Min krympedagbok & Lavkarbosaurus!
-33 kg med ketogen LCHF. Vedlikeholder normalvekta.


Rin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo-høyfett-nullkorn-passemett Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 11:43   #19
Camomilla
Seniormedlem
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Lier, Buskerud
Alder: 52
Innlegg: 5.448
Camomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt av

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av Rin, her.

Det er mye potensiale i brødgreier basert på rotmos! (Pannebrødene jeg lager, for eksempel!) Jeg tenker at for å gjøre næringsinnholdet litt snillere så kan du jo prøve å bytte ut potetmos med søtpotetmos, kålrotmos, eller annet? Nepe burde være ganske smaksnøytralt. Et egg, evt et par eggehviter, burde vel hjelpe på kompaktheten.

Ja, det var slett ikke verst altså! Nå er det vel helst Jyttemelet som drar kh opp i denne oppskriften - 76 g kh pr 100 g Jeg tenker at Jyttemelet er noe av det som gir "vanlig bakst-følelsen", men jeg synes jo det blir i overkant når hele deigen er BASERT på Jyttemel. Nepe var en god idé - det skal jeg jammen prøve - og et egg til, ja

__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.


Min journal
Camomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paleo-inspirert :) Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 12:17   #20
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av Camomilla, her.

Ja, det var slett ikke verst altså! Nå er det vel helst Jyttemelet som drar kh opp i denne oppskriften - 76 g kh pr 100 g Jeg tenker at Jyttemelet er noe av det som gir "vanlig bakst-følelsen", men jeg synes jo det blir i overkant når hele deigen er BASERT på Jyttemel. Nepe var en god idé - det skal jeg jammen prøve - og et egg til, ja

Dette er sånn fritt fra hukommelsen fra "frie kaker"-boka. Den er ikke lavkarbo, men inneholder en del mat-kjemi, som kan være grei å tenke på.

(Lavkarbo-)problemet med alle "glutenfri" meltyper (her mener jeg erstatningsmelet i glutenfritt-hylla, ikke "melliknende substanser som naturlig er glutenfritt som f.eks mandelmel") er at de som regel består av omtrent ren stivelse. Dette er også det som gjør at de sammen med de andre brød-ingrediensene kan holde på lufta. Og det er som regel evnen til å holde på luft som vi savner i lavkarbobakst.

Så man må finne strategier for å få luft (og saftighet) inn, uten at det klapper sammen og helst uten for mye tilført stivelse. Tips er: finmalt fiber og egg. Egg kan sammen med fiber tilføre en luftig struktur. Egg tilfører også litt heving. Av fiber kan man eksperimentere med ulike ting: kokosmel, grønnsaksmoser eller f.eks pofiber. Fiber fra grønnsaker og potet regnes av en del som en mer skånsom fibertype enn fiber fra korn/frø.

Jeg har ikke bakt så mye brød, men har hatt best resultat med formkaker av glutenfritypen der hvor det er tilsatt gulrøtter gresskar eller banan i røra og jeg erstatter omtrent halvparten av melblandingen med mandelmel/kokosmel. Dette pleier å gi et saftig resultat som holder godt sammen. Tror det bør gå an å lage "formbrød" på en liknende måte. Kanskje med noe mer bindemiddel (fiberhusk?).

Her er en oversikt over noen glutenfri meltyper - av begge slag
http://utenglutenblogg.blogspot.no/p...-melguide.html

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 12:30   #21
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Fant dette - kanskje det er like godt som det ser ut?
http://lailasglutenfriekrok.blogspot...vkarbobrd.html

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 12:35   #22
TrillTrall
Seniormedlem
 
TrillTrall sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Trøndelag
Alder: 57
Innlegg: 5.374
TrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av smgj, her.

Fant dette - kanskje det er like godt som det ser ut?
http://lailasglutenfriekrok.blogspot...vkarbobrd.html

Det så faktisk ganske godt ut, men 15 ulike ingredienser og _den_ stekeprosessen? Gidder ikke prøve engang...

__________________
Uansett hvor sakte du løper, knuser du alle som ligger på sofaen!

http://lilletrilles.blogspot.no/
TrillTrall er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo :) Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 12:55   #23
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av TrillTrall, her.

Det så faktisk ganske godt ut, men 15 ulike ingredienser og _den_ stekeprosessen? Gidder ikke prøve engang...

Pofiber og sukkerroefiber er så nært hverandre at der hadde jeg glatt kjørt kun pofiber ... Sukker hadde jeg kastet ut. Da er vi nede på 13. Sånn helt personlig liker jeg heller ikke valnøtter i brød, så det hadde nok blitt mer av noen av de andre "smakstilsetningsingrediensene i stedet (linfrø/ solsikkefrø/sesamfrø).

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 14:47   #24
Camomilla
Seniormedlem
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Lier, Buskerud
Alder: 52
Innlegg: 5.448
Camomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt av

Sv: Brødutfordringen!

Opprinnelig lagt inn av smgj, her.

Dette er sånn fritt fra hukommelsen fra "frie kaker"-boka. Den er ikke lavkarbo, men inneholder en del mat-kjemi, som kan være grei å tenke på.

(Lavkarbo-)problemet med alle "glutenfri" meltyper (her mener jeg erstatningsmelet i glutenfritt-hylla, ikke "melliknende substanser som naturlig er glutenfritt som f.eks mandelmel") er at de som regel består av omtrent ren stivelse. Dette er også det som gjør at de sammen med de andre brød-ingrediensene kan holde på lufta. Og det er som regel evnen til å holde på luft som vi savner i lavkarbobakst.

Så man må finne strategier for å få luft (og saftighet) inn, uten at det klapper sammen og helst uten for mye tilført stivelse. Tips er: finmalt fiber og egg. Egg kan sammen med fiber tilføre en luftig struktur. Egg tilfører også litt heving. Av fiber kan man eksperimentere med ulike ting: kokosmel, grønnsaksmoser eller f.eks pofiber. Fiber fra grønnsaker og potet regnes av en del som en mer skånsom fibertype enn fiber fra korn/frø.

Jeg har ikke bakt så mye brød, men har hatt best resultat med formkaker av glutenfritypen der hvor det er tilsatt gulrøtter gresskar eller banan i røra og jeg erstatter omtrent halvparten av melblandingen med mandelmel/kokosmel. Dette pleier å gi et saftig resultat som holder godt sammen. Tror det bør gå an å lage "formbrød" på en liknende måte. Kanskje med noe mer bindemiddel (fiberhusk?).

Her er en oversikt over noen glutenfri meltyper - av begge slag
http://utenglutenblogg.blogspot.no/p...-melguide.html

Ja nettopp - det er stivelsen som er problemet! Jeg er ikke så opptatt av å leve strengt ketogent hele tiden, men jeg er opptatt av matkvalitet og en sunn balansering av næringsstoffer. Og selvfølgelig å unngå næringsstoffer jeg etter all sannsynlighet ikke engang tåler - som gluten. Glutenfritt mel er jo ofte proppet med hvete - bare stivelsesbiten, uten gluten-proteinet.

I brødverdenen føler jeg at det blir veldig sånn enten/eller. Enten er det proppfullt av stivelse - eller så består det av egg og frø Jeg tenker at jeg bør kunne unne meg noe semi-optimalt fra tid til annen - uten at blodsukkeret fyker rett tilværs.

Før hadde de et havrebrød på min lokale baker - Siljes havrebrød. Det var karboredusert, glutenfritt (i prinsippet iallefall) og inneholdt svært lite gjær. Jeg unnet meg dette når jeg skulle bort på overnatting og ville bli utsatt for tradisjonell frokost, eller skulle kose meg ekstra i helgene. Nå har de sluttet å selge det, og jeg finner ingen oppskrift ute på internettet heller.

Sitat:

Næringsinnhold

Næringsinnhold per 100 gram:
Energi 227
Protein 10,1
Fett 7
Karbohydrat 28

Glykemisk indeks (GI) = 29
Glykemisk belastning i 100 gram havrebrød: = 8,09
Karbohydrater i en skive på 30 gram = 8,4
Glykemisk Belastning i en skive på 30 gram havrebrød: = 2,4


Varedeklarasjon

Havrekli, egg, havremel, salt, gjær

Det oppgis å inneholde 28 g kh pr 100 g vare. Innafor fra tid til annen hos meg. Jeg tenker at det må inneholde gaaaanske mye egg siden det er nr. 2 på varedeklarasjonen - men jeg er ikke sikker altså

__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.


Min journal
Camomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paleo-inspirert :) Svar med sitat
Gammel 28-05-13, 15:40   #25
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Brødutfordringen!

Varedeklarasjoner skal oppgis etter mengde (vekt) i forhold til det ferdige produktet så den skal kunne leses sånn:
havrekli>>egg>>havremel>>salt>>gjær
Vann er vel unntatt fra deklarasjon og det samme gjelder for en del ting som det er lavere mengde av enn en bestemt grenseverdi (husker ikke hva den er). Videre SKAL allergener oppgis, også om de er lavere enn grenseverdien, mener jeg...

Edit: når det gjelder glutenfritt mel OGSÅ fritt for hvetestivelse så slår jeg et slag for gul finax (i "melkekartonger"...). Den er like full av stivelse som de andre, men det er iallfall ikke hvetestivelse (hvor idiotisk er det ikke å tillate hvetestivelse i glutenfri produkter sånn helt generelt? Veldig sensitive cøliakere tåler ikke dette... og som en som ikke tåler hvete og ikke vet hva den gjør med kroppen min før symptomene er så sterke at jeg merker det selv, så er jeg mildest talt forbannet på dette.)

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:55.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no