Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Middag

Karins kjøttbrød

Middag Har du oppskrift på en god lavkarbomiddag? Merk gjerne oppskriften med dietten den er laget for.

Sponsede koblinger:

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 05-07-05, 06:28   #1
Karin
Seniormedlem
 
Karin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Bergen
Alder: 62
Innlegg: 1.553
Karin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressurs

Karins kjøttbrød

En pakke eller to med kjøttdeig. Kan også bruke "familiedeig", som er blandet med malt svinekjøtt.

Rør inn en trekvart teskje eller halvannen (avhengig av hvor mye kjøttdeig du bruker) med salt til det blir seigt. Spe med sånn 1 - 3 dl vann. (Standard til kjøttkaker er inntil 2,5 dl vann per halvt kg kjøttdeig, men her skal det være litt mindre. Hvor lite bestemmer egentlig du selv!)

Pepper, paprikapulver, eventuelle krydderblandinger du liker. Ikke noe knussel her. Kjør på, den tjener på å være meget godt krydret. Kanskje også en ts tomatpure.

Rør inn et par-tre ss finhakket løk eller helst purre (da kan det godt være dobbelt så mye, og gjerne det grønne), og et par-tre ss finhakket rød (eller andre farger) paprika, og så et eller to egg, og muligens en ss eller to med potetmel.

Så kan du velge litt selv...

Jeg pleier å ha i ca 100 g norvegiaost i bittesmå terninger. (Kan selvsagt også rives, og du kan bruke andre typer ost, f eks parmesan, eller feta kanskje..Mmmm! Og kanskje noen finhakkede oliven!)

Så legger jeg hele greien i smurt form, og legger baconstrimler på toppen. Men du kan også skjære baconet i småbiter og røre det inn.

Men i smurt form skal det, og så inn i ovnen ved ca 180 grader i sånn ca en time, eller så må du tilpasse det etter størrelsen...

Dette serverer du selvsagt med de grønnsakene du selv vil ha. Brokkoli liker jeg til alt i verden, eller blomkål-risotto eller -mos. Eller en boks asparges, kjempelettvint. Det blir en del kraft, den funker som saus. Det trengs egentlig ikke noe mer saus.

Ellers er det mulig å lage en
TOMATSAUS:
En ss fin-finhakket løk og en ss fin-finhakket rød paprka surres godt og lenge på svak varme i litt smør og litt god olivenolje. Spes med litt buljong eller kraft (Muligens fra kjøttpuddingen) og krydres: Salt, pepper, paprikapulver, andre krydderblandinger som du liker, urter - særlig timian og basilikum, kanskje litt oregano og et kvart laurbærblad. 2-3 ss tomatpure. Blitzes med stavmikser og tilsettes 1-3 ss créme fraiche eller fløte (eller rømme.) Kok et par minutter. Ha helst i noe som gir litt sødme, f eks litt søtstoff eller litt ketsjup eller chiliketsjup, eller aller helst litt HP-saus.

Enjoy.
Denne sausen kan også brukes til andre ting.

__________________
Karin

Karin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins/ketolyse Svar med sitat
Sponsede koblinger:
 
Sponsede koblinger:

Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 
Trådverktøy

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Pepperbiff med Karins saus Karin Middag 0 05-07-05 06:01


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:37.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no