View Full Version : Nannahs supergode knekkebrød!
Knekkebrødene ble kjempe gode. Men tror jeg reagerer på alt melk og klør litt i dag...kan jo være frøene også men utelukker mel først...isteden for kruskakli? Ser noen skriver knuste sesamfrø er det å få kjøpt? eller knuser du selv?
Kjører sesamfrø i stavmiskerbollen, ja! Har ikke sett de er å få kjøpt ferdig knust. Kjøper hele på Rema!:)
Men.. Ser i hovedinnlegget at det skal smøres utover to stekebrett.. Ehm.. Har du nanna små stekebrett? :D Jeg klarer liksom bare å fylle rett over ett stekebrett.. :confused: Og da er det så tynt smurt utover som jeg klarer.. :p
Jeg har helt vanlige stekebrett jeg :ja:
Kjøttbolla
12-05-10, 23:15
Tror du det går fint å knuse solsikkekjernene? Er ikke så glad i de hele jeg.
Men.. Ser i hovedinnlegget at det skal smøres utover to stekebrett.. Ehm.. Har du nanna små stekebrett? :D Jeg klarer liksom bare å fylle rett over ett stekebrett.. :confused: Og da er det så tynt smurt utover som jeg klarer.. :p
Jeg fatter ikke hvordan det går an, for jeg har de så tynne at det er tykkelsen på et solsikkerfrø og jeg kan klare opptil 1 1/2brett på denne blandingen..
Søstra mi fikk et brett og lurte på hva hun gjorde galt, men det er jo ikke så nøye for henne om det er 1 eller 3 g karbo i et knekkebrød. Så hun var veldig fornøyd med tykkelsen på de når det ble et brett.
Også Nannah, husker du jeg nevnte at jeg ville gi bort til svigermor? Hun ble overlykkelig av den boksen med knekkebrød, og har spinka og spart på de denne uka og i går serverte hun de til en vennine og hun ble også overbegeistra:D Så i dag ringte hun og ville ha oppskrift. Og min svigermor som aldri har brukt hverken solsikkefrø eller sesamfrø i sitt liv skal nå lære seg å bake av andre ting enn grov rug og sammelt hvete. Hun syntes disse var så gode! Så neste gang jeg skal til byn skal jeg jammen kjøpe en stor pose fiberhusk til henne. Hun har nå blodsukkeret helt under kontroll og slipper medisiner enda og har gått ned 3kg:love: Min kjære svigermor var jo bare så stolt!
Har prøvd mange av oppskriftene dine, Nannha. Tusen takk skal du ha for at du har tatt deg bryderiet med å samle dem :))
fikk vann i munnen, disse knekkebrødene MÅ jeg jo bare prøve :)
Ha en god helg dere, og en fortreffelig 17 Mai feiring!!!!! :D
christine76
15-05-10, 20:36
Må bare fortelle at jeg er på ferie i Spania nå, og hadde med disse knekkebrødene i en matboks i kofferten :) De fleste kom frem hele også ;)
Knekkebrødene er kjempegode,har lagd de mange ganger. Det er bare et problem at de klistrer seg så voldsomt fast til bakepapiret, Nesten vanskelig å få det av. Noen tips der ute? Kanskje jeg skal bruke mindre veske i de??
Knekkebrødene er kjempegode,har lagd de mange ganger. Det er bare et problem at de klistrer seg så voldsomt fast til bakepapiret, Nesten vanskelig å få det av. Noen tips der ute? Kanskje jeg skal bruke mindre veske i de??
Jeg hadde også det problemet sist jeg lagde seg, viste seg at jeg hadde kjøpt et veldig billig bakepapir.. Det er nemlig veldig lett å få av den dyre typen bakepapir. Kjipt, trodde ikke det var noe forskjell på bakepapir-typene men det er det altså!
Det problemet har jeg også! Tror jeg skal prøve å bake dem hos mamma når jeg skal på besøk der neste helg. Hun har sånne silikonmatter eller hva jeg skal kalle det. Noen som baker med slike?
Photobscura
17-05-10, 06:22
Om jeg legger knekkebrødene med bakepapiret på rist til de er HELT kalde, så er det ikke noe problem for meg å få de av, tross at jeg bruker det aller billigste bakepapiret jeg kunne finne i butikken ;).
Da skal jeg ha de på risten til de er kalde og så ta de av. Takk for tips :) God 17 mai feiring til alle !
Om jeg legger knekkebrødene med bakepapiret på rist til de er HELT kalde, så er det ikke noe problem for meg å få de av, tross at jeg bruker det aller billigste bakepapiret jeg kunne finne i butikken ;).
Så lenge man ikke bruker det fra Biltema... Tro meg, det slår alle rekorder i å henge fast :D
Bakte disse i dag, og de var helt nyyydelige! Tenkte å spise to sånne til frokost og to til lunsj med masse godt pålegg på, det er vel ikke noe problem det? Trenger noe raskt og lettvint til begge måltidene..
Det kommer helt ann på hvilken kostholdsfilosofi du har valgt :)
Så lenge man ikke bruker det fra Biltema... Tro meg, det slår alle rekorder i å henge fast :D
Det er helt håpløst..
Jeg har begynt å bruke toppits, det er helt genialt! ingenting henger fast lengre :)
Ble bra disse :)
http://i3.photobucket.com/albums/y61/kannne/gfcf/DSC00449.jpg
N-y-d-e-l-i-g-e!
Takk for oppskriften, Nannah! :)
Sisteinnsats
29-05-10, 14:24
Hva slags kli bruker du i disse?
Kruskakli har vel minst karber :-) Men du må kjøpe Regal sin, for det er nemlig forskjell på de forskjellige merkene.
:) Kan jeg først takke for en super oppskrift !! de er "reddende" /enkelt på farten :)
Tips , Rull de ut med en kjevle , jeg smører litt olje på min tupperware kjevle og ruller ut etter å ha delt deigen i 2. Så ruter jeg de opp med en slikkepott , for de hang seg fast på min pizza kutter ..:rolleyes:
Bare sånn for de mest intresserte tenkte jeg :D
Bolletryne
07-06-10, 23:32
Har nettopp bakt disse for første gang. Fikk 32 stk, men de ble veeeldig tynne. Men djizes så godt! Med smør... Nammenam :sikle:
Takk for god oppskrift! Blir nok ikke siste gangen jeg lager disse...
kjempegode:)) erstattet litt av solsikkekj.som jeg knuste litt., m knuste hasselnøtter,mest fordi jeg ikke hadde nok. kommer til åfortsette å bake disse :)
Spennende oppskrift! 2 brett stekes i dette øyeblikk. :D
Sisteinnsats
13-06-10, 11:53
Jeg har bare en plate. Går det bra å bre deigen utover to bakepapir og la det ene stå til det andre er stekt?
Havfruen11
13-06-10, 15:02
Da har jeg også prøvd meg på disse knekkebrødene.
De ble kjempegode og veldig lettvint å "bake", er bare å røre det hele sammen i en bolle.
Det ble to plater og 32 stk hos meg :)
Jeg har bakt disse for første gang i dag, de var supre! Mannen har spist så mange at jeg er redd han "gjør" i buksa hehe..
Det blir nok fast takst å bake disse:D
Tusen takk for super oppskrift!:)
Oj, jeg syntes knekkebødene så mildt sagt ikke gode ut. Der tok jeg feil gitt! Laget en prosjon nå i kveld og har spist ørlitegranne. Hadde dog litt problemer med å dele knekkebrødet, men pytt sann, det smaker det samme uansett...:-D Prøv å ha på Synnøve Findens smør med maldonsalt. SINNSYKT godt! Takk for tips! (Da gjenstår det å se om magen er like fornøyd...:-))
Cec xxx.
Hei! Skal lage disse i dag tenkte jeg, men lurer på en sak..
Jeg liker ikke sesamfrø og kan ikke spise solsikkefrø. Er veeldig glad i linfrø.. Mon tro om det funker å bytte ut både solsikkefrø og sesamfrø med linfrø? Evt erstatte noe av solsikkefrøene med gresskarkjerner?
Jeg kuttet forresten ut linfrøene, med det resultat at det antageligvis ble litt for mye væske så knekkebrødene var helt myke i morges! Vel, de smakte fortsatt godt! :-) får ta litt mindre vann neste gang! :-)
cec xxx.
Jeg kuttet forresten ut linfrøene, med det resultat at det antageligvis ble litt for mye væske så knekkebrødene var helt myke i morges! Vel, de smakte fortsatt godt! :-) får ta litt mindre vann neste gang! :-)
cec xxx.
Er bare å hive de inn i ovnen på ei rist og tørke de ei stund til. De bør heller ikke ligge i en helt tett plasboks, men gjerne i en sånn kakeboks i metall eller ha lokket litt åpent.
Steike/tørketiden vil variere etter hvilken ovn du har men jeg steiker de til e er helt harde og nesten litt svidd-da blir det popcorn smak i de og du kjenner ikke at det er frø/kli i. Ellers bruker jeg ikke søtt i (synes det er helt unødvendig) og en god del mer fiberhusk.
Et tips som gjør det enklere å dele knekkebrødene er å dele på nytt med et pizzahjul når de begynner å stivne men før de blir helt harde, da er de ganske greie å få delt opp.
Brukte oppskrifta di, men tilsatte gresskarkjerner. Gresskar og solsikkekjerner kjørte jeg i "Foodprofessoren" da trengte oppskrifta mere vann, men fikk god smak, og det er lettere å nyttigjøre seg alt det gode inni frøene :-)
Mvh Grovsnus
(Takk for den oppskrifta Nannah)
Disse skal jeg bake i helga. Tror jeg har alt jeg trenger. Har spist lite brød / knekkebrøderstatninger. Men er nå på jakt etter ting jeg kan ha med på ferier i sommer, som er lettvindt og greit. Bruker mye ostechips til vanlig, men mest praktisk med micro det da.
Selv kjøpte jeg en pakke revet jarlsberg (0g karber) og tilsatte i oppskriften, ble bare SÅ godt! Flere knekkebrød og kjempegod og spennende smak - herlig! Bare et lite forslag :)
Sisteinnsats
20-06-10, 20:09
Nå har jeg også fått laget disse, og gjorde meg følgende erfaringer:
1. Husk å skjære opp før man steker..:p
Glemte det, jeg..
2. Brett nr 2 (hvis man steker ett og ett) krever litt kortere steketid.
Det gjorde ihvertfall det hos meg. Det andre brettet ble litt i overkant godt stekt.
3. De var kjempegode, og hele familien digget dem! :D
Selv kjøpte jeg en pakke revet jarlsberg (0g karber) og tilsatte i oppskriften, ble bare SÅ godt! Flere knekkebrød og kjempegod og spennende smak - herlig! Bare et lite forslag :)
Oh yes - oste knekkis er kjempegodt :D
Disse var supergodet. Byttet ut gr. sosikkekjerner med gresskarkjerner, og strødde noen sesamfrø på toppen. Disse blir med på ferie i sommer gantert.
I oppskriften står det litt søtt.
Hva og hvor mye brukes da? (er helt ny her)
Hvor mange kh er det i disse?
Gleder meg til å prøve :-)
Litt søtt er vel en teskje eller så. Splenda, sukrin, Hermesetas, natreen, mye søtstoff å velge i! Alle finner som regel "sin" greie! Jeg kjøper Hermesetas i Sverige og er svært fornøyd med det!:D
Det står i oppskriften at det er ca 1 karb pr knekkebrød om du får 32 stk!;)
Trenger litt hjelp her.
Jeg har nå kjøpt alle ingrediensene, MEN fikk ikke tak i fiberhusk.
Kan jeg lage knekkebrødene uten dette, eller må jeg vente til jeg får tak i det?
Må jeg på helsekostbutikken for å få tak i dette?
Håper jeg kan lage dette i kveld uten fiberhusk, men bare om det smaker like godt uten:-)
Er nok viktig å ha Fiberhusk som fungerer som bindemiddel.
De har det på ICA og Meny, vet jeg, ellers blir det nok helsekost- butikker, ja!
Tusen takk for raskt svar.
Da blir det ikke knekkebrød før i morgen.
Jeg ELSKER knekkebrød og er veldig spent på resultatet:-)
Fikk svar på at det er ca 1 kh per knekkebrød, så da kan man spise noen i løpet av en dag med masse pålegg på :-)
Gleder meg !!
Tusen takk for raskt svar.
Da blir det ikke knekkebrød før i morgen.
Jeg ELSKER knekkebrød og er veldig spent på resultatet:-)
Fikk svar på at det er ca 1 kh per knekkebrød, så da kan man spise noen i løpet av en dag med masse pålegg på :-)
Gleder meg !!
Husk bare at brøderstatninger (også knekkebrød) kan virke som partystopper for mange.
Tusen takk for raskt svar.
Da blir det ikke knekkebrød før i morgen.
Jeg ELSKER knekkebrød og er veldig spent på resultatet:-)
Du kan jo lage microknekkebrødet du finner oppskrift på i forumet så lenge. Trenger bare linfrø og vann.
Alle elsker disse knekkebrødene. Jeg er på besøk hos familie og lagde et par brett med disse, de var borte vekk etter knapt to dager. :eek::p
Da fikk jeg endelig tak i fiberhusk og knekkebrødene står nå i ovnen :-)
MEN hvordan skal de oppbevares?
Ser plast frarådes og at man burde ha en type blikkboks, noe jeg ikke har.
Hjelp?
Jeg har mine i en knekkebrødboks i skuffen. Den er av plast.
Er de sprø nok, går det bra.
Ok, takker for raskt svar :-)
Jeg bruke de tyne plastboksene fra Ikea med blått lokk. Går fint det. Eller så kan du bare droppe lokket.
Jeg har en julekakeboks i metal og en gammel konfekteske i metall som jeg bruker. Ellers har jeg brukt plastboks og hatt de i da jeg skulle på tur og de ble ikke seige.
Testet for første gang i dag tidlig - og ble ganske fornøyd!
MEN, det var jo noe dritt å få det utover papiret - noen gode tips?
Og MÅ det være så mye fiberhusk i? Er vel det som gjør at det henger sammen på et vis, men utenom JBK som er nevnt over her, finnes det andre alternativer?
Jeg bakte disse i dag, og da brukte jeg en kjevle som jeg fuktet godt med vann først. Det fungerte veldig greit. :)
Nam, nam og atter nam.
Disse var kjempegode :-)
Spiser nå knekkebrødene med smør og camenbert hmmmmmmmmm :-)
Vil bare si at det funker helt utmerket å bruke et par egg i stedenfor fiberhusk. Svigermor hadde ikke igjen fiberhusk og tok egg, og siden prøvde jeg det også, og det funker, og det smaker enda bedre( om det er mulig;) )..
JBKM og fiberhusk er binde-/fortykningsmiddel vi bruker i feks pannekaker og vafler, brød og sauser fordi vi ikke skal bruke mel!;)
Disse skal jeg prøve å lage på søndag.. Lurer bare på én ting; hvor store skjærer dere dem? Ca knekkebrødstørrelse? Eller mer som kjeks? Dere som får 32 stk, tenker jeg... :)
Jeg prøvde meg på denne oppskriften i går, men de ble mislykka:( Alt hang fast i bakepapiret. De var veldig gode på smak, men bakepapiret smakte ikke så godt;) Hva har jeg gjort feil??
Disse skal jeg prøve å lage på søndag.. Lurer bare på én ting; hvor store skjærer dere dem? Ca knekkebrødstørrelse? Eller mer som kjeks? Dere som får 32 stk, tenker jeg... :)
Er nå vel bare å ta pizzahjulet og dele i 4x4 urter på hvert brett så får du 32 stykk. Enkelt og greit :D
Jeg prøvde meg på denne oppskriften i går, men de ble mislykka:( Alt hang fast i bakepapiret. De var veldig gode på smak, men bakepapiret smakte ikke så godt;) Hva har jeg gjort feil??
Jeg tror ikke det står noen plass og om andre gjør det, men jeg smører alltid bakepapiret. Dvs jeg har en slik oljespray for baking som jeg bruker og sprayer masse på papiret, ellers blir det ekstra fiber i knekkebrødet :D I tillegg tar jeg papiret bort mens det ennå er varmt.
Jeg har gjort denne tabben et par ganger, men jeg kasta ikke knekkebrødene men lot de ligge i en boks noen dager og etter en stund fikk jeg papiret av ganske greit - for det meste :rolleyes:
Har aldri i mitt liv laget knekkebrød...men nå har jeg akkurat tatt første brettet ut av ovnen.. Kanskje et dumt spørsmål, men; er det meningen at knekkebrødene skal være sprø når de tas ut av ovnen?? eller blir de sprø ettersom de kjøles ned?
De skal være sprø...er de ikke det må de stekes lenger.
grotingeling
24-07-10, 21:56
Vil herved offisielt melde meg inn i halleluja-koret - disse knekkebrødene er bare helt fantastiske :D
trude.lutt
29-07-10, 15:12
Utrolig gode! Det var disse som fikk meg til å forstå at jeg kan leve på lavkarb!
Jeg ble så inspirert av frokost-tv og hjemmelagde knekkebrød så jeg laget min egen variant. Og de ble bare såååå gode!!!
200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø(50g
2,25 dl kli (50g
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt
5dl vann
Rør sammen deigen...la den hvile i ti min så fiberhusken får svelle... og smør utover bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul.
Jeg fikk 32 skiver. Stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min..la platene bytte plass to ganger underveis.
og snu dem med forsiden inn
Jeg som elsker alt som er sprøtt!!! Er i extase :heia:
Og ja...bare i underkant av 1 karb pr stk :D
Måtte bare dytte på denne oppskriften fra flnke Nannah - sikkert noen nye her inne som ikke har prøvd dem enda. Har ikke tall på hvor mange brett av disse her som har gått med her i huset etter at jeg fant oppskriften (til alle i familen!)
Fantastisk gode er de...og supre å ha med på jobben som nødproviant feks. Har ny porsjon i ovnen ikveld; sommerferien over og lange jobbkvelder venter..:engel_ikk
Jeg elsker disse. Bakte nettopp en ladning. Men jeg får dem aldri tynne nok, har prøvd flere ganger. Jeg fikk noen og tyve knekkebrød utav porsjonen, aldri i livet om jeg klarer å få 32 eller i nærheten av det. ARGH. Men de er i hvert fall utrolig digge!
Neste gang skal jeg lage røren mye tynnere og helle dem på brettet, da får jeg vel flere knekkebrød ja.
Ellers; er det noen som har prøvd å lage rundstykker av denne? Røren er jo ganske tykk, så det går kanskje an?
Jeg elsker disse. Bakte nettopp en ladning. Men jeg får dem aldri tynne nok, har prøvd flere ganger. Jeg fikk noen og tyve knekkebrød utav porsjonen, aldri i livet om jeg klarer å få 32 eller i nærheten av det. ARGH. Men de er i hvert fall utrolig digge!
Neste gang skal jeg lage røren mye tynnere og helle dem på brettet, da får jeg vel flere knekkebrød ja.
Ellers; er det noen som har prøvd å lage rundstykker av denne? Røren er jo ganske tykk, så det går kanskje an?
Har du forsøkt å kline røra utover bakepapiret med en slikkepott? Det må være en som er tynn og myk, og man må være veldig lett på hånden. Det er også en fordel å dyppe slikkepotten i vann mens man holder på med klineriet. Jeg fikk det veldig greit til med den metoden.
Enig med alle her i at det er noen nydelige knekkebrød. Problemet er bare å stoppe før boksen er tom
Jeg elsker disse. Bakte nettopp en ladning. Men jeg får dem aldri tynne nok, har prøvd flere ganger. Jeg fikk noen og tyve knekkebrød utav porsjonen, aldri i livet om jeg klarer å få 32 eller i nærheten av det. ARGH. Men de er i hvert fall utrolig digge!
Neste gang skal jeg lage røren mye tynnere og helle dem på brettet, da får jeg vel flere knekkebrød ja.
Ellers; er det noen som har prøvd å lage rundstykker av denne? Røren er jo ganske tykk, så det går kanskje an?
Jeg pleier bare å ha mer vann i (bruker en del mer fiber husk også) slik at røra er ganske tynn, men henger sammen. Så deler jeg den bare på to brett og bruker slikkepotten og smører den raskt utover. Må jobbe raskt så den ikke sveller alt for mye og blir for fast. Hjelper også til med fingrer fuktet i vann for å få det noenlunde jevnt. Dersom jeg glemmer røra og den sveller for mye, har jeg bare oppi mer vann. Det tar kanskje litt lengre tid å steke/tørke de når røra er så tynn, men det er mye enklere å jobbe med. Ruter de opp i 4x4 først når de begynner å tørke (litt varmt men det går alltids :D)
Jeg har pleid å bruke fingrene (dyppet i vann, har en skål med vann ved siden av) og kna det utover, på en måte. Det går fint, men jeg får ikke 32 stk uansett. Og selv om jeg ruter med pizzahjul før steking, knekker de ikke alltid i "leddene", så jeg har endel skjeve knekkebrød, hehe. Men det gjør jo ikke noe, de smaker jo det samme.
Jeg skal absolutt ha i mer vann neste gang ja. Takk for tips. :D
Jeg har pleid å bruke fingrene (dyppet i vann, har en skål med vann ved siden av) og kna det utover, på en måte.
Der har du nok årsaken :ja: Prøv med slikkepott
Festina lente
04-08-10, 22:46
Der har du nok årsaken :ja: Prøv med slikkepott
Alternativt med baksiden av en spiseskje dyppet i vann - det funket for meg. Lykke til!
Og JA - de smaker fantastisk godt! :D
Slikkepott funker bra for meg! Neste gang skal jeg strø litt grovt havsalt over dem. Ikke mye altså, et korn her og et korn der liksom
Slikkepott funker bra for meg! Neste gang skal jeg strø litt grovt havsalt over dem. Ikke mye altså, et korn her og et korn der liksom
Da kan du oppleve at saltet bare faller av når de er stekt...jeg pensler med litt eggehvite (som jeg pleier å ha liggende i kjøleskapet fordi mannen lager så ofre bernaise:sikle:) og så strør jeg litt havsalt over, da sitter saltet og blir der til jeg spiser de opp...:cool:
Tusen takk for tipset! Skal huske på å pensle!
Hei!
Hvordan er det mulig å bli 1 karb i hvert av knekkebrødene? (32 stk)
Har kjøpt økologiske solsikkekjerner på Coop ogher står det 17 kH pr 100 gram, oppskifta bruker 200 gram og bare solsikkekjerner blir da 34 kH. Eller er jeg helt på jordet?
Mine solsikkekjerner har bare 7,2g karber, de!:)
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3RpZ6Yn5VKn3takbLYrzic8WUMWGe0 Khjs2V6rjrODqJR8eQ&t=1&usg=__7ovIxxzjFTUp9661mgoT36ESBZM=
Mener det er sånn ca det de fleste ligger på på næringsinnholdslistene!
Jeg har rista gresskar- og pinjekjerner i mine knekkebrød. Samt at jeg kliner alt utover med en gang FØR fiberhusken har fått svelle. Da er det nemlig mye lettere å bre deigen utover samt at jeg får tynnere og flere knekkebrød.
Det er veldig stor forskjell på karbeinnhold i solsikkekjerner fra produsent til produsent. Møllerens har absolutt det laveste innholdet såvidt jeg har klart å finne ut:)
Jeg har en helt personlig teori om at en del økologiske varer er importert i mindre kvanta, og at det da ofte bare brukes den næringsinformasjonen de har i det landet varene importeres fra. Dermed er ikke alltid fiber trukket fra på karbohydratinnholdet :)
Men godt mulig jeg er på jordet :cool:
Jeg har en helt personlig teori om at en del økologiske varer er importert i mindre kvanta, og at det da ofte bare brukes den næringsinformasjonen de har i det landet varene importeres fra. Dermed er ikke alltid fiber trukket fra på karbohydratinnholdet :)
Men godt mulig jeg er på jordet :cool:
Støtter den teorien jeg også ut ifra min egen erfaring av slike varer. Har prøvd å søke litt på nettet og kan ikke finne at det er normalt med så store avvik i næringsinnholdet på slike varer. Små forskjeller forekommer selvfølgelig, men ikke så uhorvelig mye-
Det finnes solsikkekjerner med like høyt karbeinnhold som de økologiske...fex fra Regal tror jeg det var...
Desse vil jeg også prøve :D :D
Ser det er stor forskjell på f.eks. kh innholdet på solsikkekjerner og at Møllerens er de med lavest kh. Og har forstått det sånn at når det gjelder kruskakli så er Regal sin best? Noen som har tips om hvilke kjeder som har inne disse. Har no vært på Kiwi og Spar og de har ikke :mad:
Hva med Sesamfrø og Gresskarkjerner? Hva med kh i desse?
Sitter bare på jobb og tripper og skal rett på butikk etter jobb og hjem og bake knekkebrød viss jeg finner de rigktige ingrediensene :D Fiberhusk og linfrø har jeg fra før :D
Håper bare jeg får det til da - har ikke vært heldig med de andre lavkarbo-oppskriftene (har jo ikke prøvd alle selvsagt ;) )
Men tuuuusen takk for alle som deler oppskrifter så vi litt mindre oppfinnsomme kan lære oss - har savnet knekkebrød masse :o
Noen som har tips om hvilke kjeder som har inne disse. :o
Jeg kjøper møllerens solsikkekjerner på Rema 1000.
Hvordan blir disse uten fiberhusk?
Hvordan blir disse uten fiberhusk?
Jeg tok nettopp mine ut av ovnen. Jeg halverte oppskriften men brukte full mengde sesamfrø for jeg glemte meg. Jeg finmalte halvparten av solsikkefrøene og all sesamen og finmalte linfrøene også. De henger sammen og er sprø og fine. Jeg stekte i ca 50 min på en pizzaplate. Det kan jo være de detter fra hverandre når de tørker?
Jeg tok nettopp mine ut av ovnen. Jeg halverte oppskriften men brukte full mengde sesamfrø for jeg glemte meg. Jeg finmalte halvparten av solsikkefrøene og all sesamen og finmalte linfrøene også. De henger sammen og er sprø og fine. Jeg stekte i ca 50 min på en pizzaplate. Det kan jo være de detter fra hverandre når de tørker?
Jeg hadde 2 egg i kjøleskapet som jeg pisket og blandet i røra, og hadde oppi litt ekstra havrekli og store havregryn for å få passe konsistens. De henger sammen nå, ble ikke knusksprø som jeg har smakt at flere andre har fått til, men ble gode nok. Hadde litt "Nå spiser jeg fuglefrø, dere!"-følelsen i begynnelsen da jeg spiste dem, men det gikk seg fort til og med masse smakfullt pålegg/krydder på er de kjempegode.
Jeg tror det at jeg stekte de på en sånn pizzaplate (keramikk) hadde et positivt utslag!
Jeg bakte disse i dag - og er like begeistret som de fleste andre! Skikkelig gode og enkle å lage!!! Tenker allerede nå at disse skal på brunsj-bordet 1.juledag :p
Jeg tok 3ss bakemiks i stedet for fiberhusk (som jeg ikke fikk tak i i går) og det funket helt fint :)
Hadde litt "Nå spiser jeg fuglefrø, dere!"-følelsen i begynnelsen da jeg spiste dem
Det er jo det som er godt! :D
Var tom for solsikkekjerner. Så jeg prøvde med kverna mandler. Og sist så ruta jeg opp med pizza-ruller i første "snu-operasjon" da var det lett å dele opp etterpå.
Mvh Grovsnus
Brukte 200 gr mandler istedefor solsikkekjerner. FANTASTISK- smaken fikk et lite hint av kransekake:D Og det å dele dem i første "snuoperasjon" var nok engang suksess. Prøv.
Blanda alt det tørre først, også fiberhusk. Litt salt og Stevia i en 1/2 ltr vann. Måtte tilsette mere vann for å få smurt det utover bakepapiret. Men det damper jo vekk.
Mvh Grovsnus
Jeg holder på med en røre nå, og lurer på om jeg må olje bakepapiret først? Er det vanskelig å få de av bakepapiret?
grotingeling
11-10-10, 22:39
Trenger ikke olje papiret, bare husk å ta det av med en gang du tar knekkebrødene ut av ovnen
Ja, nå er det for sent likevel. Knekkebrødene er i ovnen, og jeg smurte ikke bakepapiret. :) Mener jeg hadde problemer med sånt bakepapir før, men det var et billig-merke fra en billigbutikk eller no sånt. Har ikke hatt problemer med det jeg har nå.
Brukte 200 gr mandler istedefor solsikkekjerner. FANTASTISK- smaken fikk et lite hint av kransekake:D Og det å dele dem i første "snuoperasjon" var nok engang suksess. Prøv.
Blanda alt det tørre først, også fiberhusk. Litt salt og Stevia i en 1/2 ltr vann. Måtte tilsette mere vann for å få smurt det utover bakepapiret. Men det damper jo vekk.
Mvh Grovsnus
Jeg også delte med pizzahjulet ved første snuoprasjon forrige gang, da jeg glemte det, og det var bare så mye greiere, enn før de går i ovnen.
Hvis du vil ha krasnekakekjeks....så anbefaler jeg på det varmeste Nannahs knekkebrødkjeks med mandelmel. De ar utrolig gode. Enten bare med smør på eller med ost på.
Om røra er for bløt sitter papiret fast, den skal være jevn uten synlig vann. :)
Viktig å gi fiberhusken tid til å svelle.
Hos oss har vi nå alltid Nannahs knekkebrød på lur, vi liker dem kjempegodt og det gjør alle gjester som ikke er lavkarbere også!!
Vet det har vært snakk om tidligere (og kanskje ikke anbefalt??), men jeg har litt olje i røra og da er det mye lettere å få det løs fra bakepapiret... Og knekkisene blir fortsatt sprø ;)
Mamma kom med et godt tips for å få deigen utover papiret/ plata, og det virker superbra: ta en liten klar plastpose/ brødpose på hånda, og klem røra utover med posen som en hanske på en måte. Helt genialt, funker som bare det :D
Jeg testet ut noe i dag...jeg la bakepapir over røra jeg hadde klasset ned på stekeplaten, og så rullet jeg over med et kjevle...funka som bare det! Alt ble jevnt og flatt og ikke noe klass!
Knekkebrødene ble skikkelig gode! :) Ikke satt de fast i papiret heller. Disse blir garantert laget flere ganger! Takk for super oppskrift! :)
Jeg har laget ennå en ny runde i dag, etter at koret mitt spiste opp hele forrige porsjon på dagens lunsj - DE LIKTE DEM KJEMPEGODT!!!!
Nå vil de gjerne ha oppskriften. Jeg har laget dem med 3ss bakemix (ketolyse), men kan folk som ikke går på lavkarbo f.eks. bruker hvetemel i stedet? (tilsvarende mengde?)
Alt går ann! Bare å mixe og forandre som mann vill...og legg gjerne ut her om dere får til noen gode varianter:ja:
Jeg testet ut noe i dag...jeg la bakepapir over røra jeg hadde klasset ned på stekeplaten, og så rullet jeg over med et kjevle...funka som bare det! Alt ble jevnt og flatt og ikke noe klass!
Det har jeg også prøvd, og fungerte som en drøm :). Jeg pleier å riste solsikkefrøene i tørr stekepanne før bruk.
Synes knekkebrødene blir extra sprø og gode da.
Har laget disse MANGE ganger. ( takk Nannah :)).
Jeg har også gitt oppskrifta videre til en som ikke spiser lavkabo. Hun sa hun hadde smakt 3 andre knekkebrødoppskrifter (ikke lavkarbo) og denne var den beste. :)
Måtte guide henne rundt i hyllene pr. tlf. hvor hun skulle finne fiberhusk. Men kanskje hun kan bruke et par ss med mel i steden ja.
Og min samober elsker også disse, han spiser heller ikke lavkarbo, bortsett fra at han elsker maten ;-)
Sånn ser mine ut :D
Skal inn i ovnen
7461
Ferdig!
7462
Spise!
7463
Disse knekkebrødene er kjempegod! Vel og merke så stekte jeg mine for lite men de smakte fortsatt kjempegodt :-p Det blir nok en ny bakerunde i ettermiddag og da skal jeg sørge for å ha de inne lenger hahaha.
Disse er også supre å fryse! De trengte bare 5 minutter i vanlig stekovn på ca 200 grader, og så var de tint! Klar for ost, kjeks/knekkebrød og vin! De er nydelige til det! Har laget de mange ganger nå.
hva om jeg lager bare ett brett? da blir vel 160 grader og 70 min litt lenge? noen som har prøvd å steke bare ett brett?
Nei, steketiden blir den samme. Du kan bare steke to brett samtidig om du har varmluftsovn. Ellers må de stekes hver for seg.
testet dem ut.. ble veldig bra :D nom nom :)
Jeg lagde disse i går! :) Nyyydelige!! :D
Tusen takk for en kjempegod oppskrift Nannah! :):)
Mammaannmari
31-10-10, 18:29
Fantastisk gode. Jeg, mannen(som er blitt overbevist om at han ikke trenger vanlig brød, selv om at han ikke spiser lavkarbo) og Noah på 1 år elsker de:D
Tusen takk Nannah for genial oppskrift.
Jeg har ikke varmluft og hadde all røre på ett brett. Orka ikke steke i to omganger:p Funka som bare det, snudde underveis, samme tid og temperatur:)
Har bakt 2 omgangen i dag:D
trude.lutt
11-11-10, 17:30
kjempe gode, men mine sitter fast i papiret.... og ja, det er bakepapir!:) noen tips?
Deigen må IKKE være for våt. La den stå en stund før du har den ut på papiret..:ja:
Deigen må IKKE være for våt. La den stå en stund før du har den ut på papiret..:ja:
Jeg syntes det var bedre motsatt av det du sier. Det var myyyye lettere å få knekkebrødene skikkelig flate når deigen var våt. Jeg lot deigen heller tykne på stekebrettet. Resultatet ble løvtynne knekkebrød!
kjempe gode, men mine sitter fast i papiret.... og ja, det er bakepapir!:) noen tips?
Smør olje eller smør på papiret, det gjør jeg alltid for ellers sitter papiret fast.
Lykke til
Lagde disse i stad og skal straks smake! Blir sikkert enda diggere enn micro-knekkebrødene jeg har laget hver morra!
Mine ble nok stekt for lenge, selv om jeg gjorde som det sto. Litt svidd smak, men jeg overlever :) neste gang skal jeg følge nøye med mot slutten! Anbefaler også å ha gresskarkjerner oppå eller inni. 5 gram karbo per 100 gram, så ikke bruk altfor mye.
Første gang jeg laget glemte jeg å tilsette kli men hadde litt gresskarkjerner i tillegg og brukte stavmikser for å "knuse" frøene litt. Lot det stå til det ble litt "konsistens" før jeg smurte det utover. De ble kjempegode og sprø uten kli. Hadde litt problem med at jeg ikke fikk delt dem nok, så neste gang skal jeg dele de en gang til etter de har vært i ovnen litt. Nydelig å spise knekkebrød igjen!
Tidl. medlem
19-12-10, 09:35
Jeg laget disse i går og de ble kjempe gode!!
Var på besøk hos søsteren min i går og hadde med meg et par knekkebrød som hun fikk og hun likte de kjempe godt.
Hun ønsker seg slike i julegave;)
Skal lage en posjon og gi til henne.
Skal legge de i en fin boks, med rød sløyfe på;)
Kan man bruke johanneskjernemel istedet for fiberhusk her??
Kan man bruke johanneskjernemel istedet for fiberhusk her??
Blir nok ikke helt det samme, men bør fungere. Er jo et bindemiddel, det også!
Har du sjekket om det står noe om det i tråden?
MysticMoon
07-01-11, 19:19
Kan knekkebrødene fryses? :)
Kan knekkebrødene fryses? :)
De holder i ukesvis i boks så det er unødvendig.
Hei!
Ser at dette er en tråd som er skrevet for lenge siden, men hva menes med å snu plata? Det skjønner jeg lite av gitt, ikke akkurat noe bakemester:p Gleder meg til å prøve i kveld.
Hei!
Ser at dette er en tråd som er skrevet for lenge siden, men hva menes med å snu plata? Det skjønner jeg lite av gitt, ikke akkurat noe bakemester:p Gleder meg til å prøve i kveld.
Det betyr at du må ta stekeplaten ut av ovnen og sette den inn igjen med den andre siden først!
Dette fordi mange ovner steker ujevnt(?), på denne måten blir alt stekt ca likt!
Ikke så gammel denne tråden. Hadde jo innlegg senest i forrige uke! Har sett folk har spurt om ting/kommentert etc i tråder det ikke har vært skrevet i siden 2005!
Det betyr at du må ta stekeplaten ut av ovnen og sette den inn igjen med den andre siden først!
Dette fordi mange ovner steker ujevnt(?), på denne måten blir alt stekt ca likt!
Ikke så gammel denne tråden. Hadde jo innlegg senest i forrige uke! Har sett folk har spurt om ting/kommentert etc i tråder det ikke har vært skrevet i siden 2005!
Åja! hehe. Så det stod noe om oktober 2006, men det er vel kanskje når de registrerte seg det:p Takk så mye for svar. Gleder meg virkelig til å prøve de, jeg er så ufattelig lei egg til frokost nå :eek:, må ha noe annet innimellom!
Åja! hehe. Så det stod noe om oktober 2006, men det er vel kanskje når de registrerte seg det:p Takk så mye for svar. Gleder meg virkelig til å prøve de, jeg er så ufattelig lei egg til frokost nå :eek:, må ha noe annet innimellom!
Tråden ble faktisk startet for nøyaktig et år siden, den. 11-01-10!
Jeg fikk ikke til disse knekkebrødene, ble for mye stekt i min ovn, så pass på!;)
Tråden ble faktisk startet for nøyaktig et år siden, den. 11-01-10!
Jeg fikk ikke til disse knekkebrødene, ble for mye stekt i min ovn, så pass på!;)
Hadde du for høy temperatur da eller hva var årsaken?
Hadde du for høy temperatur da eller hva var årsaken?
Trodde jo ikke det, men er ikke vant til å bruke varmluft- funksjonen og kjenner dermed ikke den delen av ovnen min så godt. Pleier ofte å måtte bruke høyere temperatur enn det som er oppgitt på vanlig steking, så jeg trodde ikke det skulle bli svidd på den temperaturen som var oppgitt for varmluft- steking!
Jeg har disse i ovenen nå,blir spennedes å smake på de:D
Da er jo frokosten grei fremover..
Hei. Hvor skal platene stå? Øverst og nederst eller midten og midten?
Har du varmluftovn kan du sette dem hvor du vill:ja:
Har du varmluftovn kan du sette dem hvor du vill:ja:
De er ferdig nå. Sitter og spiser ett med baguettskinke og ost. Har bare en ting å si; Herregud, for noe fantastiske greier. Det smaker så ufattelig godt. Dette er helt klart tungen på vektskålen for meg til at jeg kan fortsette med lavkarbo! Tusen takk Nannah:D
Så koselig at du likte dem! :)
Så koselig at du likte dem! :)
Om jeg gjorde, hehe:D
Hva kan jeg lage med kokos og kokosmelk? Er veldig glad i dette, men vet liksom ikke hva jeg får ut av det. Har du noen gode oppskrifter på lur Nannah?
Hva kan jeg lage med kokos og kokosmelk? Er veldig glad i dette, men vet liksom ikke hva jeg får ut av det. Har du noen gode oppskrifter på lur Nannah?
Jeg er jo ikke Nannah, men denne oppskriften til Aeryth liker i hvert fall alle hjemme hos meg!
Regner med at fiber er inkludert i kh. Så lenge ingredienslista er så fin som den var, så hadde jeg fylt opp kjøkkenet med billig kokosmelk. ;) Kokosmelk er herlig! Du kan f.eks lage Bali kyllingsuppe/gryte (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=921606#post921606). :snill: Mmm, lagde dobbel porsjon på søndag og hadde deilig kyllingryte hele uka. :snill:
Bali kyllingsuppe/gryte
4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
1 løk
1 paprika
2 bokser kokosmelk (helst den fete du finner i innvandrerbutikker)
Gjerne litt baconfett (jeg sparer på baconfettet fra steking og bruker det i sauser og supper)
Litt raspet ingefær (noen cm)
Karri
Pepper
Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
2 ts chilipasta (sambal oelek)
eventuelt noen spiseskjeer Cocosa Extra Virgin når gryten/suppen er ferdig kokt. La smelte og rør godt.
Stek kylling og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt (bortsett fra kylling og Cocosa) sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Tilsett kylling i biter i slutten av koketiden. Ferdig.
Jeg liker godt rå løk, så jeg stekte bare halvparten av løken og halvparten av paprikaen. Kjente ikke noe til at løken var rå. Men så hadde jeg veldig små biter av både løk og paprika. Har en grønnsakskutter som er fiiin til slikt. :snill:
http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=7258&stc=1&thumb=1&d=1281806642 (http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=7258&d=1281806642)
Disse var knallgod!
Takk for oppskrift Nannah:)
wow wow wow :w00t:
Har akkurat overtalt gubben til å spise lavkarbo,men som det brødmonstret han er ,har det ikke vært lett....men skal love deg han digga disse knekkebrødene :D
Blir nok fast frokost disse her til han ja ,tusen tusen takk Hannah :klem:
Kan ikke tro at jeg har oversett denne tråden. Dette høres rett og slett fantastisk ut! Jeg har en drøm om at de skal smake skikkelig sesamkjeks. Kanskje bytte ut med mer sesam bare?
For mange år siden fantes det en sekskantet(?) salt kjeks i hvit og blå pakke fra Sætre tror jeg det var, med sesamfrø. Fantes en i rød pakke og. Jeg drømmer fortsatt om denne kjeksen! og ingen husker den :'( sukk...
Hvis disse knekkisene kan ligne litt i smaken, skal jeg være for evig lykkelig. Needless to say, jeg må bake snart...:)
Sirius:
Da syns jeg du skal prøve Nannahs knekkebrødkjeks som stort sett består av sesamrø og manelmel.
Det er min favoritt rett etter disse knekkebrødene av alt jeg har laget av lavkarbobakverk.
Ere være Nannah sier jeg bare. :D
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32406&highlight=knekkebr%F8dkjeks
Tusen takk!
Jeg husker kjeksene, Sirius...og jeg synes mine knekkebrødkjeks
ligner jeg:ja:
Tusen takk!
Jeg husker kjeksene, Sirius...og jeg synes mine knekkebrødkjeks
ligner jeg:ja:
Jeg brukte 100 gram mandel mel og 100 gram solsikkekjerner,og de ble super gode :)...Gubben sa klart i fra i stad at jeg MÅ lage nye hehehe, kan ikke få takket deg nok Nannah :D
Tiki, tusen takk for link!
Og til deg Nannah, for at du deler disse fantastiske oppskriftene! Nå føler jeg på meg at jeg nærmer meg slutten på jakten på 6-kant-kjeksene - lavkarbofisert! Tenk at det var noen som husket de, har prøvd å forklare de for så mange! :o
Skal definitivt prøve begge oppskriftene med litt ekstra sesamsmak <3:rulleøyne
hurra!
Jeg har laget disse nå i kveld, med litt endring.
Jeg hadde ikke kli av noe slag, så jeg byttet det ut med 1,5 dl bakemiks (ketolyse) og 0,75 dl knuste linfrø. Så hadde jeg en neve gresskarfrø som jeg også puttet oppi.
Det er mindre karbo i mine nå enn det var i den opprinnelige oppskriften pga at det ikke er karbo i linfrøene og at det er (jeg veidde det ikke) kanskje maks 8 g karbo i bakemiksen.
Jeg er veldig glad for alle kommentarene ang. bakepapir og temperatur, for jeg brukte tefflon ark i stedenfor bakepapir, og da skle de så fint av :)
Måtte også prøve meg litt frem ifht temperatur på ovnen.
Utrolig gode knekkebrød!!!
Tusen takk til deg Nannah! Jeg har 3 ungdommer og de er alle kjempe glade i disse :) Jeg kommer til å fortsette å bake disse også etter at vekten har kommet ditt jeg ønsker.
Nå har jeg ikke lest alle sidene her, men vil tipse om at disse sikkert også er perfekt å dele i små "ostekjeks-biter", og strø flaksalt på. En sikker vinner på jentefesten!! :goodluck:
frk_johansen
27-01-11, 19:36
NAMNAMNAMNAMNAM! disse var jammen gode! TUUUUSEN takk for oppskrift! :D
Bakeklar:) MEN de hadde ikke kruskakli på den fillebutikken! Er det noe jeg kan bruke istedet? Huff, nå hadde jeg gledet meg slik!
Nå skal jeg lage disse knekkebrødene, og jeg gleder meg sååå fælt til å spise noe sprøtt!!
Har kjøpt en pakke med Kremost med krydder som skal på, så dette blir en bra lørdagskveld :D
Bakeklar:) MEN de hadde ikke kruskakli på den fillebutikken! Er det noe jeg kan bruke istedet? Huff, nå hadde jeg gledet meg slik!
Mere linfrø eller andre nøtter ?
Skulle ha vin og ost kveld med venninner, og da videre utviklet jeg denne litt. Tilsatte litt kanel, et egg og drysset over litt revet ost. Lagde litt mindre biter, og vips, en nyyydelig kjekt til all slags ost. Eller du kan spise de ute noe på. Absolutt å anbefale.
Men, jeg har drevet og brukt dette som grunnoppskrift til mine egne varianter en stund, og jeg har aldri en gang ennå stekt de i over 1 time, da har dem blitt svart og altfor godt stekt. Så, jeg anbefaler å heller åpne dørene 2-3 ganger i løpet av steketiden for å slippe ut litt ekstra damp. Da korter du ned stede tiden og slipper at kantene blir brent. Iallefall så er min ovn slik.
La forresten oppskriften inn på diett.no for å sjekke, og ja stemmer det. Det er bare i overkant av 1 karb pr. skive. Hos meg ble det 1,35 karber, da har jeg litt revet ost på toppen, et egg og litt kanel.:D
Du trenger ikke å ha kli i det hele tatt, men da må ta bort litt vann. For kli trekker til seg mye vann.
Eller du kan erstatt med litt nøtter, mer frø av en eller annen sort. Uansett, kli trekker i seg mer vann enn nøtter og frø gjør, så da må du tilpasse litt. Kan tilsette litt mer psyllium husk, det er bindemiddel og trekker til seg vann.
Nå er mitt brett akkurat ferdig, så nå skal jeg nyte med kremost på toppen:D
Tusen takk for tips dere. Skal forsøke med litt mer av "ditt og datt". Jeg aner ikke hva jeg skulle gjort uten dette forumet. Dere er så flinke alle sammen!
Skulle ha vin og ost kveld med venninner, og da videre utviklet jeg denne litt. Tilsatte litt kanel, et egg og drysset over litt revet ost. Lagde litt mindre biter, og vips, en nyyydelig kjekt til all slags ost. Eller du kan spise de ute noe på. Absolutt å anbefale.
Men, jeg har drevet og brukt dette som grunnoppskrift til mine egne varianter en stund, og jeg har aldri en gang ennå stekt de i over 1 time, da har dem blitt svart og altfor godt stekt. Så, jeg anbefaler å heller åpne dørene 2-3 ganger i løpet av steketiden for å slippe ut litt ekstra damp. Da korter du ned stede tiden og slipper at kantene blir brent. Iallefall så er min ovn slik.
Det erfarte jeg i går. Lot de sto den tiden det sto i oppskriften, og satt faktisk ned til 150 grader også, men synes de smaker ganske brent :( Får prøve å åpne ovnen litt innimellom neste gang :)
jeg bruker klokka bare til henvisning, jeg følger med å tar plata ut av ovnen når jeg ser at dem begynner å få farge. Så, sjekker jeg bunnen på en av de som er i midten. Er bunnen sprø tar jeg dem ut. uansett hvor lenge de har stått.
Var litt uheldig i går med mine jeg å, de med ost tok jeg ut for tidlig, så de ble litt myke. Måtte steke lengre når de hadde ost på.
ups..jeg har laget en prosjon med knekkebrød med hvetekli , 18 karber pr 100 gram... huff.. så ikke Kruskakli i butikken. Hvor manger karber er det i den ?
Lurte på om speltkli og kli var det samme? Dama på helsekosten sa at det bare fantes en type kli, og det var det.. men det er 21g karb pr 100g.. er ikke det litt for mye?
ups..jeg har laget en prosjon med knekkebrød med hvetekli , 18 karber pr 100 gram... huff.. så ikke Kruskakli i butikken. Hvor manger karber er det i den ?
Så vist dette nå :)
Det finnes både hvetekli og havrekli, visstnok. Jeg bruker hvetekli og den er det 18,5 karber i. Men, jeg bruker ikke mye, 50 gr, og på 32 knekkebrød, så blir det likevel ikke så mye på hver.
Jeg fant omsider kruskakli , 9 karb.pr 100 gr.
Herregud! Nam nam nam nam! Sitter her med knekkebrød med kremost på! Er nesten i himlen!!! Ingen egg = ingen smak av egg!! Takk og loooov!! Og takk til Nannah!
Dette skal jeg helt klart teste ut :D
christinal
05-02-11, 18:28
Denne har jeg testet ut og det ble godt, men jeg tror jeg tok de ut litt for tidlig, de ble nemlig ikke rikitg sprøv, men utrolig gode alikevel
Ha de i brødristeren, så blir de som nysteikte :):)
bamseline34
12-02-11, 14:09
takk takk takk takk
endelig noe godt.
Var skeptisk siden jeg hadde prøvd ett lavkarbo brød som ikke smakte.
men dette kommer til å bli en fast inventar hos meg
tullemor74
17-02-11, 17:57
Har forsøkt meg på knekkebrødlaging i dag...står ett brett i ovnen nå...gleder meg til å smake :D
Takk for at du deler oppskrift Nannahs ;)
Har også blitt veldig glad i disse, men i dag morges var det mugg i boksen min. :( Jeg bakte ny ladning før det var tomt sist, og antar det er noen av de som har ligget opp mot 3 uker som ikke holdt lenger. Åh så bittert å måtte kaste alt i boksen og begynne på nytt.
Har også blitt veldig glad i disse, men i dag morges var det mugg i boksen min. :( Jeg bakte ny ladning før det var tomt sist, og antar det er noen av de som har ligget opp mot 3 uker som ikke holdt lenger. Åh så bittert å måtte kaste alt i boksen og begynne på nytt.
Kan det har vært litt fukt i boksen i utgangspunktet? Jeg tenker at de holder 3 uker uten problemer i tørr boks. Kjedelig er det okke som.
Kan det har vært litt fukt i boksen i utgangspunktet? Jeg tenker at de holder 3 uker uten problemer i tørr boks. Kjedelig er det okke som.
Det er mulig jeg kunne stekt dem lenger ja. I allefall den første gangen jeg bakte. De ble ikke helt sprø.
Da har jeg bakt en ny posjon, og med litt mer vann fikk jeg dratt røren mye mer utover, slik at de dekket to stekeplater og virkelig ble sprø. Nå håper jeg de holder seg til de er spist opp.
Hei,
Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage dette knekkebrødet. Nå har jeg vert i tre butikker og finner ikke denne fiberhusken og de som jobber der har aldro hørt om det.. Er det et kallenavn eller heter det faktisk det? Hvilken butikk kan jeg eventuelt få tak i det? Noen som vet? (Er FERSK på matlaging..) :p
Hei,
Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage dette knekkebrødet. Nå har jeg vert i tre butikker og finner ikke denne fiberhusken og de som jobber der har aldro hørt om det.. Er det et kallenavn eller heter det faktisk det? Hvilken butikk kan jeg eventuelt få tak i det? Noen som vet? (Er FERSK på matlaging..) :p
Det heter Fiberhusk ja. Gul pakke. Pleier å stå blandt spesialmel ol.
Du finner det på enkelte Menybutikker ( i hvertfall der jeg holder til)
eller i helsekosten :)
[quote=Nannah;814428]Jeg ble så inspirert av frokost-tv og hjemmelagde knekkebrød så jeg laget min egen variant. Og de ble bare såååå gode!!!
Hei
Hva er fiberhusk?
Får man kjøpt det i vanlige butikker?
Litt søtt, kan man da bruke honning eller er det noe annet du bruker?
Flott om du kan svare
mvh
Rutta
Har tenkt å prøve disse i laaang tid og har endelig fått bakt dem i dag!
Kjempegod! Helt nydelig. Hele familien likte de :) :) :)
Har akkurat bakt disse og brukt mye av steketiden til å lese meg gjennom heeeele tråden :p Disse var veldig gode, og det blir definitivt ikke siste gang jeg tar meg tid til å lage dette :)
Meneh ... ser at mange av spørsmålene blir gjentatt mange ganger;
• Hva kan man bruke i stedet for fiberhusk
• Hva skal jeg gjøre så ikke bakepapiret henger fast
• Hvorfor fikk jeg for få knekkebrød
• Hva er fiberhusk/kruskakli
... osv. Kanskje Nannah kunne redigere originalposten sin med en FAQ? :)
Jeg synes forøvrig også at det var vanskelig å bre disse utover bakepapiret. Jeg la et bakepapir til på toppen og kjevlet det flatt og fint. Gikk fint å dra av det øverste bakepapiret etterpå, og de ble ganske jevnt tynne på denne måten :) Til alle som ikke har plastkjevle eller silikonbakepapir :)
hahahahaha!!!
jeg skjønner nå hva jeg har gjort feil-for jeg så vist ikke at det stod
EN time og TI minutter-men trodde det stod BARE TI minutter....:_plystre:
ikke rart knekket i knekkebrødet ikke var tilstede!!!
Å det var godt å se at det ikke bare var meg som leste litt feil ;)
Var ikke sikker på hva jeg synes de lignet på etter ti minutt, hvertfall ikke knekkebrød. Nå er de i ovnen igjen og satser på de smaker like godt som jeg leser her ;)
Pleier å fordele røra med en gang jeg har rørt inn vannet.
Jeg er gjerrig på bakepapiret, så legger matpapir over og glatter utover med en hånd til det er flatt og fint - bruker eventuelt litt ekstra vann (1-2ss) over for "glien" sin skyld. Flytter matpapiret og glatter resten. Og lar det så svelle før jeg har det i ovnen.
Jeg må alltid tørke lenger, så etter 1time og 10min løsner jeg platene og snur de. Eventuelt brekker de opp. Så tørker jeg videre på 150grader til de er sprø.
Sist laget jeg litt større røre, og fikk noen litt tykkere. Det likte vi, så jeg har tenkt å lage nesten dobbel røre neste gang.
Ja, det er viktig å prøve seg fram med sin egen ovn...ingen er helt like.
Mine knekkebrød blir 1/2-1 cm tykke. De er igrunnen best med litt tykkelse. Da går de ikke så lett istykker heller.
Lag gjerne egene varianter og post om de blir vellykkede:heia:
Nå har jeg lest gjennom hele tråden og jeg gleder meg til ca 5 uker da jeg kan begynne å spise igjen. Da skal disse lages. Det er helt klart GLEDER MEG
Eg sprer ut med slikkepott, på silikonbakematter. Synest det funkar fint. Har også oppdaga ved blant anna pizzabotnlaging at det funkar fint å legge litt gladpackplast på toppen og flate ut med hendene.
Har ett brett i ovnen nå! Gleder meg til å smake! :D
Jeg bakte disse i går, KJEMPE GODE!
Men, jeg fikk bare ett brett og må lage nye i dag.
Det som var litt dumt var at alt kom i retur i dag, ble litt hardt for magen stakkars..
Da har jeg knekkebrød i ovnen, lager de for første gang. Fikk 24 stk (1 og en halv plate) av denne oppskriften. Gleder meg til å smake de :sikle:
Gurimalla, disse var sinnsykt gode :sikle: Tusen tusen takk for knallgod oppskrift, disse skal det lages mer av!! De får nok fart på magen også tenker jeg :D
:)Jeg har også blitt fan av Nannahs knekkebrød,
men plundret med å få smurt ut deigen på bakepapir.
La over plastfolie og kjevlet ut så lett som bare det!:)
Jeg elsker disse! men det gjör dessverre ikke magen eller vektnedgangen min...så nå er det sörge tid...
Hva slags bakepapir bruker dere? Jeg har store problemer med å få av bakepapiret selv om jeg tar det av mens knekkebrødene enda er varm...
Hva slags bakepapir bruker dere? Jeg har store problemer med å få av bakepapiret selv om jeg tar det av mens knekkebrødene enda er varm...
Jeg bruker ikke bakepapir men silikonark.
Plundret også med å få løsnet bakepapiret, men med silikon går det helt greit. Du får kjøpt dem på eks. Claes Ohlson.:)
Jeg skjønner ikke det med at papiret sitter fast! Jeg har bakt disse utrollig mange ganger og det har aldri hendt meg. Deigen må ikke være for våt bare:)
Jeg skjønner ikke det med at papiret sitter fast! Jeg har bakt disse utrollig mange ganger og det har aldri hendt meg. Deigen må ikke være for våt bare:)
Min deig blir også ganske "tørr", og jeg har heller ikke dette problemet :) Når jeg lagde disse i går ettertørket jeg de midterste bitene på 150 grader varmluft i 20-30 min. Nå ble ALLE bitene sprø og gode :)
Æsj, har ikke pizzahjul til å rute opp med. Hva ellers kan man bruke?? :confused:
Æsj, har ikke pizzahjul til å rute opp med. Hva ellers kan man bruke?? :confused:
Hva bruker du ellers til å skjære opp ting med? ;)
Nå står det et brett i ovnen her også. Er så spent!! Savner å ha noe å knaske på (kjeks,chips,knekkebrød osv). Ser spennende ut, og gleder meg til å smake :smile:
Det ble bare halv oppskrift her, fordi jeg hadde bare 1 bakepapir :p
Hva bruker du ellers til å skjære opp ting med? ;)
Skjønte jeg la huet for hogg på (knekke)brødhuestabben :D. Men siden jeg aldri har eid et pizzahjul, så tenkte jeg at dette sikkert gjorde ett eller annet mirakuløst med knekkebrødet som ikke noe annet kunne gjøre. Men takk skal du ha! Svaret ditt satte meg på idéen å bruke en kniv. Fantastisk, eller hva?? :_punk:
Fantastisk, eller hva?? :_punk:
Bøøøølgen! :D :D
Nå har jeg akkurat spist mitt første knekkebrød med roastbeef, salt, pepper og løk. Og jeg må bare si om alle andre her. NAM :)
De både så og smakte enda bedre ut i virkeligheten!!
Bøøøølgen! :D :D
:heia:Herregud, for noen gode knekkebrød!
Selv frøken innmari kresen 2-åring syntes dem var gode.
:heia:Herregud, for noen gode knekkebrød!
Selv frøken innmari kresen 2-åring syntes dem var gode.
De er rett og slett skummelt gode! Behøver ikke pizzahjul engang :p
Spinnerette
24-03-11, 17:13
Har nå mitt første brett i ovnen. Halverte røra, fordi solsikkefrøene begynte å gå tomt :o Håper det blir digg! :D
Spinnerette
24-03-11, 18:18
Sinnsykt gode! Tuuuuuusen takk, Nannah!:love:
ÅÅÅåååååh, jeg er så dårlig på å steke knekkebrøøøøøød!
I dag fikk jeg 10 av 24 knekkebrød ut av hele oppskriften. Resten ble brent. Dummetettefælegrusomme stekeovn.
Æsjda :( Jeg brekker av bitene rundt kanten først, og ettersteker bitene i midten ca 20-30 min ekstra - da blir alle mine biter sprø og gode :) Ellers blir de ytterste passe og de i midten litt moshy. Har du varmluft? Hvis ikke bør du senke varmen noe :)
Æsjda :( Jeg brekker av bitene rundt kanten først, og ettersteker bitene i midten ca 20-30 min ekstra - da blir alle mine biter sprø og gode :) Ellers blir de ytterste passe og de i midten litt moshy. Har du varmluft? Hvis ikke bør du senke varmen noe :)
Her sto min bestemor sin 20 år gamle komfyr, med kun overvarme, igjen, når vi flyttet inn:p
Frøkengiraldriopp
04-04-11, 18:36
Disse står nå i ovnen hos meg ... jeg var helt sikker på at jeg hadde fiberhusk, men da jeg kom hjem så jeg at jeg hadde fibrex i stedet ... så jeg tok sjansen. Funker det ikke, får jeg kjøpe fiberhusk (hvor får jeg det?) i morgen og prøve på nytt :) Er veldig spent, smakte de her om dagen hos ei venninne, og de var dødsgode :)
I dag fikk jeg til 19 av 21:heia:
Måtte bare sette brettet på nederste rille.
Hurra for nannah-knekk :D Farlig gode, altså!
Spinnerette
06-04-11, 13:03
Disse står nå i ovnen hos meg ... jeg var helt sikker på at jeg hadde fiberhusk, men da jeg kom hjem så jeg at jeg hadde fibrex i stedet ... så jeg tok sjansen. Funker det ikke, får jeg kjøpe fiberhusk (hvor får jeg det?) i morgen og prøve på nytt :) Er veldig spent, smakte de her om dagen hos ei venninne, og de var dødsgode :)
Jeg kjøpte Fiberhusk i Sverige, men har lest her inne at det skal finnes på helskekost, og noen ICA-butikker med stort utvalg :)
Må bare si at disse var FANTASTISKE!!! Tusen takk :D
Fiberhusk finnes i de aller fleste helsekostbutikker. Her på Østlandet finnes det også på Ica, Meny og Rema, men helsekosten bruker å ha større pakker til en rimeligere pris:)
Disse må jeg også prøve.
Hvor får man kjøpt fiberhusk? :confused:
Jente 1980
07-04-11, 22:29
Disse må jeg også prøve.
Hvor får man kjøpt fiberhusk? :confused:
Helsekostbutikker, og Spar butikkene feks! (du finner dem sammen med glutenfrie produkter)
Nannah: Nydelige knekkebrød!!!!!!!!! :-) Samboer bakte dem til oss ikveld, namme!
Nå har ikke jeg lest hele tråden her, men må man ha søtt i?
Jeg har ikke kjøpt søtningsmiddel enda og har altså ikke det i hus. Hva gjør jeg da? Er de like gode uten?
Jeg har jo bakt knekkebrød som ikke er lavkarbo tidligere og de er uten sukker i.
Nå har ikke jeg lest hele tråden her, men må man ha søtt i?
Jeg har ikke kjøpt søtningsmiddel enda og har altså ikke det i hus. Hva gjør jeg da? Er de like gode uten?
Jeg har jo bakt knekkebrød som ikke er lavkarbo tidligere og de er uten sukker i.
Jeg har ikke søtt i. De blir kjempegode likevel :).
Jeg har laget dem uten søtt i nå og savnet det overhodet ikke. Knallgode "kjeks" som sammen med bla camembert smakte SNOP! :knegg:
Tusen takk for oppskrift!
Neste gang skal jeg prøve å male frøene og se om det blir like vellykket.
Med malte frø får de litt mer konsistens som klibrød...
Det går helt utmerket å lage knekkebrødene uten søtstoff:ja:
det er 3 gangen jeg lager de nå å de er knall gode.. MEN... hva gjør jeg feil?? 1 gang ble noen harde å noen myke... 2 gang ble alle helt myke.. jeg oppdaga jo at jeg skulle bare ha et brett om gangen siden jeg ikke har varmluft.. er det noe som gjør at de ble myke? men de ble jo harde første gangen ....
Bakte dem idag og de ble kjempegode :heia: Har kost meg nå i kveld med knekkebrød, makrell i tomat og majones :sikle:
lovehandles
12-04-11, 22:48
Disse var virkelig gode! har laget dem i dag, hadde ikke fullt igjen av alt i oppskriften, så jeg tok det litt "på en slump" i frykt om at det skulle gå galt, men det ble veldig bra! Det ble forresten utrolig bra med litt oregano i! spesiellt til kremost!
takk for kjempebra oppskrift!
Første brett ute av ovnen, og prøvesmakingen er i gang. Kjempegode! Helt fantastisk!
Hadde ikke fiberhusk, så jeg brukte 2 egg. Fungerte ypperlig!
Tusen takk for oppskriften, Nanna!
Har savnet knekkebrød veldig, og nå har jeg to brett i ovnen av Nannas knekkebrød.
Gleder meg veldig til knekkebrød til frokost :p
Jeg er frelst, knekkebrødene er helt nydelige :D
Fikk 32 knekkebrød av oppskrifta og jeg lurer på hvor mange sånne man kan spise på en dag uten at det blir for mye karbohyrater ?
Jeg malte frøene til brettene jeg bakte i går. Ble annerledes og veldig godt. Konsistensen fungerte supergodt.
Nå bakes disse minst 2 ganger i uka da, så kjekt med litt variasjon.
NEste gang skal jeg teste med litt urter og mer salt i.
veldig mange sider i denne tråden, så jeg rekker ikke lese dem nå, men oppskriften ser god ut og jeg har lyst å prøve dem, skal tipse min mor også
men hvpr mange karber er det i røren, og ca i hvert knekkebrød?
veldig mange sider i denne tråden, så jeg rekker ikke lese dem nå, men oppskriften ser god ut og jeg har lyst å prøve dem, skal tipse min mor også
men hvpr mange karber er det i røren, og ca i hvert knekkebrød?
Er i underkant av 1 karb pr stk ( hvis du lager 32stk av røren ) :)
marionilona
25-04-11, 23:04
MMMMmm, det er de beste knekkebrødene jeg har smakt! Helt supre! Anbefales på det sterkeste!!! nam nam...
Har bakt disse flere ganger, og jeg liker dem veldig godt!
Takk for at du deler oppskrift, Nannah!
Legger inn et lite svar fordi jeg skal bake disse etterpå... og da er det kjekt å finne dem igjen ;) hihi... håper det blir bra !!
Nå står deigen og klargjører seg. Litt fed up med egg til frokost hevr dag, så nå må jeg prøve noe nytt. Blir spennende.
Poker ta, oppdager NÅ at jeg har satt på grill med varmluft. Men jeg tok de ut og slo på kun varmluft, bare håper de ikke ble for harde. Ser jo at de ytterste fikk litt mørke flekker på seg. Sånn går det når man er "ny" på kjøkkenet:p
Edit: DEt gikk bra, de ble sprøe og gode og egentlig ikke brent. Smaker jo FANTASTISK godt, bedre en mange av wasa sine knekkebrød(som er fy fy)..
Dette skal iallefall bli noe jeg lager ofte:D
marionilona
02-05-11, 22:12
bakte nye i går, og heiv oppi litt gresskarkjerner.... nam nam...
bakte nye i går, og heiv oppi litt gresskarkjerner.... nam nam...
Det har jeg også gjort. VELDIG godt! :)
Må spørre, selv om jeg regner med det ikke er tilfelle: De blir ikke veldig harde etter en kort stund?
Har nemlig den erfaringen med knekkebrød jeg laget selv tidligere, sånn helt knekke en tann-harde..
Og jeg har ikke varmluftsovn, fungerer det like bra likevel?
(ser at oppskriften sier 180 grader vanlig ovn, lurer bare på om resultatet evt blir like vellykket)
Må spørre, selv om jeg regner med det ikke er tilfelle: De blir ikke veldig harde etter en kort stund?
Har nemlig den erfaringen med knekkebrød jeg laget selv tidligere, sånn helt knekke en tann-harde..
Og jeg har ikke varmluftsovn, fungerer det like bra likevel?
(ser at oppskriften sier 180 grader vanlig ovn, lurer bare på om resultatet evt blir like vellykket)
Nå har jeg bakt disse en 5-6 ganger og har ikke opplevd at de blir steinharde. Men jeg gjør dem veldig tynne. :)
Jeg ser at andre har bakt på vanlig ovn med ett brett om gangen, så det burde gå bra. Følg bare med underveis. :-)
De er knallgode! Jeg er rimelig avhengig. hehe..
Disse blir ikke harde, bare deilig sprø.
De beste knekkebrødene jeg har smakt :D
Ok, takk:)
Må prøve dette, tror jeg.
Da var første brett ferdig. Jeg måtte justere litt ettersom jeg har en særs ustabil ovn, så jeg endte med lavere temperatur og satte dem nederst slik noen tidligere i denne tråden har skrevet, de begynte nemlig å bli litt vel mørke..
MEN: Noe så innmari GODT da!!
Bevilget meg tre stk nå på kvelden, men det får vel bli færre v/andre anledninger, tenker jeg.
Tusen takk for oppskrift!!
Sant de var gode! Jeg blir ikke lei heller... Også skjærer jeg dem litt små sånn at jeg kan spise mange uten å egentlig spise så mange.. hehe... Love it!
Spinnerette
08-05-11, 19:20
Nå har jeg igjen knekkebrød i ovnen, denne gangen med litt gresskarkjerner, spent på hvordan det blir! Har lagd de 'vanlige' mange ganger nå, og eeeelsker dem, men moro med variasjon!
Må bare igjen takke Nannah for denne supre oppskriften, tror ikke jeg hadde klart å holde meg på lavkarbo uten disse! Takktakktakk!:hearts::p
De blir veldig gode med gresskarkjerner i :ja:
Tusen takk:)
Nannah, ligger denne oppskriften på diett.no?
Jeg skal begynne å føre ned og regne ut litt oftere hva jeg spiser, men har ikke funnet den der inne, og tør ikke legge inn din oppskrift, den er jo ikke min.. men om du har delt den på forum, så syns du kanskje ikke det gjør noe om den legges inn på diett.no heller?
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.