Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Kake/dessert og snacks

Frøkens gode suksessterte

Kake/dessert og snacks Her kan du poste dine lavkarbo-oppskrifter av desserter, snacks, lavkarbokaker og andre lavkarbovennlige godterier.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 06-06-11, 14:43   #1
frøken
Medlem
 
frøken sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
frøken er ny på veien
Talking

Frøkens gode suksessterte (gul kake)

Synes ofte lavkarbobakst gir en rar smak, men ved å se på mange ulike oppskrifter, både lav og høy karbo, har jeg smakt og prøvd meg frem til en suksessterte som ikke gir ising fra sukrin, eller annen rar smak av kunstig søtning. Den er kjempegod!

I forhold til høykarbo trenger man mye mindre søtning selv om kaka smaker like søtt.

Her er oppskrifta:


4 eggehviter
150 g malte mandler
Søtning (35 g sukrinmelis, 2 ss splenda, ½ ss flytende natreen)
1,5 ts bakepulver

Stivpisk eggehvitene. ha i søtning og malte mandler blandet med bakepulver. Vend det forsiktig inn med en slikkepott, slik at lufta ikke går ut av hvitene.

Stek i 25 min 170 grader. Midt i ovnen

Gul krem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang
Søtning, 40 g sukrinmelis, 1,5 ss splenda, 25 dråpar flytende natreen
Mykt romtemperert meierismør, 150 g ev 100 for mindre smørsmak

Krem:
Bland eggeplommer, fløye, søtning og vaniljefrø i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rør til det tjukner. Avkjøl kremen. Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. Kremen fordeles utover kaka og dekoreres ev med raspet sjokolade.

Sett kaka kaldt.
Når den skal spises tas den ut av kjøleskapet i god tid, minst en time før.

Er super å fryse, smaker like godt uansett. Du kan faktisk fryse den, ta den opp, spise av den, og fryse den igjen.

ca 24 karbs for hele kaka

Vel bekomme

__________________
trening august:530 min



Sist redigert av frøken : 15-10-11 kl 19:58.
frøken er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 06-06-11, 20:41   #2
Holtappen
Medlem
 
Medlem siden: Jan 2010
Hvor: Stavanger
Innlegg: 82
Holtappen er på en erverdig vei

Sv: Frøkens gode suksessterte

tusen takk for oppskriften Frøken den skal prøves

Holtappen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo ketolyse Svar med sitat
Gammel 07-06-11, 07:14   #3
Tiki
Seniormedlem
 
Tiki sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 642
Tiki er på en erverdig vei

Sv: Frøkens gode suksessterte

Denne skal prøves senere en gang. :-)

__________________
Tiki
xxxxxxx
Tiki er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF, ca. 20 kh/dag Svar med sitat
Gammel 18-08-11, 00:24   #4
Katta66
Medlem
 
Katta66 sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2011
Hvor: Vestfold
Innlegg: 141
Katta66 er på en erverdig vei

Sv: Frøkens gode suksessterte

Høres super ut - har du regnet ut hvor mange karbo pr. 100 gr?

Katta66 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ingen spesiell Svar med sitat
Gammel 21-08-11, 12:29   #5
frøken
Medlem
 
frøken sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
frøken er ny på veien

Sv: Frøkens gode suksessterte

Opprinnelig lagt inn av Katta66, her.

Høres super ut - har du regnet ut hvor mange karbo pr. 100 gr?

Har ikke det altså, men det kan ikke være så alt for mye. Det er jo litt i mandlene, splenda, fløte og egg.

10,5 i mandlene
2 i splendaen
ca 5 i eggene
ca 7 i kremfløten

alt i alt ca 24 karbs på hele kaka vil jeg tro. Grovt regnet altså

__________________
trening august:530 min


frøken er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 04-09-11, 18:09   #6
Katta66
Medlem
 
Katta66 sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2011
Hvor: Vestfold
Innlegg: 141
Katta66 er på en erverdig vei

Sv: Frøkens gode suksessterte

Ikke ille med 24 karbs på hele kaka

Jeg bakte denne forrige helg - men brukte sukrinmelis i kremen i stedet for splenda. Det ble egentlig ikke så godt, det "knasa" litt liksom.

Jeg har bakt suksessterte mange ganger før, etter "vanlig" oppskrift, og liker kaka kjempegodt. Men jeg synes kremen fikk mye mer utprega smørsmak enn før ? Mulig jeg har tatt feil av målene da

Katta66 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ingen spesiell Svar med sitat
Gammel 04-09-11, 21:05   #7
frøken
Medlem
 
frøken sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
frøken er ny på veien

Sv: Frøkens gode suksessterte

Opprinnelig lagt inn av Katta66, her.

Ikke ille med 24 karbs på hele kaka

Jeg bakte denne forrige helg - men brukte sukrinmelis i kremen i stedet for splenda. Det ble egentlig ikke så godt, det "knasa" litt liksom.


Jeg har bakt suksessterte mange ganger før, etter "vanlig" oppskrift, og liker kaka kjempegodt. Men jeg synes kremen fikk mye mer utprega smørsmak enn før ? Mulig jeg har tatt feil av målene da

Jeg bruker både sukrinmelis, splenda og flytende natreen. Slik unngår jeg kunstig smak.

Kanskje du kan redusere litt på smørmengden?

__________________
trening august:530 min


frøken er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 04-09-11, 21:18   #8
frøken
Medlem
 
frøken sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
frøken er ny på veien

Sv: Frøkens gode suksessterte

Ang smørsmaken så synes jeg den er mest fremtredende når kaka er kald. Når den har stått noen timer i romtemperatur blir det mindre smørsmak. La kaka stå så lenge at kremen blir skikkelig myk.
Men går sikkert fint å redusere smørmengden også.

__________________
trening august:530 min


frøken er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 15-10-11, 12:46   #9
Zillah
Seniormedlem
 
Zillah sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: sånn omtrent 62°47'7.85"N 7°31'26.92"Ø
Innlegg: 1.365
Zillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt liktZillah er veldig godt likt

Sv: Frøkens gode suksessterte

Vart ikkje heilt nøgd med mandelbunnen. Er det meininga å ikkje piske kvitene?
Oh nevermind, eg gløymde bakepulveret. Skjønt... er det meininga å ikkje piske kvitene?

__________________

Zillah er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mitt ideal: jeger- og sankerlivsstil. I praksis: det eg har råd til på butikken for å overleve. Svar med sitat
Gammel 15-10-11, 19:57   #10
frøken
Medlem
 
frøken sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
frøken er ny på veien

Sv: Frøkens gode suksessterte

Opprinnelig lagt inn av Zillah, her.

Vart ikkje heilt nøgd med mandelbunnen. Er det meininga å ikkje piske kvitene?
Oh nevermind, eg gløymde bakepulveret. Skjønt... er det meininga å ikkje piske kvitene?


Uff, det glemte jeg å skrive... Hvitene skal stivpiskes. Da blir nok bunnen bedre tenker jeg. Retter det nå.
Lykke til.

__________________
trening august:530 min


frøken er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Min versjon av suksessterte monja Kake/dessert og snacks 3 13-11-13 07:50
Påskekake- suksessterte! Nunne Mor Kake/dessert og snacks 13 08-04-12 23:39
Suksessterte guro Bakst 44 26-10-10 22:00
Suksessterte Svadadama Kake/dessert og snacks 15 13-07-10 01:06
Suksessterte Millsi Oppskrifter 14 09-01-08 20:32


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:28.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no