Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Spørsmål og svar

Marengs?

Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan.
Er du ny? Spør og les her først!

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 06-03-11, 13:03   #1
bevaremegvel
Medlem
 
bevaremegvel sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Innlegg: 252
bevaremegvel har en fantastisk aura rundt segbevaremegvel har en fantastisk aura rundt seg

Marengs?

Jeg er ganske så fersk i dette med lavkarbo og lurer på om noen her har laget marengs med sukrin eller annet tillatt søtningstoff?

vi skal ha ett stort selskap her og jeg tenkte å bake noen lavkarbokaker og en her i huset er så fryktelig glad i marengs

bevaremegvel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbokost Svar med sitat
Gammel 06-03-11, 13:10   #2
otika
Medlem
 
otika sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Buskerud
Innlegg: 461
otika har en fantastisk aura rundt segotika har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marengs?

Opprinnelig lagt inn av bevaremegvel, her.

Jeg er ganske så fersk i dette med lavkarbo og lurer på om noen her har laget marengs med sukrin eller annet tillatt søtningstoff?

vi skal ha ett stort selskap her og jeg tenkte å bake noen lavkarbokaker og en her i huset er så fryktelig glad i marengs

Jeg har ikke lagd marengs,men har pisket hvittene stive med splenda og hatt i kokos,så stekt i ovnen,ble veldig bra,men aner ikke om det blir som marengs dessverre

__________________
Otika

Otiki

otika er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1800 kcal, 150 gr fett og maks 20 gr karbo Svar med sitat
Gammel 06-03-11, 13:12   #3
otika
Medlem
 
otika sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Buskerud
Innlegg: 461
otika har en fantastisk aura rundt segotika har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marengs?

Fant dette når jeg søkte på marengs

Jeg har laget marengs med både Splenda og Natreen med godt resultat. Clouet er at du må piske eggehviten nesten helt stiv og ha i søtsoffet til slutt.

Søk så finner du nok masse om dette

__________________
Otika

Otiki

otika er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1800 kcal, 150 gr fett og maks 20 gr karbo Svar med sitat
Gammel 06-03-11, 13:35   #4
bevaremegvel
Medlem
 
bevaremegvel sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Innlegg: 252
bevaremegvel har en fantastisk aura rundt segbevaremegvel har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marengs?

Opprinnelig lagt inn av otika, her.

Fant dette når jeg søkte på marengs

Jeg har laget marengs med både Splenda og Natreen med godt resultat. Clouet er at du må piske eggehviten nesten helt stiv og ha i søtsoffet til slutt.

Søk så finner du nok masse om dette

søkte du her på forumet? jeg prøvde å søke på marengs men fikk ikke noe opp

bevaremegvel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbokost Svar med sitat
Gammel 06-03-11, 13:39   #5
Furine
Supermoderator
 
Furine sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Heime på berget, ved havet
Innlegg: 4.044
Furine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressursFurine er en virkelig god ressurs

Sv: Marengs?

Opprinnelig lagt inn av otika, her.

Fant dette når jeg søkte på marengs

Jeg har laget marengs med både Splenda og Natreen med godt resultat. Clouet er at du må piske eggehviten nesten helt stiv og ha i søtsoffet til slutt.

Søk så finner du nok masse om dette


Her er tråden dette er saksa frå.

Furine er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 06-03-11, 22:51   #6
Fredrikke07
Medlem
 
Medlem siden: Feb 2008
Alder: 44
Innlegg: 282
Fredrikke07 har en fantastisk aura rundt segFredrikke07 har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marengs?

Jeg prøvde med sukrin som søtstoff, det ble altfor sprøtt/hardt..Med knasende sprø sukrin, ikke det beste jeg har smakt akkurat. Men mulig jeg skulle tatt dem ut litt før, for de var litt brune sa jeg tok dem ut, skjedde brått!

Må gjerne fortelle hvordan det gikk!

Fredrikke07 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 06-03-11, 23:15   #7
ada-emilie
Sperret
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.076
ada-emilie har en fantastisk aura rundt segada-emilie har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marengs?

Sikkert godt med litt kakao oppi.

ada-emilie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat
Gammel 06-03-11, 23:27   #8
lillemeg88
Medlem
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: oslo
Innlegg: 392
lillemeg88 er ny på veien

Sv: Marengs?

jeg har prøvd med sukrin, og det anbefales ikke! blir ikke samme konsistens som marengs med vanlig sukker, og det smaker så absolutt ikke likt heller..!

lillemeg88 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo :) Svar med sitat
Gammel 06-03-11, 23:51   #9
bevaremegvel
Medlem
 
bevaremegvel sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Innlegg: 252
bevaremegvel har en fantastisk aura rundt segbevaremegvel har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marengs?

ser ut for at konklusjonen blir at jeg ikke kan lage marengs med kunstig sukker

ja for liten vits i å lage noe som ligner men ikke smaker godt

bevaremegvel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbokost Svar med sitat
Gammel 06-03-11, 23:54   #10
lillemeg88
Medlem
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: oslo
Innlegg: 392
lillemeg88 er ny på veien

Sv: Marengs?

ble rå skuffet selv når jeg fant ut at et ikke funket..:/ men det er mye annet godt man kan lage som er lavkarbo-vennlig da

lillemeg88 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo :) Svar med sitat
Gammel 07-03-11, 00:02   #11
bevaremegvel
Medlem
 
bevaremegvel sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Innlegg: 252
bevaremegvel har en fantastisk aura rundt segbevaremegvel har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marengs?

Opprinnelig lagt inn av lillemeg88, her.

ble rå skuffet selv når jeg fant ut at et ikke funket..:/ men det er mye annet godt man kan lage som er lavkarbo-vennlig da

ja jeg får nok begynne å prøve ut andre ting som smaker godt

bevaremegvel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbokost Svar med sitat
Gammel 07-03-11, 08:13   #12
Echo
Seniormedlem
 
Echo sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Innlegg: 940
Echo er en juvelEcho er en juvelEcho er en juvel

Sv: Marengs?

Det satt veldig langt inne for meg å prøve å lage marengs kake, for jeg er ikke glad i kunstig søtningsstoff. Så fant jeg Nannahs Pavlova kake og i og med at hun har så mange fantastiske oppskrifter så tenkte jeg at jeg fikk prøve. Jeg har alltid bakt Pavlova før, så det var fantastisk å finne en lavkarbo variant.

Jeg ble kjempefornøyd, den kaka har blitt til favoritt festkaka i vår familie. De som ikke spiser LCHF forsyner seg flere ganger også.

Jeg tror nok ikke jeg hadde klart å spise marengsen bar, men med fyllet på fungerer det fint.

Jeg greier ikke å finne igjen oppskriften her inne, men jeg har jo skrevet den opp da!

Pavlova

4 eggehviter
175 gr sukrin (Jeg bruker mindre, trenger ikke så mye søtsmak)
1/4 ts salt
1 ts JBK
1 ts bringebær eddik (Jeg bruker vanlig eddik)

Dekk en bakeplate med bakepapir, tegn en sirkel på ca 25 cm i diameter. (Jeg lager ofte to små i stedet) Pisk eggehviter og sukrin i 10 min på middels hastighet. Ha i resten og la maskinen gå i 5 min til. Fordel massen utover bakepapiret, det skal bli omtrent 3 cm høyt. (Jeg liker kaka best når det ikke er så tykt lag marengs)Kan være lurt å lage en liten høyere kant ytterst for å holde kremen på plass.

Stek marengsen i 50 min på 150 grader. Slå av ovnen og sett en sleiv i døråpningen slik at det blir litt lufting. La kaka stå til den blir kald.

Pisk krem og bre over kaka, like før servering. Dryss bær over kaka.
Jeg pleier ofte å servere med sjokolade saus ved siden av i en liten mugge. (smeltet mørk sjokolade med Cocosa med kokossmak)

Når jeg lager to mindre kaker oppbevarer jeg som regel den ene innpakket i aluminiumsfolie. Den holder seg i ukesvis hos meg i hvertfall. Kjempekjekt å ta frem ved behov og rask å fylle med fyll.

Håper det faller i smak

__________________




Dagbok
Echo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 07-03-11, 11:43   #13
ada-emilie
Sperret
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.076
ada-emilie har en fantastisk aura rundt segada-emilie har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marengs?

Blir marengsen mindre hard av eddiken?

ada-emilie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat
Gammel 07-03-11, 12:55   #14
bevaremegvel
Medlem
 
bevaremegvel sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Innlegg: 252
bevaremegvel har en fantastisk aura rundt segbevaremegvel har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Marengs?

takk for oppskriften! den skal jeg prøve!

bevaremegvel er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbokost Svar med sitat
Gammel 07-03-11, 13:29   #15
lillemeg88
Medlem
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: oslo
Innlegg: 392
lillemeg88 er ny på veien

Sv: Marengs?

jeg å

lillemeg88 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo :) Svar med sitat
Gammel 07-03-11, 14:46   #16
Echo
Seniormedlem
 
Echo sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Innlegg: 940
Echo er en juvelEcho er en juvelEcho er en juvel

Sv: Marengs?

Opprinnelig lagt inn av ada-emilie, her.

Blir marengsen mindre hard av eddiken?

Det vet jeg egentlig ikke. Jeg innbilte meg at den er med pga at det er lettere å få stivpisket eggehvitene med eddik i

__________________




Dagbok
Echo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 07-03-11, 14:47   #17
Echo
Seniormedlem
 
Echo sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Innlegg: 940
Echo er en juvelEcho er en juvelEcho er en juvel

Sv: Marengs?

Skal bli spennende å høre om dere blir like begeistret som meg!

__________________




Dagbok
Echo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 07-03-11, 19:20   #18
vimsen85
Seniormedlem
 
vimsen85 sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Bergen
Alder: 40
Innlegg: 1.441
vimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjent

Sv: Marengs?

Jeg lagde marengs med bare sukrin en gang og syns d var forferdelig. Men det var før jeg oppdaget at det fungerer ypperlig å blande sukrin og stevia for en bedre søtsmak. Jeg tror jeg skal prøve å lage marengs med disse to For marengs er GODT!

__________________
Bloggen min: http://matvraksblogg.blogspot.com/


vimsen85 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 04-04-11, 21:11   #19
pilabeal
Juniormedlem
 
pilabeal sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Sørlandet
Alder: 46
Innlegg: 19
pilabeal er på en erverdig vei

Sv: Marengs?

Heisann fantastisk oppskrift, den skal j prøve i neste uke allerede.
Men j har lagd marengs med sukrin og det smakte helt nydelig, må bare bruker halvparten av mengden som er beskrevet til sukker. SÅ blir jo resultatet bra, eddiken tror j skal gjøre marengsen seigere. Foe j lagde uten eddik nå og den ble skikkelig crispy. Men må prøve med eddik
Og husk teflon-stekepapir, for vanlig bakepapir henger godt fast i marengsen

pilabeal er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbolivsstil/Ketolyse Svar med sitat
Gammel 04-04-11, 21:22   #20
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Marengs?

Bruk sukrinMELIS istedet! Jeg laget kokosmakroner til jul, og de ble kjempegode, til og med sambo gikk og snoket i kakeboksen stadig vekk

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Marengs av splenda? henki8 Spørsmål og svar 7 19-09-11 00:51
Marengs og søtningsmiddel. Hjeeeelp! Carbokiller Atkins kosthold 4 12-08-10 11:51
Marengs Cornelia Spørsmål om matvarer og oppskrifter 13 13-06-10 01:28
Marengs? Iset Atkins kosthold 0 19-02-04 12:18


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 03:19.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no