Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Spørsmål og svar

Kan karbo "oppstå"?

Spørsmål og svar Hjelp oss å bli enda bedre!Still spørsmål, eller svar på det du kan.
Er du ny? Spør og les her først!

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 20-08-09, 21:29   #1
Bubble
Sperret
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 30
Bubble er på en erverdig vei

Kan karbo "oppstå"?

Kan karbiser "oppstå"? Da mener jeg under behandling av maten. Dersom jeg f.eks rister pekanøtter i en panne med en dråpe smør, oppstår det karbiser?

Bubble er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat
Gammel 20-08-09, 21:34   #2
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Kan karbo "oppstå"?

Nei, karbisene er allerede i næringsmiddelet.

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 20-08-09, 21:40   #3
martine1977
Nytt Medlem
 
Medlem siden: May 2009
Innlegg: 9
martine1977 er på en erverdig vei

Sv: Kan karbo "oppstå"?

Kokte gulerøtter da? i forhold til rå?

martine1977 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: EasyLife-livstilsendring. Svar med sitat
Gammel 20-08-09, 21:47   #4
SunnhetMedSirrup
Seniormedlem
 
SunnhetMedSirrup sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2009
Hvor: østfold
Innlegg: 1.332
SunnhetMedSirrup er ny på veien

Sv: Kan karbo "oppstå"?

de trekker vel til seg vann, og karboene vil da bli mindre i forhold til pr. 100g.

men sånn sett er de der fortsatt..

__________________
SunnhetMedSirrup er avlogget   Min kostholdsfilosofi: L C H F f o r l i f e . Svar med sitat
Gammel 20-08-09, 21:50   #5
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Kan karbo "oppstå"?

sjekk her..... : http://www.matvareguiden.no/sokemask...t&type=matvare

her står det faktisk at kokte har mer karber enn rå... *hmmmm*

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 20-08-09, 21:53   #6
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Kan karbo "oppstå"?

men det var visst forskjellige typer.... ser jeg nå.... kokt-/norsk rå gulrot har begge 6,7....

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 21-08-09, 18:30   #7
Alkazelters
Seniormedlem
 
Alkazelters sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2005
Hvor: Oslo
Alder: 44
Innlegg: 504
Alkazelters er en juvelAlkazelters er en juvelAlkazelters er en juvel

Sv: Kan karbo "oppstå"?

Hvis matvarens masse blir mindre under tilberedning kan du si at det er mer karbohydrater i 100 gram tilberedt vare i forhold til 100 gram utilberedt vare. Og motsatt hvis massen blir større ved koking. Det er jo uansett enklest å forholde seg til utilberedte verdier, og eventuelt veie før du tilereder.

Alkazelters er avlogget   Min kostholdsfilosofi: OE Svar med sitat
Gammel 23-08-09, 15:56   #8
Trolljenta
Seniormedlem
 
Trolljenta sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2005
Hvor: Bergen
Alder: 42
Innlegg: 2.146
Trolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt avTrolljenta har veldig mye å være stolt av

Sv: Kan karbo "oppstå"?

Opprinnelig lagt inn av martine1977, her.

Kokte gulerøtter da? i forhold til rå?

GI forandrer seg når man koker gulrøttene, men karbomengden er den samme.

__________________
Min lavkarbo blogg
Trolljenta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Svar

Emneord
karbohydrat pekanøtt


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Er det noen som praktiserer "spisedag",eller "karbo-måltid"? Borealis Lavkarbo generelt 4 02-11-10 14:14
"Spiser du for lite karbo får du ikke drømmekroppen" Hillelille Lavkarbo generelt 16 31-07-09 09:31
Ingen "retning", hvilken fordeling av karbo/protein/fett? FakeSmile Lavkarbo generelt 1 02-05-09 00:27
Hva er "verst"? For lite fett, eller for mye karbo? hansola Spørsmål og svar 9 30-04-08 23:54
Fra lite karbo til "normal" kost nystolen Spørsmål og svar 2 12-08-07 18:54


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:55.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no