Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Kake/dessert og snacks

Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Kake/dessert og snacks Her kan du poste dine lavkarbo-oppskrifter av desserter, snacks, lavkarbokaker og andre lavkarbovennlige godterier.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 12-06-10, 00:15   #1
solihjerte
Medlem
 
Medlem siden: May 2010
Innlegg: 82
solihjerte er ny på veien

Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Jeg har trålet her, og på nettet ellers etter oppskrifter. Har kjøpt ismaskin - den er klar til bruk i morgen! Der er det også oppskrifter, men der må man koke ingredisensene og så avkjøle de før man skal ha det i maskinen, og her inne sier noen at kremfløten skal piskes til krem først før du har den i, og noen sier at den ikke skal det. Og ingen koking.

Så nå har jeg rotet så mye frem og tilbake på dette, at jeg husker nesten ikke lenger hva jeg har funnet frem til.

Men skal fløten piskes til krem, eller ikke? Og hvis noen orker å skrive litt detaljert om hvordan dere går frem - og hva dere bruker, så blir jeg veldig glad!

solihjerte er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 12-06-10, 02:07   #2
emgra
Juniormedlem
 
emgra sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Stavanger
Alder: 38
Innlegg: 31
emgra er ny på veien

Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)

Altså, ifølge læreboka mi ifra Kokkelinja så er det en vanskelig og enkel versjon på kremis. Den vanskelige krever koking, kjøling og styr... Den enkle krever kun stivpiska krem og eggedosis, og smakstoff selvfølgelig. Denne føler jeg også er lettest å gjennomføre i forhold til lavkarbo, da mange andre oppskrifter krever sukkerlake.
Så den oppskrifta ser slik ut:

Enkel kremis (glace à la crème)
Utbytte: 10 porsjoner

4 egg
100-140g farin
5dl kremfløte
smakstoff

1 Pisk fløten til krem (litt tynn krem)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis så luftig og lett som mulig
2 Tilsett smak til eggedosisen
4 Bland kremen forsiktig med eggedosisen
5 Frys i ismaskin, fyll i form og frys

Ismaskin kan brukes på alle typer iskrem-oppskrifter.

Tips! Bytt selvfølgelig ut sukker med søtning. Bruker du f.eks Candarel så tilsvarer 10g av dette det samme som 100g sukker.
For å få en skikkelig luftig eggedosis, så stivpisk hvitene først før du deretter tilsetter plommene.

Håper det blir en suksess!

__________________
Livet er en lek, hvis du husker reglene!


emgra er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo for gravide Svar med sitat
Gammel 12-06-10, 08:46   #3
Tiki
Seniormedlem
 
Tiki sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Innlegg: 642
Tiki er på en erverdig vei

Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)

Her var det mange gode tips for meg også. ;-)

Jeg har også kjøpt meg ismaskin og følger den kremoppskriften som beskrevet over. Men jeg brukte 3 ss sukrinmelis pr. 3 egg og 3 dl fløte (eller en liten boks). Da det har stått 3ss melis som søtning i en del oppskrifter jeg har lest.

__________________
Tiki
xxxxxxx
Tiki er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF, ca. 20 kh/dag Svar med sitat
Gammel 12-06-10, 09:51   #4
kamp
Seniormedlem
 
kamp sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 1.762
kamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt av

Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)

Jeg har en krups maskin.

Jeg bruker Brimis oppskrift:

1 dl kremfløte, piskes
1 ss sukrin + 1 eggeplomme, piskes
Smaks stoff (bær, vanilje e.l.)

Så ganger jeg det opp til så mye som jeg vil ha.

Har og laget med soya fløte og havrefløte. Funker bra

Pleier aldri å lage mer enn maks maks 5 dl fløte, fordi den utvider seg så mye at skålen blir full og da tykner den ikke godt nok.

__________________
Paleolitisk lav Oksalat kosthold
kamp er avlogget   Min kostholdsfilosofi: eat real food - paleo Svar med sitat
Gammel 12-06-10, 10:27   #5
lifejack
Seniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2009
Hvor: Oslo
Innlegg: 968
lifejack er en juvellifejack er en juvellifejack er en juvel

Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)

Opprinnelig lagt inn av kamp, her.

Har og laget med soya fløte og havrefløte. Funker bra

Når du sier soyafløte/havrefløte, mener du da f.eks. gogreens "visp" og soyatoo krem, eller vanlig "matfløte" av soya/havre? De matfløteerstatningene går jo ikke an å stivpiske, men de kremvariantene inneholder jo mye sukker o.l. Bare lurer siden jeg ikke tåler melkeprodukter og er ute etter den ultimate iskremoppskriften

lifejack er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Dag Viljen Poleszynski er en bra mann:) Svar med sitat
Gammel 12-06-10, 14:49   #6
solihjerte
Medlem
 
Medlem siden: May 2010
Innlegg: 82
solihjerte er ny på veien

Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Tusen takk skal dere ha!

Nå har jeg laget min første is, og den ble kjempegod!!!

Jeg pisket 4 egg sammen med sukrin - så pisket jeg krem av en liten pakke med fløte, hadde litt vanilje i og småbiter av en Atkins Decadense.

Ble kjempegodt, smakte skikkelig cookie-is!!!

solihjerte er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 12-06-10, 22:32   #7
kamp
Seniormedlem
 
kamp sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 1.762
kamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt avkamp har veldig mye å være stolt av

Sv: Is i ismaskin for dummies... Trenger hjelp :)

Opprinnelig lagt inn av lifejack, her.

Når du sier soyafløte/havrefløte, mener du da f.eks. gogreens "visp" og soyatoo krem, eller vanlig "matfløte" av soya/havre? De matfløteerstatningene går jo ikke an å stivpiske, men de kremvariantene inneholder jo mye sukker o.l. Bare lurer siden jeg ikke tåler melkeprodukter og er ute etter den ultimate iskremoppskriften

Jeg syns det funket best med "hurtig metoden" (fløte, søtstoff og frosne bær) i food prosessoren når jeg lager kasein fri is. Har ikke eksprimentert så veldig mye med ismaskin enda. Når jeg laget i ismaskin brukte jeg den "visp" havrefløte.
Altså ferdig vispet.

__________________
Paleolitisk lav Oksalat kosthold
kamp er avlogget   Min kostholdsfilosofi: eat real food - paleo Svar med sitat
Gammel 14-08-11, 09:26   #8
vimsen85
Seniormedlem
 
vimsen85 sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Bergen
Alder: 40
Innlegg: 1.441
vimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjent

Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Noen som da vet hvordan man lager den avanserte kokevarianten. Er det umulig uten sukker? Og kan man lage den med for eksempel kokosmelk? (Det er kanskje en litt gammel tråd dette da..)

__________________
Bloggen min: http://matvraksblogg.blogspot.com/


vimsen85 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 21-08-11, 10:51   #9
Jabba
Seniormedlem
 
Jabba sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Rogaland
Innlegg: 3.348
Jabba er et fyrlysJabba er et fyrlysJabba er et fyrlysJabba er et fyrlysJabba er et fyrlys

Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Min ismaskin har en slik liten åpning til å helle i ingrediensene.....og da funker det jo ikke med ferdig pisket kremfløte.....Hva gjør jeg da ?

__________________
<A href="http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wqoHp4L/" target=_blank>

Jabba er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 21-08-11, 10:56   #10
Dollsine
Gjest
 
Innlegg: n/a

Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Hei Jabba; se svaret mitt i den andre ismaskintråden
Du får nok ikke pisket krem ned i maskinen din nei; du må piske den så den blir luftig men fortsatt rennende.

Og vimsen85; du kan prøve med sukrin? Den tåler vel varme som sukker og fungerer på samme måte?

  Svar med sitat
Gammel 21-08-11, 10:58   #11
Jabba
Seniormedlem
 
Jabba sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Rogaland
Innlegg: 3.348
Jabba er et fyrlysJabba er et fyrlysJabba er et fyrlysJabba er et fyrlysJabba er et fyrlys

Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Opprinnelig lagt inn av Dollsine, her.

Hei Jabba; se svaret mitt i den andre ismaskintråden
Du får nok ikke pisket krem ned i maskinen din nei; du må piske den så den blir luftig men fortsatt rennende.

Og vimsen85; du kan prøve med sukrin? Den tåler vel varme som sukker og fungerer på samme måte?

Dollsine - takk for ypperlig svar i den andre tråden!

__________________
<A href="http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wqoHp4L/" target=_blank>

Jabba er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 21-08-11, 14:21   #12
frøken
Medlem
 
frøken sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
frøken er ny på veien

Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Opprinnelig lagt inn av vimsen85, her.

Noen som da vet hvordan man lager den avanserte kokevarianten. Er det umulig uten sukker? Og kan man lage den med for eksempel kokosmelk? (Det er kanskje en litt gammel tråd dette da..)

Jeg lager denne, og synes det er den minst avanserte Det fordi jeg bruker bare en kjele, og ingen pisking.

o Kjempegod vaniljeis

*2 dl H-melk
*3 dl fløte
*5 eggeplommer
* 25 g sukrinmelis, 3 g splenda, 25 dråper flytande natreen
1 vaniljestang, eller ½ - 1 ts vaniljepulver


Ha melk, fløte og eggeplommer i ei gryte. Visp sammen slik at eggeplommene blander seg med resten. Tilsett vaniljefrø, stenger og søtning. Varm forsiktig opp mens du rører, ha det rett under kokepunktet til det tykner litt. Avkjøl, ha i ismaskinen.

(jeg har blandet søtningen for å unngå kunstig smak. Dette er en blanding jeg har smakt meg frem til)

__________________
trening august:530 min


frøken er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 21-08-11, 15:24   #13
Jabba
Seniormedlem
 
Jabba sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2008
Hvor: Rogaland
Innlegg: 3.348
Jabba er et fyrlysJabba er et fyrlysJabba er et fyrlysJabba er et fyrlysJabba er et fyrlys

Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Opprinnelig lagt inn av frøken, her.

Jeg lager denne, og synes det er den minst avanserte Det fordi jeg bruker bare en kjele, og ingen pisking.

o Kjempegod vaniljeis

*2 dl H-melk
*3 dl fløte
*5 eggeplommer
* 25 g sukrinmelis, 3 g splenda, 25 dråper flytande natreen
1 vaniljestang, eller ½ - 1 ts vaniljepulver


Ha melk, fløte og eggeplommer i ei gryte. Visp sammen slik at eggeplommene blander seg med resten. Tilsett vaniljefrø, stenger og søtning. Varm forsiktig opp mens du rører, ha det rett under kokepunktet til det tykner litt. Avkjøl, ha i ismaskinen.

(jeg har blandet søtningen for å unngå kunstig smak. Dette er en blanding jeg har smakt meg frem til)

Høres nydelig ut! Jeg må visst kjøpe H-melk ser jeg....

__________________
<A href="http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wqoHp4L/" target=_blank>

Jabba er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat
Gammel 21-08-11, 15:45   #14
vimsen85
Seniormedlem
 
vimsen85 sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: Bergen
Alder: 40
Innlegg: 1.441
vimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjentvimsen85 begynner å bli godt kjent

Sv: Is i ismaskin for dummies. Trenger hjelp

Opprinnelig lagt inn av frøken, her.

Jeg lager denne, og synes det er den minst avanserte Det fordi jeg bruker bare en kjele, og ingen pisking.

o Kjempegod vaniljeis

*2 dl H-melk
*3 dl fløte
*5 eggeplommer
* 25 g sukrinmelis, 3 g splenda, 25 dråper flytande natreen
1 vaniljestang, eller ½ - 1 ts vaniljepulver


Ha melk, fløte og eggeplommer i ei gryte. Visp sammen slik at eggeplommene blander seg med resten. Tilsett vaniljefrø, stenger og søtning. Varm forsiktig opp mens du rører, ha det rett under kokepunktet til det tykner litt. Avkjøl, ha i ismaskinen.

(jeg har blandet søtningen for å unngå kunstig smak. Dette er en blanding jeg har smakt meg frem til)

Den så jo super ut! Kanskje det går med kokosmelk istedefor h-melk? Tror jeg skal prøve det. Savner kokosis.. Hadde fått iskremmaskinen min nå, men har ikke rukket å hente den. Må jo teste den ut før jeg reiser til Tyrkia på lørdag

__________________
Bloggen min: http://matvraksblogg.blogspot.com/


vimsen85 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Matlaging for dummies Ignite Spørsmål og svar 43 16-05-10 14:24
Tai Chi for dummies.. Fjonken Trening 2 14-06-06 23:09
hjelp til is i ismaskin? uhan Lavkarbo generelt 26 03-01-06 13:58
Ismaskin: Youghurt-IS! HP Barns kosthold 5 17-08-04 20:30


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:03.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no