Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Certo/jam

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 17-06-10, 14:17   #1
Echo
Seniormedlem
 
Echo sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Innlegg: 940
Echo er en juvelEcho er en juvelEcho er en juvel

Certo/jam

Jeg tenkte jeg får forberede syltetøy sesongen. Har jo bær i fryseren også. Tenkte å lage uten sukker, eventuelt bruke sukrin eller noe. Så hadde jeg tenkt å ha oppi certo eller jam da, men klarer ikke å finne ut hvor mange karbohydrater det innelholder.
Innholdsfortegnelsen på certo er:Fortykningsmidler (E1414, xantangummi), sukker.
Er det noen som vet noe om dette?
Hvordan lager dere syltetøy? Kan man bruke gelatin, kanskje?

Echo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 17-06-10, 14:40   #2
Ferskenbeinet
Seniormedlem
 
Medlem siden: Feb 2010
Hvor: Rogaland
Innlegg: 904
Ferskenbeinet er ny på veien

Sv: Certo/jam

jeg bruker johannesbrødkjernemel som tykning, det fungerer fint! Søter med stevia eller sukrin

__________________

Ferskenbeinet er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 17-06-10, 14:42   #3
Echo
Seniormedlem
 
Echo sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Innlegg: 940
Echo er en juvelEcho er en juvelEcho er en juvel

Sv: Certo/jam

Hvor mye bruker du til f.eks en kilo bær? Og koker du det opp sammen, eller tar du det i til slutt?
Har ringt Kraft food, men de kunne ikke svare før i morgen, så da venter jeg i spenning.

Echo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 17-06-10, 14:52   #4
nellie
Seniormedlem
 
nellie sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: Sarpsborg
Alder: 38
Innlegg: 14.496
nellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisk

Sv: Certo/jam

Certo:
Syltepulver: 72.7 gram karb
Frysepulver: 93.4
Fruktpektin: 42.1

Jam:
syltepulver: 84.7 kh
frysepulver: 81.5

__________________
nellie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo Svar med sitat
Gammel 17-06-10, 14:53   #5
Ferskenbeinet
Seniormedlem
 
Medlem siden: Feb 2010
Hvor: Rogaland
Innlegg: 904
Ferskenbeinet er ny på veien

Sv: Certo/jam

jeg veit ikke, har kun laget i små mengder!

__________________

Ferskenbeinet er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 17-06-10, 15:28   #6
Echo
Seniormedlem
 
Echo sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Innlegg: 940
Echo er en juvelEcho er en juvelEcho er en juvel

Sv: Certo/jam

Opprinnelig lagt inn av nellie, her.

Certo:
Syltepulver: 72.7 gram karb
Frysepulver: 93.4
Fruktpektin: 42.1

Jam:
syltepulver: 84.7 kh
frysepulver: 81.5

Hvor i all verden fant du det? Regner med at det er pr 100 gram? Posen min veier 60 gram.

Her må det finregnes og fintenkes. Jeg kommer jo absolutt billigst unna med fiberhusk da (karber altså), på den andre siden blir det jo ikke så aller verst pr skje.

Echo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 17-06-10, 15:30   #7
nellie
Seniormedlem
 
nellie sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2007
Hvor: Sarpsborg
Alder: 38
Innlegg: 14.496
nellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisknellie er bare helt fantastisk

Sv: Certo/jam

Jaa, er pr 100 gram detta!
Lå inne på utregningsprogrammet jeg bruker

__________________
nellie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo Svar med sitat
Gammel 21-06-10, 11:08   #8
Ferskenbeinet
Seniormedlem
 
Medlem siden: Feb 2010
Hvor: Rogaland
Innlegg: 904
Ferskenbeinet er ny på veien

Sv: Certo/jam

om du tenker å bruke fiberhusk ville jeg prøvd en liten mengde syltetøy først, det har en tendens til å bli som geleklumper i flytende ting! Ville heller brukt JBKM

__________________

Ferskenbeinet er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 21-06-10, 11:53   #9
tina therese
Medlem
 
tina therese sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2010
Hvor: Sørumsand
Innlegg: 93
tina therese er på en erverdig vei

Sv: Certo/jam

jeg tykkner syltetøy med fiberhusk jeg...
går veldig bra det altså...
jeg strør bare bittelitt på toppen,
(omtrent samme mengde som man ville tatt salt på maten
kansje bittelitt mer)
rører rundt og venter i 10-15 minutter for å se om jeg trenger mer...
rører noen ganger i ventetiden også...
Men husk å vente for fiberhusken trenger tid på å tykne...
venter du for kort kan det fort bli for mye fiberhusk og dermed for tykt syltetøy...Det er ikke godt...
Lykke til!

__________________


tina therese er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat
Gammel 24-06-10, 08:47   #10
Echo
Seniormedlem
 
Echo sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Østfold
Innlegg: 940
Echo er en juvelEcho er en juvelEcho er en juvel

Sv: Certo/jam

Takk for det. Jeg skal nok få det til

__________________




Dagbok
Echo er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 06:56.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no