Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Generell ernæringsdebatt

Oppbevaring av mat

Generell ernæringsdebatt Tema som ikke har med begrenset karbohydratinntak å gjøre.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 06-06-08, 10:45   #1
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Oppbevaring av mat

Noen spørsmål om oppbevaring av mat:
-Hvorfor kan man ikke fryse ned igjen kjøtt som er opptint?
-Hvor lenge kan man ha ferske kjøttvarer i kjøleskapet før det er en dårlig idé å spise det?
-Finnes det noen grønnsaker man IKKE burde fryse?
-Hvor lenge holder kjøtt i en fryser?

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 06-06-08, 11:09   #2
raptor
Medlem
 
raptor sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2006
Hvor: I Lofoten
Innlegg: 256
raptor er ny på veien

Sv: Oppbevaring av mat

Har hørt at det vil være en bakterieoppblomstring i kjøtt etter opptining. De fleste bakterier dør ved kuldebehandling, men ikke sporer, og disse blir det liv i ved opptining. Da bør man tilberede maten og spise den. Men tror det går greit å steke\koke opptinet mat, og så fryse det. Tror jeg..

raptor er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lite sukker, lite fett Svar med sitat
Gammel 06-06-08, 13:30   #3
Skytten
Juniormedlem
 
Skytten sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2008
Hvor: Østlandet
Alder: 62
Innlegg: 36
Skytten er på en erverdig vei

Sv: Oppbevaring av mat

Hei
Dette fant jeg på forum.kvinneguiden.no:

Frysing av kjøtt

Generelle innfrysningsregler gjelder for kjøtt også. All slags kjøtt kan fryses. Det er viktig med rask innfrysning, for å forlenge holdbarheten etterpå. Se liste under med oppbevaringstider. Kjøttet bør fryses i passende serveringsvennlige stykker. Det kan være lurt å forkjøle kjøttet i kjøleskap. Det er og lurt å datomerke pakkene og skrive hva de innholder. Kjøtt tines opp i kjøleskap.

Disse tidene kan variere etter innfrysning, behandling, alder osv. Men tidene viser litt når smaken forandrer seg på varen.

Oksekjøtt: Holder 10-12 måneder ved -18 grader
Kalvekjøtt: Holder 6-8 måneder ved -18 grader
Magert svinekjøtt: Holder 6-8 måneder ved -18 grader
Fett svinekjøtt: Holder 3-4 måneder ved -18 grader
Lammekjøtt: Holder 10-12 måneder ved -18 grader
Koteletter: Holder 6-8 måneder ved -18 grader
Terninger av magert kjøtt: Holder 9 måneder ved -18 grader
Terninger av fett kjøtt: Holder 4 måneder ved -18 grader
Kjøttdeig: Holder 4 måneder ved -18 grader
Kokt kjøtt: Holder 2-3 måneder ved -18 grader
Røkte kjøttvarer: Holder 2-4 måneder ved -18 grader
Bacon: Holder 4-6 måneder ved -18 grader
Høns og kylling: Holder 8-10 måneder ved -18 grader
And og gås: Holder 3-5 måneder ved -18 grader
Kalkun: Holder 8-10 måneder ved -18 grader
Småvilt: Holder 3 måneder ved -18 grader
Elg: Holder 10-12 måneder ved -18 grader

Frysing av ferdige retter og annet

Det er mange ferdige retter som kan fryses, og det er en enkel måte å variere kosten på. Og man kan lage opp mye av en rett for så å fryse ned i porsjoner. Noe egner seg ikke til frysing:
Mat med mye majones, mat med mye stivelse(som poteter),ris, pasta, salatblader, fete sauser og en del krydder som blir bitre (paprika, karri, ingefær, hvitløk, korinader, merian, muskatt, salvie, timian, sennep, anis og vanilje.
Ferdige retter avkjøles før frysning og pakkes i egnet emballasje. Det er lurt å krydre etter frysning.

Kjøttretter: Magre retter holer seg opp til 7 mnd, mens fete ca 4 mnd. Dette gjelder både med og uten saus.
Supper: Veldig bra egnet. Holder seg i 8 mnd.
Potetretter: Poteter blir ikke så bra med frysing, men potetmos er bedre.
Grønnsakretter: Egner seg godt til frysing. Kokes ferdige etter frysing.
Salater av grønnsaker: Rå grønnsaker kan fryses, men det tilsettes sitron pga misfarving
Bakverk: Egner seg bra. Holder 1-3 mnd.
Egg: Fryses uten skall og skilt i hvite og plomme.Plommer tilsettes 2%salt eller 5% sukker etter bruk. Plomme og hvite kan fryses sammen hvis de piskes.
Meieriprodukter: melk, fløte, ost(kunn fete) og smør kan fryses.
Krydder: Disse er egnet til frysing:Spisskummen, laurbær, kapers, pepperrot, kanel, nellik og kakao
Krydderurter: Fryses friske og hele, eller hakket i isterninger.
Kraft: Egner seg godt til frysing.


Ellers kan jeg si at jeg stoler veldig mye på luktesansen OG jeg har hatt kjøtt liggende lenger enn det står på enkelte her. Det kommer egentlig mye an på hvor mye fett det er i kjøttet. Er det mye, så harskner det raskere..og det er jo ikke å anbefale

Det var vel ikke svar på alle spørsmålene dine..men nesten

Skytten er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketosekuren:) Svar med sitat
Gammel 06-06-08, 13:39   #4
Alyssa
Seniormedlem
 
Alyssa sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2006
Alder: 47
Innlegg: 4.446
Alyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastiskAlyssa er bare helt fantastisk

Sv: Oppbevaring av mat

Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.

-Hvorfor kan man ikke fryse ned igjen kjøtt som er opptint?

Frysing reduserer forråtnelsesprossessen kraftig, slik at bakterieveksten kontrolleres. Kvaliteten vil allikevel forringes etter hvert.
Gjentatt oppvarming og avkjøling setter fart i bakterieveksten, og det samme gjelder når man tiner opp og fryser ned igjen.
Derimot er det greit å tine opp kjøtt, steke det, og så fryse det ned igjen. For de bakteriene som eventuelt blomstrer opp ved opptiningen, ødelegges når kjøttet blir stekt.

Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.

-Hvor lenge kan man ha ferske kjøttvarer i kjøleskapet før det er en dårlig idé å spise det?

Jeg har hørt at ferske kjøttvarer bør spises innen 2-3 dager.

Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.

-Finnes det noen grønnsaker man IKKE burde fryse?

Agurk og salat er vel det eneste jeg ikke ville fryst, det blir bare helt blaut. Sopp og paprika blir også bløtt, men syns likevel det går fint å bruke det i varm mat etter nedfrysing.

Alyssa er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 07-06-08, 15:26   #5
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Oppbevaring av mat

Takk takk takk !

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 09-06-08, 18:32   #6
Areola
Supermoderator
 
Areola sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2005
Innlegg: 2.025
Areola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt av

Sv: Oppbevaring av mat

http://www.matoppskrift.no/sider/Konsfrysing.asp
og DER fant jeg endelig linken jeg hadde tenkt å gi deg Bedre sent enn aldri!

__________________
Vil du ha en ticker? Les her
Areola er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lchf Svar med sitat
Gammel 10-06-08, 17:28   #7
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Oppbevaring av mat

Kult! Veldig nyttig

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 10-06-08, 20:35   #8
Pearl
Seniormedlem
 
Pearl sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Stavanger
Alder: 66
Innlegg: 3.622
Pearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt av

Sv: Oppbevaring av mat

For en nyttig tråd. Denne vil jeg abbonere på. Noen som vet hvor lenge vi kan oppbevare reker på plastbokser etter de er åpnet også? Det lurte jeg på i morges. Var usikker. Derfor kastet jeg hele greia.

__________________
Min Journal
Pearl er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 10-06-08, 21:23   #9
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Oppbevaring av mat

Reker på lake lukter jo ikke så stas i utgangspunktet, så det er kanskje ikke så lett å si. Men jeg har en greie med max 3 dager i kjøleskapet på mat i åpnet emballasje, bortsett fra ost, da.

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 11-06-08, 00:40   #10
Pearl
Seniormedlem
 
Pearl sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Stavanger
Alder: 66
Innlegg: 3.622
Pearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt av

Sv: Oppbevaring av mat

oooooops. Trodde det varte lengre jeg. Da har jeg veldig ofte levd farlig.

__________________
Min Journal
Pearl er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 11-06-08, 08:08   #11
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Oppbevaring av mat

Det er vel heller min og sambos tulleangst som fører til akkurat dette, men det gjelder vel i størst grad makrell i tomatbokser f.eks, og andre ting som ikke kan lukkes helt når de først er åpnet.
Reker kjøper jeg nesten aldri. Så jeg tar heeeelt sikkert feil!

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 11-06-08, 10:03   #12
noli
Medlem
 
noli sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2008
Alder: 38
Innlegg: 132
noli har en fantastisk aura rundt segnoli har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Oppbevaring av mat

Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.

Det er vel heller min og sambos tulleangst som fører til akkurat dette, men det gjelder vel i størst grad makrell i tomatbokser f.eks, og andre ting som ikke kan lukkes helt når de først er åpnet.

Man får jo kjøpt de fine gule lokkene.
Jeg er superpysete når det gjelder sånne ting, og har makrellen i tomaten ligget mer enn noen dager, får kattene den.

Håper det er greit at jeg spør her:
hvor lenge kan stekt kjøtt ligge i kjøleskapet om det ligger ei en boks, evt. innpakket i plastfolie?

Jeg tenkte å ha middagsrester som lunsj, men blir jo ofte for mye middagsrester for én lunsj, pluss at det er kanskje kjedelig å spise det samme to dager på rad.

En annen ting:
kan kokt blomkål ligge i kjøleskapet og spises dagen etter? Holder smaken seg?

__________________


noli er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 12-06-08, 22:02   #13
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Oppbevaring av mat

Det siste aner jeg ikke, men hva med å fryse ned noe av matrestene?

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 12-06-08, 22:11   #14
Pearl
Seniormedlem
 
Pearl sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Stavanger
Alder: 66
Innlegg: 3.622
Pearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt av

Sv: Oppbevaring av mat

Opprinnelig lagt inn av noli, her.

hvor lenge kan stekt kjøtt ligge i kjøleskapet om det ligger ei en boks, evt. innpakket i plastfolie?
Jeg pleier å bruke den dagen etter og så kaste etter det. Sikkert også litt pysete.


En annen ting:
kan kokt blomkål ligge i kjøleskapet og spises dagen etter? Holder smaken seg?

Jeg synes ikke blomkål smaker godt dagen etter. Desverre. Broccoli synes jeg går bedre.

__________________
Min Journal
Pearl er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 12-06-08, 23:13   #15
noli
Medlem
 
noli sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2008
Alder: 38
Innlegg: 132
noli har en fantastisk aura rundt segnoli har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Oppbevaring av mat

Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.

Det siste aner jeg ikke, men hva med å fryse ned noe av matrestene?

Vi har så liten fryser.

Opprinnelig lagt inn av Pearl, her.

Jeg synes ikke blomkål smaker godt dagen etter. Desverre. Broccoli synes jeg går bedre.

Æsj. Jeg liker ikke broccoli som følge av tvang som barn.

__________________


noli er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 13-06-08, 17:26   #16
Photobscura
Supermoderator
 
Photobscura sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2005
Hvor: ::Oslo Rock City::
Alder: 44
Innlegg: 26.188
Photobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastiskPhotobscura er bare helt fantastisk

Sv: Oppbevaring av mat

Opprinnelig lagt inn av noli, her.

Vi har så liten fryser.


Æsj. Jeg liker ikke broccoli som følge av tvang som barn.

Åh, jeg ønsker meg ekstra fryser!

Jeg har det på samme måte med poteter, flaks for meg

__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski

Siste rest, nytt forsøk:



Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
Photobscura er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ♥The good life♥ Svar med sitat
Gammel 13-06-08, 23:46   #17
noli
Medlem
 
noli sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2008
Alder: 38
Innlegg: 132
noli har en fantastisk aura rundt segnoli har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Oppbevaring av mat

Vi ønsker oss også, vurderer å sette den på det ene gjesterommet.

Hadde ikke vært meg i mot å ikke like poteter, nei. Dessverre er det noe av det beste jeg vet.

__________________


noli er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Kopi av e-mail sendt Mat & Helse Nille Nyheter / media 4 20-02-05 19:10
Mat og Helse om Atkins Aline Induksjonen 7 19-02-05 20:26


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:33.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no