Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Kosthold og helse > Lavkarbo generelt

Paprikapulver

Lavkarbo generelt Generell diskusjon omkring lavkarbo, lavglykemisk og karbohydratkontrollert kosthold.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 07-10-09, 09:47   #1
Seigrobill
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 9
Seigrobill er på en erverdig vei

Paprikapulver

Hei!

Jeg har nettopp startet på ketoylsekuren, og er temmelig oppmerksom på hva jeg putter i meg. Velger bevisst varer som har lite karbis, men jeg regner ikke sammen dag for dag hvor mye karbis jeg får i meg. Rett og slett en nybegynner som er klar for å gjøre en innsats.

Uansett, jeg leste at mer eller mindte alt av krydder og urter var lov. Jeg gjorde et søk på paprikapulver, og fant denne siden:

http://www.matvareguiden.no/matvare422.asp

Her står det at tørket paprikapulver inneholder 55,7g karbohydrater. Nå er det jo ikke så mye man bruker av dette, men en grillet kylling er jo krydret med dette for eksempel, og det blir kanskje fort "noen gram" paprikapulver på en kylling. Jeg liker og å bruke paprikapulver som krydder i andre retter.

Noen synspunkter på dette? Trygt å spise paprikapulver?

Seigrobill er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren Svar med sitat
Gammel 07-10-09, 11:31   #2
Areola
Supermoderator
 
Areola sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2005
Innlegg: 2.025
Areola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt av

Sv: Paprikapulver

Ja, det er fort gjort å glemme at krydder også faktisk som regel er laget av noe som inneholder næringsinnhold og derfor også inneholder noe slags næring selv, men krydder er jo nettopp det. Et krydder. Man bruker ikke mye av det, og jeg tror det skal være vanskelig å komme opp i mengder som teller.
Jeg sjekket krydderglassene til blackboy, og hele glasset med paprika var 60 gram. Det tror jeg var et glass i "vanlig" størrelse, ikke de største.
Jeg vil si at det skal være lov med krydder, så lenge man er obs på at krydder-blandinger ofte inneholder sukker. (da tenker jeg på feks. tacoblandingen. Der er mengden betydelig. Er ikke sikker på andre blandinger. Se på hvor i innholdslista sukker er, jo høyere opp, jo mere er det)

Du kan jo alltids gjøre et forsøk for å se hvor mye krydder du vanligvis bruker? Sett maten din på en vekt, nullstill den, og så kryddrer du. Kommer du opp i mange gram?

__________________
Vil du ha en ticker? Les her
Areola er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lchf Svar med sitat
Gammel 07-10-09, 12:17   #3
Seigrobill
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 9
Seigrobill er på en erverdig vei

Sv: Paprikapulver

Ja, helt klart, det med mengde er jo et veldig viktig poeng, det er jo tross alt ikke så mye man bruker. "Et par gram" paprikapulver er nok en god del mer enn hva som er normalt å krydre en rett med.

Så forresten også at det var en god del kostfiber i paprikapulveret, og det skal vel uansett kunne tekkes fra.

Seigrobill er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren Svar med sitat
Gammel 07-10-09, 12:19   #4
Areola
Supermoderator
 
Areola sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2005
Innlegg: 2.025
Areola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt avAreola har veldig mye å være stolt av

Sv: Paprikapulver

Nei, i norske matvarer er fiberet allerede trukket fra.

__________________
Vil du ha en ticker? Les her
Areola er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lchf Svar med sitat
Gammel 07-10-09, 16:20   #5
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Paprikapulver

Det spørs om du egentlig bruker så mye som "et par gram" hver gang du lager middag med krydderet....
Hvis det gikk 2 gram i slengen, så ville krydderglasset vart ca 15-20 ganger alt etter hvor stort glasset er...

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat
Gammel 08-10-09, 09:08   #6
Seigrobill
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 9
Seigrobill er på en erverdig vei

Sv: Paprikapulver

Ja det var vel noe slikt jeg og kom til å tenke på. Er ikke vant med hvor mye et gram er av diverse varer, er jo stort sett ganske lite uansett hva man snakker om. Men når man snakker om krydder som skal på en matrett så er nok det en god del i overkant av hva man vil bruke ja. Alarm avblåst, men kjekt å få testet ringeklokkene

Seigrobill er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolysekuren Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:26.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no