Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Kake/dessert og snacks

Ostekake à la Lindberg?

Kake/dessert og snacks Her kan du poste dine lavkarbo-oppskrifter av desserter, snacks, lavkarbokaker og andre lavkarbovennlige godterier.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 14-03-10, 12:17   #1
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Ostekake à la Lindberg?

Her er en oppskrift fra dagbladet, de kalte det en litt sunnere ostekake.
Kanskje ikke heeelt Lindberg, men muligens grei å servere i et selskap (i tillegg til Gerds ostekake, selvfølgelig)

2 1/2 dl store havregryn
1 pl kokesjokolade
1 pk gelepulver med bringebærsmak
1 beger Cottage Cheese
1/2 l fruktyoghurt med skogsbær

Rist havregrynene i tørr stekepanne til de er sprø. Smelt sjokoladen i vannbad og rør de sammen med havregrynene.
Klem massen ut i en 24 cm springform og dekk gjerne bunnen med bakepapir slik at den blir lettere å få løs etterpå.
Lag geleen med halv vannmengde og avkjøl uten at det stivner. Mos CC til den er glatt, bland sammen med yoghurten og deretter geleen. La stå til det tykner. Hell i formen og sett i kjøleskap til det stivner

(www.melk.no)

Jeg har tenkt til å gjøre denne mer lavkarbovennlig.
Bytter ut havregryn med nøtter, helt eller delvis.
Bytter ut kokesjokolade med sukkerfri sjokolade/og/eller 87%, helt eller delvis.
Lager gele med Fun Light
Erstatter skogsbæryoghurten med tyrkisk yoghurt eller pisket krem pluss litt bringebær eller skogsbærblanding.

Men så langt har jeg ikke kommet, hehe

(og så trengte jeg en "lur" plass å lagre denne oppskriften...)

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat
Gammel 16-03-10, 20:45   #2
aliasdictus
Medlem
 
aliasdictus sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2010
Hvor: Bergen
Alder: 46
Innlegg: 206
aliasdictus er en juvelaliasdictus er en juvelaliasdictus er en juvel

Sv: Ostekake à la Lindberg?

Hva med å bytte havregrynet med soyaflokker? Jeg har prøvd meg litt frem, og har funnet ut at det går fint å i hvert fall bytte ut deler av havregrynet med soyaflokker...

__________________
Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has. (M.Mead)
aliasdictus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lchf - Svar med sitat
Gammel 17-03-10, 16:58   #3
Gracella
Seniormedlem
 
Gracella sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Finnmark
Innlegg: 2.881
Gracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt avGracella har veldig mye å være stolt av

Sv: Ostekake à la Lindberg?

Så det går bra å riste soyaflokker?

Ellers lagde jeg bunnen med 50/50 hakkede mandler og hasselnøtter som jeg ristet lett.
Dessuten hadde jeg en 6-7 pekanøtter som jeg grovhakket for å få mere smak.

Da jeg skulle lage ostemassen med saft og gelatinplater, gjorde jeg den generaltabben å bare beregne væsken i saften, ikke i hele massen da jeg skulle finne ut hvor mange gelatinplater jeg trengte....
Trenger jeg å si at det ikke gikk så bra??

Jeg løste opp x antall gelatinplater i litt varmt vann, helte ostemassen av kakebunnen og opp i en bolle hvor jeg blandet inn gelatinen.

Helte alt tilbake i formen og lot det stå kaldt. Da stivnet det fint.
Det eneste var at det lå et tynt lag med ustivnet ostemasse rett over bunnen, men det gjorde ikke så mye annet enn for det visuelle...

Men man lærer noe nytt hver dag, hehe

__________________
”Hvis det ikke er meningen at vi skal spise dyr, hvorfor er de da lagd av kjøtt?”-Homer Simpson

Gracella
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Gracella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ferdig på Ketolyse, nå lavkarbokosthold Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Ostekake moinx Kake/dessert og snacks 16 17-01-10 20:22
Ostekake Nevrotica Ketolysekuren 1 09-05-09 20:47
Ketolyse ostekake? moinx Ketolysekuren 36 08-04-09 17:14
Ostekake Marthe Spørsmål og svar 2 15-07-08 16:07
Ostekake? Bathory Spis deg ned i vekt med Skaldeman 1 30-05-08 11:04


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 19:15.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no