Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 29-03-12, 13:49   #1
Charlott
Seniormedlem
 
Charlott sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Skreia, på sjølveste Toten ;)
Alder: 58
Innlegg: 4.182
Charlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastisk

Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?

Denne skal testes! Men, skal appelsinene skrelles?


Appelsinkake


INGREDIENSER:
2 appelsiner
250 g mandler
250 g rørsukker
3 ts vaniljesukker
1 ts natron
6 egg

FRAMGANGSMÅTE:
Vask appelsinene godt og kok dem i vann i 1 time eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den.
La dem avkjøles litt.

Sett steikeovnen på 180 grader.
Mal mandler.

Del appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten.
Kjør til mos i hurtigmikser.

Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.
Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen.
Stek kaken i ca. 1 time.

Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den.
Avkjøl kaken i formen.

Tips: Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft.
Pynt med revet lime- eller appelsinskall.

__________________



Vanligvis er jeg tynn og bedårende, men i dag har jeg fri!

Charlott er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 29-03-12, 13:57   #2
TigerTove
Seniormedlem
 
TigerTove sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Vestfolds dype skoger
Alder: 37
Innlegg: 3.474
TigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjent

Sv: Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?

Med skall Mamma laget denne sist vi var på besøk og fortalte om hele prosessen men kaka var veldig god. Hun søtet forøvrig med stevia.

__________________
"Virkeligheten er det som virker" - Franz Kafka
TigerTove er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Stabilt blodsukker :) Svar med sitat
Gammel 29-03-12, 14:03   #3
Rin
Seniormedlem
 
Rin sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Oslo
Alder: 40
Innlegg: 6.608
Rin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastiskRin er bare helt fantastisk

Sv: Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?

Opprinnelig lagt inn av TigerTove, her.

Med skall Mamma laget denne sist vi var på besøk og fortalte om hele prosessen men kaka var veldig god. Hun søtet forøvrig med stevia.

Det fungerte bra med stevia, så sukker-karamellisering er ikke supernødvendig for suksess? Godt å vite - dette så skrekkelig fristende ut, plutselig! (Selv for en som vanligvis stiller seg ganske likegyldig til appelsin...!)

__________________
Min krympedagbok & Lavkarbosaurus!
-33 kg med ketogen LCHF. Vedlikeholder normalvekta.


Rin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo-høyfett-nullkorn-passemett Svar med sitat
Gammel 29-03-12, 14:04   #4
TigerTove
Seniormedlem
 
TigerTove sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Vestfolds dype skoger
Alder: 37
Innlegg: 3.474
TigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjentTigerTove begynner å bli godt kjent

Sv: Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?

Det "øverste laget" var litt løst, men kun etter at du hadde begynt å spise av den

__________________
"Virkeligheten er det som virker" - Franz Kafka
TigerTove er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Stabilt blodsukker :) Svar med sitat
Gammel 29-03-12, 14:05   #5
Charlott
Seniormedlem
 
Charlott sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2009
Hvor: Skreia, på sjølveste Toten ;)
Alder: 58
Innlegg: 4.182
Charlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastiskCharlott er bare helt fantastisk

Sv: Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?

Takk for hjelpa!

Tenkte jeg skulle teste denne med tagatesse, høres ut som ei skikkelig påskekake

__________________



Vanligvis er jeg tynn og bedårende, men i dag har jeg fri!

Charlott er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat
Gammel 29-03-12, 16:09   #6
Alynna
Seniormedlem
 
Alynna sin avatar
 
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sandvika
Innlegg: 524
Alynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt liktAlynna er veldig godt likt

Sv: Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?

Det blir ikke bittert med det hvite skallkjøttet?

Alynna er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Mest smak igjen for hver karbohydrat :) Ketolyse om jeg ønsker å gå ned i vekt. Svar med sitat
Gammel 04-04-12, 10:39   #7
Okie
Medlem
 
Okie sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2011
Hvor: lite tettsted
Innlegg: 276
Okie er ny på veien

Sv: Skal appelsinene skrelles i denne oppskrifta?

Jeg lagde denne i går. Syns den smakte litt vel bitter mens mannen syns den var god. Jeg syns den ble litt for fuktig også (ligner svamp) av all appelsinen.

Jeg hadde på smør blandet med philiost søtet med sukrin ( som en har på gulrotkake).

Om jeg lager den igjen kommer jeg til å bare bruke saften av to appelsiner og litt skall. Muligens ha i 50g smør.

__________________

Okie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse/ LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Kan jeg erstatte proteinpulver med soyamel i denne oppskrifta? hoppetussa Spørsmål om matvarer og oppskrifter 2 05-08-10 23:40
Finner ikke oppskrifta villebill Ketolysekuren 2 22-04-07 10:46


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:57.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no