Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Kan denne kaka funke med tagatesse?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 27-10-12, 20:30   #1
brdmnd
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2008
Innlegg: 64
brdmnd er ny på veien

Kan denne kaka funke med tagatesse?

Vi har en forferdelig ordning med kake hver fredag på jobb. Kommende uke er det min tur. Jeg tenkte kanskje å prøve denne, muligens med bringebær i stedet for jordbær (hentet herfra).

Dere som har erfaring med å bruke tagatesse, tror dere det vil fungere i denne? Bør jeg lage to kaker også, kanskje, eller kan jeg servere denne med tagatesse til kresne kakemonser? Hvor vanlig er det med vondt i magen av tagatesse, og er det så mye i denne at det kan bli et problem?

Mandelbunn med jordbærmascarponekrem


Mandelbunn:
5 eggehviter (ca 172 gram)
250 gram malte mandler
250 gram siktet melis

Jordbærmascarponekrem:
800 gram friske jordbær
skallet av 2 lime
6 ss sukker
6 gelatinplater
saften av 1 lime

250 gram mascarpone
ca 5,5 dl kremfløte
2 vaniljestenger
2 ss siktet melis

Sett stekeovnen på 180 grader.
Kle bunnen av en springform, ca 24-26 cm i diameter, med bakepapir. Ikke smør formen med smør.
Pisk eggehvitene stive.
Bland sammen mandler og melis. Vend mandler og melis forsiktig inn i eggevhiter.
Hell mandelmassen i formen og glatt til forsiktig med en slikkepott eller spatula.
Stek bunnen midt i ovnen i ca 35 minutter.
Avkjøl bunnen i formen på en rist.
Ta av ringen, og snu bunnen opp ned på en fjøl. Ta av bakepapiret. Snu kaken opp ned på et passende fat. Kremen vil trekke lettere inn når bunnen ligger med den bløte siden opp. Dessuten vil ikke bunnen klistre seg fast til fatet når den ligger med den tørre siden opp.

Vask og rens jordbærene. Skjær bærene i mindre biter.
Dryss over limeskall og sukker, og rør forsiktig.
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter.
Ha limesaft i en liten kjele. Løft gelatinplatene opp av vannet. Ikke klem ut vannet. Legg gelatinplatene i kjelen sammen med limesaften. Varm opp forsiktig til gelatinen har smeltet. Avkjøl litt og hell over bærene. Rør forsiktig.

Pisk sammen mascarpone og kremfløte til en tykk krem. Pisk inn vaniljefrø og melis til slutt.
Vend inn jordbærene i kremen.

Sett en ring fra springformen rundt mandelbunnen. Bre kremen utover bunnen. Det vil se mye ut, men du skal bruke opp all kremen.
Sett kaken i kjøleskapet og la kremen stivne litt, 1-2 timer. Jo lenger du lar kaken stå i kjøleskapet, desto stivere blir kremen. Skjær forsiktig rundt kanten med en tynn kniv. Løsne kakeringen og løft opp.
Pynt kaken med friske jordbær og server.

*Tips:
- Jordbærmascarponekremen passer også fint som fyll i kaker.
- Skjær sukkerbrød i ca 6 x 6 cm firkanter, og legg kremen mellom to lag sukkerbrød. Strø over melis og pynt med friske jordbær og mynte. Server til kaffe eller som dessert.

brdmnd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 27-10-12, 20:52   #2
Mariann S
Seniormedlem
 
Mariann S sin avatar
 
Medlem siden: May 2011
Hvor: Sunnmøre
Alder: 56
Innlegg: 1.353
Mariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt av

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Opprinnelig lagt inn av brdmnd, her.

Mandelbunn:
5 eggehviter (ca 172 gram)
250 gram malte mandler
250 gram siktet melis - ca 100 g tagatesse

Jordbærmascarponekrem:
800 gram friske jordbær
skallet av 2 lime
6 ss sukker - 2-3 ss tagatesse
6 gelatinplater
saften av 1 lime

250 gram mascarpone
ca 5,5 dl kremfløte
2 vaniljestenger
2 ss siktet melis - 0,5 - 1 ss tagatesse

Funkar heilt sikkert bra den

Men om du ikkje må lage akkurat dinna, kan du prøve ostekaka mi, den er knallgod

Nokre får vondt i magen av tagatesse, andre ikkje.

Mariann S er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo, BMI 21 ♥ Svar med sitat
Gammel 27-10-12, 23:45   #3
brdmnd
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2008
Innlegg: 64
brdmnd er ny på veien

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Opprinnelig lagt inn av Mariann S, her.

Funkar heilt sikkert bra den

Men om du ikkje må lage akkurat dinna, kan du prøve ostekaka mi, den er knallgod

Nokre får vondt i magen av tagatesse, andre ikkje.


Takk for svar og omregning! Det kaller jeg service!

Din oppskrift så absolutt interessant ut, den også, og sikkert litt rimeligere ...

Men hvordan er dette med magevondt - har det noe med mengde å gjøre, eller får de som får vondt vondt uansett - og hvor ille er det?

brdmnd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 27-10-12, 23:59   #4
Mariann S
Seniormedlem
 
Mariann S sin avatar
 
Medlem siden: May 2011
Hvor: Sunnmøre
Alder: 56
Innlegg: 1.353
Mariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt av

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Opprinnelig lagt inn av brdmnd, her.

Takk for svar og omregning! Det kaller jeg service!

Din oppskrift så absolutt interessant ut, den også, og sikkert litt rimeligere ...

Men hvordan er dette med magevondt - har det noe med mengde å gjøre, eller får de som får vondt vondt uansett - og hvor ille er det?

Berre hyggelig
Eg er av dei heldige som ikkje kjenner noken ting, so eg kan egentlig ikkje svare.
Men det er vel kraftige mageknip og luftsmerter som blir resultatet.

Mariann S er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo, BMI 21 ♥ Svar med sitat
Gammel 28-10-12, 00:35   #5
Bik
Seniormedlem
 
Bik sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2011
Hvor: Troms
Innlegg: 796
Bik har en fantastisk aura rundt segBik har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Har ikke hørt om mageknip når det gjelder tagatesse, men jeg kan få litt sår hals av den om jeg spiser for mye. Men et kakestykke eller to er ingen problem. Jeg har servert kaker med tagatesse flere ganger uten at noen har nevnt magevondt etterpå. Er vel helst maltodin som gir mageknip.

Med tagatesse bør du dempe temperaturen på ovnen til 160 grader.
Tips til mandelbunn. Ha i et par-tre ss smeltet smør, så blir den ikke så tørr

__________________


Bik er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egendefinert Svar med sitat
Gammel 28-10-12, 00:36   #6
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Jeg får luft i magen av tagatesse, det er ikke mye som skal til...

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 28-10-12, 00:40   #7
Bik
Seniormedlem
 
Bik sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2011
Hvor: Troms
Innlegg: 796
Bik har en fantastisk aura rundt segBik har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Opprinnelig lagt inn av Gerd, her.

Jeg får luft i magen av tagatesse, det er ikke mye som skal til...

Okei, da reagerer man forskjellig på de enkelte søtstoffene.

__________________


Bik er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egendefinert Svar med sitat
Gammel 28-10-12, 09:30   #8
Dietta
Seniormedlem
 
Dietta sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Buskerud
Alder: 58
Innlegg: 5.921
Dietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastisk

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Jeg får også luft av tagatesse. Myye luft.
Baker MariannS sin ostekake, og et stykke går helt bra. Tar jeg to eller mer, så blir det liv i stua ja

__________________
Den som venter på no' godt.....
Dietta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Jeg er ikke tjukk - bare litt for kort.... Svar med sitat
Gammel 28-10-12, 10:57   #9
Imse
Seniormedlem
 
Imse sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
Imse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastiskImse er bare helt fantastisk

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Jeg får også veldig mye luft i magen av tagatesse,men jeg kommer nok til å kjøpe det til jul for å bruke i brune pinner. I denne kaka hadde jeg nok brukt steviosa eller sukrin + og smakt meg til passe sødme. Kaka høres helt himmelsk ut!

Imse er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20 Svar med sitat
Gammel 29-10-12, 19:28   #10
brdmnd
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2008
Innlegg: 64
brdmnd er ny på veien

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Takk for alle tips! Steviosa synes jeg smaker ... ja, det egner seg ikke på trykk. Og heller ikke sukrin synes jeg riktig at jeg kan by folk på, derfor tror jeg at jeg prøver med tagatesse. Mulig jeg lager en med sukker også...

brdmnd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 02-11-12, 23:10   #11
brdmnd
Medlem
 
Medlem siden: Jul 2008
Innlegg: 64
brdmnd er ny på veien

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Gjett om denne kaka funka med tagatesse! Jeg laget ei med sukker også, men det gikk faktisk mest av den med tagatesse!

Jeg laget den med en blanding av bringebær og bjørnebær, og så var jeg såpass "kjip" at jeg syntes det fikk holde med frø fra ei vaniljestang per kake. Det blir i og for seg ei dyr nok kake uansett. Jeg vet ikke heeelt hvor mye mascarponen gjorde av seg i all kremen, men det spiller i grunnen ingen rolle, kaka ble fantastisk god!

brdmnd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 03-11-12, 00:13   #12
Mariann S
Seniormedlem
 
Mariann S sin avatar
 
Medlem siden: May 2011
Hvor: Sunnmøre
Alder: 56
Innlegg: 1.353
Mariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt avMariann S har veldig mye å være stolt av

Sv: Kan denne kaka funke med tagatesse?

Så bra at den vart vellykka då

Mariann S er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo, BMI 21 ♥ Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Må vise dere kaka til min 9-åring i helga Disen Generell diskusjon 6 23-05-12 17:29
Noen som har prøvd denne kaka? Marella77 Spørsmål om matvarer og oppskrifter 9 14-12-11 23:50
Kommer dette til å funke? LM1 Spørsmål og svar 18 31-07-11 00:56
Det selges mye dumt her i verden, men dette her må vel ta kaka? Haha marjusen Ketolysekuren 13 26-10-10 16:56


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:58.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no