Søk i lavkarbosidene:
Tilpasset søk
Gå tilbake   Lavkarbo.no :: Karbojunkie > Oppskrifter, bøker og andre tema > Oppskrifter > Spørsmål om matvarer og oppskrifter

Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter.

Del denne siden:

Svar
 
Trådverktøy
Gammel 06-01-12, 22:17   #1
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

I dag lagde jeg fiskekaker på lavkarbovis og de ble faktisk kjempegode.
Jeg brukte fiskerester fra fryseren; en pakke frossen torsk, 3-400g lyrfillet og en stor selvfisket makrell.
Alt ble hakket i foodprosessor sammen med masse fløte, 2 egg, 2-3 dl rapsolje, salt, pepper og gressløk.

Farsen ble fin og fast og jeg stekte dem i en blanding av smør og rapsolje.

Men så kommer spørsmålet: Jeg skulle ønske de ble mer kremet, slik som vanslige fiskekaker man kjøper... litt sånn som fiskepudding... hvordan får man til det?
De kunne også ha vært litt mer sammenhengende etter min smak, for de var litt vanskelige å steke uten å falle fra hverandre.

Kakene må være glutenfrie og så lavkarbo som mulig

Noen som har tips her?

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Gammel 06-01-12, 22:19   #2
langaard
Seniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 6.428
langaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisk

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Opprinnelig lagt inn av FrkMarge, her.

I dag lagde jeg fiskekaker på lavkarbovis og de ble faktisk kjempegode.
Jeg brukte fiskerester fra fryseren; en pakke frossen torsk, 3-400g lyrfillet og en stor selvfisket makrell.
Alt ble hakket i foodprosessor sammen med masse fløte, 2 egg, 2-3 dl rapsolje, salt, pepper og gressløk.

Farsen ble fin og fast og jeg stekte dem i en blanding av smør og rapsolje.

Men så kommer spørsmålet: Jeg skulle ønske de ble mer kremet, slik som vanslige fiskekaker man kjøper... litt sånn som fiskepudding... hvordan får man til det?
De kunne også ha vært litt mer sammenhengende etter min smak, for de var litt vanskelige å steke uten å falle fra hverandre.

Kakene må være glutenfrie og så lavkarbo som mulig

Noen som har tips her?

Hva med og blande litt jbk i farsen?

langaard er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 06-01-12, 22:56   #3
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Opprinnelig lagt inn av langaard, her.

Hva med og blande litt jbk i farsen?

Vl det gjøre dem mer "pudding"-aktige da?
Jeg lurte på om jeg burde hatt i litt fiberhusk, men vet ikke om det passer i fiskekaker

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Gammel 06-01-12, 23:00   #4
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Jeg bruker fiberhusk i kjøttkaker/medisterkaker

F.eks. her http://forum.lavkarbo.no/album.php?a...pictureid=2968

Så ser du litt mengdeforhold

Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat
Gammel 07-01-12, 00:52   #5
langaard
Seniormedlem
 
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 6.428
langaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisklangaard er bare helt fantastisk

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Opprinnelig lagt inn av FrkMarge, her.

Vl det gjøre dem mer "pudding"-aktige da?
Jeg lurte på om jeg burde hatt i litt fiberhusk, men vet ikke om det passer i fiskekaker

Jbk og fiberhusk smaker jo ingenting, verd et forsøk

langaard er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 07-01-12, 01:34   #6
Lemen
Seniormedlem
 
Lemen sin avatar
 
Medlem siden: May 2006
Alder: 45
Innlegg: 2.788
Lemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastisk

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

På God Morgen Norge lagde Wenche her en dag fiskeboller, men det ble brått til fiskekaker fordi konsistensen ikke ble bra nok til å bli fiskeboller. Nå var dette riktig nok helt ordinær fiskemat og ikke lavkarbo, men forklaringen til Wenche på at de ble så skjøre var at fisken var fryst, og da mistet man den gode bindeevnen til fisken. I tillegg burde fisken og de andre ingrediensene være iskalde når man lager farsen.

Se link til forklaringen hennes her:

http://webtv.tv2.no/webtv/?progId=584410&treeId=777

__________________



Lemen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 07-01-12, 03:53   #7
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Ja nå hadde min fisk vært fryst riktignok..., men jeg har prøvd å lage fiskekaker før med fersk fisk og den ble heller ikke slik "pudding" aktig... altså mer som fiskepudding, ikke som seikarbonader om dere skjønner?

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Gammel 07-01-12, 10:36   #8
Dolsi
Seniormedlem
 
Medlem siden: May 2010
Innlegg: 1.081
Dolsi er en juvelDolsi er en juvelDolsi er en juvel

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

For å få fiskemat puddingaktig slik industrifiskematen er, så må man rett og slett spe dem godt.
Det får man vel neppe til med lavkarbo, dessverre.
Selv er jeg ikke glad i fisk så jeg liker godt fiskemat som er veldig spedd. Jo mindre fiskesmak på fiskematen, jo bedre liker jeg det, men jeg vet jo at da er fiskematen veldig spedd og med det, langt fra lavkarbo.
Prøvde å lage fiskekaker selv uten å spe de noe særlig,men det ble ikke noe godt, smakte alt for mye fisk, og ble som beskrevet her, porøse og langt fra puddingaktige

Dolsi er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 07-01-12, 10:46   #9
Dietta
Seniormedlem
 
Dietta sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2009
Hvor: Buskerud
Alder: 59
Innlegg: 5.921
Dietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastiskDietta er bare helt fantastisk

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Kanskje det ville hjelpe hvis du øker mengde fløte og heller bruker mindre olje ?

__________________
Den som venter på no' godt.....
Dietta er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Jeg er ikke tjukk - bare litt for kort.... Svar med sitat
Gammel 07-01-12, 10:48   #10
Dolsi
Seniormedlem
 
Medlem siden: May 2010
Innlegg: 1.081
Dolsi er en juvelDolsi er en juvelDolsi er en juvel

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

I kjøpefiskekaker er det potetmelet som gjør de puddingaktige, så jeg vil tro man må spe med noe erstatning for potetmel dersom det finnes noe slikt som egner seg når man lever lavkarbo

Dolsi er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat
Gammel 07-01-12, 10:50   #11
Lemen
Seniormedlem
 
Lemen sin avatar
 
Medlem siden: May 2006
Alder: 45
Innlegg: 2.788
Lemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastisk

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Opprinnelig lagt inn av FrkMarge, her.

Ja nå hadde min fisk vært fryst riktignok..., men jeg har prøvd å lage fiskekaker før med fersk fisk og den ble heller ikke slik "pudding" aktig... altså mer som fiskepudding, ikke som seikarbonader om dere skjønner?

Det var vel egentlig ikke puddingkonsistens jeg først og fremst tenkte på da jeg skrev det med fersk fisk og iskalde ingredienser, men på bindeevnen siden du sa de falt fra hverandre da du stekte de. Det blir vel to forskjellige ting?

__________________



Lemen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat
Gammel 07-01-12, 11:03   #12
Nerthus
Seniormedlem
 
Nerthus sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Østlandet
Alder: 54
Innlegg: 6.244
Nerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastiskNerthus er bare helt fantastisk

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Må du ha olje i? Jeg har laget disse flere ganger (uten bacon), og selv om de ikke blir så faste som butikkfiskekaker, så er det ingen problem og steke de eller ha de i saus når de skal varmes opp uten at de holder på å falle fra hverandre

Det er alfa og omega at man bruker kalde ingredienser (og setter inn i kjøleskap imellom "batchene". Bruk søen fra den tinte fisken også. Og saltet gjør en virkelig hovedoppgave med å binde sammen. (Masse egenerfaring hehe).

Det er ikke noe problem og bruke frossen fisk ihvertfall!

Nerthus er avlogget   Min kostholdsfilosofi: På sukkerkjøret etter røykeslutt :/ Svar med sitat
Gammel 07-01-12, 16:51   #13
FrkMarge
Seniormedlem
 
FrkMarge sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 920
FrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlysFrkMarge er et fyrlys

Sv: Fiskekaker - hvordan få dem mindre porøse?

Her var det mange gode tips

Om jeg skal ha mer fløte i ville det ikke vært farse men suppe... jeg brukte godt over en putt med fløte til den mengden fisk jeg hadde i + litt vann som jeg risitet ut kartongen med. jeg brukte ikke mye olje heller i forhold til fisk.
Farsen var for løs til å kunne rulles i hånden, jeg "satte" dem i pannen med 2 skjeer.

Fisken var iskald, og faktisk ikke helt tint når jeg kjørte den i hurtigmikser. Saltet hadde jeg i nettopp pga bindeevnen fordi jeg regnet med at det var det samme der som med kjøttdeig? (Jeg har vokst opp med en mor som har gått på gammeldags husmorskole, så jeg har fått mange gamle tips inn med morsmelka ).

Ang mel, så vet jeg at det er en eller annen form for mel i alle slike kaker opprinnelig..., men siden kjøttkakene mine fint klarer seg uten hvetemelet jeg før brukte, så håpet jeg at det var sånn med fiskekaker også
Nå er jo potetmel bedre for meg enn hvetemel da (har glutenintoleranse)... jeg kan jo vurdere å teste det ut og se hvordan det blir med potetmel (på tross av lavkarboen??)

Fiskesmak gjør ingenting. Smaken liker vi alle sammen. Gutten på 8 skrøt masse av kakene og spiste 4 stykker til middag. Så utvanning av smak er ikke noe must her hos oss.

__________________



FrkMarge er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse/LCHF Svar med sitat
Svar


Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester)
 

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum

Lignende tråder
Tråd Trådstarter Forum Svar Siste innlegg
Deilige fiskekaker! Albertine Middag 11 25-03-14 19:32
Fiskekaker Shooterr Lavkarbo generelt 8 16-10-09 18:44
Hvordan få skriftstr mindre? Sophie Forumrelaterte spørsmål og tilbakemeldinger 5 03-09-09 10:43
Fiskekaker cilemora Dr Lindbergs 3 08-11-07 16:32
fiskekaker? stinasol Middag 3 06-09-06 21:44


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:35.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no