Søk i lavkarbosidene: |
![]()
Tilpasset søk
|
|
Spørsmål om matvarer og oppskrifter Her kan du stille og finne svar på spørsmål om matvarer, produkter og oppskrifter. |
Del denne siden: |
![]() |
|
Trådverktøy |
![]() |
#1 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Langtidssteking/bakingJeg har begynt å langtidssteke/bake oftere og oftere.
__________________
Æ står han a! ♥
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥
![]() |
![]() |
#2 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2011
Innlegg: 958
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingLangsteker og braisserer ofte, gjerne når jeg har stykker av bog, lårtunge,skulder og nakke. Bruker gjerne et døgn ettersom stykkene er litt store |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#3 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/baking
HVor mange grader bruker du?? Jeg har hørt at det skal holde med 62 grader.
__________________
Æ står han a! ♥
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥
![]() |
![]() |
#4 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2010
Hvor: Trøndelag
Alder: 57
Innlegg: 5.374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingLangtids og langtids - akkurat nå står det en hjortesteik i leirgryta i ovnen og der skal den få stå i ca. 3,5 time sammen med gulrøtter, løk og epler i biter. Mmmm....!
__________________
Uansett hvor sakte du løper, knuser du alle som ligger på sofaen! http://lilletrilles.blogspot.no/ |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo :)
![]() |
![]() |
#5 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2011
Innlegg: 958
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingTemperaturen av henger av kjøttet, men har den på det som skal være kjernetemp |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#6 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingJeg tenkte å langtidssteke en svinestek i morgen. Jeg har bare prøvd det med kalkun, og den ble supersaftig! |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20
![]() |
![]() |
#7 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2008
Innlegg: 1.098
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/baking
Jeg pleier ta ut på 68 grader, i følge matprat/opplysningskontoret for egg og kjøtt er svin medium stekt ved 70 grader kjernetemperatur. Gjennomstekt ved 76. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: litt egenkomponert
![]() |
![]() |
#8 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2005
Hvor: Hedmark
Innlegg: 9.680
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/baking
Takk! Det er kanskje rosa biff som er 65 grader? |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Ketogent 0-20
![]() |
![]() |
#9 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/baking
Jeg tenker ikke på kjernetemeratur i det hele tatt for den korrigerer jeg når kjøttet begynner nærme seg ferdig. Med temperatur mener jeg den temperaturen man kan steke kjøttet på, leeeenge, uten at det blir verken rått eller for stekt.
__________________
Æ står han a! ♥
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥
![]() |
![]() |
#10 |
Seniormedlem
Medlem siden: Oct 2010
Innlegg: 582
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingJeg langtidssteker det meste jeg, pakker i folie eller pose sammen med grønnsaker og krydder, og stiller inn ovnen så nær den endelige kjernetemperaturen som mulig. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert er vel beste ordet. Nesten ketogent, men ligger nærmere Lindberg enn Ketolyse nå
![]() |
![]() |
#11 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/baking
__________________
Æ står han a! ♥
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥
![]() |
![]() |
#12 |
Seniormedlem
Medlem siden: May 2011
Hvor: Sunnmøre
Alder: 57
Innlegg: 1.353
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingVi har langsteikt ett lammelår no. Det var omtrent 3 kilo. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Generell lavkarbo, BMI 21 ♥
![]() |
![]() |
#13 |
Seniormedlem
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 1.762
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingNoen som vet hvor mye strøm ovnen da kan bruke?.. lager ofte yogurt (24t)
__________________
Paleolitisk lav Oksalat kosthold ![]() |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: eat real food - paleo
![]() |
![]() |
#14 |
Medlem
Medlem siden: Jun 2006
Innlegg: 400
![]() |
Sv: Langtidssteking/bakinghar akkurat tatt et lammelår ut av ovnen, har stått siden klokka var 10-11 på morran i dag. Ovnen min går ikke lengre ned enn 80, så da steker jeg på det. Kjernetemp 65 grader. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ketolyse
![]() |
![]() |
#15 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2011
Innlegg: 958
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingLårtunge er utrolig smaksrikt og kan bli mørt dersom en behandler det riktig. En av favorittstykkene mine |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#16 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2010
Hvor: Sandvika
Innlegg: 524
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingJeg hiver den brunede maten i en pose, knyter igjen (passe på å ikke få luftlommer). Deretter tar jeg en diger kjele, og fyller den med det varmeste vannet fra springen, som faktisk holder rundt 60-70 grader, denne går så litt ned pga kjøtt og kjele, men man kan ha i vann i to omganger for å varme opp kjelen om man trenger det. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Mest smak igjen for hver karbohydrat :) Ketolyse om jeg ønsker å gå ned i vekt.
![]() |
![]() |
#17 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jul 2011
Innlegg: 958
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/baking
Dette er jo tilnærmet sous-vide! |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#18 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2011
Hvor: Lørenskog
Alder: 49
Innlegg: 2.250
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/bakingJeg ønsker meg sånn elektronisk termometer igjen, vet man får kjøpt det "overalt" men jeg glemmer det ALLTID! Ovnen min har kun veiledende temperaturer, 50 grader på ovnen er nemlig 80 grader i kjøttet oppdaget jeg i går. Men lammesteka ble grei, stekt i stekepose hele dagen. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#19 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/baking
Note to Qlio - stikk innom Jernia og kjøp termomenter.
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere.
![]() |
![]() |
#20 |
Seniormedlem
Medlem siden: Feb 2011
Hvor: Lørenskog
Alder: 49
Innlegg: 2.250
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/baking
De selges til og med på enkelte matbutikker, men da er det som regel rett før lønn og jeg prioriterer annerledes.... skal kjøpe, denne uka. |
![]() |
Min kostholdsfilosofi: LCHF
![]() |
![]() |
#21 |
Seniormedlem
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 11.548
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sv: Langtidssteking/baking
__________________
Æ står han a! ♥
|
![]() |
Min kostholdsfilosofi: ♥ Lavkarbo ala Kanutt ♥
![]() |
![]() |
Aktive brukere som ser på denne tråden: 1 (0 medlemmer 1 gjester) | |
|
|
![]() |
||||
Tråd | Trådstarter | Forum | Svar | Siste innlegg |
Sukrin og baking | Froskeprinsessen | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 4 | 30-09-11 17:03 |
Baking ... | ida petrine | Spørsmål og svar | 5 | 19-07-11 21:46 |
Mel, baking? | Stilken | Spørsmål om matvarer og oppskrifter | 2 | 12-05-09 19:55 |
Splenda til baking | Suzy | Spørsmål og svar | 1 | 02-08-07 22:40 |
Atkins Baking mix | Solferino | Generell diskusjon | 11 | 04-11-04 12:59 |