View Full Version : Hva skal du ha til middag i dag-tråden!
Resten av middagen fra søndag: lettsaltet sideflesk som har godgjort seg i römertopfen i fire timer sammen med løk, hvitløk,kålrot,knutekål og timian.
Flyvende Jakob :spisesnakyammie!!!!
Flyvende Jakob :spisesnakyammie!!!!
Hva er det:confused:
Hot kyllingsuppe med karri (http://www.tine.no/7974.cms)
Bare uten eple og med mindre løk :)
Flyvende Jakob kort fortalt:..først plukker jeg en grilla kylling, legg til sides. stek bacon i terninger,, skjær opp paprika og løk, som får steke med på slutten. Ha i en kremfløte, chili paste (forsiktig, smak deg frem) og litt hønsebuljong(ikke et must) kan også ha i karri viss en liker det bedre.. har så i kyllingen, og over i en ildfast form, har list ost på toppen av og til.. inn i ovnen, 200gr ca 15min.. serveres med en god salat, eller alene..
Håper dette ver forståelig, har ikke aen oppskrift, smaker meg frem.. og det smaker selvfølgelig godt med flere grønnsaker oppi og viss en vil det. Kun fantasien som setter grenser her.. Har laget dobbel porsjon i dag, så jeg kan fryse i porsjoner, kjempe grei å ha med på jobb. :D
Flyvende Jakob kort fortalt:..først plukker jeg en grilla kylling
Er det ikke litt sent å plukke kyllingen når den er grillet da? :D
Her blir det hamburgere med ost, og speilegg. Enkelt og godt.
Er det ikke litt sent å plukke kyllingen når den er grillet da? :D
Her blir det hamburgere med ost, og speilegg. Enkelt og godt.
Haha.. :o du mener hva jeg forstår.. :lol:
Bogsteik som er saltet, pepret og sniksennepifisert (mannen innbiller seg han ikke liker sennep). Er forresten sukkerfri sennep. Som tilbehør: rema sin selskapsblanding, surkål og hjemmelaget saus av et eller annet slag.
Etter et dypdykk i fryseren kom jeg opp igjen med en glemt pakke andebryst :sikle: så det blir andebryst sechuan.
http://dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Middag/Fisk-og-skalldyr/Hvit-fisk/Torsk-med-bacon-og-blomkålstappe
Denne vil jeg lage i morgen, uten poteter selvfølgelig :) i dag ble det ikke noen middag...
Middag #1: torsk trukket i smør, salt, fersk chille og dill med blomkålmos, masse stekte baconterninger, aspargestopper og saus laget på smørblandingen fisken trakk i.
Middag#2: Stekt entrecotè med fløtesurrede grønne grønnsaker :D
Hamburger av kjøttdeig og worchestershire saus med seterrømme, jalapenos og salsa. I love it! :D
teleslynga
12-10-11, 10:13
I går indisk gryte: kokte herm. tomat + kokosmelk en stund og moste med stavmikser, tilsatt tre løk, noen hvitløkfedd og etpar chili som var stekt myke i olje, tre-fire selleristenger og ca. 50 g grønne linser, kokte alt mørt og smakte til med garam masala. Tilsatte så paprika og sukkererter i strimler og stekte strimler av kyllingfilet og lot koke litt til. Serverte med cashewnøtter og kokosmasse.
Oregano- og basilikum-pannekake/omelett-sak. Med gratinert ost på.
Idag ble det kjøttkake og ost.
Boknafisk m/stekt bacon og brokkolli:sikle:
Kjøpte dampepølse, bacon, knaskegulrot, den minste kålroten jeg fant, paprika og fløte. Kuttet alt i terninger (pølsen også, men først etter at den var tilberedt). Kokte kålrabien litt. Dampet pølsen (ligger i navnet), stekte bacon. Lagde en hvit saus av fløte, vann, jbkm og noe vann fra dampingen. Slengte alt sammen oppi og varmet opp. Pepret og hadde også oppi muskat. Very good.
Boknafisk m/stekt bacon og brokkolli:sikle:
:sikle:
Det blei thaimat i dag...
Surra hvitløk, ingefær og chili med olje
Tømte over en boks kokosmelk
Hadde i en gjeng limeblader og litt fiskesaus samt litt karri.
I ny panne stekte jeg kylling og sopp som jeg hadde i sausen etterpå.
Heiv oppi noen sukkererter og runda av med en ss sukrin.
(litt sukker runder av smaken og er helt vanlig i all mat i Thailand. Men kan sløyfes for den som ikke vil bruke søtningsmiddel.)
:)
Andebryst med ingefærsoppsaus
Min middag i dag.. var reine gorme-maten...nyy..delig..
Oksekjøtt-biter kokt i buljongvann m/krydder+fløte. Tilbehør.. forvellet..Blomkål, Brokkoli, gulrot.. Enkelt..men godt..
Crackslaw:)
Og det er:confused:
Google is your friend:)
http://247lowcarbdiner.blogspot.com/2009/05/crack-slaw-in-5-minutes.html
Google is your friend:)
http://247lowcarbdiner.blogspot.com/2009/05/crack-slaw-in-5-minutes.html
Så godt ut:)
Har fått dilla på kjøttkaker, så idag ble til både til frokost og middag. Til middag tok jeg smør over en stor en og ved siden av hadde jeg peanøtter og gulost.
I dag er siste dagen med middag jeg må lage selv før helgen, for da skal jeg og mannen til mor og bli bortskjemt! Min mor er også lavkarbo, så det er null problem. Så i dag fant jeg ut at jeg kunne lage noe særs godt. Det ble reinsdyrskav, bacon, paprika, sopp, et par knaskerøtter, rømme, kraft osv. Ble veldig godt.
Laks og sjøtunge i langpanne med creme fraiche, fløte, urter og grønnsaker.
Smakte fortreffelig!
Dette var min middag i dag :smile:
Ribbe, blomkålmos, asparges, og ribbefett.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=522&pictureid=3143
Dette var min middag i dag :smile:
Ribbe, blomkålmos, asparges, og ribbefett.
Åhhh!!! Det så vel godt ut :sikle:
Dette var min middag i dag :smile:
Ribbe, blomkålmos, asparges, og ribbefett.
Åhhh! Det var dårlig gjort å vise det bildet når jeg ikke har ribbe selv! hehe! :sikle:
I dag blir det komle og salt lammekjøtt til gjengen min.
Komle er ikke akkurat mat for mitt blodsukker, så jeg har laget en blackeyebean-salat til meg som jeg tenker å spise sammen med det salte lammekjøttet.
edit; sjekket på diett.no bare på moro hvor mye karbohydrater mine komler inneholder.
1 normal komle inneholder 63,5 karbohydrater!!!
Åhhh! Det var dårlig gjort å vise det bildet når jeg ikke har ribbe selv! hehe! :sikle:
Hehe. Ja, jeg tenkte jeg kom til å friste noen ;)
Kylling og chevre-salat på Egon.
lakseburger med salat, ost og rømmedressing :)
BIFF fra den argentinske pampasen, selvdød ku antageligvis. De blir gode og møre etter et par uker i sola.
BIFF fra den argentinske pampasen, selvdød ku antageligvis. De blir gode og møre etter et par uker i sola.
:eek::lol:
Kjøttkake igjen. Med smeltet smør og ost. Helt dilla.
Det ble rett og slett dampede grønnsaker med halvsmeltet smør og litt salt.
Men så spiste jeg hjorteskav med fløte&soppsaus til frokost da... Med fløtemosede grønnsaker, litt stekt potet og løk.
Det ble rett og slett dampede grønnsaker med halvsmeltet smør og litt salt.
Men så spiste jeg hjorteskav med fløte&soppsaus til frokost da... Med fløtemosede grønnsaker, litt stekt potet og løk.
Og så mener mange at lavkarbere spiser så kjedelig frokost ;)
Og så mener mange at lavkarbere spiser så kjedelig frokost ;)
... og så lite grønnsaker... :p
Hyttetur med forståelsesfulle venninner i helga. I går fikk jeg lage maten...
Grytekjøtt kokt i to timer med hvitløk og ingefær
Tilsatt tomatpure, løk, champignon, sitronsaft, chili, rømme, fløte, salt og pepper.
Tilbehør: blomkål og brokkoli, samt ris til de andre.
Nam! :p
Gresskarsuppe med fløte, stekefleskbiter og tørket kantarell... Yumm!
Modifisert fårikål - får, kål, squash, fløte, salt, pepper og rosmarin.
Sambo'n stakk av med halvparten, selv om han alt hadde spist middag, det luktet og smakte visst så godt.
Gjengen min fikk stekt komle, salt lammekjøtt og røkt pølse.
Jeg woket salt lammekjøtt og røkt kjøttpølse sammen med kål, kålrot, gulrot, gul paprika og løk, og det smakte snadder (faktisk måtte de andre borti og fingre i min mat:D)
Har vært hos mor i helgen, og her ble det bare snaddermat.
Fredag: hjemmelaget tomatsuppe med egg fra hønene på tunet, og dampepølse.
Lørdag: taco, lavkarbo of course.
I dag: Kylling med bacon surra rundt, grønnsaker, salat og blåmuggostsaus med kraft fra kyllingen.
Steikt torsk, servert med sellerirotmos og masse grønsaker :hungry:
http://3.bp.blogspot.com/-UZgDBScNcW4/TpsW4EkN5LI/AAAAAAAAFfc/mXHAelJ47sY/s320/0033+steikt+torsk.JPG
Fårikål både til frokost og middag:D
Steikt torsk, servert med sellerirotmos og masse grønsaker :hungry:
http://3.bp.blogspot.com/-UZgDBScNcW4/TpsW4EkN5LI/AAAAAAAAFfc/mXHAelJ47sY/s320/0033+steikt+torsk.JPG
Da slapp jeg å tenke mer på hva jeg skal spise til middag i dag :D
Gleder meg :sikle:
Frøy sine greske kjøttboller med frisk oregano og fetaost, tzatsiki og noe tilbehør..
Fårikålen står og puttrer.
ribbe, brun saus, dampa grønnsaker og coleslaw:D
Skal forsøke meg på thaisuppe. Red curry paste blandet med kokoskrem, også med grønnsaker, chili og scampi oppi.
kokte opp blomkål og litt gulrot.Så en boks skinnfrie tomater med litt salt +pepper og 2 ts tomatpure.Alt over i samme kjele ,litt tykk suppe med grønt i.
Ble fakisk veldig godt og jeg har rester igjen til frokosten i morra!! Skal da steke litt bacon og sjekke om det smaker til sausen
Lettvint: kald, godt stekt kyllingfilet, en bit vellagret sveitserost, sennep og smeltet smør.
Meatza med sellerirotfries :)
Kyllinglår med grønsakstuing:)
I dag ble frokostlunchen reinsdyr og høvlede rotgrønnsaker med smør... Rester fra helga gjør mandagen litt lettere. :)
I dag blir det svinekoteletter og blomkål stuing med grønsaker attått jammi jamm:p
I dag ble frokostlunchen reinsdyr og høvlede rotgrønnsaker med smør... Rester fra helga gjør mandagen litt lettere. :)
Oi - feil tråd, gitt! :eek:
lLutefisk m/sprøstekt bacon og kokt brokkoli:)
blomkål&purre suppe med dært bacon i..
Kyllingfilet, smeltet smør og sveitserost.
Laks, torsk, masse forskjellige grønnskaker i rømme/fløte i ildfast form i ovnen
Jeg hadde i et par spiseskjeer kokosolje extra virgin,
og gjett om det smakte godt.
Sitter og smatter enda på den deilige ettersmaken af kokos, fisk og grønskaer
Vet ikke helt jeeeg. Tror det blir noen sånne minipizzaer med ost som bunn..
Tror jeg skal lage noe med grønnsaker og scampi. Kanskje wok? Eller kanskje sånn red curry thaisuppe.. Hmm.
Jeg laget dette (http://www.tv3.no/hellstrom/oppskrifter/ovnsbakt-torsk) til middag i dag, men ble skuffa. Etter 5 minutter var fisken fortsatt rå, og etterpå ble den hard, æsj..
Jeg stekte også en pakke bacon og fordelte over fiskestykkene før jeg satte forma i ovnen, men ikke det hjalp engang..
Retten ble servert med litt blomkålmos, og det var det beste med hele middagen.
Resten av meatsaen med litt salat og dressing.
Wokede grønnsaker (paprika, gulrot, sopp, purreløk og selleri) stekt i litt baconfett og smaksatt med østerssaus + sesamolje. Servert til stekt kyllingbryst (i samme baconfett, kryddret med hvitløk, spisskumen, grov pepper og paprikapulver). Hadde egentlig tenkt å spise litt ris-rester til, men så hadde jeg ikke lyst på ris lenger... :D
Salat av babyspinat, pinjenøtter, reker, cheddar og kebabdressing. Takler ikke noe tungt etter fårikål i går.
Fantastisk viltgryte (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28887), med reinskav. Den var rett og slett...fantastisk!
Fiskegryte (av torsk) med bacon og mye grønnsaker, og en hvit saus av fløte og vann (50/50).
Ja, det var et veldig godt spørsmål:lol:
Men har en pakke kyllingkjøttdeig, så får trylle litt med den:)
Lemlestet kylling.
Kyllingvinger.
Lemlestet kylling.
Kyllingvinger.
Kjente jeg fikk vann i munnen:rolleyes: Lemlesta kylling:eek::lol:
pannestekt kylling med soppsaus.
http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/11/pannestekt-kylling-i-soppsaus.html
Men hadde bare kyllingfileter gett. Blir sikkert godt det også:)
Skavet reinsdyr, smeltet smør og sennep i salat og sveitserost.
Det ble kjøttsuppe på reinsdyrrester, sellseri, purre, gulrot, pastinakk og sopp.
lille_trille
20-10-11, 09:22
2 stk. ovnsstekte nakkekoteletter med brekkbønner, rosenkål og brokkoli.
Tomatsuppe med pølser, egg og litt revet ost.
Røkt torsk m/eggesmør og kokt blomkål:)
I dag blir det briemarinerte nakkekoteletter med sursøt paprikasalsa:)
http://lchf-bloggen.blogspot.com/2011/06/briegratinerte-nakkekoteletter-med.html
Lukter herlig.
I dag ble det lavkarboburger på MAX.
I dag blir det taco! Har for første gang forsøkt meg på eget tacokrydder også (bruker tomatpurè vanligvis, pluss kumin). Blir servert med cf, salat, paprika, løk, tacosaus og ostechips.
pepperbiff med flötegratinert avokado leste her at noen hadde gjort det, så skal bli spennende :)
Prøver meg på en sånn form med sellerirot og parmesan+fløte lagvis. Også noe rødt kjøtt.
Hjemmelaget tomatsuppe er tatt opp av frysen. Serveres med kokte egg og skikkelig kjøttpølse! :)
Vi skal ha Guttas favoritt (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=36484&highlight=guttas+favoritt)! Gleder meg, det er så digg :)
Tapas eller raclette, får se hva vi finner av ingredienser på butikken.
En eller annen form for stekt makrell.
100 g godt krydret skavet reinsdyr og
18 g tørr-ristede peanøtter i en spisebolle
overhelt med 6 g smør.
dijon sennep på siden
40 g rå gulrot og 50 g så lett- ost på egen tallerken
(gir 3,52 g karbohydrater)
te med soyamelk og suketter
vann
Enten røkelaks og eggerøre eller røkt torsk, backon og grønnsaker. Får se hva jeg har lyst på.
Fondue med diverse tilbehør :sikle:
I dag skal vi ha raclette :smile:
Eldste guttungen min lager middag i dag; jeg er bare rådgiver/assistent;)
Han skal lage pepperkrydra utbeina svinekoteletter i hvitvinsaus. Så blir det råstekte poteter til noen og selleri-fries til andre + en stor og god varm salat med bl.a. bacon og rista valnøtter i.
Har verdens snilleste unger!
Chili gryte med salat:w00t:
Taco...med ostechips, seterrømme, jalapenos og deilig heimelaga guacamole:
2 avocado
1 liten løk
2-3 fedd hvitløk (smak og behag)
1 chili
litt seterrømme
salt og pepper
kjør glatt med stavmikser
tilsett så 1 hakka tomat.
Sinnsykt godt! :D
Ooops... glemte limejuicen! Kjempeviktig! (Kan også bruke sitronsaft)
1 biffburger med ost, 1 stekt egg og litt sukkerfri ketchup.
pepperbiff med flötegratinert brokkoli med ost på toppen og sikkert avokado :)
I dag blir det hjortestek.. :smile:
Vet ikke jeg.. Er så matlei.
Helstekt lammelår som har kost seg i kjøleskapet med sennep, rosmarin og hvitløk natten over.
Blir kokte poteter til de som vil ha det og sellerimos til oss andre + selvsagt dampa grønnsaker og fløte/creme fraiche-saus.
det blir nok fullkornspasta..
Har hatt svigers på ribbbemiddag i dag, med hjemmelaget surkål,blomkål,smørstekt rosenkål m/bacon og brun saus. Svigermor hadde med seg kokt potet, som de spiste til:p
Svigers syns lavkarbomat er "spennende":D
En kald smørskive på 18 g
oppå en ostebit på 50g,
saltet masse,
å himalaya for en nytelse.
Å spise slik er lavkarbo på det beste.
Skavet reinsdyr med sennep også.
Skinkestek m diverse tilbehør.
Røykt torsk, stekt bacon og brokkolimos. Namnam!
Hjortestek, skikkelig viltsaus, grønne grønnsaker, blomkålpurè og tyting :D :sikle:
Thailandsk kyllingsuppe med kokosmelk. Snadder!
http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_kha_gai
Vår inneholdt mer grønnsaker - paprika, brokkoli, sopp og gulrot.
Har noe svinekjøttdeig som går ut på dato, så jeg tror det blir chiligryte :)
Åh, i dag laget jeg en god middag (skryte, skryte)
Kjøttsuppe med løksaus. namm...
Jeg kjøpte et stort tykke oksebibringe, noe fett og seigt oksekjøtt som smaker nydelig når det har fått kokt lenge nok. Dette fikk jeg raskt på kok og tilsatte etterhvert både kål, gulrot, kålrot, persillerot, selleri, purre, løk og sellerirot. Kjempegode grønnsaker. Ja, og en masse pepper oppi.
Jeg tilsatte nok vann og lot greia koke et par timer.
Løksausen var tradisjonell med mel og sukker/eddik, men den var til poteta som Dillymannen fikk i tillegg til suppa.
Det beste med alt er jo at det finnes noe å varme opp resten av uka :D
Det ble eggerøre, snøfrisk og røkelaks... og dessverre glimret grønnsakene med sitt fravær. :(
Ramsey-eggerøre og spekeskinke
innbakte pannekaker, taco fyll mmm
Lettvint;
resten av gårsdagens lammelår varmet i sausen og en stor gryte frosne grønsaker ble dampet.
Gleder meg til oppvarmet kjøttsuppe fra i går.
I dag blir det lappesteik med masse sopp i, også nyrørte tyttebær til.
Har også planer om å lage ei panne med diverse grønnsaker, fløte og ost oså ha rista gresskarkjerner over.
Stekt kjøttdeig, wokka grønnsaker, og en hjemmelaga tomat-paprika-persillesaus, som i tillegg er smaksatt med purre og chili.
Tror det blir fleskepannekake. Må ha noe enkelt.
Dagen derpå-derpå fårikål
fiskegryte med sei, epler og karri
Rettelse, det ble forandra til brennende kjærlighet i stedet, så da får det bli fisk i morgen.
Paprikasuppe med chorizo.
Rester fra i går. Altså: wokka grønnsaker (minigulrot, brekkbønner og minimais), stekt svinekjøttdeig og hjemmesnekra tomat-paprika-persille-purresaus.
Fårikål, uten kål
Måtte google "fårikål oppskrift" :p
I dag har vesla laga middag:
Ovstekt laks m/salt pepper, dill og ørlite mandarin/ananas smøreost på. Det var veldig gode smaker sammen :ja:
Tilbehør var kokt blomkål, brokkoli og minigulrøtter
Og veslas egenkomponerte "holandaisesaus": Brukte grunnoppskrifta med eggeplomme og smør + urtesalt, dill og sitron.
Jeg slår til med det samme som på tirsdag og i går: kjøttdeig med wokka grønnsaker og hjemmekomponert saus.
I går - indisk kyllingsuppe. I dag - kyllinglårene som var igjen.
Var i butikken og handla i dag, og falt for fristelsen til og kjøpe ekstra store gourmet-torske stykker + scampi.
Pakker torsken inn i bacon og ovnsteker den, steker scampien og krydrer med chili, paprika og litt piffi, lager salat og fiskesaus med hvitvin, så blir det nok middag i dag og:D
Kremet fiskesuppe m/laks, krepsehaler og grønnsaker... NAM! :D
Stekte grøstad-pølser med løk, paprika, litt potet og ajvar.
Ble litt resteoppbruk her i dag. Kyllingvinger til mannen og eggerøre med chorizopølse, løk og paprikaost til moi.
I dag ble det ingen middag..:hylgrine:men i morgen skal jeg lage kjøttkaker i brun saus....
Vært på reise hele dagen, så det ble kjøttkaker fra (delikatessen) på coop:) Smakte ikke spesielt godt:nei:
I dag ble det skikkelig junkfood her. Selvlaget såklart :smile:
Kyllingnugget og selleri fries..
Lurer på å lage fiskegryte siden den ble slik en suksess sist gang :)
Entrecote, sjampinjongstuing, tomat/agurk og løksalat med olje og basilikum :sikle:
I dag blir det stekt kyllinglever med løk, bacon og paprika. Litt råstekt potet med løk til.
I dag blir det panne med stekt bacon, paprika, løk, kyllinglever og rosenkål. Digg!
Kokt torsk med stekt fennikel og litt bacon til...
Torskegryte m/masse grønnsaker og sprøstekt over:)
Kyllingfilet, sjampinjong i creme fraiche og ovnsbakt blomkål.
http://dinmat.fvn.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Middag/Vegetar/Spinat-og-stekt-østerssopp
Dette så veldig godt ut. Må jo lage den lavkarbovennlig, altså. Bare overse potetene.
Tror det blir meatza i dag :)
Åja, Anarko! Meatza er kjempegodt, lager det ofte. Men i dag skal vi ha raclette med gode venner :-)
Åja, Anarko! Meatza er kjempegodt, lager det ofte. Men i dag skal vi ha raclette med gode venner :-)
Jeg har kjempelyst å prøve raclette :) Meatza er så enkelt og raskt, og så godt! Så lager det hver gang jeg har lyst på pizza :)
I dag skal middagen inntas på restaurant - så slipper å kokkelere :)
Skulle egentlig bort i kveld, så hadde ikke noe planlagt.
Men i dag blir det indisk drømmegryte, oppskrift funnet her på forumet. Den er fantastisk god. Og enkel:D
Nakkekoteletter, coleslaw, grønnsakgrateng
og hvis slikkmunnene mine roer seg ned, blir det nok moccakake til dessert (men det minker stygt av kaka)
I dag blir det lørdagstaco :hearts:
Pizza i dag, og ribbe i morra. Setter den i ovnen i kveld og lar den steke på lav temperatur til i morra:) (kålstuing og kokt brokkoli til)
Ble ikke meatza. Matlysten er tydeligvis fraværende. Ble to stekte egg til middag/kvelds med litt sukkerfri ketchup. Men har drukket rødvin da, så mye antioksidanter og sånt.
Det ble kyllingfrikassé her
Min mor sin hjemmelaga tomatsuppe! Med egg og litt atkinspasta (bare litt).
Minipizzaer av grov spelt + krydra linsesuppe.
Ribbe! I ny steikeovn som vi monterte i går. Den forrige ovnen kokte alt ettersom den ikke slapp ut dampen. Dette blir spennende :spent:
Ribbe! I ny steikeovn som vi monterte i går. Den forrige ovnen kokte alt ettersom den ikke slapp ut dampen. Dette blir spennende :spent:
namnam, ribbe :sikle:
Å jeg har netopp spist ribbe m/kålstuing og kokt brokkoli + ribbefett over det hele:D
Salat med rå grønnsaker, litt yoghurt naturell og dijonsennep, hjemmelagd fiskekake av torsk og egg, med hvetekimolje over.
I dag er planen å lage hjemmelaga svineschnitzel! Med grønnsaker og ketchup.
Lilleberta mi sitter og spiser laksefilet med sellerirotfries. Hun elsker sellerirot.
Vi voksne skal spise tomatsuppe med vårløk, creme fraiche, chorizo og kokt egg:sikle:
Blomkålmos og rød pølse m/hakket løk, sennep og ketchup mmm.... veldig godt. Hadde masse gressløk i mosen.
lille_trille
31-10-11, 17:53
Pepperbiff m/grønsaker.
Rå grønnsakssalat med litt yoghurt naturell og dijonsennep med stor fiskekake med hvetekimolje på i biter oppi.
litt sent, men vi hadde altså helstekt lammelår med sennep, hvitløk og rosmarin, woka grønnsaker/rotfrukter med bacon og saus av krafta + CF/fløte.
Etter middag så vi en film sammen mens sjokoladekaka med jordbærkrem var kosen.
I dag blir det Frøy's tikka massala saus med lammegrytekjøtt.
Lutefisk m/bacon og kokt blomkål/brokkoli:)
Nakkekotelett og smakspaprika med fetaost.
Samme som i går, lammelår.
"Restesuppe" :
Rester av stekt kjøtt, grønnsaker, vann og buljong kokes sammen. Smak til med salt og pepper :D
Middagen i går var:
FORRETT: Hjemmelaget tomatsuppe med hardkokt egg og basilikumolje
HOVEDRETT: Gratinert kylling/grønnsaksform. Denne besto i går av gulrotsticks, brokkolibuketter, hakket løk, hvitløk, paprika, fersk champinjong, ferske urter(i går timian, persille og basilikum), fløte, salt, pepper og chili. På toppen tynne tomatskiver og jarlsbergost.
I dag blir det:
FORRETT: Rekecocktail
HOVEDRETT: Omelett m/ skinke, hermetisk sopp og ost. Serveres med blandet grønn salat og Scones med ost og nøtter http://www.klikk.no/helse/dinkost/article685952.ece
I dag ble det juleskinke kjøpt på rimi med stekt champignon, litt stekt gulrot, stekt paprika og en tomatsaus jeg fant på kinsarvik med lite karbs og med grønnsaker. Veldig godt.
Kjøttboller med chevre, tahini, kebabdressing og stekt sjampinjong.
Grønsaksgrateng med kylling (http://mariann08matbloggen.blogspot.com/2011/10/grnsaksgrateng-med-kylling-lavkarbo.html), nam nam :)
http://1.bp.blogspot.com/-4MlYfiiDS3M/Tq17j2SUP4I/AAAAAAAAFj8/wj2fZCu6NgQ/s320/0042+kylling+i+form.JPG
teleslynga
01-11-11, 21:00
I går chili con carne og salat.
I dag sprøstekt torskefilet med chorizo, smørdampede aspargesbønner med parmesan og blomkålmos.
Er litt dårlig så trenger noe salt. Så; stekt kjøttdeig på salat med ost og ketchup og masse salt på toppen inn i mikroen.
Skal prøve å få til noen SKIKKELIG spicy kyllingkjøttboller.. Blir alltid sånn pinglespicy liksom. Vil ha dem SKIKKELIG sterke.
Også lager jeg noe blomkålstappe og kanskje yoghurt/hvitløksdressing.
Karbonadekjøttkake med hvetekimolje og tre sorter oster til.
Lavkarbo pølser og blomkålmos :D
HOT!! kjøttdeigryte m/masse chili, løk og bønner, med hvitløksrømme over:)
HOT!! kjøttdeigryte m/masse chili, løk og bønner, med hvitløksrømme over:)
Åh, det hørtes godt ut!
I dag ble det lasagne med squash. Rester:)
lang og slitsom dag på jobb, men hadde heldigvis pepperbiff i kjøleskapet.. Så her ble det kokte grønnsaker, pepperbiff og peppersaus ;)
Forrett: Avokado m/røkelaks og en dressing bestående av creme fraiche, majones, dijonsennep og smørost m/ kryddersmak
Hovedrett: Lun salat med kyllingfilè, bacon, egg og ost
Tynnribbe! Den har stått i ovnen siden i går kveld, og ser deilig ut nå. Tilbehør er jeg litt usikker på. Men kanskje salat og choronsaus.
Tynnribbe! Den har stått i ovnen siden i går kveld, og ser deilig ut nå. Tilbehør er jeg litt usikker på. Men kanskje salat og choronsaus.
Høres spennende ut med så lang steketid :) Hvilken temp har du stekeovnen på når ribba står så lenge?
Jeg pleier å bruke buklist i stedet for tynnribbe. Legger den i saltlake i 3 døgn, så "koker" jeg den i 1 time med vann i det ildfastefatet/dekket med folie over. Så står den i mellom 3-4 timer på 80 grader. Til sluttet under grillelementet for sprøsvor.
Hvordan lager du Choronsaus? Bruker du både persille, kjørvel og estragon?
Høres spennende ut med så lang steketid :) Hvilken temp har du stekeovnen på når ribba står så lenge?
Jeg pleier å bruke buklist i stedet for tynnribbe. Legger den i saltlake i 3 døgn, så "koker" jeg den i 1 time med vann i det ildfastefatet/dekket med folie over. Så står den i mellom 3-4 timer på 80 grader. Til sluttet under grillelementet for sprøsvor.
Hvordan lager du Choronsaus? Bruker du både persille, kjørvel og estragon?
50 grader gjennom natten. Kokte svoren først. Nå skal den sprøstekes :) Choronsausen har jeg en forenklet men veldig god versjon av; creme fraiche, kraft fra ribba, tomatpurè, bearnaiseeddik og estragon :) Tilbehøret blir forresten stekt sopp, raspet gulrot og eple. Pluss saus.
Tunfiskgryte:) Billig og godt.
Pepperbiff, stekt løk/chilli, grønne grønnsaker surret i smør, blomkålpurè, ovnsbakte sellerirotstaver og fløte/peppersaus :sikle:
Kjøttsuppe av elg
:sikle:
50 grader gjennom natten. Kokte svoren først. Nå skal den sprøstekes :) Choronsausen har jeg en forenklet men veldig god versjon av; creme fraiche, kraft fra ribba, tomatpurè, bearnaiseeddik og estragon :) Tilbehøret blir forresten stekt sopp, raspet gulrot og eple. Pluss saus.
Nammmm, Anarko :)
I dag ble det gratinerte hotte scampi med fløte, hvitløk og fersk champinjong til forrett og til hovedrett greske kjøttboller med tzatziki og div rå grønnsaker og blomkål/sellerirotpurè.
Grillet kylling med karrisaus og masse salat.
Kyllingfilet fyllt med pepperoniost(tube), krydret og surret med bacon. Stekt i smør i stekepanna. Servert med blomkålmos, grønne festgrønnsaker (eldorado) og hjemmelaget bearnesaus :D
Sjokoladekake med smeltet smør og sukrin, og ost til, ha ha! Første gang jeg har spist kake på nitti millioner år, sånn ca.
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=1244654#post1244654
Mamaphenix 85
04-11-11, 14:31
Jippi i dag er det fredag å da har vi alltid noe ekstra godt til middag. I dag så skal jeg lage min super gode ostelasagne, salat og rømmedressing :D Mmmmm jeg og ungene har gledet oss i mange dager :)
Ostelasagne er kjempe enkelt, jeg lager først en god kjøttsaus med hermetisk tomat, hvitløk,urter og kjøttdeig. Deretter legger jeg skivet jalapeno ost og kjøttsausen lagvis og avslutter med raspet ost. Serveres med en enkel salat og hjemmelaget rømmedresing eller dip :sikle:
Røkt torsk m/hvit saus, smørdampa grønnsaker og sprøstekt bacon:)
Tacomarinert kyllingfilet med salat og tacodressing.
Mannebeinet sin bursdag i dag så det er viltgryte av elg. Med einebær, rømme, tyttebær, sopp, gulrot, bacon, løk og kraft fra alt :) Serveres med blomkålmos.
lille_trille
04-11-11, 15:18
Svineribbe m/kokte greencases!
jeg skal prøve å lage viltgryte i dag!
Med seterrømme, biff, løk, sopp og litt gulrot. Jeg er spent, har aldri lagd det før :)
Endelig! Jeg spiser innmat og jeg LIKER det! Morrpølsegryte. En del andre ting rundt, men poenget er at jeg får i meg noe innmat og nyter det. Ikke bare spiser det fordi jeg vet det er sunt selv om det ikke smaker så godt. Jeg prøvde å lage morrpølsegryte på måten moren min gjør det, men jeg fikk det ikke til å smake godt. Så da gikk jeg over til plan B og tilsatte ting som smaker mye. Som hermetiske tomater, pesto, sambal oelek, kyllingfond. Så det ble en hot tomatgryte med morrpølse. :snill: Det blir ikke siste gangen jeg lager det!
Mye snadder fredagsmat, det her :)
Vi var på farten her idag, så det ble grillet kylling og spearribs + blandet salat med ost og hardkokt egg i tillegg og Creme Fraiche, Enkelt :) og raskt! Samt en vedig god rødvin, Nam, mener jeg :)
Kyllingfilet med sesamfrø på seg. Også sånn ferdigpose brokkoli og blomkålgrateng.
Ribbe! Nam nam, med rosenkålmos og hjemmelagd rødkål. Rosenkål blir faktisk overraskende godt ved å lage mos av den, det tar bort den skarpe smaken:)
Røykelaks marinert i pepper og hvitløk m/luksuseggerøre og salat til:D
Har akkurat kost meg med ribbe , masse grønnsaker og en deilig saus.
I dag fikk jeg faktisk hele svoren perfekt stekt, det er ikke ofte her i huset. Vanligvis serverer jeg en svor som noen steder er nesten seig, og andre steder en smule....godt stekt (les; nesten svart)
Mannebeinet lagde hamburgere til jeg kom hjem. Med salat, hamburgerdressing, sukkerfri ketchup og sylteagurk fra rema med 6g karbo pr 100 g. NAM!
Kolje hvertfall. Men hva jeg skal ha til aner jeg ikke.. Mannen skal få den kjære poteta si hvertfall:p Ille viktig med potet til fisk. Blir blomkål på meg kanskje.
I dag skal jeg omsider få somlet meg til å lage Hellstrøms blomkålsuppe.
I dag skal jeg omsider få somlet meg til å lage Hellstrøms blomkålsuppe.
Bare til å glede seg:D
Lasagnerester og salat fra i går :D
Ribbe, den har stått i to timer nå - kun fire igjen :heia:
Langtidsstekt skinkesteik m/ hjemmelaga surkål,sellerirotmos og fløtesaus:)
Kyllingsuppe her i dag. Tenker og piske eltesjefen her i huset, eldste sønnen min, i gang med å lage noen speltrundstykker med gulrot i, slik at det blir rundstykker til suppen.
Kjøttdeig og grønnsaker, pluss salat i tomatsaus.
Kjempekrydrete kyllinglår. Graver frem noe grønnsaker fra frysen.
teleslynga
06-11-11, 19:23
Stekt breiflabb med auberginepure i går. Andelår med sellerirot og asparges i dag.
Bare til å glede seg:D
Får nok glede meg litt til, for jeg hadde glemt purre:mad:
Så da ble det kyllingfilet med ost -og tomatsaus med masse urter og squash.
Taco-salat!
Kunne godt tenke meg litt mexikansk mat! Kan jeg be om oppskrift? :)
Lørdag ble det krabbesalat i små salatblader til forrett. Til hovedrett Carpaccio med olivenolje, sitronsaft, parmesan og pinjekjerner servert med grønn asparges m masse smør.
I går ble det pinnekjøtt med blomkål/sellerirot- puré. Nam, nam :)
I dag tror jeg det blir cottagecheeselasagne. Første gang jeg prøver det, men tror det blir namnam. Legger til: taco-cottage-cheese-lasagne.
Kunne godt tenke meg litt mexikansk mat! Kan jeg be om oppskrift? :)
Taco lager du lett lavkarbo ved å lage ditt eget tacokrydder og enten skippe skjell eller lage dine egne.
Det tacokrydderet du kjøper er fullt av sukker... Sukker står som regel som første eller andre ingrediens! Og krydderet er utrolig enkelt å lage selv. Det eneste krydderet du trenger å kjøpe er sannsynligvis spisskummen. Resten er helt vanlige krydder de aller aller fleste har i krydderskapet.Søk på tacokrydder i forumet, så finner du mange oppskrifter. Du kan også lage din egen versjon med for eksempel karri eller koriander.
Tacoskjell har jeg laget ved å ta skivet skinkeost og legge oppå en hvelvet kopp i mikroen (med bakepapir ganske stramt rundt koppen). Jeg husker ikke hvor lenge. Jeg tror 90 sek var akkurat passe for to stk i min mikro. La skjellet ligge i 30 sek før du tar det av koppen. Ei høykarbovenninne synes at de skinkeostskjellene var bedre enn de maisskjellene man kjøper. :snill:
Resten av tacoen er for det meste plankekjøring. Skipp mais og bruk fullfet rømme (eller creme fraiche) i stedet for lettrømme som de fleste bruker og velg en tacosaus uten tilsatt sukker.
Jeg skipper som regel tacoskjell og blander bare alt i en skål. Altså tacosalat. Mmm!
PrøveKanin
07-11-11, 12:34
http://www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/hverdagsmat/lammekoteletter-med-sopp-og-lokstuing/
Minus poteter, og selfølgelig ekte smør til steking :) (Og ekte creme fraice)
Tenkte istedet å ha kokt brokkoli til dette.
Nakkekoteletter med blomkål og brokkoligrateng, eldorado style.
Fiskegryte med røkt kolje
Fun-gele og hjemmelaget vaniljesaus til dessert.
lille_trille
07-11-11, 13:49
Biff og kokte grønnsaker.
Forrett: Stekt ørretfilet og dijon-sabayonesaus m/ kokt hodesalat og svartkaviar blandet med sjalottløk, chili og gressløk. Mmmmmm :)
Hovedrett: Stekt kyllingfilé, tomat og mozzarellasalat med majones/rømme/sitron & en liten dæsj ketchup- dressing, samt kokt grønn asparges(rester fra lørdag) med mye smør.
På 2. uka nå med ketose, går veldig bra så langt :) Mye bedre enn hva jeg hadde tenkt meg! LOL!
Dobbelt-krydret kebab-salat med chevré og spinat.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.