View Full Version : Hva skal du ha til middag i dag-tråden!
Squashnudler, kylling og sesamfrø. :)
Blir rett og slett fiskeboller i ostesaus med masse bacon til + dampa rotfrukter og råkostsalat.
Ovnsstekt kylling med ovnsstekte grønnsaker og salat. Dressing av kesam og sukkerfri sweet chili saus. NAM!
Kyllinggryte :spisesnak
http://4.bp.blogspot.com/-p2l3TgUo7EI/Twx7jaf8nNI/AAAAAAAAGG0/mXZEW2p4M7k/s320/0029+kyllinggryte.JPG
Når jeg først tar meg tid til og lage skikkelig kraft, ja, så blir det suppe i søkk og kav:D
teleslynga
11-01-12, 15:18
I dag bestemmer barnet, og barnet har bestemt hjemmelagde vårruller. Mulig jeg bevilger meg én og lager den kjempetykk, liker ikke å spise noe annet enn familien. Men får spe på med suppe og salat.
Når jeg først tar meg tid til og lage skikkelig kraft, ja, så blir det suppe i søkk og kav:D
Her også. Tomatsuppe med restekylling i, i dag. :)
Hjemmelagd løvstek :D
I dag også :D
Tror det blir et eller annet med strimlet svinekjøtt.
Her blir det gryte med høyrygg av storfe, masse fennikel, løk, hvitløk, tomat og chili
Svinekjøttdeig, brokkoli, blomkål, rødløk, en neve atkins pasta fordelt på 2 stk, og saus av buljong, vann, soyasaus, chiliflak og pepper.
Mandag: Ribbe med hjemmelaget rødkål.
Tirsdag: Ribbe med hjemmelaget rødkål.
Onsdag: Ribbe med hjemmelaget rødkål.
I morgen: Ribbe med hjemmelaget rødkål.
Er det noen som har hørt om ribbekuren...? :lol:
Var på pub og drakk rødvin tidligere på kvelden.
Så middag ble enkel og kjapp: Lavkarbobrødskive med "eggerøre a la Gordon Ramsey" + en tomat i biter til. Drikke var te.
teleslynga
12-01-12, 13:03
Stakkars Veggpryd.
I dag skal jeg prøve Viestads asiatiske laks med kokosmelk. http://www.andreasviestad.no/detbestejegvet/?p=48
Mandag: Ribbe med hjemmelaget rødkål.
Tirsdag: Ribbe med hjemmelaget rødkål.
Onsdag: Ribbe med hjemmelaget rødkål.
I morgen: Ribbe med hjemmelaget rødkål.
Er det noen som har hørt om ribbekuren...? :lol:
:lol: Ja dette er menyen til en ekte lavkarber med respekt for seg selv. Nam, nam.
Her blir det suppe i en eller variant i dag (også). Dilla ? Ja !!
StegforSteg
12-01-12, 14:38
Barna skal ha BK mat, jeg anretter litt spekemat og oster til meg selv tenker jeg :D
Her blir det dampa sjøtunge servert med blomkål og broccoligrateng + en stor salat med bl.a. sopp og bacon.
Tomatsuppe laga på ferske tomater og god kraft:)
Rester fra i går. Chana masala.
Hjemmelagd løvstek :D
I dag også :D
Og jammen ble det hjemmelagd løvstek i dag også :D
Kyllingfilet med linfrøolje og tahini med litt edamer og ridder til, og bittelitt mørk tagatosesjokolade til slutt.
Egg drop-suppe med squash-"nudler". :)
Og jammen ble det hjemmelagd løvstek i dag også :D
Hehe! Man skal ikke kimse av gjentakelse av god mat! :D
Hehe! Man skal ikke kimse av gjentakelse av god mat! :D
Nope :D Er det gøtt så er det gøtt ;)
Bønes biffpølse, squash, revet gulrot, skinkeost og tomatpurè i ovnen.
I dag blir det resten av suppa fra i går. Har en ladning med frokostrundstykker, etter oppskrift her inne, i ovnen så mannen får det ved siden av.
emiliesebastian
13-01-12, 22:31
I kveld har jeg lagd kyllingnuggets med guacamoledip:
600 gr kyllingkjøttdeig
1/2 chili
1/2 kinesisk hvitløk
1/4 løk
1 egg
salt og pepper
Baconcrisp
Kjørte løk, chili og hvitløk i stavmikseren min (har hakkeboks som jeg bruker hele tiden)
Blandet dette i kjøttdeigen og rørte en stund.
Knuste baconcrisp i hakkeboksen, lagde flate "boller" av kjøttdeigen og vendte den i baconcrispen.
Hadde dem på bakepapir på rist midt i ovnen og stekte ca 30 min på 225 grader.
Guacamoledip:
Bland sammen:
1 avocado
2 ss creme fraise
3 ss sitronsaft
salt og pepper.
Dypp i vei! NAM!
Dinner and a movienight. Begynte kvelden med min burning love (som jeg kaller retten) og avsluttet med Sherlock Holmes (Robert Downey jr. funker flott som dessert).
Ovnsstekt entrecoté - med grønt ved siden av + evt saus
Bruner, inn i stekovnen som står på 90 grader, med digitalt steketermometer
En vinner hver gang!
(Selv for meg som er en amatør på kjøkkenet)
I kveld har jeg lagd kyllingnuggets med guacamoledip:
600 gr kyllingkjøttdeig
1/2 chili
1/2 kinesisk hvitløk
1/4 løk
1 egg
salt og pepper
Baconcrisp
Kjørte løk, chili og hvitløk i stavmikseren min (har hakkeboks som jeg bruker hele tiden)
Blandet dette i kjøttdeigen og rørte en stund.
Knuste baconcrisp i hakkeboksen, lagde flate "boller" av kjøttdeigen og vendte den i baconcrispen.
Hadde dem på bakepapir på rist midt i ovnen og stekte ca 30 min på 225 grader.
Guacamoledip:
Bland sammen:
1 avocado
2 ss creme fraise
3 ss sitronsaft
salt og pepper.
Dypp i vei! NAM!
Denne må jeg teste, hørtes veldig godt ut!
I går ble det ribbe med coleslaw, i morra blir det pinnekjøtt. I dag har jeg ikke peiling! Matlei.com....
Eggerøre, laks og svigermors kjøttrull med grønnsaker ved siden av:)
Her blir det chili, med kjøttdeig, biffstrimler og jalapeños. :)
Paprika fylt med kjøttdeig, løk, hvitløk, chili, tomat og CF. Ruccolasalat ved siden av. :)
Laks med rømmesaus og woka grønnsaker
I kveld skal vi ha oksehaler à la Pepperkverna (http://pepperkverna.matprat.no/2009/03/17/festmat-til-hverdags/), en av mine store favoritter. Gleder meg!!
I kveld skal vi ha oksehaler à la Pepperkverna (http://pepperkverna.matprat.no/2009/03/17/festmat-til-hverdags/), en av mine store favoritter. Gleder meg!!
Å.. oksehaler er jo så godt, takk for tips:)
Grilliakispølser og rosenkålpurè.
Nellie- hva er grilliakispølser?
StegforSteg
14-01-12, 19:01
Mørnradbiff med 100g wokgrønnsaker og soppstuing
For mye å gjøre i dag. Middagen ble da knekkebrød med hvitost og paprika.
I dag blir det Hellstrøms blomkålsuppe, men med currykrydret kylling :-)
Svineribbe mmmmmmmm :love:
Svineribbe mmmmmmmm :love:
Ribbe her også:D
Ribbe her også:D
Signerer denne. Var så veldig mye igjen etter ribba i går. (Og så slipper jeg å kokkelere så mye i dag ;))
Er jeg den eneste lavkarberen som absolutt ikke liker ribbe? :)
Jeg skal hvertfall aldri spise ribbe igjen, etter at jeg spydde som en gris sist gang.:p
Vi skal ha fiskesuppe. Med torsk og laks.. Og purre og gulrot. Glær mæ.:D
Helstekt salta sideflesk med blomkålpure
Er jeg den eneste lavkarberen som absolutt ikke liker ribbe? :)
:lol:
Kokt torsk og sellerirotmos med wasabi.
Liker forresten ikke ribbe jeg heller. Eller pinnekjøtt.
Kokt torsk og sellerirotmos med wasabi.
Liker forresten ikke ribbe jeg heller. Eller pinnekjøtt.
Nei, ikke pinnekjøtt heller :nei:
Jeg hadde selvfølgelig glemt purre, så da blei det ikke noen blomkålsuppe på meg...
Men lagde kyllingkjøttkaker istedet, med grønnsaker. Var godt:)
Ribba kan jeg klare meg uten ei stund, men pinnekjøtt; har allerede begynt og glede meg til jul:sikle:
Her skal jeg få servert elggryte med sopp og bacon i saus laget av både fløte og creme fraiche, rørte tyttebær og blomkålgrateng.
Til dessert skal vi ha moccakaka jeg laget i natt.
Guttene mine er proffe lavkarbere etterhvert:D
Ribba kan jeg klare meg uten ei stund, men pinnekjøtt; har allerede begynt og glede meg til jul:sikle:
Her skal jeg få servert elggryte med sopp og bacon i saus laget av både fløte og creme fraiche, rørte tyttebær og blomkålgrateng.
Til dessert skal vi ha moccakaka jeg laget i natt.
Guttene mine er proffe lavkarbere etterhvert:D
Ble veldig interressert i den modifiserte mokkakaken din BenteR, hvis du har lyst til å dele.
Blir garantert ikke ribbe her i huset på en stund, for jeg har blitt noget uvel i ettermiddag, og ribbe og tilbehør sier stadig hei på deg.... :eek:
Moccakakeoppskriften ligger nå under "Kaker"
Sorry Gerd, men nå er den plassert på rett hylle
Legg ut oppskrifta under kaker vel ?
Til middag i dag vart det Raclette... :sikle:
Moccakakeoppskriften ligger nå under "Kaker"
:eek::eek::eek:
Du sa Mocca, det kommer sikkert i VG!
:eek::eek::eek:
Du sa Mocca, det kommer sikkert i VG!
:lol: Dagens...
teleslynga
15-01-12, 20:48
Jeg skal hvertfall aldri spise ribbe igjen, etter at jeg spydde som en gris sist gang.
Høres nesten litt kannibalisk ut...
:eek::eek::eek:
Du sa Mocca, det kommer sikkert i VG!
:w00t::lol:
:eek::eek::eek:
Du sa Mocca, det kommer sikkert i VG!
:lol:
Er mocca ikke lenger trygt og skrive.........
:lol::rulleøyne
Kylling bakt i leirgryte, med en grønnsaksbunn av sellerirot, sellerstang, løk og sopp og hvitløk
og en god dash fløte.
I dag blir det Hellstrøms blomkålsuppe. :)
Her skal jeg få servert elggryte med sopp og bacon i saus laget av både fløte og creme fraiche, rørte tyttebær og blomkålgrateng.
Til dessert skal vi ha moccakaka jeg laget i natt.
Guttene mine er proffe lavkarbere etterhvert:D
Den middagen skulle jeg gjerne deltatt på! :sikle:
I dag har jeg hatt wienerpølser med en stappe av sellerirot og blomkål. Var godt det, men når jeg ser den elggryta her så blir jeg litt misunnelig! :lol:
Lasagne med et lag squash og et lag fullkornspastaplater. Løk, gulrot, litt tacosaus, masse tomatpurè og finkrossade tomater sammen med fresk oregano og masse annet krydder i kjøttsausen. To bokser philadelphia grilla paprika som ostesaus og ost på toppen. Med salat og fetaost til.
Inni stekeovnen står det nå: 1 form med fløtegratinert sellerirot + 1 bakepotet til mannen + 1 stykke oksekjøtt fra Danmark (okseculotte) som først er surret litt i stekepanna og har et steketermometer inni seg. Venter på sånn ca 60 grader
Suuulten.
Den middagen skulle jeg gjerne deltatt på! :sikle:
I dag har jeg hatt wienerpølser med en stappe av sellerirot og blomkål. Var godt det, men når jeg ser den elggryta her så blir jeg litt misunnelig! :lol:
Kan bekrefte at maten smakte alldeles fantastisk!
I dag lager jeg sausekjøtt av oksehøyrygg med ben, kål og gulrotstuing og selleri-mos.
Mage litt i ulage, så det ble 2 osteknekkis med makrell i tomat og majones. Etterpåklokskapen sier at dette kanskje ikke var den ideelle midagen i dag.....
Mage litt i ulage, så det ble 2 osteknekkis med makrell i tomat og majones. Etterpåklokskapen sier at dette kanskje ikke var den ideelle midagen i dag.....
Uff... god bedring:klem:
Stekt kjøttdeig, smeltet ost og krydder. Jeg er dyyyk, orker ikke lage noe.
Kyllingfilet med linfrøolje og mandelsmør fra Monki over, med edamerost på si og mørk tagatosesjokoladebit til dessert.
I dag skal det bli deilig kyllinggryte: http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2317&albumid=130&dl=1280326965&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2317)
I dag skal jeg prøve meg på tyrkiske kjøttboller. :)
Ovnsbakt sei med grønnsaker
(surfer her på forumet etter en fristende oppskrift)
stekte koteletter, blomkålris til meg, poteter til de andre, salat og i tillegg litt rester fra i går, fisk i form. Blandingsmiddag, m.a.o.
Her blir det noe med ytrefilet av svin, tenker muligens brunet, så panert med malte mandler før det går inn i ovnen, med en gorgonzolasaus og annet tilbehør
I går: ovnsstekt kylling, champignon og paprika. Servert med blandet salat, fjordland bearnaise og sukkerfri sweet chili saus.
I dag blir det kyllingfilet med løk, paprika, brokkoli, litt gulrot og litt blomkål. Sikkert med en saus av fløte oppi tenker jeg. Det er vel en grei middag det hvis jeg ikke tar feil?
I dag skal jeg prøve meg på tyrkiske kjøttboller. :)
Hei,
hvilken oppskrift bruker du? Har du en å anbefale?
I dag ble det nakkekotelett med dampet brokkoli og kimchi. :)
Hei,
hvilken oppskrift bruker du? Har du en å anbefale?
Ikke umulig at Bønna mener denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=1284400#post1284400) :)
I dag blir det laks med agurksalat, dampet blomkål og litt rømme.
Biffsnadder :D En klassisk rett fra 80-tallet. Biffstrimler, løk, aspargesbønner, brokkoli, tandorikrydder, salt&pepper og fløøøte. Nydelig! :)
Ikke umulig at Bønna mener denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=1284400#post1284400) :)
Jepp, Bønna mener denne:) Men har ikke prøvd enda, så vet ikke helt hvordan det blir. Men tror det er snadder:D
Kotelett med fløtegratinert grønsaksgrateng, proppa med grønsaker og steikt sopp mmmmmmmmmmm
Jepp, Bønna mener denne:) Men har ikke prøvd enda, så vet ikke helt hvordan det blir. Men tror det er snadder:D
Takk for tips, hadde en pakke kjøttdeig som burde tas, så nå har jeg lagd disse, så har jeg ferdig middag for morgendagen. Skal stå og trekke 10 minutter til i sausen, så er det klart for prøvesmaking... Gleder meg!
Takk for tips, hadde en pakke kjøttdeig som burde tas, så nå har jeg lagd disse, så har jeg middag for morgendagen. Skal stå og trekke 10 minutter til i sausen, så er det klart for prøvesmaking... Gleder meg!
Da står vi helt likt:) Blir spennende!
Men sen middag, så dagens her...
Ikke helt ulik gårsdagens middag. Kyllingfilet, men andre grønnsaker i ovnen enn i går, salat og dressing.
I dag har jeg spist kyllingkjøttdeig, sopp og purreløk i en tomat- og chilisaus - med squashspaghetti til.
Elgkjøttdeig med taco-krydder, over grønsaker, purre, vårløk og rødløk i ildfast form, med creme fraiche og ost over. Nammis! :D Skal ha restene til frokost/lunsj i mårra :-D
I dag blir det en deilig omelett med krydderost, vårløk og skinke :) nammi!
Wok av kylling, vårløk, spinat, gulrot, paprika, sesamolje og fullkornsris
Medisterkaker med bacon og blomkålpuré, tenker jeg?
I dag lurer jeg på om det blir kokos- og spinatsuppeccurrytypesak med strimla svinekjøtt gitt.
Jeg tror i dag blir en eggedag, uten middag. Skal snart spise en svær pizzaomelett, med kjøttblandingen fra gårsdagens middag og ost på toppen. Den kommer nok til å holde meg gående en del timer fremover.
Har en taco -og blomkålmos grateng i fryseren. Så i dag gjør jeg det enkelt og putter den i microen.
Løvstekburger: http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3297&albumid=615&dl=1326895437&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=615&pictureid=3297)
Fiskesuppe alà Dietta. (Aner ikke hva det betyr, så det kan bli spennende) ;)
Fiskesuppe alà Dietta. (Aner ikke hva det betyr, så det kan bli spennende) ;)
Da er det kanskje tryggest å holde seg unna? :p
Akkurat det samme som i går, her - nakkekotelett og brokkoli med sesamolje. :cool:
Da er det kanskje tryggest å holde seg unna? :p
Helt klart :p Har lurt på å holde meg unna selv, men da blir det så dårlig med suppe................... ;)
I dag blei det en salat med svensk blandingsdeig med lavkarbo taco krydder, ost, rømme og en liten klatt (1 ss) taco saus. Er egentlig ikke så glad i salater til middag, men denne var god.
Har noe kjøttdeig jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med. Tar litt reker i majones så lenge...
Idag ble det kyllingfilet stekt i Paprika, -hvitløk, -og chilli krydder. Som tilbehør hadde jeg blomkålmos, et helt blomkålhode most med 200g smør, og til krydder i mosen: muskattnøtt, hvit pepper, pepper og salt :) Til dessert tok jeg en atkinsbar ;D
En slags hjemmelaget gryterett. Servert med salat og kesam.
I dag hadde jeg Raclett :) Det er deilig lavkarbomat :-)
StegforSteg
18-01-12, 19:53
Hjemmelaget chillisuppe :)
Da er det kanskje tryggest å holde seg unna? :p
Kan rapportere at suppa ble veldig bra !!!!
Kan rapportere at suppa ble veldig bra !!!!
Du glimter tell;) Neida, du er sikkert en god kokk:)
finnbiff med linfrøolje, mandelsmør og edamer, og bringebær med sukrin. te med soyamelk og natreen
Laksefilet med fetakrem. Også noe brokkoli, tenker jeg.
I dag blir det litt spennende, for har funnet en gryte i fryseren jeg ikke aner hva er:p
I dag blir det litt spennende, for har funnet en gryte i fryseren jeg ikke aner hva er:p
Best å holde seg langt unna da eller ? :p:p
Fårikål av lammebog og spisskål, har akkurat satt den på, så det blir ca 2 timer til middag...
Og det blir rødvin før, til og evt etter maten!!
I dag blir det litt spennende, for har funnet en gryte i fryseren jeg ikke aner hva er:p
Blind date med fryseren?
.
PS: De tyrkiske kjøttbollene ble gode!
Fløtepannekaker m/bacon http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=957&albumid=130&dl=1273655920&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=957)
Jeg har spist grønn curry med scampi (http://lavkarbosaurus.wordpress.com/2012/01/19/gronn-curry-med-scampi/). :)
Her blei det en omelett fylt med paprika, vårløk og taco kjøttdeig fra i går. Sammen med en grønnsalat.
Fårikål av lammebog og spisskål, har akkurat satt den på, så det blir ca 2 timer til middag...
Og det blir rødvin før, til og evt etter maten!!
Gjett om jeg fikk lyst på fårikål, da! "sikle"
I dag skal jeg gjøre noe med kjøttdeigen jeg ikke visste hva jeg skulle til i går. Det blir en eller annet gryte med grønnsaker, tomatbokser, fløte og/eller kokosmelk.
Best å holde seg langt unna da eller ? :p:p
:geip:
Blind date med fryseren?
.
PS: De tyrkiske kjøttbollene ble gode!
Man må jo ha litt spenning i hverdagen;)
Helt enig! Kjøttbollene var kjempegode! :ja:
Klappet flat 400gr kjøttdeig, hadde rødløk, hvitløk, sjampinjong, ost og bacon oppå, rullet
det sammen, stekte det ca en time å serverte med frisk salat til, nydelig!! :)
"Bacongrateng" av egg, fløte, purre, raspet ost og stekte baconbiter. Hadde det i ei ildfastform og i ovnen med det. Nydelig. Serverte agurk og perletomater til. Restene blir kveldsmat ;)
Ble siste rest av kyllingfiletene. Slengte de i ovnen med grønnsaker og serverte med salat og kesam. I morgen er det inn til Sogneriket og få hjemmelaga burgere (uten brød) av mor. Hurra for mor som står for middagen helt frem til søndag!
Blir lynrask kylling til middag her.
Den består av kyllingkjøttdeig, hvitløk, rødløk, hakkede tomater, cf, 2 eggeplommer og ost i de mengder man ønsker...
Alt stekes i panna og er ferdig på ca 5 min :)
Denne brukes flittig på dager hvor jeg har lite ork til å stå på kjøkkenet.
Også genial å ha med i matboksen å varme opp på jobb :) Mmmmmm :)
Kan serveres med all mulig salat :)
I dag blir det kyllingsalat. Har enormt mye salat i kjøleskapet som må brukes opp.. Kyllingfilet, fetaost, avocado, jalapenoostechips, litt mais, agurk, løk også kanskjeeee en hjemmelaget rømmedressing.
Idag blir det hot chiligryte, av karbonadedeig, bønner, tomater, løk m.m. Kjenner jeg gleder meg allerede :)
Den mystiske gryta i går viste seg å være Chili Texas Style. Godt var det:)
I dag blir det wienerpølser. Har ikke helt bestemt meg for tilbehøret... Kanskje kål og løk?
Den mystiske gryta i går viste seg å være Chili Texas Style. Godt var det:)
Aha. Begynte å lure på om du fortsatt var i livet skjønner du :p
Her blir det spagetti carbonara på mannen og suppe med ketolysepølser meg meg. (Nå skal fryseres "tømmes").
Note to self: Ikke kjøpe mer mat før fryseren er nesten tom
I dag ble det lavkarbo pizza for første gang, og den var himmelsk. Den blei så god at selv ungene elsket den og skal jeg være ærlig så smakte den mye bedre enn vanlig.
Her ble det nakkekoteletter, kokt blomkål, broccoli og hulrøtter, bernaisesaus og selleri frites.
Ti dessert ble det himmelsk lapskaus og masse piska fløte.
TV-snacksen blir salte mandler laga i dag.
Idag ble det omelett av 1egg, fløte og ost :)
Kalkunfilet marinert i tomat, hvitløk og provancekrydder med ruccolasalat og fetaost:)
Kalkunfilet marinert i tomat, hvitløk og provancekrydder med ruccolasalat og fetaost:)
Kalkunfilèt i leirgryte. Første gang jeg prøver, så ønsk meg lykke til ;)
Kalkunfilèt i leirgryte. Første gang jeg prøver, så ønsk meg lykke til ;)
Lykke til! :D
Jeg vet at jeg skal bruke scampi, miracle noodles og wokpanna. Resten får jeg ta som det kommer.
Lammelår-skiver og masse krydder i leirgryta! :)
...note....husk å kjøpe leirgryte....
Men i dag blir det fårikål her :)
I dag blir det nakkekotelett med fløtesaus og grønnsaker. :)
Jeg har lagt noen kyllingfileter i en pose med marinade. Tenker på å ovnssteke dem i pose og spise sammen med blomkålris og bernaise.
.....
Senere:
Det ble kjempegodt. Stekeposebaking av kylling er helt fantastisk :)
I kveld skal det bli kyllinglasagne, salat og lavkarbolapper :sikle:
Lasagne her og :) men med kjøttdeig og masse salat. Er so glad for at den en eller annen fant opp den digge pastaen, sånn at eg får skikkelig lasagne :love:
Røykt svineknoke og rotmos laget av selleri og kålrot.
skal steke ca to kilo svinebogstek til middag idag.hvordan får jeg den best stekt?hvor lenge skal den stå inne i ovnen og hvor mange grader?
mvh:Steinar
Har bestilt kålstuing og kjøttkaker av mamman min i dag! Blomkål til meg og potet til resta. Et sted får grensa gå.
Her blir det elgsteik :love: med blomkålmos og fløtegratinerte grønsaker :)
skal steke ca to kilo svinebogstek til middag idag.hvordan får jeg den best stekt?hvor lenge skal den stå inne i ovnen og hvor mange grader?
mvh:Steinar
Her (http://kjerstisandnes.blogg.no/1317543805_02okt2011.html) er en grei fremgangsmåte :)
I dag skal jeg prøve meg på en oppskrift jeg fant her inne med 3 gode venner, kjøttdeig,bacon og ost som er rullet sammen og stekt. Samt en brokkoli grateng tror jeg det blir.
Rester fra lasagnen i går :D
Jeg skal lage medisterkaker (som hamburger) med bacon i. Det tror jeg blir godt? Kanskje hive i litt rødløk også? Hva med ost? Og grønnsaker, selvsagt. :)
Pinnekjøtt og litt kålrabistappe... :sikle:Vurderer å lage litt blomkålmos som blandes i kålrotstappen slik at jeg kan spise "mye"
Kalkunfilèt i leirgryte.
I dag blir det rester fra i går :)
I dag blir det koteletter i ovn, med brokkoli og løk/sopp saus
Currymarinert kalkunfilet med grønnsaker.
Har dårlig mage :nedfor::nedfor::nedfor:
Tok opp kyllingfrikassé fra fryseren, men det ble smoothie med tyrkisk youghert i
.
(PS: Magen min reagerer i dag som et damplokomotiv på alt som kommer inn, både med lyd og gass)
I dag kommer jeg meg ikke hjem for seint etter trening, så det blir sikkert "dagens suppe" på en eller annen kafé :D
I dag kommer jeg meg ikke hjem for seint etter trening, så det blir sikkert "dagens suppe" på en eller annen kafé :D
Suppe er nam-nam. Mulig det blir det her i dag også :D
Her blir det langstekt høyrygg av okse, med blomkålpuré og rødvinssaus
Kjøttsaus lagd på ferske tomater og løk og masse deilige grønnsaker.. Med kyllingkjøttdeig og fullkornspasta.
Kyllingfilet krydret med hvitløk og koriander, med salat og fetaost ved siden av. Mmmm....
I dag juksa me litt, og hadde vesterålen fiskeboller og reker til middag, i karri saus med brokkoli og en stor salat ved siden av.
I dag hadde vi grateng med kjøttdeig, bacon,blomkål og brokkoli. Ungene elsket den også.
Å, guriland! Jeg har kalvesteik i ovnen! Jaggu bra jeg kikket innom her... puh! :o
Å, guriland! Jeg har kalvesteik i ovnen! Jaggu bra jeg kikket innom her... puh! :o
Ooops..håper den ikke ble tørr:eek:
Kyllingklubber med paprikabiter til
(lite grønt pga dårlig mage/matlyst)
Ooops..håper den ikke ble tørr:eek:
Den klarte seg fint, men den ble i alle fall ikke rosa i midten. :lol:
Resten av suppa fra i går på meg, og karbonader med blomkålmos på mannen.
Tenker muligens sashimi av salma, men hva skal man servere i tillegg...
Skal lage Chili Texas style (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=45375)
Både frokost og middag, restesuppe - et hode brokkoli, nesten en halv grillet kylling, en skvett kraft, en 3/4-full boks kokosmelk, saft av en lime, litt grønn currypasta, tamari-soyasaus, sesamolje, chilikrydder. Man tager hva man haver - godt ble det!
Torskefileter surra i ost og bacon, krydra med nykverna pepper og stekt i stekeovnen. Som tilbehør blir det stor varm salat og bønnegryte.
Torskefileter surra i ost og bacon, krydra med nykverna pepper og stekt i stekeovnen. Som tilbehør blir det stor varm salat og bønnegryte.
Åh! Hørtes godt ut! :)
I dag ble det kalvesteik med en helt nydelig fløtesaus til. Bare kjøtt og saus. Ittno grønnsaker, for det hadde jeg ikke tid til. :D
Torskefilet med baconterninger og spinatstuing (smør, spinat, fløte, salt, pepper)
I dag ble det rester av kjøttdeig og grønnsaks gratengen fra i går. Så fikk vi besøk av gjester som hadde med yoghurt is, så da sprakk jeg litt ved at jeg tok 50 gram sånn is. Veldig godt, så er spent på om jeg har falt ut av ketose i kveld.
Første skikkelige måltidet på dagesvis. And it was amasing!
Lakseburger med dill
Wokka grønnsaker
1/3 grønt eple
kesam blandet med sukkerfri sennep, pepper og salt.
Torsk og purreløk i cheddarsaus, med chili og muskat.
I dag blir det...... suppe (igjen :rodme: )
Kalkunfilet og blomkål og brokkoligratengen til Eldorado. Enkelt og greit.
Pizza med bunn av møllerens lavkarbobrød:)
Pizza med bunn av møllerens lavkarbobrød:)
Hvordan er den som pizzabunn?
Hvordan er den som pizzabunn?
Helt ok, smakte grovbrød av bunnen:)
Rester fra i går av Chili Texas Style - de sier den er enda bedre dag 2, gleder meg!
Karbonade, bacon, stekt sopp - tilbehør var revet ost, spinatblader, tomat, paprika og løk. Det var godt!
Omtrent samme som i går - Fiskemix stekt med purreløk, chilimix og muskat, i cheddarsaus og med ristede sesamfrø på toppen.
Mannens gresskarsuppe (på frossen gresskarmasse av egne gresskar) med baconbiter. Yummmm!
Kalvesteik m/fløtesaus i dag også. Med brekkbønner. Gøtt. :D
Tacomarinert kyllingfilet med kål og løk ved siden av. Dressing laget av 50/50 CF og First price tacosaus.
hjemmelaget lasagne og salat
Helstekt benfri svinekotelett pakket i bacon, fløtsurrede grønnsaker
Kjøttdeig i tomatpurè og kryddersaus. Hjertesalatblad på tallerken med kjøtt og saus pluss kesam. Mmmmmm.
Kyllingvinger med tilbehør
Noe med lammekjøttdeig. Enten en lamb mince curry, eller kanskje lammekjøttkaker med salat. Får se hva grønnsaksbutikken har av snadder
Kyllingvinger med tilbehør
Det skal vi ha som TV-kos i kveld (House og Game of Thrones)
Til middag blir det nakkekoteletter i fløtesaus og gønnsakgrateng.
:D.
Plukkfisk m/grønnsaker
( = kokt fisk (i dag sei) i biter, i hvit saus + grønnsaker)
Familetradisjon, man tok vare på restene etter et godt fiskemåltid, plukket/rensket det som var igjen av fisken.
Som barn var plukkfisk en favoritt, for alle beina var renska bort, og vi fikk rene fiskebiter i hvit saus. Skikkelige greier mao.
(Fint at jeg slipper gulrøttene nå... mora mi var overgira på betakaroten og gud vet hva godt gulrøtter har, vi bodde i nordnorge, men faen skal ha for gulrøtter vi fikk trykt i oss, hilsen opprinnelig Harstadværing, i langt eksil.)
Resten av kalkunbrystet fra i går og ertepurè:D
Hamburgere med hvitløk og koriander. Salat med hvitløksdressing.
Fløtegratinert kjøttdeig, oppskrift her på forumet. Utrolig godt!!!
I dag blei det kyllingfilet kryddret med kylling krydder, samt grønnsaker i fløtesaus.(blomkål,løk,paprika og squash)
Kjøttdeig i tomatsaus, salat, kesam og litt ananas.
Eh.....suppe
Suppehue:lol:
1 Fullkornspitabrød, kyllingkjøttdeig, salat, fetaost, paprika osv.
Har ikke spist pitabrød på den måten siden jeg var type 10 år! Godt.
Suppehue:lol:
:ja: Må ha det - bare må ha det..........
I dag blei det lavkarbopizza med salat ved siden av. Deilig på en fredag.
Her blir det elg, sopp og bacon i fløte/rømmesaus med enebær og tyttebær.
Dampa grønnsaker og sellerimos som tilbehør.
Det ble pizza her i gården også. :) Det var godt - lenge siden sist.
I dag ble det taco. Det smaker alltid godt på en fredagskveld! :smile:
I dag skal vi spise på restaurant i Danmark :), men i neste uke blir det kjøttsuppe med masse billige, deilige ingredienser fra handleturen :)
Ikke middag, men lunsj: grilla bratwurst! Satt opp bålpanne på hytta.:D
pappaegøyen
28-01-12, 13:38
Sor kjøtt kake og til desert pisket krem og 2 slanke muffins :) nam god middag alle sammen :)
Viltgryte :D
Ikke soppe? :eek:
Her blir det rosmarinkrydret kotelett med salat.
Ikke soppe? :eek:
Her blir det rosmarinkrydret kotelett med salat.
Nei, resten av suppa gikk med etter en uendelig lang tur fra møbelbutikk til møbelbutikk.
Her blir det helt vilt i kveld asså :p
Her ble det løvstek med fløtegratinerte grønnsaker(blomkål, brokkoli,løk,paprika,selerirot,pastinakk,squash og hvitløk).
Lavkarbo fiskepinner etter oppskrift her på forumet,
steike det var godt! Og så enkelt å lage,da!
Kjøttbollefrikasse med mye grønnsaker og kjøttboller av karbonadedeig. Yumyum.
Og her ble det dårlig med vilt. Mannen hadde spist masse pølser og mama lupes lefser, så da gikk kjøttet inn i kjøleskapet igjen til i morgen. Jeg nøyde meg med osteknekkis med en boks makrell i tomat og litt ost til dessert.
Svinekjøttdeig, purre, sesamfrø, en pakke kebab-krydder og ristede pinjekjerner.
Og her ble det dårlig med vilt. Mannen hadde spist masse pølser og mama lupes lefser, så da gikk kjøttet inn i kjøleskapet igjen til i morgen. Jeg nøyde meg med osteknekkis med en boks makrell i tomat og litt ost til dessert.
Og jeg har spist fiskesuppe:D
Og jeg har spist fiskesuppe:D
Erre mulig :p
Godt det er flere suppehoder her ;)
Erre mulig :p
Godt det er flere suppehoder her ;)
Jeg er suppegjøk nr.1:D
I dag blir det elgkjøtt med wok-grønnsaker :)
Hjemmelaga karbonader m/fløtesaus og blomkål/ purremos:)
Laksekoteletter med blant annet agurksalat. Usikker på hvilke øvrige grønnsaker som skal brukes.
Laksekoteletter med blant annet agurksalat. Usikker på hvilke øvrige grønnsaker som skal brukes.
Hei, jeg rapper din idé! Må ha rømme eller CF til...
Noen med tips til agurksalat? Jeg kan visst bare en måte...
Lager alltid a la Ingrid Espelid Hovik, tror det er fra den rutete kokeboka, fått oppskriften av søster:
Til 1/2 agurk (ca. 200 g.) (Kan gjerne beregne større porsjoner!) Lake: 2 ss eddik 7%, 2 ss sukker (byttes med tilsvarende søtning), 1 1/2 dl vann, 1 krm. salt, 1/2 krm. hvit pepper, evt 2 ss hakket persille (dette pleier ikke jeg å ha i, men sikkert godt)
Skyll agurken og skjær den i tynne skiver (jeg bruker ostehøvel). Bland ingrediensene til laken og rør til sukkeret er oppløst. Ha i agurkskivene og la dem trekke i minst en time før servering.
pappaegøyen
29-01-12, 15:17
Jeg har nett spist 2 kotletter ,3 bacon strimler ,stapp mett :)
donald.
Vil gjerne abonnere, og få det sendt hjem en gang i uken...
I dag blir det ovnstekt kyllingfileer med fløtegratinert rosenkål, salat og bearnesaus :D
I dag blir det endelig viltgryte :D
Her blir det helt vilt i kveld asså :p
Fortell fortell! :lol:
Vi skal ha biffsnadder i dag. :sikle:
Har tatt fram kjøttdeig fra frysern, og nå er jeg usikker på om jeg skal lage pizza (blir dag tredje dag med pizza), eller en gryterett med tomat, grønnsaker og fløte.
hmmm, når jeg tenker meg om blir det nok gryterett i dag. Pizza er godt det, men tredje dagen da, liksom... :D
I dag blir det ovnsstekte koteletter med bacon-og ostesaus. Salat av isberg, hjertesalat og noen små tomater til:) yammi!
Slipper å lage middag i dag, da det er så mye deilig viltgryte igjen fra i går :)
Hei, jeg rapper din idé! Må ha rømme eller CF til...
Noen med tips til agurksalat? Jeg kan visst bare en måte...
Lager alltid a la Ingrid Espelid Hovik, tror det er fra den rutete kokeboka, fått oppskriften av søster:
Til 1/2 agurk (ca. 200 g.) (Kan gjerne beregne større porsjoner!) Lake: 2 ss eddik 7%, 2 ss sukker (byttes med tilsvarende søtning), 1 1/2 dl vann, 1 krm. salt, 1/2 krm. hvit pepper, evt 2 ss hakket persille (dette pleier ikke jeg å ha i, men sikkert godt)
Skyll agurken og skjær den i tynne skiver (jeg bruker ostehøvel). Bland ingrediensene til laken og rør til sukkeret er oppløst. Ha i agurkskivene og la dem trekke i minst en time før servering.
Jeg bruker kesam. Og så ble det ovnsbakte grønnsaker. Når det gjelder agurksalaten tar jeg den på slump. Bruker eddik og sukrin. Jeg bruker ikke salt og pepper i den for jeg tilsetter en del pepper og salt i kesamen (gammel vane). Godt ble det i allefall :) Laken koker jeg opp, og lar den kjøle seg ned noe før jeg tar den over agurken. Da blir agurken litt mykere og ikke minst full i smak :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.