View Full Version : Hva skal du ha til middag i dag-tråden!
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/484498_10151444213650002_637825001_23482986_308119 534_n.jpg (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151444213650002&set=o.168075403280096&type=1&ref=nf)
:p
:lol: Den var god. Fikk nesten litt dårlig samvittighet jeg nå - men bare nesten :p
jeg spiste noe merkelig noe, eggerøre oppi en salat med hvetekimolje oh tahinisaus!:) det var godt,da
I går: sommerkoteletter, ovnsbakte grønnsaker og kesam blandet med sukkerfri sweet chili saus.
I går: sommerkoteletter, ovnsbakte grønnsaker og kesam blandet med sukkerfri sweet chili saus.
Å jeg har sett etter sukkfri sweet chilisaus. Hvor fant du den ?
Har plagdes med magen noen dager (antakelig melk overload) så i dag blir det strikt primal (iallfall nesten) med kyllinglever, bacon, løk, paprika og kanskje litt ris/potet.
Å jeg har sett etter sukkfri sweet chilisaus. Hvor fant du den ?
Jeg fant den på vektertorget i Bergen. Men vet at de har den flere steder. Bare å se etter den. Og de fleste tar det inn om du spør :)
Jeg fant den på vektertorget i Bergen. Men vet at de har den flere steder. Bare å se etter den. Og de fleste tar det inn om du spør :)
Litt langt til Bergen for meg :( Skal høre om Meny her vil ta den inn.
Tusen takk :blomster:
I dag skal jeg røre sammen kyllingkjøttdeig, hvitløk, chili og koriander og lage burgere med masse salat til.
Parmigiana med Kyllingkjøttdeig (http://sjelemat.blogspot.se/2012/03/parmigiana-med-kyllingkjttdeig.html)
Får jeg ikke suppe snart nå - så er jeg døden nær tror jeg ;)
Superas Bali kyllinggryte er jo ganske tynn, så i min bok kvalifiserer den som suppe :lol:
Gleder meg allerede til midag i morgen :D
Vel, suppe hvis du tilsetter mye væske og gryte hvis du tilsetter mindre. Ikke verre enn det. :geip: Jeg liker tykkere konsistens, så det blir alltid gryte hos meg.
Sulten som et utmagra rovdyr etter seinvakt. Så lager til 2 store koteletter med salat, tomat og purre, kesam blandet med sukkerfri sweet chili saus og litt soyasaus.
Vel, suppe hvis du tilsetter mye væske og gryte hvis du tilsetter mindre. Ikke verre enn det. :geip: Jeg liker tykkere konsistens, så det blir alltid gryte hos meg.
Tykkere konsistens er godt :D Jeg tilsatte ikke annen væske enn kokosmelken som stod i oppskriften, men den ble tynn. Mulig jeg skulle latt det koke inn mere, men utålmodig og sulten jente har ikke tid til å vente :p
I dag ble det mer kyllingfilet, men nå er det ikke mer igjen i kjøleskapet.
salat med cottage cheese og tahinisaus som dressing med påleggslaksbiter oppi.
Tykkere konsistens er godt :D Jeg tilsatte ikke annen væske enn kokosmelken som stod i oppskriften, men den ble tynn. Mulig jeg skulle latt det koke inn mere, men utålmodig og sulten jente har ikke tid til å vente :p
I dag ble det mer kyllingfilet, men nå er det ikke mer igjen i kjøleskapet.
De lilla boksene til santa maria skiller seg så fint, så jeg bruker bare kremen som ligger på toppen og kaster vannet. Kanskje det er der forskjellen ligger? Og jeg lar det stå på lav varme en stund. Det blir så godt når smakene får trekke skikkelig inn. :sikle:
Middagen min i dag blir italienske pølser fra coop (ikke heeelt lovlige, men) med en løk- og soppstuing og stekt brokkoli.
De lilla boksene til santa maria skiller seg så fint, så jeg bruker bare kremen som ligger på toppen og kaster vannet. Kanskje det er der forskjellen ligger? Og jeg lar det stå på lav varme en stund. Det blir så godt når smakene får trekke skikkelig inn. :sikle:
Det er den jeg bruker også, men jeg brukte alt jeg da :o Der har vi forklaringen. Har også en boks med ren kokoskrem (fra Kara tror jeg det heter). Kan jo bruke den neste gang. Den har 3 gr ka, mot 1 i melken fra Santa Maria, men det er antagelig fordi det er ren krem. Kh'n i kokosmelka gjelder jo også for "vannet", ikke bare kremen.
I dag blir det taco med sambo og venner. Usikker på om jeg skal lage tacograteng, eller den gode gamle tradisjonelle :) Lurer også på om jeg skal slå til med guacamole (hjemmelaget selvfølgelig) attåt.
Huff, jeg vet ikke ennå. Får ta en tur i fryseren å se hva jeg finner. Men - taco hørtes godt ut :sikle: God idè :)
http://www.meny.no/PageFiles/5647/Kylling,%20grillet.jpg
Og salat til:)
jansons (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/12/janssons-fetter.html) fetter
gleder meg
jansons (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/12/janssons-fetter.html) fetter
gleder meg
Å det så godt ut!! Elsker jansons:)
Tysk fete suppe:)
Aha, nytt medlem i suppeklubben :D Velkommen skal du være :)
Må tilføre at den hjemmelaga guacamolen ble veldig god! Første gang jeg lager det, så er veldig fornøyd :D
Høres godt ut, Anarko. :)
Jeg var så fornøyd i stad. Fant ut at vi skal ha fylt paprika i dag, for da hadde vi alt vi trengte. I og for seg riktig, men hadde ikke paprika. :lol:
Men nå er den snart i hus. ;)
Grillspyd og foliebakte grønnsaker :sikle: Tar litt salat ved siden av :) Nam!
Oksekjøttbiter + diverse grønnsaker + 1 boks tomater + litt rødvin etc, etc i leirgryte. Langsomt stekt på 150 grader. Nydelig og mørt!
Oksekjøttbiter + diverse grønnsaker + 1 boks tomater + litt rødvin etc, etc i leirgryte. Langsomt stekt på 150 grader. Nydelig og mørt!
:sikle: Hvor lenge stekte du det?
4 timer. :D
Oi! :)
Men det får bare ta sin tid. Dette må jeg ha en dag. Fikk plutselig akutt behov. ;)
Burgere av lam, med hvit geitost og bacon rett fra grillen.
Og jordskokksalat ved siden av.
Yummi :)
I dag fikk noen stekt komle, mens vi andre rett og slett hadde omelett med masse grønnsaker og kotelettrester i.
Oi! :)
Men det får bare ta sin tid. Dette må jeg ha en dag. Fikk plutselig akutt behov. ;)
Jeg stekte grytebitene litt først. Det samme med en pakke bacon. Hadde i grønnsaker, revet fersk ingefær, timian + en boks tomater, litt oksefond, rødvin. Serverte med brokkoli. Døtrene fikk bulgur til (hadde ikke ris).
Ble litt restepreget. Reiser til Norge i morgen!!!!:D
I dag ble det ostegratinerte auberginer med rødløk, små kyllingbiter, hvitløksbiter, grønne paprikabiter krydret med tacokrydder. :D
http://img.photobucket.com/albums/v499/hypergoth/Lollypoop/DSC_0204-1.jpg
Taco :sikle:
http://3.bp.blogspot.com/-Bmjg1-JcAeY/T3dtbX9mfjI/AAAAAAAAG-I/Q-pHWbyQwE4/s500/0073+taco.JPG
Tomatsuppe med pølsebiter. Sikkert MUK. ;)
Marinert laks og blomkålmos:D
Kotelett med fløte/creme fraiche-gratinert sellerirot, og masse blomkål og brokkoli til :)
Kjøpte masse nakkekoteletter til halv pris pga dato. Så, delte opp og stekte kjøttet med div krydder og løk. Hadde oppi en boks med kokosmelk, en boks tomater, en skje tomatpurè, litt vann og ett par buljongterninger.
Billig og godt! :D
Tomatsuppe med pølsebiter. Sikkert MUK. ;)
Haha. Tomatsuppe her og, men med kjøttdeig.
Tomatsuppe med pølsebiter. Sikkert MUK. ;)
:eek: Gale menneske................ :p
Haha. Tomatsuppe her og, men med kjøttdeig.
Suppegjengen slår til igjen.
Her ble det ovnsbakt ørret med agurksalat og tilbehør :)
Grill... kylling, svin og storfe. Salat og "saus" av bacon, kremfløte, sopp og paprika.
Nå har jeg stappet meg med ovnsbakt ørret, agurksalat og tilbehør for andre dagen på rad. Livet er herlig :D (og maten også)
Kyllingtaco. Måtte bare ha taco.. nomnom
Kyllingtaco. Måtte bare ha taco.. nomnom
MÅ ha det - bare MÅ ha det :p
Er litt tufs, så gjorde det enkelt i dag også. Krydret kyllingfilet med salt, pepper, hvitløkpulver, cayenne og provance krydder. Så rett inn i ovnen. :)
Hadde salat og feta til. Var så godt, atte!
I dag blir det blomkålmos med soppsaus og ytrefilet av svin. Enkelt, billig og godt!
Kyllingvinger :) (Langaard, venter bare på at du kommer med et passende bilde i dag også :p)
Grilla kylling med salat:)
Kyllingkjøttdeigsuppe med Bønnas egen vri. :)
Kyllingvinger :) (Langaard, venter bare på at du kommer med et passende bilde i dag også :p)
Grilla kylling med salat:)
Kyllingkjøttdeigsuppe med Bønnas egen vri. :)
Lurer på om vi gebynner å verpe snart jeg.... :p
salat med usammenhengende fiskekake,tahini og hvetekimoljedressing
Enchiladas med Lena Beatrices pannekaker som tortillas. Nam!
Kyllingvinger :) (Langaard, venter bare på at du kommer med et passende bilde i dag også :p)
https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTk270TSlHHrMlCgM3MO8tg8dxrfV-EZgExbN5jdM0IhV6sez5q
(http://www.google.no/imgres?hl=no&sa=X&biw=1093&bih=522&tbm=isch&prmd=imvnsfde&tbnid=G_4BGP7hVRawEM:&imgrefurl=http://eileenk.blogg.no/1195512202_kyllingvingep.html&docid=9Gcchu7jzt3J3M&imgurl=http://eileenk.blogg.no/images/1142710627_ronni2005_1195512499.jpg&w=250&h=320&ei=fEh7T7jaMayL4gS2stWJBA&zoom=1&iact=hc&dur=5704&sig=116627130950657052393&page=1&tbnh=153&tbnw=122&start=0&ndsp=10&ved=1t:429,r:7,s:0&tx=115&ty=145&vpx=458&vpy=143&hovh=254&hovw=198)
:lol:
https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTk270TSlHHrMlCgM3MO8tg8dxrfV-EZgExbN5jdM0IhV6sez5q
(http://www.google.no/imgres?hl=no&sa=X&biw=1093&bih=522&tbm=isch&prmd=imvnsfde&tbnid=G_4BGP7hVRawEM:&imgrefurl=http://eileenk.blogg.no/1195512202_kyllingvingep.html&docid=9Gcchu7jzt3J3M&imgurl=http://eileenk.blogg.no/images/1142710627_ronni2005_1195512499.jpg&w=250&h=320&ei=fEh7T7jaMayL4gS2stWJBA&zoom=1&iact=hc&dur=5704&sig=116627130950657052393&page=1&tbnh=153&tbnw=122&start=0&ndsp=10&ved=1t:429,r:7,s:0&tx=115&ty=145&vpx=458&vpy=143&hovh=254&hovw=198)
:lol:
:eek: Gulp....! Skal disse NYTES????
:eek: Gulp....! Skal disse NYTES????
Ja, de er ferdig grilla:D
https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTk270TSlHHrMlCgM3MO8tg8dxrfV-EZgExbN5jdM0IhV6sez5q
(http://www.google.no/imgres?hl=no&sa=X&biw=1093&bih=522&tbm=isch&prmd=imvnsfde&tbnid=G_4BGP7hVRawEM:&imgrefurl=http://eileenk.blogg.no/1195512202_kyllingvingep.html&docid=9Gcchu7jzt3J3M&imgurl=http://eileenk.blogg.no/images/1142710627_ronni2005_1195512499.jpg&w=250&h=320&ei=fEh7T7jaMayL4gS2stWJBA&zoom=1&iact=hc&dur=5704&sig=116627130950657052393&page=1&tbnh=153&tbnw=122&start=0&ndsp=10&ved=1t:429,r:7,s:0&tx=115&ty=145&vpx=458&vpy=143&hovh=254&hovw=198)
:lol:
Ikke mye kyllingvinger der!
Ja, de er ferdig grilla:D
Sånn HELT plutselig ble jeg vegetarianer.... :blinke:
Dette er det værste jeg har sett ... Sikker på at det ikke er photoshoppa?
Tenk at noen synes slikt er vakkert? Nå ble jeg kvalm også... :wacko:
Sånn HELT plutselig ble jeg vegetarianer.... :blinke:
Dette er det værste jeg har sett ... Sikker på at det ikke er photoshoppa?
Tenk at noen synes slikt er vakkert? Nå ble jeg kvalm også... :wacko:
Nei, det er ikke pent:eek:
:eek: Gulp....! Skal disse NYTES????
Ja, de er ferdig grilla:D
Ikke mye kyllingvinger der!
Ja det var noe helt annet enn den trøtte gamle høna jeg forventet :eek:
Tror de nytes best med MASSE krem............. :D Og kanskje et lite rødt bær - akkurat der....... :p
Ja det var noe helt annet enn den trøtte gamle høna jeg forventet :eek:
Tror de nytes best med MASSE krem............. :D Og kanskje et lite rødt bær - akkurat der....... :p
:lol:
Her hadde vi parmesan-kyllinglår (ikke slike dere viste bilder av :eek:, da hadde jeg nok trengt besøk av de med hvite frakker... :helsesjek)
sammen med salta og dressing og nystekte rundstykker (lavkarbo selvsagt)
Her hadde vi parmesan-kyllinglår (ikke slike dere viste bilder av :eek:, da hadde jeg nok trengt besøk av de med hvite frakker... :helsesjek)
sammen med salta og dressing og nystekte rundstykker (lavkarbo selvsagt)
Lår er lår ;)
Lår er lår ;)
Et lår er et lår, okkesom:p
Lagde en veldig tynn pizzabunn med karbolett fra idun. Hadde på 1 karbonadekjøttdeig og en svinekjøttdeig med tomater og tacosaus som saus (kommer visst ikke helt over denne tacodillaen min), sopp, rødløk og litt spekeskinke som fyll. Lettost (jada, fy fy for de fleste) på toppen. Nydelig, og ble så rikelig med pizza at jeg har nok til 3 jobblunsjer.
Lagde en veldig tynn pizzabunn med karbolett fra idun. Hadde på 1 karbonadekjøttdeig og en svinekjøttdeig med tomater og tacosaus som saus (kommer visst ikke helt over denne tacodillaen min), sopp, rødløk og litt spekeskinke som fyll. Lettost (jada, fy fy for de fleste) på toppen. Nydelig, og ble så rikelig med pizza at jeg har nok til 3 jobblunsjer.
Hvordan ble konsistensen på pizzabunnen? Som vanlig pizza? Jeg har så lyst til å prøve karbolett, men den må være ganske god for at det skal være verdt det - siden jeg ikke tåler gluten :rolleyes:
Hvordan ble konsistensen på pizzabunnen? Som vanlig pizza? Jeg har så lyst til å prøve karbolett, men den må være ganske god for at det skal være verdt det - siden jeg ikke tåler gluten :rolleyes:
Du får da glutenfri pizzabunner? Iallfall i Sverige. :) (Og om man spiser pizza bare en sjelden gang så har iallfall jeg bestemt meg for at jeg heller spiser litt ekstra karbohydrater enn å få i meg gluten. ... )
Edit:
https://www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=1509563&ref=search
http://www.mollerens.no/ProduktDatabase/Glutenfritt/Dr-Schar-Pizzabunner/
Hvordan ble konsistensen på pizzabunnen? Som vanlig pizza? Jeg har så lyst til å prøve karbolett, men den må være ganske god for at det skal være verdt det - siden jeg ikke tåler gluten :rolleyes:
Pizzabunnen blir som den skal den. Men den vil nok smake for grovt for en del. Men jeg liker den, og til og med min kresne mann liker den. Det eneste er som sagt at den smaker grovt.
Når vi kommer fram på hytta i dag, blir det utpakking - og så blir det HOT kjøttdeigsuppe :D Nam, nam.
Gubben har holdt på en halv time nå bare med å hakke opp grønnsakene. :_ohmy:
Men når han en gang blir ferdig blir det squashlasagne. -Håper jeg. :p
Det ble Donald Duck. Nyyydelig.
Kalkun, ketchup og brokkoli.. I'm on a diet............
kokt laks med agurksalat og salat:)
kokt laks med agurksalat og salat:)
Det hørtes godt ut!! Men jeg kan ikke spise det. :hylgrine:
Det hørtes godt ut!! Men jeg kan ikke spise det. :hylgrine:
Allergisk:confused:
Etter og hatt kjøkkentjeneste i lange tider i dag, ble middagen helt enkelt eggerøre, skinke og grønnsaker + nystekt brød til de som hadde lyst på det
Allergisk:confused:
VELDIG! Er veldig allergisk mot jod. Det kan gå bra med litt ost, men utover det kan jeg ikke spise noe med jod i...
VELDIG! Er veldig allergisk mot jod. Det kan gå bra med litt ost, men utover det kan jeg ikke spise noe med jod i...
Uff:klem:
Grønnsaksuppe med kjøtt;)
Hadde sommerkoteletter med grønnsaker og kesam i dag. Mye pepper også, og det var snadder :)
Fiskegrateng laget av rester fra tørrfiskmiddagen i går. :sikle:
Fiskerester av grillet tørrfisk
Baconrester stekt
Purreringer
Fløte
Egg
Sellerirot (skal ligge i skiver nederst i forma)
Salt, pepper og muskat
Ost MASSE ost!
Serveres med kokt brokkoli
:sikle:
Og det blir BARE mitt!!! De andre skal ha chiligryte med kjøttdeig og ris.
Pinnekjøtt med rotstappe,kokt blomkål og poteter til de som vil ha:)
Pinnekjøtt med rotstappe,kokt blomkål og poteter til de som vil ha:)
:mad: Hmmm. Du måtte friste meg nå???? :p
Får legge litt pinnekjøtt til vannings i dag! :sikle:
Kyllingfilet med blandet salat, sukkerfri sweet chilisaus, og kesam.
Bæææææ
BM Liker ikke sau.
Helstekt lammelår, fløtegratinerte poteter til noen og fløtegratinert selleri til andre, blomkål, broccoli og gulerøtter + fløtesaus med lammelårkraft.
Chicken tikka masala.
:sikle: skriv ned hva du putter oppi da :p
Helstekt lammelår, fløtegratinerte poteter til noen og fløtegratinert selleri til andre, blomkål, broccoli og gulerøtter + fløtesaus med lammelårkraft.
Dette skal vi ha i morgen og påskeaften. Nam, nam.
I dag blir det et eller annet med ferdig grillet kylling. Foreløpig er jeg så mett etter lunchen (restesuppe fra i går), at det kanskje ikker blir middag :eek:
:sikle: skriv ned hva du putter oppi da :p
Det hadde jeg glemt. Skal jeg gjøre. :)
KJøttdeig, purre, salat, pizzakrydder, tomat, salat. :P
det hadde jeg glemt. Skal jeg gjøre. :)
jippi :d
Påskeskinke med peppersaus og diverse grønnsaker i dag. Yum yum.
I går ble det forøvrig kinakål og svinekjøttdeig-wok. Med hvitløkspepper og soyasaus. Hvitløkspepper er snadder, selv om du stinker litt etterpå.
I dag blir det selvfølgelig lammelår.
Godt pakket inn i en blanding av parmesan, bladpersille, hvitløk, olje og sennep. Når dette stekes blir det da en sprø skorpe rundt lammet som smaker supergodt, og som gjør at det blir ekstra saftig:)
Litt usikker på tilbehøret da, men det finner jeg sikkert ut av :D
Biff, brokkoli, bakt potet, bakt charlott, peppersaus, urtesmør, salat, dressing og rødvin. :sikle:
Kanskje noen har lyst til å hjelpe meg med middagen i dag..?
Dette er hva jeg har tenkt å bruke:
200g frosne reker, 100-150g brokkoli"ris"
Annet jeg har:
Rødløk, grønn paprika, ymse krydder, sopp, ost, kremost, egg, fløte, smør, avokado, cherrytomater, aubergine, red curry paste, hvitløk, sellerirot, hakkede tomater
Lammelår servert med *sellerirot - gratinert i fløte og creme fraiche, med masse kvitløk*, brokkoli og asparges, nam nam :D
Taco! Namnam. I godt selskap.
torsk sammenvispet med egg og løk, stekt,over i salat med friske grønnsaker, olivenolje, rå tahini og fetaost
Taco! Namnam. I godt selskap.
Her også!
Ostefondue i selskap med et glass rødvin og en kjekkas av et eller annet slag på tv. :p MIN kjekkas er på jobb. :(
Ostefondue i selskap med et glass rødvin og en kjekkas av et eller annet slag på tv. :p MIN kjekkas er på jobb. :(
Naam, tihi :D
Her blir det lammelår med fløtegratinert sellerirot :)
Naam, tihi :D
Her blir det lammelår med fløtegratinert sellerirot :)
her bytter vi ut lam med hjort, men ellers samme plan ;)
Oppattevarma lammelår og tilbehør frå i går :)
Tacorester fra i går blir forvandlet til pizza i dag :D
Kyllinglever med bacon, løk og paprika. :)
Fylte en aubergine med stekt revet ost, reker, litt sjampinjong, aubergininnmat, rødløk, grønn paprika dekt med revet edamerost... servert med en klatt stekt sellerirot, sjampinjong og mer aubergininnmat med liiittigrann fløte.
Det står i ovnen nå. Spennende. :p
I dag ble det kyllingfilet med choronsaus og salat av agurk, paprika og purre.
salatgrønnsaker med torske-eggerøre med løk, med tahini og oljedressing og litt mandler og gulost
Langfredag: Lammelår, Påskeaften: Lammelår, I dag: lammelår.
Bææææææææææææææææææ
Hjemmelaga tomatsuppe med kokte egg
Kokte egg, ansjos og oppskårne tomater
En snodig blanding av torsk og karbonadedeig stekt i panna med løk og blomkål:p
Hamburger og salat. Masse hamburgerdressing.
Et eller annet med svinestrimler:)
Vi skal ha kalkun form med fløte og brokkoli :) Og kanskje litt ekstra grønnsaker ved siden av. :)
Svinestek, coleslaw, dampede grønnsaker og poteter til de som vi ha. Mulig jeg lager en fløtesaus også, for det er så godt på stek.
Her blir det kalkunsteik, valdorfsalat og fløtesaus :)
Laks, agurksalat, rømme og noe grønnsaker til
Sitrusmarinert kylling, rødløkskompott, grønne grønnsaker og blomkålpurè med masse parmesan :sikle:
Hjemmelaget pizza! :eek: :sikle:
Kyllinglår og spinatstuing:)
Kokt torsk, selleritot med bacon, egg og smeltet smør.
Kyllingfilet med salat. Steker også løk, paprika og sopp. Så vil jeg ha avokado :D
lille_trille
09-04-12, 16:34
I dag ble det lettsalta torsk med blomkålmos og smelta smør.
I dag ble det oppvamet helstekt oksefilet med sellerimos :)
Kyllinkkjøttdeig blandet med CC, løk, hvitløk, chili, koriander og tandorikrydder. Formet til burgere og stekt i stekeovn. Hakket kål og løk ved siden av. Og selskapsdressing.:D
Jeg kokte ei gryte med ørten forskjellige grønnsaker, bacon og kylling i kyllingbuljong.
Kjempegodt, og så fikk jeg rensket godt opp i grønnsakskuffen
Svinestrimler i fløtesaus og rotmos med piff:)
Fordi jeg var blakk ble det salat med kokte egg.
I dag blir det SUPPE :hungry:
Svinestrimler i fløtesaus og rotmos med piff:)
Eh, hva er piff :confused: Høres unektelig godt ut :D
I dag blir det SUPPE :hungry:
NAM. Hva slags? Jeg tenkte å stikke innom en "eksotisk matbutikk" og se om jeg finner litt ålreit pastinakk, så jeg kan lage litt syndig pastinakksuppe...
NAM. Hva slags? Jeg tenkte å stikke innom en "eksotisk matbutikk" og se om jeg finner litt ålreit pastinakk, så jeg kan lage litt syndig pastinakksuppe...
Litt sånn rydde i kjøleskapet suppe: Litt kjøttdeig, litt smårettskinke, masse forskjellige grønnsaker og det viktigste av alt: CHILI :sikle: Lurer også på å bake minimais muffinsene/rundstykkene til Rin til mannen ved sdien av. Bytter ut det søte med salt og krydder.
Pastinakk tror jeg nesten ikke jeg har smakt i hele mitt liv :rodme: Er det godt (ja ,selvfølgelig ellers ville du ikke ha spist det. Men hva smaker det som ?)
https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6o1_SDB6xKcZab5ePzkxIeWGipNH3h wAAzIBkOxG7qji-HhnMjg
Med salat:D
Avkokt laks med sursøt rømmedressing og salat.
Litt sånn rydde i kjøleskapet suppe: Litt kjøttdeig, litt smårettskinke, masse forskjellige grønnsaker og det viktigste av alt: CHILI :sikle: Lurer også på å bake minimais muffinsene/rundstykkene til Rin til mannen ved sdien av. Bytter ut det søte med salt og krydder.
Pastinakk tror jeg nesten ikke jeg har smakt i hele mitt liv :rodme: Er det godt (ja ,selvfølgelig ellers ville du ikke ha spist det. Men hva smaker det som ?)
Nam, chili!
Pastinakk smaker... Vel... Som en rund, litt søt rotfrukt. Den gir en god sødme til maten, og smaker også godt sammen med andre grønnsaker (om man blir litt redd av 10 gram karbo per 100 gram), for eksempel blomkål.
Men det beste som finnes... Det er pastinakkpuré. Pastinakk, smør, litt fløte, ferdig. :D
https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6o1_SDB6xKcZab5ePzkxIeWGipNH3h wAAzIBkOxG7qji-HhnMjg
Med salat:D
Å himmel - nå fikk jeg assosiasjoner til et Drammens uttrykk jeg lærte da jeg flyttet hit: Få ræva ta potta :eek: Smakfult måltid :p
https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6o1_SDB6xKcZab5ePzkxIeWGipNH3h wAAzIBkOxG7qji-HhnMjg
Med salat:D
Er det et ektepar? Har de barn? Har du tatt foreldra fra de søte gnyllikbarna? :eek: :hylgrine:
Nam, chili!
Pastinakk smaker... Vel... Som en rund, litt søt rotfrukt. Den gir en god sødme til maten, og smaker også godt sammen med andre grønnsaker (om man blir litt redd av 10 gram karbo per 100 gram), for eksempel blomkål.
Men det beste som finnes... Det er pastinakkpuré. Pastinakk, smør, litt fløte, ferdig. :D
Tusen takk. Lurer på om jeg ikke skal teste det ut på mannen, og så smaker jeg en skje (som jeg pleier når det er noe jeg egentlig burde holde meg unna enn så lenge) :)
Å himmel - nå fikk jeg assosiasjoner til et Drammens uttrykk jeg lærte da jeg flyttet hit: Få ræva ta potta :eek: Smakfult måltid :p
:lol:
Er det et ektepar? Har de barn? Har du tatt foreldra fra de søte gnyllikbarna? :eek: :hylgrine:
Tror hun spiste gnyllikbarna i forige uke (eller var det meg ???)
Om foreldrene til gnyllikbarna er det samme som ølkylling sier jeg GIVE ME SOME! Eventuelt ølgnyllik. Kanskje det er fyllikgnyllik?
I full fart tacosalat. Very good.
Om foreldrene til gnyllikbarna er det samme som ølkylling sier jeg GIVE ME SOME! Eventuelt ølgnyllik. Kanskje det er fyllikgnyllik?
:lol: Garantert fyllikgnyllik
Om foreldrene til gnyllikbarna er det samme som ølkylling sier jeg GIVE ME SOME! Eventuelt ølgnyllik. Kanskje det er fyllikgnyllik?
Æh, hvordan får man stappet en ølboks inn i kloakkåpninga? Ja, det heter det på fugler. :p Jeg har hørt at fyllikgnylliker skal være veldig godt, men jeg sliter altså litt med tankene rundt det anatomiske OG en stor boks. :o
Æh, hvordan får man stappet en ølboks inn i kloakkåpninga? Ja, det heter det på fugler. :p Jeg har hørt at fyllikgnylliker skal være veldig godt, men jeg sliter altså litt med tankene rundt det anatomiske OG en stor boks. :o
Bare og presse på:D
Kanutten: stappstappstapp!:cool: Som en god kamerat av meg bruker å si: går det ikke med makt, så går det med mer makt :lol:
Bare og presse på:D
Kanutten: stappstappstapp!:cool: Som en god kamerat av meg bruker å si: går det ikke med makt, så går det med mer makt :lol:
:lol: Stakkars hønemor. For ikke snakke om hanefar. :p
Æh, hvordan får man stappet en ølboks inn i kloakkåpninga? Ja, det heter det på fugler. :p Jeg har hørt at fyllikgnylliker skal være veldig godt, men jeg sliter altså litt med tankene rundt det anatomiske OG en stor boks. :o
Det kommer egg ut der.... :p
Og ja - det er bare å presse på.
Hint: slå av (kun for gode lavkarbere, alle andre kan drikke) ca 1/2 dl fra boksen og tilsett urter (timian og rosmarin er snaskens) før pressing... .
nam, spiser nå salat med jarlsbergost og fiskekake
funker det forresten å lage sånn ølkylling i stekeovn? ..og hvordan gjør man det?
funker det forresten å lage sånn ølkylling i stekeovn? ..og hvordan gjør man det?
Kanskje på varmluft og rett på bunnen i ovnen? Må teste!
Kanskje på varmluft og rett på bunnen i ovnen? Må teste!
Ja, del gjerne resultatet! Funker liksom så dårlig med grill på en "røykebalkong" når man bor i åttende etasje :o Kan vel alltids ta med en engangsgrill til fellesarealet, men det begrenser seg selv litt hvor godt en engangsgrill virker til slik :lol:
...når jeg tenker meg om så vil vel vekta av kyllingen og ølboksen mose den der engangsgrillen uansett... :lol:
Ad engangsgrill.... Nope. Må ha lokk.
Ad stekovnsgrill ... Muligens... men det oser en god del da og du bør nok iallfall ha en dryppform under.
Ellers kan jeg meddele at det ble thailkyllingcurry i kokosmelk til middag.
Ad engangsgrill.... Nope. Må ha lokk.
Ad stekovnsgrill ... Muligens... men det oser en god del da og du bør nok iallfall ha en dryppform under.
Ellers kan jeg meddele at det ble thailkyllingcurry i kokosmelk til middag.
:ja: Må setter den i en ildfast form.
Grillet sommerkotletter i stekeovnen. Fant ut at skulle vi vente på grillvær, må vi vente en stund. :rolleyes: Hadde grønnsaker til.
Her ble det verken ølkylling eller annet snadder, men rett og slett wienerpølser, grov pasta i pestosaus og kokt blomkål og broccoli etter sykehustur der jeg fikk ENDA en auto-dritt-diagnose:mad: Denne gangen noe litt mindre komplisert heldigvis, "bare" Sjøgrens syndrom.....
Her ble det verken ølkylling eller annet snadder, men rett og slett wienerpølser, grov pasta i pestosaus og kokt blomkål og broccoli etter sykehustur der jeg fikk ENDA en auto-dritt-diagnose:mad: Denne gangen noe litt mindre komplisert heldigvis, "bare" Sjøgrens syndrom.....
:klem:
Her ble det verken ølkylling eller annet snadder, men rett og slett wienerpølser, grov pasta i pestosaus og kokt blomkål og broccoli etter sykehustur der jeg fikk ENDA en auto-dritt-diagnose:mad: Denne gangen noe litt mindre komplisert heldigvis, "bare" Sjøgrens syndrom.....
:suss:
Stekte opp sellerirotskiver, sopp, grønn paprika og rødløk i smør, med salt og pepper. Tilsatte så fløte og philadelphiaost og en ts red curry paste. :3
Helte det over smørdampet brokkoliris og serverte med creme fraiche og 'cherry plum tomatoes'.
Her ble det verken ølkylling eller annet snadder, men rett og slett wienerpølser, grov pasta i pestosaus og kokt blomkål og broccoli etter sykehustur der jeg fikk ENDA en auto-dritt-diagnose:mad: Denne gangen noe litt mindre komplisert heldigvis, "bare" Sjøgrens syndrom.....
:klem:
Her ble det verken ølkylling eller annet snadder, men rett og slett wienerpølser, grov pasta i pestosaus og kokt blomkål og broccoli etter sykehustur der jeg fikk ENDA en auto-dritt-diagnose:mad: Denne gangen noe litt mindre komplisert heldigvis, "bare" Sjøgrens syndrom.....
Herregud så mange plager enkelte skal ha!!:klem::suss:
kylling,grønnsaker,salat med olivenolje:)
Kyllingkjøttdeigsuppe med indisk vri. :love:
Karbonadekjøttdeigsuppe type HOT:D
Karbonadekjøttdeigsuppe type HOT:D
Med Cajannepepper?? Jeg har fått sånn dilla på det! Det blir HOT på en helt annen måte enn med chili... Jeg er bra lei chili for tiden.. :o
Kanskje på varmluft og rett på bunnen i ovnen? Må teste!
Se her, se her! Fyllikgnyllik i ovn!!! (http://wolfsea.ipublish.no/2008/10/18/den-illustrerte-olkyllingen-na-ogsa-med-bilder-kokkeporno-aka-burleskkjokken/)
http://bilder.vgb.no/479/3col/img_48fcad8a4681c.jpg
Med Cajannepepper?? Jeg har fått sånn dilla på det! Det blir HOT på en helt annen måte enn med chili... Jeg er bra lei chili for tiden.. :o
Masse kajennepepper, ja:)
Se her, se her! Fyllikgnyllik i ovn!!! (http://wolfsea.ipublish.no/2008/10/18/den-illustrerte-olkyllingen-na-ogsa-med-bilder-kokkeporno-aka-burleskkjokken/)
http://bilder.vgb.no/479/3col/img_48fcad8a4681c.jpg
Sambo hadde bare en kommentar; Stakkars ølboks..... :p
Sambo hadde bare en kommentar; Stakkars ølboks..... :p
:lol:
"Lomper" med valnøttsmør. Lat i dag.
Pannekaker... alt for mye.
Æsj, nå er jeg drittlei pannekaker. Lar denne posten stå som en påminnelse til meg selv om å ikke lage det på leeenge. :p
Er godt med kanel og tagatesse da. Men jeg ble litt småkvalm. Alt alt alt for mye.
Spis fisk så blir du frisk :rulleøyne
Her blir det ovnsvakt steinbit med jarlsberost og bacon + fløtegratinert selleri og dampa grønnsaker :D
Chiligryte/suppe med salat. Smaker mer og mer fantastisk jo lenger du koker den.. Blir også lunsj i morgen :D
Sambo hadde bare en kommentar; Stakkars ølboks..... :p
:heia: Kelner - vi vil ha mere øl..........
Forøvrig ble det helt edruelige nakkekotletter her :) hikk..........
:heia: Kelner - vi vil ha mere øl..........
Forøvrig ble det helt edruelige nakkekotletter her :) hikk..........
:lol: :klem:
:lol: :klem:
:love::suss:
salat med tahini og olje og påleggslaks og edamer
Chili con carne med revet sjokolade :)
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/576602_367277703311408_100000875445256_1018841_997 167575_n.jpg
Grilla nakkekoteletter, smørdampa nykål og rotmos :D
Hjemmelaget fiskebiffer med smørdampede grønne grønnsaker :sikle:
laksekoteletter, agurkrømme og noe paprika og purre. Er ikke så ille spennende om dagen!:)
Resten av suppa fra forrige dagen, med masse cayennepepper i :D
Samboer foreslo, handlet inn og lagde stekte middagspølser med blomkålpuree og tomatsalat i dag. Smakte jammen nydelig å gjøre så lite for maten for en gangs skyld :D
Eeeh.. Noe veldig nytt her i huset, chicken tikka masala. ;)
Eeeh.. Noe veldig nytt her i huset, chicken tikka masala. ;)
:lol:
Svinekjøttdeig, brokkoli, rødløk og ruccula med skyr dressing.
Kjøttkaker i fløtesaus med grønne saker til :D
Vi hadde det utrolig enkelt i dag, taco, men i morgen skal vi feire gubbens bursdag med helstekt indrefilet av okse, bacon, rosenkål, sopp, stekte sellerimoskaker og peppersaus, etterfulgt av sitronfromasj og bringebær. Til kaffien blir det mocca kake og suksessterte.
Alt lavkarbo :D
Legene påstår det er helt normalt at gubbens blodsukker havner på 11-tallet i et par timer etter mat og faller ned til 2-tallet innimellom :confused:, men etter han har lånt ene blodsukkermåleren min og sett hva som skjer, så er han nå på et mye strengere LCHF enn tidligere, og det etter hans ønske.
Tidligere har han ligget mellom 80 og 100 karber pr dag, men blodsukkeret svinger mye selv da. Nå ligger han rundt 50.
Boknabajas med smørdampa blomkål:)
Boknabajas med smørdampa blomkål:)
:confused:
Boknafisk:D
Aha - meg forstå (endelig) ;)
Hva er boknafisk :confused:
Kyllingkjøttkaker og blomkålmos med brun saus.
Kylling-rulader. Egenkomponert, med serranoskinke, tapenade og mozzarellaost inni (+salt, pepper og basilika). Stekt i ovn med fløte og litt kyllingfond ved siden.
Hva er boknafisk :confused:
Halvtørka torsk:)
Hva er boknafisk :confused:
Boknafisk (http://no.wikipedia.org/wiki/Boknafisk) :) (og ja, jeg slo det opp jeg også)
Svinekjøttdeig med tomatpurè, salat, litt løk, avokado, litt ost og et lass med kesam.
Vi hadde det utrolig enkelt i dag, taco, men i morgen skal vi feire gubbens bursdag med helstekt indrefilet av okse, bacon, rosenkål, sopp, stekte sellerimoskaker og peppersaus, etterfulgt av sitronfromasj og bringebær. Til kaffien blir det mocca kake og suksessterte.
Alt lavkarbo :D
Legene påstår det er helt normalt at gubbens blodsukker havner på 11-tallet i et par timer etter mat og faller ned til 2-tallet innimellom :confused:, men etter han har lånt ene blodsukkermåleren min og sett hva som skjer, så er han nå på et mye strengere LCHF enn tidligere, og det etter hans ønske.
Tidligere har han ligget mellom 80 og 100 karber pr dag, men blodsukkeret svinger mye selv da. Nå ligger han rundt 50.
Du Bente. Nå har jeg lurt på de der kakene dine VELDIG lenge. finnes det oppskrift av de ute på det o' store forumet? Jeg får så innmari lyst på hver gang du snakker om de og gidder ikke lage alle mulige kaker for å finne DEN ENE :rolleyes:
On topic:
I dag har vi hatt pannestekt indrefilet av svin med krydret fetaost som har fått "smelte" oppå. Tilbehør har vært fløteogostegratinert sellerirot. Til dessert har vi hatt Lena Beatrices kokosiskrem med bringebær :D
Moccakaken har jeg lagt ut oppskrift på her http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50406
sitronfromasjen er funnet her på forumet
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=50045
Jeg lager ikke multedelen men legger halvtinte bringebær dynka med en skvett konjakk over fromasjen når den er stivna.
Suksesskaka er min gamle oppskrift som er gjort lavkarbo. Har faktisk ikke notert mengdeforholdet ned, men jeg skal veie og måle og skrive ned når jeg lager kaka.
I går spiste vi helgrillet ytrefilet med jordskokk- og sellerirotgrateng og hjemmelaget bearnaisesaus.
i dag blir det vårkylling. Helvetes slanking
Siden vi har bursdag i huset blir det biffer av indrefileet med smørdampet brokkolitopper og asparges, stekt sopp og surra løk, bakte poteter til de som vil ha, bakt tomat, rømme, urtesmør og sprøstekt bacon. Noe forenhver gane. OG peppersaus, seff. :sikle:
Siden vi har bursdag i huset blir det biffer av indrefileet med smørdampet brokkolitopper og asparges, stekt sopp og surra løk, bakte poteter til de som vil ha, bakt tomat, rømme, urtesmør og sprøstekt bacon. Noe forenhver gane. OG peppersaus, seff. :sikle:
:sikle:
Vet ikke helt hva det blir her, men må bli noe med mye smak (les: chili), for forkjølelsen setter smaksløkene noe tilbake :o
I dag skal det bli falaffel med nogo (fett og proteiner) attåt, tror jeg. Har kikerter i bløt og ingrediensene i hus.
takk, BenteR!! :love: lover å lage en dag :D
Ååh.. Jeg vet ikke.. Karbonadedeigsuppe kanskje?
Tomat og urtemarinert kyllingfilet med blomkålmos med feta og urter. Og salat, selvfølgelig.
det som havner på bordet hos min mor. 4 timers varsel om feiring av mormor og meg hos min mor, og jeg aner ikke hva det blir til middag =o sjangsen for at det blir lavkarbo vennlig er dog liten.
Samme som i går. Altså svinekjøttdeig i tomatpurèsaus, kesam, mye diverse salat. En av mine favoritter.
Nakkekoteletter med div grønnsaker, løk, chilli hvitløk osv, stekt i Rømmertopfen over flere timer. Kunne spises med skje :D
Idag spiste jeg salat med tahini og hvetekimolje, + greddost og to kokte egg. Nom nom.
I dag er det blitt stekte italienske pølser :sikle: (4gr karbohydrater pr 100gr) kjøpt på Coop,
og grønne saker til :D:D
Hvitløksfylt vårkylling med blomkålpure.
Har spist gryte med ribberester, erter, blomkål, sopp, løk og diverse krydder og boksetomat, seterrømme oppi. Namnam!
Fyllikgnyllik! Eller hva nå kanutten kalte det :lol: Uansett: det er den beste kyllingen jeg har lagd, so far :eek: med semigresk salat til og saus lagd på fløte og krafta. Jeg hadde rett og slett en mouthgasm. :rolleyes:
Fyllikgnyllik! Eller hva nå kanutten kalte det :lol: Uansett: det er den beste kyllingen jeg har lagd, so far :eek: med semigresk salat til og saus lagd på fløte og krafta. Jeg hadde rett og slett en mouthgasm. :rolleyes:
Fyllikgnyllikk er godt, ja:D
I dag hoppet jeg over middagen siden jeg jobbet, men i morgen skal jeg ha grillet kylling, deles i biter, lag saus av et beger rømme blandet med en tube baconost. Hell dette over kyllingen og sett det i ovnen på 200gr i ca 20 min. En salat til er godt.
Her ble det HOT HOT HOT taco, for i det hele tatt å kjenne smaken. Virker som forkjølelsen er på retur, så i morgen blir det kanskje mat som mannen order å spise også ;)
snowflakes
16-04-12, 15:09
jeg skulle så gjerne fått noen tips fra dere... vet ikke helt om jeg er på riktig plass da...=) men jeg prøver meg...
fløte, jeg har en del fløte som må brukes i dag... noen som har middagstips med masse fløte snakker nesten en liter....??
Fyllt champignon. Den blir fyllt med svinekjøttdeig med tomatpure (rester fra i går), skinke, paprika og litt annet snadder, så med litt ost på toppen.
Når det gjelder fløten: fløtegratiner! Sånn ca alt kan fløtegratineres. Lag suppe, krem til dessert, drikk kaffe med fløte, fløtesaus, hvit saus av fløte (og vann hvis du syns smaken blir for tung).
Fyllt champignon. Den blir fyllt med svinekjøttdeig med tomatpure (rester fra i går), skinke, paprika og litt annet snadder, så med litt ost på toppen.
Når det gjelder fløten: fløtegratiner! Sånn ca alt kan fløtegratineres. Lag suppe, krem til dessert, drikk kaffe med fløte, fløtesaus, hvit saus av fløte (og vann hvis du syns smaken blir for tung).
Når det er snakk om fløtegratinering så skal det kanskje ha en tur i steikovnen eller i en kasserolle?? Men jeg skjønner jo at du mener at fløten kan brukes til det meste! Bruker mye fløte jeg. :p
Når det er snakk om fløtegratinering så skal det kanskje ha en tur i steikovnen eller i en kasserolle?? Men jeg skjønner jo at du mener at fløten kan brukes til det meste! Bruker mye fløte jeg. :p
Ja, selvsagt i ovnen eller i kasserolle. Jeg tenkte ikke på å nevne det. Men om andre ikke skjønte hva jeg mente så var det bra du presiserte det :)
Ja, selvsagt i ovnen eller i kasserolle. Jeg tenkte ikke på å nevne det. Men om andre ikke skjønte hva jeg mente så var det bra du presiserte det :)
Det er bare jeg som er så forbaska treg! :p
jeg skulle så gjerne fått noen tips fra dere... vet ikke helt om jeg er på riktig plass da...=) men jeg prøver meg...
fløte, jeg har en del fløte som må brukes i dag... noen som har middagstips med masse fløte snakker nesten en liter....??
Fløtegrøt (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16913&highlight=fl%F8tegr%F8t) :D
I dag blir det kinesisk wokblanding med litt soya og oystersaus, med salat. :D
Kjøttkaker med ertestuing
Kjøttkaker med ertestuing
her og! pluss brun løk :)
Her hadde vi tacorester, biffrester og bacon- og grønnsakrester, rømme, ost og litt krydderier gjorde restene til en god gryterett :D
Karbonadekjøttdeigsuppe:D
Nå har dere skrytt så lenge over kjøttdeigsuppe, at jeg også vil ha. Hvilken oppskrift er det alle koser seg med for tiden?
Stekt laks i fløtesaus :sikle:
Tilbehør: stekegrønnsaker :)
Sunn og god start på uka :D
"Kjøttsaus" med kyllingkjøttdeig (squash, paprika, purreløk, krossade tomater)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.