View Full Version : Hva skal du ha til middag i dag-tråden!
Butterfly83
07-02-15, 16:35
Entrecote med grønnsaker og bearnaise :)
Rester kjøtt fra kyllinglår, opptint grønnsaksmos, fløtesaus og rørte tyttebær - godt
Proteinbrød, kyllingfilet, mozarella, salat, søtpotetchips og creme fraiche.
Moussaka med sellerirot, kål og løk.
Idag dag ble det veldig lite lavkarbo vennelig; wienerpølser (bare 56% kjøtt), lompe og sprøstekt løk... Lader opp til i morgen for da vanker det Kalkun, Waldorfsalat og mye annet godt :D
Finnbiff med blomkålmos :)
Lapskaus med ytrefilet av storfe.
Karbonader og sellerirotfries.
Skrei, eggesmør og grønnsaker
Butterfly83
08-02-15, 16:20
Kjøttsuppe hos svigerfar. Får prøve å få færrest mulig potetbiter :p
Vegetarisk salat med fetaost :D
Sivensvans
09-02-15, 12:31
Pulled pork!
Butterfly83
09-02-15, 14:56
Appelsinkokt kyllingfilet med grønnsaker. Tenkte å bytte ut appelsinjuice med fun light appelsinsaft.
Spinnerette
09-02-15, 16:32
Koteletter og grønnsaker i ovn :)
Sprøstekt ost med eggestand. I stedet for å ha osten inni eller oppå omeletten, stekte jeg vanlig hvitost på stekepanna en liten stund før jeg helte oppi egg pisket sammen med kremost og lot det stå til røra var stivnet. :sikle:
Butterfly83
09-02-15, 18:00
Nam, omelett med sprø ost er veldig godt! Bedre enn vanlig omelett hvor osten bare er smeltet syns jeg.
Pulled pork, blomkål og ris
Meatza (blir aldri ferdig med de restene :p) og salat.
ED kyllingsuppe med sambal oelek. En ny favoritt!
Jeg fikk innmari lyst på ertesuppe, og har en pose erter i frysen hjemme så jeg tror jeg må google frem en oppskrift på ertesuppe :)
Lungemos med smørdampa grønnsaker :)
Butterfly83
10-02-15, 16:30
Egg og ost :p
Spinnerette
10-02-15, 19:08
I dag ble det squash-tagliatelle med kylling- og pestosaus. :)
Kyllingfilet, kål, løk, feta og oliven.
Det ble reinskav gryte med masse stekt løk og sopp. Surret i havrecreme fraiche og havrefløte. Et par skjeer hjemmelaget tyttebærsyltetøy og en skvett sitron gir gryta litt mer sting. Litt knust einebær og timian gjør det enda bedre. Tilbehør ble sellerimos.
ED kyllingsuppe med sambal oelek. En ny favoritt!
Det ble blomkotto med suppe på i stedet. Overraskende vellykket!
Her blir det fersk skrei med coleslaw i dag :)
Taco, med "soyapuck" i stedet for kjøttdeig
Spinnerette
11-02-15, 16:15
Aubergine parmigiana... :sikle:
Svinestrimler, kål, løk og peppersaus.
Noe så romantisk som blomkålsuppe med bacon.. til kjærestemannen. Jeg spiser egg!! :lol:
Baconspekka langtidsstekt elgsteik med blomkål/brokkolimos og fløtesaus :)
Chicken curry, kål og løk. :)
Pølsegryte med lavkarbo pølse, hakka tomater og rockwok. nam nam nam
Sivensvans
15-02-15, 16:57
Hjemmelagde fiskekaker;)
Lår av stangekylling, hjemmerørte tyttebær, fløtesaus, grønnsaker - var kjempegodt!
Butterfly83
15-02-15, 17:56
Karbonader med ost og salat.
Sweet chili ribbe og asparges.
"Soyapuck" byriani med blomkålris
Kyllingfilet og mozarellasalat. :)
Langtidsstekte oksekjaker med blomkålmos og fløtesaus :)
Kyllingsuppe på restene fra i går
Rista skiver av torskerogn i panna til de ble gyldne, serverte med mos av sellerirot og blomkål, og sitron-remulade til
Siste rest av curryen, kål og løk.
Sprøstekt torsk med bacon, rødløk og blomkålmos :)
Butterfly83
18-02-15, 17:15
Nakkekoteletter med stekt sopp og grønnsaker.
Spinnerette
18-02-15, 18:23
Koteletter med ovnsbakte grønnsaker.
TrillTrall
18-02-15, 18:33
I dag blir det laksewok når jeg kommer hjem fra seinvakta, så det blir egentlig kveldsmiddag. :)
idag ble det to rugsprø med strandskinke, majones og ost... alternativet var plukkfisk og det er for mye poteter for meg (spiser av og til poter ved jægergryte eller kalkun).
Stekt laks på en seng av stekt sopp og løk, samt smørdampet brokkoli.
Meatza og rømmedressing. :D
Finnbiffrester med brokkoli til.
TrillTrall
19-02-15, 18:17
I dag delte jeg en stor søtpotet i pommes-frites-staver, hadde på litt olivenolje, falksalt (jo, det heter det) og pepper og satte brettet i stekeovnen. Så kokte jeg blomkål og brokkoli i microen et par minutter (de kunne stått 4 min, ble litt harde), helte grønnsakene i en ildfastform smurt med litt olivenolje. Stekte to kyllingfileter i panna og la dem oppå grønnsakene. Kokte ut panna med en smørklatt og en dæsj creme fraiche og helte det over kyllingen. Inn i stekeovnen på rist over potetene i 15 min (200 grader). Nammmm!!! Vi er sprekkmette her begge to! :sikle:
Entrecote, grønnsaksmos og sjysaus (fikk luksusmiddag i dag)
Chillireker i wok med grønnsaker og limedressing
Spinnerette
20-02-15, 15:06
Kyllingbryst og salat. :)
Biff, soppstuing, stekte tomater, litt erter, sellerirotmos og valgfritt bernaisesaus eller sjysaus
Pølsefest, feirer at jeg begynner vinterferien i dag :D
Pølsefest, feirer at jeg begynner vinterferien i dag :D
Kos deg masse :D
Blomkålgrateng og laks :)
Butterfly83
20-02-15, 18:55
Toast av lavkarbobrød i dag. Enkelt og greit :p
TrillTrall
20-02-15, 19:07
Omelett med egg, grillpølse, småtomater, purreløk og ost + blomkål og brokkoli ved siden av. :)
Småsnadder; seranoskinke, manchego, oliven, blåshimelost, pepperost og tomater og mozarellaost med olivenolje...
Kos deg masse :D
Takk, Senka :klem:
Spinnerette
22-02-15, 19:34
I går var det aubergine-lasagne, og i dag var det Gerds tyrkiske gryte... Vært en veldig god helg, altså. :p
Nakkekoteletter, saus, sellerirot/blomkålmos, stekte tomater
Roastbeef med fløtesaus, ris og brokkoli :)
TrillTrall
23-02-15, 18:52
Noen svenske kjøttboller, sellerirotfries og rødbeter skåret i små, små terninger og stekt i litt olje i stekepanna - det ble godt ass! :)
Selleri Anna med stekt kottis og sjysaus. Selleri Anna lager jeg ved å kutte sellerirota i tynne skiver. Lar skivene få et kjapt oppkok. Renne litt av på tørkepapir. Strø ev litt salt på skivene. Når skivene er høvelig avrent legger jeg et lag med skiver i bunnen av en ildfast form. Pensler med smør og krydrer med urter av det man måtte lyste (estragon, timian, basilikum etc etc). Deretter litt hvitløk. Så et nytt lag med selleri, smør, salt, urter, hvitløk... Lag mange lag. Bedre med høyt og ikke så stort i omfang enn lavt og stort. Legg noe som tåler varme, gjerne en form lik den første, oppå og press hardt ned for å få lagene tettest mulig. Sett i ovnen og la det stå en tid. Kjenn etter om de begynner å ferdig stekt. Da tar man bort den øverste formen og lar sellerirota brunes litt på toppen. Dette er nydelig! Ha gjerne finstrimlet løk mellom lagene. :sikle:
Selleri Anna med stekt kottis og sjysaus. Selleri Anna lager jeg ved å kutte sellerirota i tynne skiver. Lar skivene få et kjapt oppkok. Renne litt av på tørkepapir. Strø ev litt salt på skivene. Når skivene er høvelig avrent legger jeg et lag med skiver i bunnen av en ildfast form. Pensler med smør og krydrer med urter av det man måtte lyste (estragon, timian, basilikum etc etc). Deretter litt hvitløk. Så et nytt lag med selleri, smør, salt, urter, hvitløk... Lag mange lag. Bedre med høyt og ikke så stort i omfang enn lavt og stort. Legg noe som tåler varme, gjerne en form lik den første, oppå og press hardt ned for å få lagene tettest mulig. Sett i ovnen og la det stå en tid. Kjenn etter om de begynner å ferdig stekt. Da tar man bort den øverste formen og lar sellerirota brunes litt på toppen. Dette er nydelig! Ha gjerne finstrimlet løk mellom lagene. :sikle:
Dette skal jeg prøve!!
Hvor mange grader steker du på? :)
Dette skal jeg prøve!!
Hvor mange grader steker du på? :)
Det varierer alt etter hvor lenge det er til det skal serveres, men 190-200 ca? Eller alt etter hvor tykt det blir? Jo tykkere desto lavere temperatur.... Jeg er håpløs med å følge noen fast temperatur, jeg steker på det jeg tror passer best. Følger heller med på kjernetemperaturen.
Det varierer alt etter hvor lenge det er til det skal serveres, men 190-200 ca? Eller alt etter hvor tykt det blir? Jo tykkere desto lavere temperatur.... Jeg er håpløs med å følge noen fast temperatur, jeg steker på det jeg tror passer best. Følger heller med på kjernetemperaturen.
Thanks :klem:
I dag hadde vi hjemmelaget tomatsuppe med bacon, mozzarella og rømme. Og middagen i morgen holder jeg på å søke rundt for å få inspirasjon til nå :)
Ørret med bakte grønnsaker :)
I dag blir det stekt torsk med hjemmelaga ertestuing, bacon og brokkolimos :)
Dette hadde jeg i går
Oppskrift på kraft til trekking av Kveite:
Til 4 pers.
2 store koteletter av kveite (ca 1 kg)
1 gulrot, skrelt i skiver
1 stor sjalottløk i skiver
2 laubærblad
2 ts hel pepper
4 persillestilker
4 ss olivenolje
1 ss salt pr l vann
2 ss hvitvinsedikk
2 fedd hvitløk, knust
Bruk bare så mye vann at det dekker fisken.
Ha alle ingrediensen unntatt kveite i kjelen og kaldt vann. Kok opp buljongen. Skyll og vask og tørk kveita . Når vannet har kokt opp, skru varmen ned på lav varme. Legg i kveita og la posjere på lav temp i 2-3 min. Trekk kjelen av plata og la fisken trekke videre i 10 min.
Når skinnet eller beina slipper, så er den klar. Ikke trekk for lenge. Da blir den tørr
Server med Sandefjordsmør, gulrotbiter og brokklibiter
Smakte godt.
Har pensla to fine kyllinglår fra Stange med rapsolje og sitronsaft, saltet og pepret, og de skal nå stå i ovnen 35-40 minutter.
Skal ha fløtesaus, hjemmerørte tyttebær, sellerirot-/blomkålmos, og litt rosenkål til. Kanskje litt erter også, trenger vitamin K som er i grønne grønnsaker.
Ha en fantastisk fin kveld alle sammen!
Indrefilet av svin og potetsalat. Kanskje en salat ved siden av.
Chilisuppe med kyllingkjøttdeig.
Ikke middag i dag, men middag i morgen..
Skal lage saltbakt sellerirot!!! :sikle: Serveres til kottiser.
Jeg skal ha mat :p
Stekt kylling og kål.
Tacograteng med ED soyapuck. Overraskende godt. Jo, jeg glemte meg og la på et par skiver ost :o
I dag blir det wok
Spinnerette
26-02-15, 11:15
I dag blir det baonsnurret kylling fylt med et eller annet jeg har i skapene. :p
Kyllingfilet, kål, løk, feta og oliven.
Pannekaker med blåbærsyltetøy
Baconsurra elgsteik med fløtesaus og brokkolimos :)
Kotelett, stekte gulrøtter, jordskokkmos og CF-saus med parmesan.
Fiskekaker, råkost og rømme
Kotelett, stekte gulrøtter, jordskokkmos og CF-saus med parmesan.
Middagen (lunsjen) var helt fantastisk god der og da, men åååh, jeg angrer. Det ble litt for stor porsjon inulin, altså jordskokk, for magen min. Jordskokk er jo så godt. :(
Rest av Kyllingform som er lagvis med brokkoli( forkokt noen min i kyllingkraften), kyllingbiter (fra helkokt kylling), blanding av majones og creme fraiche. Toppet med malte mandler og reven Parmesan.
Langtidsstekt oksemørbrad med fløtesaus og coleslaw :)
Svinknoke dampa i slowcookeren med masse grønnsaker :D
Skrei, lever og rogn! :sikle:
Det skal jeg og, Kanutten😄, bortsett fra lever. Vi skal ha Sandfjordsmør til, så det blir ikke akkurat Mølje, men....
Det skal jeg og, Kanutten😄, bortsett fra lever. Vi skal ha Sandfjordsmør til, så det blir ikke akkurat Mølje, men....
Nydelig likavel!
Nydelig likavel!
Jepp. Gleder meg😊
I dag blir det tikka masala.
Skrei med grønnsaker, bacon og eggesmør :D
Vi hadde squash "spaghetti" , stekte kyllingbiter også helte jeg bare litt fløte oppi der og div krydder. Blei veldig godt :)
Skrei med grønnsaker, bacon og eggesmør :D
👍 Skrei...
Stekt sei med fløtesaus, løk, bacon og brokkolimos:)
TrillTrall
04-03-15, 17:03
Her ble det stekt laks med kikerter, selskapserter, aspargesbønner og brokkoli. :)
👍 Skrei...
Da jeg var lita fikk vi stort sett alltid kald rød sagogrynssuppe med rosiner som dessert etter skreien. Jeg pleide knuse flatbrød som jeg hadde oppi suppa. Og suppa var kokt på hjemmelaget saft..... :sikle: Mimrer fælt nå.. :o
Apropos hjemmelaget suppe: det var snakk om makaronisuppe i dag, med sukker og kanel. :D
Breiflabb asparges og Rosenkål :rolleyes:
Vegetar karbonader og salat :D
TrillTrall
05-03-15, 10:17
Vegetar karbonader og salat :D
Hva er vegetar-karbonader laget av? Så noe som ble kalt "vegetar-skinke" her om dagen, det besto av soya stort sett. Hvorfor kalle det skinke når det ikke har vært i nærheten av et dyr engang!?
Hva er vegetar-karbonader laget av? Så noe som ble kalt "vegetar-skinke" her om dagen, det besto av soya stort sett. Hvorfor kalle det skinke når det ikke har vært i nærheten av et dyr engang!?
*Ondemeg*
Fordi det er skinke som er gull-standarden vel... :D
*/ondemeg off*
Nei, jeg har heller ikke skjønt vitsen med å kalle det "nøttebiff" eller "vegetarskinke". Det finnes mye god vegetarmat, men det smaker verken biff eller skinke...
Her blir det fyfy-fiskegrateng fra frysedisken i dag. Fant en uten makaroni eller strøbrød, faktisk.
Siste ED-middagen på lenge, fase 2 fra i morgen! :heia: (Og da blir det fisk! Herregud som jeg fyser på fisk!)
Tacopai med deilig salat.
Tacopai med deilig salat.
Eller kanskje fiskekake..
Eller kanskje knekkebrød.
Klarer ikke planlegge noe som helst om dagen.:p
Det blir squash-spagetti med pastasaus... pokker må på butikken.
Har fremdeles dilla på kokt fisk (seff kokt i eddik! Alt annet smaker kattfisk.) klemt sammen med smør og broķkoli.. :sikle:
Spinnerette
05-03-15, 17:29
Blomkål-risotto med sopp, bacon, selleri og minimais.
Butterfly83
05-03-15, 19:18
Bacon cheeseburger casserole etter oppskrift herfra :) Ble veldig godt :)
Fjordlands kjøttboller med potetmos. :p
Butterfly83
06-03-15, 13:41
Resten av bacon cheeseburger casserole fra i går :)
Spinnerette
06-03-15, 14:50
Kyllingsalat!
Kylling nuggets fra Lea Beatrice sin oppskrift :) Hadde sukker fri sweet chilisaus ved siden av også litt stekt paprika, løk, squash og aubergine :)
Baconpølser i lompe med potetsalat og stekt løk :)
Tacogryte :D
oppskrift ?? :D
oppskrift ?? :D
Har ikke noe spesiell oppskrift. Bruker som regel å ta rester etter taco: kjøttdeig, løk, sjampinjong, saus i ei gryte, tilsetter 1-2 bokser hakka tomater og koker det sammen :)
Har ikke noe spesiell oppskrift. Bruker som regel å ta rester etter taco: kjøttdeig, løk, sjampinjong, saus i ei gryte, tilsetter 1-2 bokser hakka tomater og koker det sammen :)
Oki :)
Morrpølsegryte :snill:
Jeg trodde inntil for noen dager siden at morrpølse var morrpølse i hele Norge... Men nei... Jeg hadde med morrpølsegryte på jobb, noen spurte hva jeg hadde med, og så ble det snakk om morrpølse. Andre steder er det visstnok spekepølse...? WTF? Morrpølse her er kvernet innmat og kjøtt i tarm. Man tar av tarmen og så blir innholdet til en slags mos i panna. Konsistens er vel mer som lungemos, uten at jeg har noe særlig kjennskap til det.
TrillTrall
07-03-15, 09:09
Morrpølsegryte :snill:
Jeg trodde inntil for noen dager siden at morrpølse var morrpølse i hele Norge... Men nei... Jeg hadde med morrpølsegryte på jobb, noen spurte hva jeg hadde med, og så ble det snakk om morrpølse. Andre steder er det visstnok spekepølse...? WTF? Morrpølse her er kvernet innmat og kjøtt i tarm. Man tar av tarmen og så blir innholdet til en slags mos i panna. Konsistens er vel mer som lungemos, uten at jeg har noe særlig kjennskap til det.
Navnet ble opprinnelig brukt på innmatpølser, men brukes i dag på pølser laget hovedsakelig av fårekjøtt, men annet kjøtt blandes også i. Men ja, det er en spekepølse, har aldri hørt om den morrpølse av den typen du beskriver - bare google det og se på bildene. :)
Er vokst opp med morrpølse slik som Supera beskriver, men finner også morr-spekepølse i sameteltet om sommeren.
Her blir det helstekt lammelår i dag. Enkelt og greitt (og godt)
Har i det siste hatt omelett på lørdager, bruker opp kjøttrester fra uka som har gått :)
Ble jaggu meg kokfesk og smør i dag også. Har fått fullstendig dilla på kokfesk. :p Tror det må være noen prosesser som har startet etter at jeg begynte med eggfasten.... Dilla på proteiner....
Spinnerette
07-03-15, 18:02
Morrpølsegryte :snill:
Jeg trodde inntil for noen dager siden at morrpølse var morrpølse i hele Norge... Men nei... Jeg hadde med morrpølsegryte på jobb, noen spurte hva jeg hadde med, og så ble det snakk om morrpølse. Andre steder er det visstnok spekepølse...? WTF? Morrpølse her er kvernet innmat og kjøtt i tarm. Man tar av tarmen og så blir innholdet til en slags mos i panna. Konsistens er vel mer som lungemos, uten at jeg har noe særlig kjennskap til det.
Pappa er trønder, og han pleide å legge morrpølsa oppå raspeballene for å tilberede den mens de kokte - en myk innmatpølse med ganske spesiell farve (mørk og nesten litt blåaktig? Mulig jeg husker feil) som lukter veldig... Spesielt. Har aldri smakt på den, så konsistensen kan jeg ikke si noe om, men spekepølse er det iallefall ikke :p
Pappa er trønder, og han pleide å legge morrpølsa oppå raspeballene for å tilberede den mens de kokte - en myk innmatpølse med ganske spesiell farve (mørk og nesten litt blåaktig? Mulig jeg husker feil) som lukter veldig... Spesielt. Har aldri smakt på den, så konsistensen kan jeg ikke si noe om, men spekepølse er det iallefall ikke :p
Nå er jeg ikke fra morrpølseland. Men for to år siden hadde vi folk på besøk fra Ålesund og de hadde "blaut" morrpølse med seg som vi kokte til pinnekjøtt.
Spinnerette
08-03-15, 11:54
Nå er jeg ikke fra morrpølseland. Men for to år siden hadde vi folk på besøk fra Ålesund og de hadde "blaut" morrpølse med seg som vi kokte til pinnekjøtt.
Jeg har null snøring, men er den myke pølsa jeg er vokst opp med å kalle morrpølse - hvorvidt det er riktig aner jeg ikke :p
Forøvrig tror jeg det blir Gerds tyrkiske gryte til middag i dag! :sikle:
Finnbiff med sprøstekt bacon og ris :D
Burger og sellerirotfries.
Krydderbiff søtpoteter og noe ved siden av :) ikke 100% sikker :)
Navnet ble opprinnelig brukt på innmatpølser, men brukes i dag på pølser laget hovedsakelig av fårekjøtt, men annet kjøtt blandes også i. Men ja, det er en spekepølse, har aldri hørt om den morrpølse av den typen du beskriver - bare google det og se på bildene. :)
Ikke noe fårekjøtt i disse. Jeg hadde nok slitt med å få dem ned da... Liker ikke fårekjøtt.
De jeg har kjøpt i det siste (fra Håland Kjøtt) er 70% storfekjøtt, 10% storfejur, 10% storfelunger. Fin ingrediensliste uten tulleingredienser. :snill: Men det pleier å være litt lever i, tror jeg.
Pappa er trønder, og han pleide å legge morrpølsa oppå raspeballene for å tilberede den mens de kokte - en myk innmatpølse med ganske spesiell farve (mørk og nesten litt blåaktig? Mulig jeg husker feil) som lukter veldig... Spesielt. Har aldri smakt på den, så konsistensen kan jeg ikke si noe om, men spekepølse er det iallefall ikke :p
Nå er jeg ikke fra morrpølseland. Men for to år siden hadde vi folk på besøk fra Ålesund og de hadde "blaut" morrpølse med seg som vi kokte til pinnekjøtt.
Hm, så langt nord som Trøndelag og Ålesund altså? Hadde egentlig kommet frem til at det var en sør-norsk pølse...
Jeg har null snøring, men er den myke pølsa jeg er vokst opp med å kalle morrpølse - hvorvidt det er riktig aner jeg ikke :p
Ca sånn ser det ut hvis man bare tar og steker den alene uten tarm: "kjøttdeigen" til høyre (https://smakebiten.files.wordpress.com/2011/02/010.jpg)
Hvis man koker den (og legger litt løk oppi), så blir den nok seende slik ut:
http://gfx.nrk.no//yYI2YQkCS-AdgjaZhmtt_wTofv1e5P8sVdd-Q8xacj_w
TrillTrall
08-03-15, 18:34
Vi hadde svigers på middag og serverte sotad laks med søtpoteter stekt i ovn, blomkål og brokkoli og chilikrem. Ordentlig artig at de skrøt hemningsløst av maten og spiste til de omtrent trillet fra bordet! Særlig siden det var jeg som sto for maten denne gangen. :D Svigerfar ville til og med ha oppskrifta! :D
Spinnerette
08-03-15, 19:21
Hm, så langt nord som Trøndelag og Ålesund altså? Hadde egentlig kommet frem til at det var en sør-norsk pølse...
Kanskje sånn med den, som med mye annet, at "oppskrifta" varierer fra distrikt til distrikt?
I dag må det bli litt enkel mat, skal til nabobyen og jobbe for ei som mista mannen sin i går :nedfor:
I dag tror jeg det blir moussaka med sellerirot, kål og løk.
det ble salat idag, min mor lagde pasta salat så tok derfra og luket vekk pastaen.
Ytrefilet med fløtesaus og brokkoligrateng :)
I dag ble det grøstad sine tapaskjøttboller med salat, hakket grønnlål, aioli og bittelitt bloody mary-ketchup.
Det ble Joika-kaker og kun joika-kaker idag. Ikke lavkarbo, men jeg spiser der to ganger i året, og når en boks kostet 28kr og jeg trengte noe som gikk kjapt og gale så ble det joika-kaker.
Tacosalat med elgkjøtt :)
Butterfly83
11-03-15, 20:16
Ytrefilet, sopp og grønnsaker.
Spinnerette
11-03-15, 21:39
Kjøttboller og brokkoli
Kokt ørret ned brokkoli, grønnkål og Sandefjord-smør :sikle:
Junior elsker fisk og spiste over et helt stykke alene! Men han syns det var mange stilker i den... :lol: (beina)
Stekt skrei med bacon og brokkoli/blomkålmos :)
Spinnerette
12-03-15, 19:56
Tacosalat:)
Helt fantastisk kokos-suppe jeg snekra sammen, så her kommer en liten oppskrift :)
2 pers:
1 boks kokosmelk (400 g)
1 paprika
70 g (ca) østerssopp
1 løk
1 rød chili, medium strl
2-3 fedd hvitløk
Currykrydder, urtesalt, litt cayenepepper, ingefær og lime-saft
+ reker til servering (jeg brukte first price i lake, synes det funker faktisk)
- Brun hakket løk i fett. Ha i hakket chili og hvitløk og østerssopp i grove biter. Krydre med urtesalt.
- Hell over boksen med kokos, og tilsett kuttet paprika og rasp litt ingefær i.
- Hell blandingen over i en kjele, bruk stavmikser til ønsket konsistens. Smak opp med curry, lime og cayennepepper. Sett på plata og la kokosmelken redusere litt.
- Legg rekene i en dyp tallerken og øs suppa over. Nyt et herlig lavkarbo-måltid! :D Jeg er god og mett etter en porsjon. :)
Spinnerette
13-03-15, 12:22
Alene hjemme i helga, i dag kommer jeg til å lage pai, så har jeg middag og lunsj i 2-3 dager. Blir deilig å slippe å lage mat en dag eller to! :D Bunn av kokosmel, fyll av diverse grønnsaker og enten kylling eller pølsebiter. :sikle:
I kveld blir det taco av squash, hermetisk tomat, sopp og tacokrydder. Med guacamole, agurk, paprika, ost, jalapenos, CF og salatblad som skjell :) Skikkelig godt!
Pizza på Frostalompe (http://www.frutimian.no/2014/11/19/pizza-pa-under-15-minutter-lompepizza/). Ikke heeelt lavkarbo, men burde går helt fint på Mama Lupe's tortilla wraps og denslags.
Blir skikkelig digg sprø bunn av å stekes på rist.
Ble pølse og egg på stormkjøkkenet. :D
Middag nr ble tørrfesk og hvitvin ute på verandaen med 18 grader i solveggen! :eek:
Nå regner og blåser det igjen...
Omelett som vanlig på lørdag, med rester etter ukas kjøtt :)
Kyllingfilet, kål, løk, feta og oliven. :)
Bunnløs pizza :p
Jeg også!
Entrecotè med grønnsaksmos og sjysaus
I grønnsaksmosen: Sellerirot, brokkoli, blomkål, litt løk og hvitløk
Grilribbe med blandede grønnsaker og youghurt
Spinnerette
16-03-15, 20:13
Stir fry med kalkun :)
Kylling curry, kål og løk.
Fajitas-gryte med kinakålsalat
I dag ble det bare en smoothie
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.