View Full Version : Hva skal du ha til middag i dag-tråden!
Hot chilisuppe med stekt kjøttdeig. En rømmeklatt i, og osteknekkis attåt :sikle:
kreolsk laks med paprika og creme fraiche :)
kreolsk laks med paprika og creme fraiche :)
Åhhh, hvor får du tak i kreolsk krydder?? Lager du det selv??
Kan du legge ved oppskrifta??
Har laget parmesankylling fra LCHF- bloggen
Litt laber middag med kjøttdeig og brokkoli. Skal heller ha en litt bedre kvelds :)
TrillTrall
23-08-10, 20:21
I dag ble det en porsjon (2,5 dl) Ziggys tomatsuppe med en god haug wok-grønnsaker (varmet i litt vann med en god smørklatt) og 3 kokte egg. :)
Den tomatsuppa er genial! Lager en stor porsjon (to bokser tomater og litt varierende av resten), har i beger (2,5 dl er passe til meg) og putter i fryseren. Tiner på 4-5 min i microen. Praktisk. :)
Enkel middag i dag, gubben bestilt salat med skinke, ost og egg.
var på tur idag, så middag ble det dårlig med. kjøpte med meg 4 kylling satay spyd fra meny, men det smakte søtt! har aldri smakt direkte søtt når jeg har spist det ute =/
Freste bacon, indrefilet av svin og indrefilet av storfe sammen med løk, brokkoli og sopp. Lot alt surre en stund i creme fraiche. :sikle:
Tenkte å prøve spinatstuing. Og steke entrecôte og sjampinjong.
Ble eggerøre av 2 egg tilsatt ca 1/2 dl fløte og en liten tomat, samt flere kopper kaffe med cocosa
Ikke så spennende, men det er lagd på no time, og dekker vel næringsbehovet...
Blir ikke så avansert matlagning på meg, for jeg må pt stå med tyngden på ett bein på kjøkkenet. Men snart blir jeg bedre, og da gleder jeg meg til å lage tomatsuppene dere skriver om...
Svinekjøttdeig med fløtetomatsaus og fløtegratinert brokkoli.
Fløtepannekaker m/bacon og nyrørt blåbærsyltetøy :D
SøtesteTrikken
25-08-10, 14:07
I dag ble det kjøttdeig med saus av en fløteskvett, chilipulver, pepper, paprikapulver og litt salt, og kokte squash-bånd (tagliatelle:cool:)...
jeg tenkte litt på å lage noe med blomkål som tilbehør, har laks jeg tenker jeg skulle ha, men hva med blomkål ris eller blomkål mos??
Har dere noe oppskrifter på det?
Fårikål :sikle: Litt kål, noen kokte brokkolibuketter og masse kjøtt :sikle:
Fårikålen står og putrer på komfyren...
Langstekt ribbe!! :sikle: :D
Hellmann kyllingnuggets med hvitløk/chilirømme:D
Ytrefilet av svin og stekte grønnsaker med seterrømme på. Omnomnom
Hjemmelaga pizza med bunn av glutenmel. Biffkjøtt, rødløk, ananas, jarlsberg og honeysmokedhickory-saus. :sikle:
Hjemmelagde kjøttkaker og nyrørte tyttebær, litt kålstuing og ellers smørdampa grønnsaker + litt potetmoserstatning
jeg skal prøve meg på hellman's kyllingnuggets :)
Kjøttbrød med fløtetomatsaus og salat. :)
aktivjente
29-08-10, 19:09
Dampet laks, kryddersmør (hjemmelaget), grillet avokado, fennikel, kål, brokkoli, rømmedressing. Ungene fikk potet til. Jeg savner ikke potet!
:Henger meg på:
I dag ble det parmesankylling, blomkål/selleri/nepe-mos og dampet brokkoli.
Idag spiste eg 300g grillkylling, stekt i omnen, med brokkoli- og blomkålgrateng, eg kutta assortert paprika oppi gratengen og hadde 5 rosenkål i tillegg. Var godt!
Vi har spist LenaBeatrice sin fiskegrateng. Den er så god!
Det blir ovnsbakt omelett til middag/kveldsmat i dag. :snill:
Stekte kjøtt og bacon i biter og hadde det oppi fløtesaus sammen med litt enebær for å få viltsmak. Stekt champignon attåt. En liten klasj med tyttebærsyltetøy oppi sausen også... *svakt menneske*
hvitløk og urtemarinert laks med broccoligrateng :)
Har kokt en stor gryte fårikål, så nå har jeg til flere dager.
Jeg koker den etter vanlig oppskrift, men er forsiktig med hvor mye kål jeg spiser, men litt kål må man unne seg.
Er det noen som vet karbene fra kålen går over i krafta?
Biff stroganoff med sellerirot- og blomålpure
laget en stooor form med kyllingryte.. kommer til å bli lei av den med denne farta :p lurer på om det går an å fryse den, i og med at sausen er laget av fløte og baconost..
Kyllingtaco med ostewraps :)
Vi spiste ratatouille med kylling, kongereker og blåskjell:)
hadde laks med salat og seterrømme :)
Vi spiste kylling stekt i tandoorikrydder, med ovnstekte grønnsaker og tikkasaus til.
I dag blir det lettsaltet torsk, med div. grønnsaker og eggesmør :sikle:
I dag skal vi ha blomkålsuppa til Gerd. Den er blitt en av mine favorittretter!
I dag skal vi ha blomkålsuppa til Gerd. Den er blitt en av mine favorittretter!
Å den er lenge siden vi har hatt :sikle: Kanskje vi skal ta den til forrett i dag :D
Green Curry (http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7684) gryte, bytter risen med squashnudler
Stekt pølse med hjemmelaga tomatsaus og brokkoli.
Fant noen pølser på Rema 1000 i går som hadde 0.5g KH, 24 g fett og 17 g protein pr 100 g. Skal prøve de i dag. De er fra Finsbråten, og heter smoked bratwurst i en sånn steakhouseserie de har.
Skal koke litt potetmoserstatning og ha til, og kanskje en liten stekt tomat. Bruker evt litt sukkerfri ketchup og dijonsennep.
I dag skal jeg ha lammegryte med urter og creme fraiche. Servert med brokkoli og asparges. Aldri prøvd det før :p
Laks i hjemmelaga karrisaus og wokka brokkoli, sopp og purre. Omnom!
Nakkekoteletter med blomkål, sopp og cafe de paris saus
Rødspette og ovnsbakte poteter og løk
Fiskesuppe i dag! Har pella masse reker som skal oppi der, yumm!!
Biff med salat og bearnesaus....og kanskje litt blomkål ved siden av :)
Pizza med biff og bernaise:)
Hjemmelaga gryterett med jegervri.
Pizza uten bunn, med biff, tomat og løk.
Jeg fant reinsdyrsteik i går på Helgø! Fine butikken! Så jeg tenker at jeg langsteker den i leirgryte. :snill: Vet ikke helt hva jeg skal ha til, men jeg fylte opp kjøleskapet i går så jeg har så godt som alt jeg kan finne på å bruke. :geip:
Jeg har akkurat satt en leirgryte i ovnen, fylt med store mengder bibringe, persille, kantareller, creme fraiche, fløte, hvitløk og rosmarin. Middag blir vel i 7-8-tida i kveld, tenker jeg... :sikle:
Strimla svinekjøtt, salat, ostewraps, hvitløksdressing og litt tomatsaus. Jeg tror det blir en slags kebab :)
Har hatt en fantastisk god middag i dag, komponert fra Asia-kokeboken min...kylling marinert i en blanding av sitrongress, vårløk, hvitløk, chili og div. krydder, tomatchutney (nellik og tomat er en fantastisk kombinasjon) og agurk-relish...
Lavkarbo lasange, skal lage ekstra mye så jeg får fylt litt i fryseren
Hadde kyllingwok som bestod av: en hel grilla kylling (minus skinnet), wokket brokkoli, purre, champignon og grønn paprika. Toppet med kokosmelk, karri, persille, pepper og pittelitt sweet chilisaus. Men bare litt :P OMnomnom
Spist burger, med salat og nyplukket kantarell ved siden av. Den kantarellen var god altså..jeg tror jeg må ha glemt at den smakte så godt når den var nyplukket. Å fryse den gjør et eller annet med smaken, da blir den litt besk.
Kyllinglår og blomkålgrateng, skiver av gräddost med rekesalat på til "forrett"
I dag ble det en saftig entrecôte med kryddersmør, stekt champignon, løk og blomkål attåt. (og et liiiite glass rødvin :D)
Spanse kjøttboller, stekt champignong, salat og aioli
Hamburgere, stekt sopp, salat, feta og oliven. Balsamico.
TrillTrall
14-09-10, 15:25
I dag blir det en kyllingfilet med litt bønner/kikerter surret i rømme med grønnsaker ved siden av. :sikle:
Kyllingsuppe med karri :sikle:
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2426&albumid=130&dl=1284472178&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2426)
Ovnstekt laks og brokkoli
Kylling, ostewraps, salat, hvitløksdressing og sukkerfri ketchup.
I dag ble det rømmegrøt! (måtte ha noe som gled ned av seg sjøl, da jeg har trukket visdomstann i dag..)
Kjempegodt! :) Og mektig!
I dag skal jeg ha kokt torsk med wokgrønnaker til.Resten av familien skal få plukkfisk:)
Jeg stekte svinekjøtt i strimler, kuttet opp kinakål og litt grønn paprika, og hadde hjemmelaga hollandaisesaus på. Kjempegodt!
I kveld blir det lavkarb pizzabunn med kjøttdeig ,løk,sopp masse ost.
TrillTrall
17-09-10, 18:23
Pizza. Ungene vil ha ferdigpizza (Big One og Grandis) og får det, selv tenkte jeg å lage pizza av oppsier fra fryseren og oppdaget at jeg har bare en igjen... Høh. Nå kunne jeg jo selvsagt laget en ny porsjon, men det gidder jeg ikke for jeg har bakt to lavkarbokaker nå i ettermiddag. :) Bursdag på søndag. Store, lille gutten min blir 12 år! Snodig - for jeg føler meg ikke det spøtt eldre enn den dagen han ble født! ;)
Tunfisk-biff paner i sesamfrø, chili, lime og soya saus, med tomatsalat og rømme.
I går: Entrecotè med blomkålris, stekt paprika med masse ost og bernaisesaus.
I dag: TACOOO!!! :D
Hvitløksgratinert skinke og reker. Har aldri prøvd før, men har troen på at det blir godt :) Fant oppskrift på nett.
Hvitløksgratinert skinke og reker. Har aldri prøvd før, men har troen på at det blir godt :) Fant oppskrift på nett.
Kan du gi oss oppskriften? Det hørtes godt ut. :p
Gerds fylte oopsierull. Blir spennende, ser utrolig godt ut :D
Karri- og paprikamarinert laksefilet (Kiwi-tilbudet i helga) stekt i panna, - slo fløte i panna da fisken var ferdigstekt og kokte ut all den deilige smaken til saus. Rå blomkål og paprika til.
Tunfisk-biff paner i sesamfrø, chili, lime og soya saus, med tomatsalat og rømme.
Ble visst ribbe med salat i går pga tidsklemme, så da blir det tunfisk i dag. Har fått marinere et døgn også!
I kveld blir det lavkarb pizzabunn med kjøttdeig ,løk,sopp masse ost.
Oy...hørtes godt ut :p hvordan lager man slik bunn...?
Wok.
Scampi, grønnsaker og en saus fra helvete aka "Nuclear impact".
Wok.
Scampi, grønnsaker og en saus fra helvete aka "Nuclear impact".
Kanskje ikke helt "nuclear" i dag, men chili og hvitløk nok til å jage mange på dør :D
I dag spise vi en medium pepperbiff av mørbrad. Bakte sopp, løk, paprika, squash og hvitløk med paprika kryddersmør i ovnen. En salat til og peppersaus.
Det var uuutrolig digg ja:D
I morra skal vi ha får i kål. Står å putrer på ovnen nå faktisk. Lager alltid det dagen før vi skal spise, for da er den best:D hehe
Marius
hvitløksgratninert spekeskinke og reke.
du trenger :
100 g Spekeskinke
200 g Reker, rensede
2 dl Crème fraîche
1 ss Sitronsaft
3 ss Dill, frisk
4 Hvitløkbåter
100 g Norvegia
1/4 ts Pepper
slik :
Skjær spekeskinken i strimler. Finhakk hvitløk og riv osten.
Bland alle ingrediensene (utenom osten) i en bolle, fordel massen over i små ildfaste porsjonsformer.
Strø ost på toppen og stek på 225 °C i ca. 12 - 15 minutter.
Server med salat og baguette. , eller lavkarbobrød. :)
en god lavkarbo /lunch /forret / middag / kveldsmat :)
Ekte copy+paste fra siden jeg fant den på :)
I dag blir det kvalgryte. Strimler av stekt kvalkjøtt koges i fløtesaus med ingefær-chilli og kvitløk. Ostegratinert rosenkål og brokkoli som tilbehør. Og ris for carboavdelingen i fam. Stekt løk.
jammi :-)
Takk for oppskriften Anarko. :)
I dag blir det mørbradsbiff med karrisaus, stekt rosenkål, brokkoli og purre pluss en liten salat av rød lollo, ruccola, purre, avocado, sukkererter, gul paprika og fetaost.
I dag blir det kvalgryte
Oi, hval faktisk!
Lammeskank med sellerirot, rosenkål, sukkererter løk og sopp, tilberedt i Römertopf'en :ja:
Idag ble det finnebiff med stekt reinskav og løk. Hadde ei blanding av creme fraiche og seterrømme oppi. Har vanligvis soppen oppi, men idag lot jeg den surre med fløte og serverte den ved siden av. Nam. Laga blomkålmos, men så er ikke ungene så glad i det. Derfor laga jeg mos av knutekål også, og den falt i smak hos alle. Serverte brokkoli til. Har store planer om lam i dill (lchf-bloggen) en dag, samt klippfisk etter oppskrifta til makronella. Jeg er glad i å lage mat, og det er blitt enda artigere etter at jeg begynte med lavkarbo. Blir motivert av at klærne henger løsere på kroppen enn før. :-)
Har hatt Gerds blomkålsuppe. Igjen. Jeg elsker den suppa.
Ovnsbakt omevanskelig - igjen! :snill:
I dag skal vi ha hjemmelagde karbiser med løk, aromat, spisskummen og kanel, blomkålris, grilla paprika med smelta ost + hjemmelaga bernaisedressing.
Beef Fajitas (i den nye serien på rema) med taco-tilbehør.
Åhhh, hvor får du tak i kreolsk krydder?? Lager du det selv??
Kan du legge ved oppskrifta??
det tok laaang tid før jeg så denne.. sjekker ikke tråden for ofte :p
kreolsk laks er den krydrede ferske laksen rema 1000 har. remaen min har den hvertfall ennå, var mye av den i grillsesongen. den er himmelsk :)
I dag hadde vi ovnstekt kyllingfilet med smørstekt asparges og Ostegratinert aubergine"gnocci" i tomatsaus (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=327&pictureid=2435)
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2434&albumid=130&dl=1285250634&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2434)
I dag hadde vi Søstrene Hagelin sine fiskekaker med kålrabistappe, purre og litt grønn paprika.
Vi har spist en ekkel schnitzel fra Sverige...aldri igjen! Det lukta brent askebeger da vi stekte den.>_<
Vi har spist en ekkel schnitzel fra Sverige...aldri igjen! Det lukta brent askebeger da vi stekte den.>_<
Æsj da. :o
I dag vart det hot chilisuppe med stekt kjøttdeig og soteknekkis :sikle:
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=850&albumid=130&dl=1225118029&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=850)
Nakkinekki
25-09-10, 12:56
Gleder meg til å spise året første Får-i-kål!!!!
;) Skal ha det imorgen også....:p
I dag blir det pizza uten bunn, med biffkjøtt :http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1089&albumid=130&dl=1232830087&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=1089)
I morra fårikål :sikle:
Her blir det også fårikål i dag :) Gleder meg :ja:
Piroger med ost, skinke, paprika og purre. Serveres med salat.. Jeg laget butterdeigen av glutenmel, soyamel og smør.. Og bittelitt bakepulver for å få litt hevelse..
Helstekt kylling fyllt med en blanding av smøreost og bacon. Håper stuffing funker like bra på kylling som på kalkun ... :) Tok en sjanse, jeg.
Helstekt kylling fyllt med en blanding av smøreost og bacon. Håper stuffing funker like bra på kylling som på kalkun ... :) Tok en sjanse, jeg.
:sikle: Høre godt ut!!!
Idag hadde vi lam i dill, etter oppskrift fra lchf-bloggen. Sausen ble litt tynn, men god for det, vi hadde den oppi gryta og spiste det som suppe med skje. :-) Ungene er ikke så glad i blomkål, men de likte dette likevel. Kommer helt klart til å lage dette flere ganger, men skal prøve å lage sausen litt tykkere neste gang.
Hellmanns lettvindte herlige snadderrett ,)
4-5 toppede ss (litt over halve boksen) Hellmanns majones
blandes med raspet ost, til en tykk masse
strø på litt piffi krydder eller annet du liker
ett par små blomkål kokes i litt saltet vann, renne av seg.
Hakk opp en boks skinke
ha i blomkål
og legg ostemassen på toppen
Gratiner i varmluftovn til gylden
mmmmmmmmm nydelig... og går kjapt å lage til:p
Du kan fylle i hva som helst og ha denne ostemassen på toppen:D Lykke til:rolleyes:
God og mett
TrillTrall
28-09-10, 22:35
Kyllingfilet i biter stekt i bremykt med krydder, hev oppi en neve bønner og kikerter. Hadde i en dæsj chilipasta og tomatsaus av soltørkede tomater + rømmer. :sikle: Hadde grønnsaker til. Vanvittig godt!
Kotteletter med ovsstekte grønnsaker og hjemmelaget cafe de paris-saus :sikle:
Biffsnadder med hjemmelaget bearnesaus :sikle:
Carisma: Oppskrift på sausen??? :D
Carisma: Oppskrift på sausen??? :D
Da må du dra til gøteborg og få tak i Cafe de Paris-krydder :o Har desverre ikke funnet det noe annet sted. Den har Bearnaisen din som basis :ja:
Da må du dra til gøteborg og få tak i Cafe de Paris-krydder :o Har desverre ikke funnet det noe annet sted. Den har Bearnaisen din som basis :ja:
Søren klype da :cool: Hva inneholder det av krydder? Kanskje man kunne mekka til en krydderblanding sjøl :D
i dag hadde vi søstrene hagelin sine fiskekaker med kålrabistappe, purre og litt grønn paprika.
nam!
Søren klype da :cool: Hva inneholder det av krydder? Kanskje man kunne mekka til en krydderblanding sjøl :D
Her er en oppskrift på cafe de paris smør om ikke annet... http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Middag/Kj%C3%B8tt/Storfe/Roastbiff-med-Caf%C3%A9-de-Paris-sm%C3%B8r
Her er en oppskrift på cafe de paris smør om ikke annet... http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Middag/Kj%C3%B8tt/Storfe/Roastbiff-med-Caf%C3%A9-de-Paris-sm%C3%B8r
Thanks :suss:
Fersk kveite med brokkoli og sandefjordsmør! :sikle: :sikle:
Kebab med svinekjøtt, ostewraps, salat, rømme og sukkerfri ketchup. Fucking fantastic!
Pesto- og ostekyllingruller med spinatstuing. NAM!
Vimsen85, er det en oppskrift man kan få på den pesto og kyllinggreia?
Vimsen85, er det en oppskrift man kan få på den pesto og kyllinggreia?
Her er orginaloppskriften: http://matvraksblogg.blogspot.com/2010/07/kyllingruller-med-pesto-soltrka-tomat.html
I dag hadde jeg ikke soltørkede tomater og fetaost, så jeg hadde pesto og vanlig ost. Det ble godt, men jeg synes det er enda bedre med feta og soltørkede tomater.
Thanks! Jeg syns soltørkede tomater passer til mye, og det er sååå godt! :)
Thanks! Jeg syns soltørkede tomater passer til mye, og det er sååå godt! :)
:ja: Det er en av mine yndlingsretter :D
Takk for tips.
I dag hadde jeg forresten noen merkelige thaikyllingvinger med lite karbs i til middag. Hadde salat attåt. Var ok. Smakte litt vel mye kanel (?) av kyllingvingene.
I går hadde jeg Entrecote med en stor deilig salat (avocado, tomater, rødløk, masse basilikum, feta og litt salat) og et deilig fløteutkok fra panna.
SÅÅÅ godt og SÅÅÅ enkelt! :D
Takk for tips.
I dag hadde jeg forresten noen merkelige thaikyllingvinger med lite karbs i til middag. Hadde salat attåt. Var ok. Smakte litt vel mye kanel (?) av kyllingvingene.
Kanel er jo godt. I dag skal jeg ha indisk aften med klassen min. Da skal jeg lage Vibhas Curry med fårikålkjøtt, sopp og brokkoli. Det blir digg :D http://matvraksblogg.blogspot.com/2010/09/vibhas-curry-indisk-gryte.html
Kanskje jeg må lage Raita også?
I går hadde jeg Entrecote med en stor deilig salat (avocado, tomater, rødløk, masse basilikum, feta og litt salat) og et deilig fløteutkok fra panna.
SÅÅÅ godt og SÅÅÅ enkelt! :D
Nam! :D
Ja, men det var vel kombinasjonen som ble litt merkelig Vimsen. Men det var jo godt :)
I dag blir det kyllingfilet som jeg er tenkt å gjøre et eller annet fancy med for å få det godt. Jeg skal lage squash-pasta for første gang. Jeg tenkte også en salat og en slags fløtesaus.
Så slo jeg til med hjemmelaga tomatsuppe til lunsj. Muy bueno.
Ja, men det var vel kombinasjonen som ble litt merkelig Vimsen. Men det var jo godt :)
I dag blir det kyllingfilet som jeg er tenkt å gjøre et eller annet fancy med for å få det godt. Jeg skal lage squash-pasta for første gang. Jeg tenkte også en salat og en slags fløtesaus.
Så slo jeg til med hjemmelaga tomatsuppe til lunsj. Muy bueno.
Hihi. Ja, kanskje det. Er vant til indisk og gresk mat der de har kanel i alt mulig. Så nå syns jeg det er godt. Men det kan sikkert bli for mye av det gode..
Tapas-kjøttboller med tomatsaus
Fant ferdigblandet tapasdeig med parmesan, hvitløk og rosmarin på Meny. 0.1g karber, ble saftige gode kjøttboller! Nam nam!
Fårikål<3
Men det blir rart å ikke spise poteter til....og blomkål blir litt overkill....;)
Levergryte faktisk. Vi improviserte, men det ble godt.
600g lammelever
5 klasetomater
to bokser hermetiske tomater
4 dl fløte
3 små løk
2 paprika
Salt og pepper
Kok opp klasetomatene og mos dem når de har blitt myke. Tilsett de hermetiske tomatene og fløten og la koke.
Kutt leveren i små biter og stek. Hiv oppi sausen når de er ferdig stekt og la dem koke litt.
Kutt løk og paprika og stek løk. Hiv løk oppi gryta etterpå. Hiv paprikaen oppi gryta i slutten av koketiden.
Smak til med krydder.
Jeg var veldig spent på om jeg likte lever eller ikke. Har lest at enten elsker man det, eller så hater man det. Jeg synes det var greit nok. Ikke noe jeg ville hatt hver dag, men absolutt spiselig. I dag har jeg fått i meg ca 47 ganger anbefalt dagsdose av A-vitamin. :geip: Og har fått i meg dagsdose av nesten alle de vitaminer og mineraler vi trenger. Og det i étt eneste måltid som ikke var stort en gang.
I dag laget jeg pizza med bakemiksen - god, men veldig mektig - overrasket over hvor lite som skulle til før jeg ble mett... :cool:
I går hadde jeg marinert svinefilet med soppstuing og en stoooor salat (lik den jeg hadde på fredag.)
NAM-NAM!!!
Jeg har også bakt knekkebrød i dag - knallgode!!!
Nakkinekki
04-10-10, 11:00
Idag blir det stekt kylling m/karrigrønsaker.
Jeg skal ha rød thai curry med kylling i dag, sånn som de serverer på Yaya's i Oslo.
Ingrediensene er kylling, blomkål, løk, minimais, kokosmelk, rød currypaste, fiskesaus, sitrongress og basilikum. Vanvittig godt og spicy:p
Kebab med svinekjøtt, ostewraps, salat, rømme og sukkerfri ketchup. Fucking fantastic!
Dette så spennende ut!! Hvordan lager du ostewraps? Eller er det bare skiver av ost? Har du noe spesielt krydder i svinekjøttet?
Takknemlig for svar! :)
Ovnsbakt ørretfilet m/vårløk, brokkoli og cremefraiche:)
Oppvarmet fårikål, mye kjøtt og lite kål...
Holtappens lettvindte fløtesaus m/blomkål
1 blomkål -kokes i ferdige biter
1 kremfløte (ca.3 karb)
1 beger baconost (0 karb)
kokes opp til det begynner å boble
Tilsett:
1 skinkeboks i biter (svært lite karb)
1 boks champinon (svært lite karb)
litt pepper
Ostesausen helles over blomkål
Velbekomme !
PS Pisket 1 liter kremfløte til å fordele i forskjellige sukkerfrie gelèer Eldorado. Bare koke opp vann, tilsette pulveret og avkjøle (bringebær, jordbær, ananas) Når det er avkjølt tilsettes 3 dl. pisket krem pr. gele. En av porsjonene tilsatte jeg litt kakao og splenda. Foruten dessert i dag ;) skal jeg fryse i porsjoner...
Stort sett kun karbo fra kremen, som er 3 karb. pr. dl. Så fryser jeg i porsjoner til å noe godt søtt etter middag.
150g bacon og eggerøre av tre egg og en halv boks Tine kremost med hvitløk.
Hjemmelaget hakkebøf med rosenkål-stuing og rørte tyttebær
Har spist kyllingsalat/med egg og bacon :p
Nakkinekki
05-10-10, 09:19
Idag og imorgen blir det tyrkiske lammeboller med tzatsiski og gresk salat.
Idag og imorgen blir det tyrkiske lammeboller med tzatsiski og gresk salat.
Mmmmmm. Det laget jeg og for ikke så lenge siden. Tenkte at jeg skulle ha middag i flere dager, men det forsvant på en dag.. :p
Blir moussaka og salat her i dag. NAM!
Skal snart lage løvbiffsnadder, med sopp, paprika, løk osv....+bearnaisesaus og brokkoli....nammis :p
Deilig kyllinglasagne :sikle: http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2165
Deilig kyllinglasagne :sikle: http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2165
:sikle:
Det ble to glass rødvin.... :o
Vi hadde røkt, salt svineknoke med kålrabistappe og brun saus laget på knokekraften. Deeeilig. Jeg og barna hadde litt Amadinepoteter i tillegg da, pluss litt kokt gulrot.
I morgen blir det taco, tror jeg. Med lavkarbotortillas, har i fryseren. :)
Stekt småørret med aspargesbønner og fløtesaus
Stekt småørret med aspargesbønner og fløtesaus
:sikle:
Stekt småørret med aspargesbønner og fløtesaus
:sikle:
:ja: :sikle:
Går i fryser og henter småørret til morgendagens middag :D
Etter å ha knaska fårikål de siste to dagene, blir det taco i dag. :D
Stekt flesk med blomkålmos med fløte, smør og ost i:)
"Kebab" med ostewraps :)
Nam! Hvordan lager du dette, Anarko?
Stekt småørret med pestosaus, aspargesbønner, soppblanding og litt grøntfor :D
Stekt småørret med pestosaus, aspargesbønner, soppblanding og litt grøntfor :D
:lol: Du ble fristet i går??? :lol:
:lol: Du ble fristet i går??? :lol:
Jepp, og jeg fløy rett til kjellers i fryser og henta fisk :D :lol:
Nam! Hvordan lager du dette, Anarko?
Stekeplate med bakepapir på. Dekk med ost. Inn i ovnen. Ikke la det bli sprøtt. Ta ut platen, la det få kjøle seg ned, og del så i passelige stykker :) Innholdet er rømme, litt ketchup, enten kjøttdeig eller svinestrimler, pluss salat :)
Vi har en lunsjordning på jobb hver onsdag der 3/4 lunsjer er brødmat fordi alle synes det er sååå godt (ikke skjønner jeg hvorfor de absolutt skal ha brød med pålegg som de likesågodt kunne tatt med hjemmefra når de kan få varmmat). Denne gangen var det "Bali kylling". Jeg mistenkte at det var masse ris med, men tenkte å prøve for de skarve 25 kronene det koster. Jeg hadde rett. Bittelitt Bali kylling med mer ris enn gryterett, og en ussel ekkel salat til med masse mais oppi. Heldigvis hadde jeg tatt med råvarer til å lage tacosalat. Så middagen ble altså tacosalat. :snill:
I dag blir det tyrkisk gryte :D
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2059&albumid=130&dl=1267646118&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2059)
Elgskav med kantareller, løk og rømme, med blomkålmos.
Nakkinekki
08-10-10, 09:27
Idag blir det ikke noe middag...bare kake!!!:D
Detter ut av ketolyse, men jeg har bursdagsfeiring på jobben idag og skal også feires i helga, så da spiser jeg normalt i helgen.
Tenkte jeg skulle lage oksehalesuppe i dag. Må bare finne en oppskrift først. Har aldri laget det før, så det kan bli spennende... :)
Tenkte jeg skulle lage oksehalesuppe i dag. Må bare finne en oppskrift først. Har aldri laget det før, så det kan bli spennende... :)
Du trenger halen på en okse, kan være ganske risky å få det til - men det fikser du nok :)
Hjemmelagede karbonader med Lena Beatrice sin coleslaw (http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/grillmat/coleslaw/) til. Mmmmm..
Du trenger halen på en okse, kan være ganske risky å få det til - men det fikser du nok :)
hehe! :lol: Huffda. Det tenkte jeg ikke på!
Pizzapai med krydderbiff, tomat og løk. Og litt salat.
Kokospannekaker med varme bringebær og limekrem :D
Entrecôte, brokkoli og hjemmelaget bearnaisesaus. Mmmm:p
Pølser og mos :D http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=845&albumid=130&dl=1225194246&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=845)
Idag har jeg spist en halv kylling, raspa blomkål som jeg stekte litt i pannen, salat, agurk og min egen tzatziki som smakte himmelsk :D
hadde ''kebab'', steikt kjøtt av kebabkjøtt og kylling, og mye salat attmed med litt rømme :)
Fruitdrops
14-10-10, 14:06
Pølser og mos xD Potet til samboer, blomkål til meg :p
I dag blir det fiskekaker i brunsaus med grønnsaker, potet og makaroni på de andre.. Fiskekaker i brunsaus med grønnsaker til meg! :sikle:
Tomat- og hvitløksbakt torsk.
Oppskrift finnes her! (http://lavkarbobee.blogspot.com/2010/10/tomat-og-hvitlksbakt-torskefilet-er.html)
Stekt laks (hadde litt jbkm utenpå for å få crisp), seterrømme med litt sennep i, agurksalat, brokkoli og kålrabistappe.
Hamburgere, enten med osterundstykker, eller uten brød.
Tacotallerken med svinekjøttdeig, hjemmelaget salsa og hjemmelaget tacokrydder
Skal ikke ha dette i kveld, men hadde det her om dagen og må bare fortelle:
Tomatsuppe fra bunnen, lagd av en boks tomat (landlord), 3 fedd hvitløk, 2 store ss creme fraiche, masse basilikum, 1 buljongterning og 2.5 dl vann, samt en mozzarellaball :) Stekte kjøttboller (lagd fra bunnen av med rosmarin i) og hadde ved siden av. Jeg og kjæresten spiste opp alt. Det var så himla godt. Anbefales! Ohhh....og bruk stavmikseren, men før du har i mozzarellaen. Da får du sånn kremet tomatsuppefølelse på tunga ;)
Hot chilisuppe, stekte kyllingbiter, en rømmekladd og osteknekkis :D
Det de har i ferskvaredisken:p
en thai inspirert "rotihop": Ingefær, hvitløk, sitrongress og finhakket chilli surres kjapt i cocosa( brukte den med smak på) oppi med ferdig stekte kyllingbiter, ha over en blanding av eddik fiskesaus, sesamolje og soyasaus. Til slutt finsnittet kålhode(ostehøvel er kjekt å ha;) ) og stek til kålen begynner å bli myk og litt blank. Strø over litt peanøtter om du vil. klar ferdig spis. Middag på ca 10 minutter.
En eggerøre med bacon, purre og h-melk som faren min (ikke lavkarbomann) lagde. Og den var stekt med soyaolje :eek: og jeg kjente soyaoljesmaken. Jeg ga ham en lekse i hvorfor man ikke steker med slike oljer og anbefalte ham å helle ut soyaoljen i vasken. Tviler på at han gjør det, men kanskje han tenker seg litt mer om før han bruker varmpressede oljer, og forhåpentligvis steker i meierismør i stedet for oljer.
antrekått med bærnes...brokkoli, wok med sjamp, selleri og løk, og blomkålmos :sikle:
Her blir det mørbrad med broccoli, stekt sopp, rødvinssaus og kryddersmør ... :)
Jeg skal drikke hvitvin i dag, og har spist knekkebrød med ost og salami (samme som frokosten, hehe), og hvis jeg orker så skal jeg lage en pizza. Det blir alltid rester igjen, og det er sikkert godt å ha i morgen tidlig...:o
Lefse merd fårepølse, purre og philadelfia ost,
Fårikål
Varm epledessert med is(til de som vi ha det)
Sjampis, øl og akevitt eller vin til de som vil ha det:D
Bris kan de også få....:cool:
Snart:ja:
Ytrefiletbiff med ostegratinert brokkoli, og ketchup/majones-dressing
I dag ble det taco med en ny vri. lagde 150 gram kjøttdeig som jeg stekte i en mix av spiskummin, urtemix og chili spicemix blandet inn litt vann å det ble jo nesten bedre en vanlig tacopulver :D hadde salatmix og hjemmelaget hvitløk og urtedressing av cf.. DRIT GODT var det :)
Taco med LenaBeatrice sitt hjemmelagede tacokrydder http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/taco/taco-med-hjemmelaget-krydder/
Beste tacoen jeg har smakt! Halvparten av korianderen ble erstattet med oregano. I tillegg hadde jeg i bittelitt salt.
Nydelig!
Taco med LenaBeatrice sitt hjemmelagede tacokrydder http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/taco/taco-med-hjemmelaget-krydder/
Beste tacoen jeg har smakt! Halvparten av korianderen ble erstattet med oregano. I tillegg hadde jeg i bittelitt salt.
Nydelig!
Ser det var ikke langt unna det samme som jeg lagde gitt. er spisskumin som setter den gode smaken. Takk for tipset :)
Kalvestek med Nannahs poteterstatning, rosenkål, sjalottløk og rørte tyttebær. :sikle:
Entrecôte med brokkoli, rosenkål, purre og champignon og med en karri-CF-saus. Tror ikke jeg klarer å gå lei sausen...
Moussaka med tzatsiki og gresk salat. Det var goodie!
Ribbe, fløtekokt rosenkål, grønne festgrønnsaker :D
Stekt flesk med champignon og sjalottløk surret i rømme og fleskefett:p
Jeg spiste buffet på et utested. MYE lavkarbomat! :sikle:
Svinestrimler, fløtesaus med seterrømme i, sopp og brokkoli :) Siden jeg er lavkarbo så blir det bare litt saus, og mye kjøtt.
Stekt kyllingfilet, surret sammen med stekte kantareller i fløtesaus. Brokkoli var følge i dag....
Tacokjøttboller med salat og tzatziki!
Ungsau i kål på tredje (og siste) dagen.
I dag skal jeg ha god middag altså- myste innom en blogg og fant denne oppskriften:
http://minlavkarbomat.blogspot.com/2010/10/innbakt-indrefilet-med-cherrytomater-og.html
Siden jeg ikke orket springe ned på maskinen, laget jeg etter eget hodet. Brukte bacon, kjøpte en megapakke i Danmark, smurte på rød pesto og la på inderfileten. Snurret den sammen og la den i illfast form, klar til ovnen før middag. Har også laget klar en form med fløtegratinerte brokkoli og blomkål. Ikke standar midt i uken middag, men har så mye i frysen, at vi bare må begynne å spise. Jaktsesong nå, og snart kommer vel manne hjem med elg
I dag tenkte jeg brennende kjærlighet med blomkålmos istedetfor potetmos :)
Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med gratinert blomkål til :)
Lager stooor porsjon...så vi har middag i to dager.
Tredje og siste runde av ei diger gryte med fårikål, lagd på lammestek. Namme.:p
Sashimi :love: Fra Oslos beste Sushi Take away i følge oslopuls. Også kuttet jeg litt avocado ved siden av, og dyppet bitene i litt sesamfø.
Eggerøre av 150g bacon, tre egg, en god klatt baconost, noen skiver jarlsberg, litt purre og litt paprika.
Laks i baconostsaus: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=18883
Egentlig skulle vi ha levergryte med kålstuing, men det orker jeg ikke tanken på i dag... Så det blir svinefilet med aspargesbønner.
Kyllingsuppe her!!! :sikle:
kantarell og bacon stuet med rømme, ramsløk og grønn paprika med nydampet fersk rosenkål vendt i litt smør og med et dryss av ristede mandler over.
Idag blir det grytemat her i gården. Har tjuvsmakt litt, og herlighet noe så snadder!!!
Kokt elgkjøtt(ca 1 kg) til det var i "falle fra hverandre-modus". Deretter fisket det opp fra gryta, og skåret i passe biter. Kokte ned krafta til en knall buljong sammen med sjampinjong og litt vårløk. Da den var passe redusert hadde jeg i en boks creme fraiche, rørte godt, og heiv kjøttet oppi igjen. Salt&pepper er alt som skal til oppi her, altså!
Blir å servere med broccoli i kveld, frem til da skal den få stå og kooooose seg på plata.
(hvis ikke jeg sniksmaker opp hele herligheten før gubben kommer hjem, da :p)
Tar litt tid, men kjøttet koker seg jo sjøl egentlig...
I dag blir det tyrkisk gryte: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=31675
I dag var jeg og min kjære veldig i stuss på hva vi ville ha. Jeg følte meg kjempekresen i alle fall.
Det ble biffsnadder. Knorr har en bearnaisesaus i "pose" som har 4,5 karber, og er på 2,2 dl. Den er veldig drøy, spesielt når den er kald, så da trenger man ikke så mye :) Kjempegodt.
Svinestrimler, bacon, purre, bacon og champignon blir stekt. Serveres med salat og knorr sin bearnaisesaus. (kan lage hjemmelaga, men av og til er man bare lat, og knorr sin er virkelig god..)
I kveld blir det biff skåret fra kalvestek. Jeg har aldri i mitt liv klart å steke biff uten at den blir seigere enn et tyggebein til bikkja, men av kalvesteken skulle man tro jeg var mesterkokk :p
Blir å servere med hjemmelaget bearnaise, sjampinjong surret i fløte sammen med spinat, og litt broccoli.
Hjelpemeg - vi spiser broccoli så å si hver bidige dag, og det ER så godt!! Får håpe jeg aldri blir lei ;)
I dag skal jeg lage en pølseform med mye ost, brokkoli og purre. Pluss smøreost som saus :)
I dag blir det kokt krabbe og litt reker. En spisemoden avocado blir tilbehøret. Og så en god skalldyrsaus med rømme, majones og hvitløk.
....og så skeier jeg ut med et lite glass tørr hvitvin (eller kanskje 2 glass)!
Skal ut og spise Tapas! :love:
Og i morra blir det et eller annet med bernaisse! Fant nemlig endelig essens på Centra på Høvik! :heia:
Idag blir det tacokjøttboller med tzatziki, salat og salsa :)
Har i dag hatt sjølvkomponert tomat og pølse gryte. Det beste eg veit!
Dette blir sånn ca oppskrift, for eg lager den litt ut fra kor masse ingredienser eg har:
400 gram pølse, finn den med minst karbohydrater. (tot 20,4 k)
4 store champignoner ( tot 1)
1 stor løk (5,7 i 100 gram, ca 18)
1 boks hakka tomater (tot 12 k)
1 boks rømme ( tot 4,8 k)
salt
pepper
Stek store biter med løk og sopp i meierismør, tilsett pølser i store biter og stek litt til. Ha så i tomater og rømme, salt og pepper, og la koke i 5-10 minutter. Før brukte eg dolmio saus og hadde det på pasta, men det er nydelig også med tomater og uten pasta.
Er litt overraska over at eg ikkje savner pasta, for det trodde eg skulle bli det verste å ikkje ete..
Tot antall karber (Ca): 56, 2 karber
I dag har jeg spist laks, brokkoli og blomkål. Stekt i rapsolje på svak varme. Når det nesten er ferdig tar jeg oppi litt Cremé Fresh og lar det surre litt. Lettvint og kjempegodt:)
Kylling, hjemmelaga saus og salat :)
Lavkarbopirog med mye ost! :sikle: Og salat seff. :p
Lavkarbopirog med mye ost! :sikle: Og salat seff. :p
Åssen lager du lavkarbopirog :confused:
ovnsstekt kyllingfilet i 1,5 time på 100 grader.. nam så saftig! Masse krydder og løk sammen med den :)
Hjemmelaga kjøttkaker i kjøttkakesaus (4,5 karber pr dl). Hjemmelaga kålrotstappe attåt.
Hjemmelaga kjøttkaker i kjøttkakesaus (4,5 karber pr dl). Hjemmelaga kålrotstappe attåt.
Er kjøttkaker slike grove? Altså av karb.deig, fløte, egg, salt og pepper?
På Gjøvik så blir kjøttkaker = medisterkaker;)
Er sausen din hjemmelaget også? Oppskrift? Eller bruker du pose?
Marius
Skinkestek med fløtegratinert blomkål, brokkoli og rosenkål. Og saus på krafta og fløte :)
Idag blir det wok av svinekjøtt, masse grønnsaker, med kokosmelk og grønn curry paste :D
Andebryst med sellerirotmos og rødløkskompott :sikle:
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.